selamlar, FİBA PORTFÖY KAR PAYI ÖDEYEN SERBEST FON'u tutan var mı acaba ?Aylık temettü ödemesi yapıyormuş.
Printable View
selamlar, FİBA PORTFÖY KAR PAYI ÖDEYEN SERBEST FON'u tutan var mı acaba ?Aylık temettü ödemesi yapıyormuş.
hedef portföy'ün HJB si ile ilgili niye böyle pirinci fiteste gidiyor falan diye yetkili bi abiye sormak istityorsanız , ahan da bu akşam dokuzda youtube' da yayını var...
ING de internet bankacilligi uzerinden beyan basvurusu yapilabiliyor bunun haricinde internet bankaciligi uzerinden beyan basvurusu gormedim. Bu nedenle musteri temsilcinizden bu beyani vermek istediginizi soyleyeceksiniz o da size muhtemelen bir hazir taslak talimat verecek onu imza edip musteri temsilcinize gondereceksiniz o da sizin adiniza bu talimat ile mkk ya basvuracak. Banka tarafinda direk yatirim tarafi ile gorusurseniz daha hizlanacaktir bu islem
SM-M526BR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ppz fonu para piyasa fonu volör aynı gün değilmi sabah satış emri verdim halen gerçekleşmedi bilgisi olan aydınlatır mı?
gördüğüm kadarıyla yatırım fonları yükselişlerde endeksle asla yarışamıyor. yılın sonunda endeksi yenenler endeksin düşüşünde fazla düşmemeyi başaranlar. TAU, ZJL, OPH, GMR, TCD bu konuda takip ettiğim 5 senedir en iyi performansı gösterenler. şu anda endeksin ortalama %30 üstündeler.
Arkadaşlar merhaba.
Yatırım fonları konusunda çok bilgim yok. Genelde hisse senedi piyasasına hakimim.
Birazda yatırım fonu almak istiyorum.
PPZ den bahsediyor millet. Hangi fonu tercih etmeliyim yada nasıl seçim yapmalıyım?
Çeşit çeşit fon var, siz ne tür fon arıyorsunuz onu söylerseniz cevap alma ihtimaliniz artar
https://www.tefas.gov.tr/FonKarsilastirma.aspx buradan Şemsiye Fon türü'ne göre filtreleyerek fikir edinebilirsiniz
Merhaba, fon kısmına bende yatırım yapmaya karar verdim ve GVA fonu aldım. Stopaj olayını anlayamadım yalnız. Aldığım fonları satarken kesintimi olacak bunu nasıl anlayabilirim, yardımcı olabilir misiniz.
[QUOTE=Corbaciyan;6443044]İlgili fonda alım satım kazancı %10 oranında stopaja tabidir. Satış emri sonrası otomatik olarak bu stopaj kesilir hesap ekstrenizde zaten fonun geri dönüş tutarını net olarak görebilirsiniz.[/Q
teşekkür ederim, çok saçma geldi. stopaj vermemenin yolu yokmudur :)
[QUOTE=Aceleciborsa;6443056]Tematik olarak elektrikli araclar fonlarinin hepsinde stopaj mevcut ancak bu temanin ust semsiyesi teknoloji oldugunu varsayarsak bazi teknoloji fonlarinda stopaj muafiyeti bulunuyor bu tamami ile fonun kurulus yapisi ile alakali
SM-M526BR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yatırım tavsiyesi olmamakla beraber yeni ekonomik modelden en yüksek getiriyi beklediğiniz fon ya da fonları yazar mısınız.
Piyasaları takip etmeden fon üzerinden devam etmeyi düşünüyorum. O yüzden fon konusunda tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum. Teşekkürler
Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Saat 13.25 te satılan fon hemen onaylanip aynı gün satılır mi yoksa onay gelene kadar 13 30 olduğu için t+1 mi olur varmı tam bu saatte satan arkadaş.
dua edin de re-pie falan değişken fonlar süratle hisse pozisyonu artırması gerekirken dövize atlamasın. kkm'yi döviz getirisi+faiz ödemesi olarak değiştirirlerse dünyanız tersine döner. devletin kasasında para mı kaldı diyenleri zaten allah bildiği gibi yapsın. 3 senedir aynı muhabbet. 90 milyonluk ülkeden vergi toplayan adamın parası bitermi?
Bütün fonları bıraktım hjb’ye odaklandım.
Değişken fon ama hiç değişmiyor🙂
hocam o şekilde öngörüler yapmanızı hiç tavsiye etmem. hem öyle olduğu net değil öyle bir açıklama yok (öyle olsa kkm'yi niye devam ettrsin?) hem de bu adamlar o sabahki ruh hallerine göre karar veren tipler. öyle makro stratejik çapta kararlar alma kapasiteleri yok.
iry ppzâ€den iyi diye gectik bu kez de ppz gunlukte daha iyi. sansa bak.
Benim düşüncem şöyle
-Döviz serbest bırakılacak yani devalüasyon olacak ki oluyorda.
Kur olması gereken seviyeye çıkartılacak
-KKM yavaş yavaş bitirilecek
Ayrıca bundan sonra faiz arttırımınında kur üzerinde ciddi bir etkisi olmayacak, belki artışı yavaşlatır.
Kur atağıyla şimdi bir tur daha fiyat artışı ve enflasyon geliyor.
Sonrasına bakacağız artık🙂
Yeni yönetimin artık daha gerçekçi ve yeni bakanın da dediği gibi daha rasyonel politikalar izleyeceğini umuyor ve bekliyorum.
Tabi tamamen kendi şahsi düşüncelerim
baktım sonradan. yoğuşmalı kombi gibi, portföyde yoğunlaşma olabilen bir fon diyor. anladığım , yüksek olasılıklı potansiyel getiri beklentisi olan enstürmana ( bu hisse olur başka bi şey , izahnamertöründe fondaki parayı nelere margarinleyebilecekleri yazıyor zati ) yapıştırıyorlar parayı...
çoğun, bir çok isse senedi fön yöneticisi , isse senedi seçimi ile iştigal eder, nasıl olsa föna para geliyor diye para yönetimi işini dışlar...
zaten dışlamasa yapabileceği kısıtlı... zati en az üzde seksen isse taşımak zöründa... eee bunun bir kısmını viopda şortlasa bu sefer heğdç fön gibi bi şeye evrişmiş olacak... bunu sürekli yapmaz....
onun içün nitekim, PÖRTFÖY yönetiminde hayati öneme sahip olan '' vade '' ve kertik (mangır) yönetimi işi , isse senedi yöğün fon yatırımcısının kendisindedir, maşallah...
balans ve manevra yapan, aktif olarak yönetilen değişken fönlarda , para yönetimi işini fön yöneticisi zati yapıgelir , lakin burada da en önemlü hüsüs, kişinin yatırımının vadesi ile fönün doğasının pirlikte ahenk ile dans etmesi. hella sis farları eşliğinde , as usual ...
Fı5. 0.107 gunluk getirisi var
Ppf de mk da ilk siradaM2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ykt fıb ve kub bugunlerde fena getirileri var
M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
geçen perşembe borsanın yükseleceğini düşündüğümden hisse fonlarımı artırırken bir miktar da nhy almıştım. sonrasında resmen kâbusu yaşadım. çünkü viopta terste kalmışlar. dün satış verdim, yüzde 5 zararla çıktım. borsanın şimşek etkisiyle yükseleceği bariz belliyken bu saçmalıkları nasıl yapıyorlar aklım almıyor. viobu etkin kullanan fonları alırken dikkat edin dostlar. ben yandım eller yanmasın, çok kazanmak uğruna diye paylaşayım dedim. belki uzun vadede iyi olur ama borsa coşarken de bu sıkıntıya değmez.
Geçen hafta boşta duran 5000 dolar ve 5000 euro ile GPL ve ZP9 fonlarından almıştım, o zamandan bugüne kadar ikisi de %10 civarı artmış görünüyor, hatta dün %7 artmışlar fakat benim fon portföyünde ki tutarlara bakıyorum GPL 2 dolar, ZP9 4 euro getirmiş görünüyor, ben de mi yanlışlık var, tefas verilerinde mi anlayamadım ama tefas da çıkanların fiyatı tl. ile ondan dolayı mı bir karışıklık oluyor acaba, yoksa döviz olarak o kadar artış olamaz zaten.
IPB %+9,39
HJB %+0,047
Bu fonu unuttular galiba rezalet.
Birde bu varmış. Büyük başarı son bir yılda değişken fon olarak %8,26 getirmek.
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=MBL