Ufak şiretler az para girince yürüyor. Büyük şirketlerde büyük para gerekiyor.
Bence iktidara yakın olmayan borsaya yüklü para sokmaz seçimlere kadar.
Printable View
Ufak şiretler az para girince yürüyor. Büyük şirketlerde büyük para gerekiyor.
Bence iktidara yakın olmayan borsaya yüklü para sokmaz seçimlere kadar.
Hükümet gittiğinde de durum parlak olmayacak, müthiş bir finansal enkaz devralacak gelenler. Ama sıcak para yeni yönetime 3 ile 6 ay arası zaman tanıyacaktır diye düşünüyorum. O arada doğru adımlar atılmaya başlanmazsa işler daha da sarpa sarabilir.
Öte yandan daha doğalgaz kullanımının kış koşullarında olmadığı şu ortamda bu cari açık yılsonuna kadar nasıl finanse edilecek? yeni swap anlaşmaları dışında ne yapılabilir ki?
Ruslarla arayı bozmazsak belki doğalgaz ödemelerinde gecikmelerimizi tolere edebilirler. ya sonra?
benim aklım almıyor...
Benim istem mal toplama al sat al sat giden gitsin diyor. Deniz dalgalı aşağı yukarı midemizi boza bilir.
Benim cono ya da vurmadılar gene kapattım az karla ( komisyon + tavuk döner)
Borsada altın kural sabırdır, ne kadar çok sabır bi o kadar kazanç.
Biz ky ler alsatı beceremeyiz. Alırsın düşer satarsın çıkar.
Yakıştıramadım bu yorumu.
Şu an o kadar kötü yönetiliyoruz ki, yeni gelen yönetim hiç bir şey yapmasın..kamu kurumlarına liyakat esaslı atamalar yapılacak, mb gibi kurumların işine karışılmayacak...hukukun ütünlüğü esas alınacak, kamu kaynaklı basına, kamu çalışanlarına, bürokrtlara baskı yapılmayacak densin.
dolartl 15 e iner, faizler de 50 filan olacak bu ortamda...enf. hızla 50 nin altına ineceği için, yavaş yavaş faizler de 50 den aşağı gelmeye başlar.
enkaz kaldığı doğru, ama bunların gidişi o kadar büyük bir moral etki yapar ki, 1-2 yıl içinde pek çok parametre düzelir...türkiyeye yabancı yatırım gelir...borsa dolar bazında 2 ye katlar 2 sene içinde.
yeter ki, sağlıklı bir devir teslim yapılsın...sağlıklı bir koalisyon hükümeti kurulsun.
Neden yakıştıramadın dostum? benim vurgulamak istediğim yeni yönetimin doğru adımlar atma zorunluğu zaten. Onlarda doğru adımları atmazlarsa ihtimalini düşünmek istemiyorum. Ama umudumuz onların senin de saydıklarını yapacakları yönünde.
mevcudun iyi bir şekilde ekonomiyi yönetemediği aşikar. değişim şart...
5te veri gelecek
Çok çelişkili yorumlar, yeni yönetim hem enkaz devralacak hemde yılanoğlu düşecek!!
nasıl olucak bu iş, mb nin kasa boş değil mi yoksa :drunk:
Seçimden sonra iktidar değişince Bistte yılanoğlu bazlı yeni dip beklediğim doğrudur. Asıl o gün kral ın çıplak olduğunu görücez, bunlar enflasyonu falan güzel gizliyor, akcay ın dediği gibi doğal gaza yüzde200 gıdaya yüzde300 ona buna yüzde250 zam gelsin ama ne hikmetse enflasyon yüzde 76 olsun.
Yukarı bir hareket gelecek ise
ve zirve geçilirse
vadeli daha fazla artacak
o nedenle stoplos olmazsa olmaz olmalı
Tabii bence
ABD'DE FABRİKA SİPARİŞLERİ HAZİRAN'DA:%+2.0 (BEKLENTİ:%+1.1 ÖNCEKİ:%+1.6)
Evet ABD resesyona giriyormuş :):)
dayu halkbankası çok güçlü duruyor ağşam bi habar mi gelcek nedir?pala yoğsam füze mi atçak halkbankasına:)sankim ralli gelıor gibi halkıma:)
dıs tıcaret acıgı 10 mılyarmıs...10 mılyar ...ıyı para ıthalat go go
Birisinin robotu açık kaldı harelde ı.k başım döndü
yılanoğlu hareketlendi 18 üstüne..
arkadeş robotunuza felan sahip çıkın ne hakkınız var arkadeş milletin başına döndürmeye
Yılanoğlunu gıdıkladık durduk yere, tıssssır tıssssır tısssslıyo zalımoğlu zalım
gercekten cok garıp işler var pıyasadakı tum parayı cektıler kkm ye...mıllete tıcarı kredıde vermıyorlar yandaslar harıc ...bu derenın suyu nerden gelcek anca para basılıyor gıcır gıcır ...gercekten hıc anlam veremıyorum..
Süper bonoyu piyasaya sürmekten başka çare kalmadı, derler mi
Bi gece ansızın şakkadanak
Benim sistem sat düşürecez diyor. Siteme uydum ve flat. Düşerse geri koyarım yoksa fırsatlar bitmez
2923 Sat olarak beni yazın tahtama :)
Süper bono, süper faiz vs en son çare olur, seçimlere yakın yaparlar. "Bay Kemal" biz zaten faizleri yükselttik sana gerek kalmadı denir.
ABD'ye göre iskontolu kalan pek hisse yok.
https://i.hizliresim.com/kifvfzk.jpg
Bu şeker bankta yakın vadeler tavanda uzak vadeler niye değil :)
buranın üstünden asla döviz almam diyorum ama o sözüm 1 haftaya geçmeden bozuyorum...
18,34 ten euro aldıranlara helal olsun...
https://i.hizliresim.com/htddmht.jpg
2013 te emlak konuta 150,000 dolar yatıranın 15,000 doları kaldı...
2013 te emlağın reeline yani konuta 150,000 dolar yatıranın en az 300,000 doları oldu...
Yazdığımız emirlerle benide short giyenler gruuna soktu. Ben shortla korkuyom çıkartırım 5-10 puanla.
Kemerleri bağlayın demiştik :):)
Palam işini bilir..
Tam düşündüğüm gibi oldu, akşam pazarı ucuzluğu yabmadılar, geriye iki gün kaldı... ya perşembe akşam pazarı ucuzluğu olur yada cuma akşamı, benim tahminim cuma
bakalım analiz tutucak mı
Emeği geçenlere teşekkürler... İyi akşamlar.
benim maliyete yakın durma palacım, tedirgin oluyorum :drunk:
Bekliyoruz....9. posta short açılmasını...:)
Para sorun değil. FED kadar zenginlik var..
Benim düşüncem;
ABD bir dönem daha mevcut iktidar olsun derse borsa yükselir dolar düşer, yeni iktidar gelsin der ise durum farklı olur.
İş adamının 500 milyar doları varmış, iktidar değişir ise gelir, gelse şimdiye kadar gelirdi.