Abi resmen paradigma gibi yazmış ama cevab çok sade net:he:
Printable View
Dün Bakan Nebati 21 tane twitter profesörü tespit ettim hepsinin dosyası var dedi. Biri epistomolojik kopuş yaşamış, Star Wars izlemeye gidiyorum demiş. Sanırım ona çok içerledi, bir bankanın da yönetim kurulunda diye ekledi. Yani araştırmış bence.
Zamanında yeni işe başlamıştım, müdür paradigm shift yapacağız vs anlattı, benim bilmediğim bir kavram. Neyse kimse anlamamış, sürekli paradigm shift vs sözü geçerdi, espri yapılırdı.
Şimdi düşününce anlamamış olmam normal geliyor, ben daha yeni işe girmişim, bırak eski düzeni, iş yeri nedir, çalışmak nedir vs daha bilgim deneyimim zayıf. Gerçekte paradigm shift'i yaşayan benmişim.
Şimdi bilmediğin şeyi hemen araştırmak mümkün.
https://tr.wikipedia.org/wiki/Paradi...4%9Fi%C5%9Fimi
Dünyada son insan kalsa idi..
Ona teslim edilmezdi o hayvanlar..
Hikaye bu kadar SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Biraz bakıyorum Epistomojik Kopuş (epistemological break) yerine, Epistoomojik Kırılma (epistemological rupture) kullanılıyor, daha iyisi olarak Epistomolojik Kayış (epistemic shift) kavramı kullanılıyor.
İnsanın epistomolojik kopuş deyince uydunun dünyadan ayrılması gibi şeyleri zihninde canlandırması normal geliyor. Yeni bindik bir alamete gidiyoruz kıyamete gibi bir düşünce doğması normal.
Epistomolojik Kayış deyince tamamen farklı kuralların kavramların geçerli olduğu bir düzene geçiş daha kolay anlaşılabilir.
Ben bu tip bir şey yaşamadım, her türlü duruma göre tedbirlerimi alma alışkanlığım vardı.
Öte yandan insanlar özellikle genç kadınlar evlenince epistomolojik kayış yaşayabilir, kocanın ebeveynine içinden gelmeden anne baba demek ve onlara karşı saygı ve sevgi alametleri göstermek zor bir durum olabilir bir çok kişiye.
Ceza evine ilk defa giren, yatılı okula küçük yaşta yazılan veya artık kalmadı ama askere uzun dönem olarak er yazılan bu tip durumları yaşayabilir. Er olmamak için bir çok kişi açık öğretim okuyordu.
Bakanın epistomolojik kopuş dediği artık faizler ve krediler eski anladığınız şekilde işlemeyecek anlamında olabilir. Öte yandan ben henüz o tip bir şey görmüyorum zorlama bir yapı var, geçiş döneminde bile değiliz. O yüzden eleştirenler hayal aleminde yaşıyorlar diye eleştiriyor olabilir.
Abi şimdi hatırladım
Ben de yaşadım.
Çocukluktan gençliğe ilk geçiş yılları.
Islah evine düşmüşüm.
Aynı zamanda gurbet içinde gurbettesin.
İlk geceyi atlatan hayatta kalır..
Fatihin kilimi var..
Bi arkadaşa söyletiriz her gece
Dalarız sonra..
Çok dayak yediğimden hafıza da bişey kalmaz...
İyi ki hatırlattın..
İyi kopmuştuk..
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Cebimde beş kuruş para yok sadece Kredi kartı vardı o an yapacağım en mantıklısı stok yapmaktı. Kredi kartı ile altın alsam 1000 TL o gün. Bugün altın aynı 1000 TL. Ben 5 lik yağı 40 TL ortalamadan stok yaptım iki yıllık salça 10 TL kg şeker 30 TL beşlik. Sabunu deterjanı A dan Z ye 30 bin TL lik almış olduğum stok bugün 90 bin TL olmuş fakir mantığı ile ancak bu kadar kazanılabilir
Mayısta babamdan altın borç aldım araba alırken 1000 TL idi. Arabayı Kredi çekip aldım 61500 TL 84 bine sattım. Bugün tekrar 68500 araba aldık senin memleketten onu da 78 bine okutsam her ay bir tane öpsem yeter Allah bereket versin.
Buradaki bazı arkadaşlar ile iki öğrencinin iki aydır yüzü gülüyor buda bana dünyanın en büyük mutluluğu. Allah herkesin gönlüne göre versin inşallah
Konya'dan Ankara ya 130tl ye git 200 TL Ankara içinde taksi parası verdi gönderdiğim arkadaş o zoruma gitti fakir bakış açısı böyle bir şey kardeşim
geçtiğimiz haftalarda yaşanan vadeli fırtınası sonrası kararlar alınmaya devam ediyor. umarım vadeli piyasanın bitirilmesi ile sonuçlanmaz. gelecek hafta efektif yeni kontrat fiyatlarına bir kaç örnek:
xu030: 4955
sahol: 505
kchol : 780
https://www.takasbank.com.tr/documen...34629de77e.pdf
endeks kontratı kaldıracı epey 10 altına çekilmiş durumda. bu teminat rakamlarını elbette aracı kuruma göre değişken bir faktör ile çarpmak gerekiyor ayrıca. 1.5, 2, veya 3 gibi artık neyse..
Küçük yaşta displinli okul zor oluyor.
Ben de düşününce epistomolojik kopuş değil çokça "epistomolojik kurtuluş" yaşamışım.
Yani ilkokul, ortaokul, lise, üniversite, askerlik, iş yeri vs bir şekilde sonlanıyor ve kurtuluyorsun.
Evlilik işinde ise kurtuluş kapısı olmadığı bilinci ile fazla dikkatli davrandım ama yanıldım. Etrafta çok sayıda evlilik ve çok sayıda değişik insanı görüp evliliğin amacı vs üzerine daha doğru ve anlamlı düşünmek lazımdı. Yani insanlar neden boşanıyor (sonlanıyor) şeklinde düşünmek yerine insanlar nasıl birlikte yaşıyor konusunu düşünmek ve ona göre evlenmek gerekiyordu.
Not: Yazdığımı okuyunca evliliği de kaçınılmaz bir görev olarak algıladığım (tabii ki yanlış) anlaşılıyor, muhtemelen öyle algılamıştım.
looking for anything ''heavy '' şugar. that's why I'm in das börsa istanbül... let's make it hot. yoksa gider pazarda limon da satardık , şugar.
Nere düşersen düş.
Hep penceren olacak.
Küçükte olsa.
Kurtuluş incilde olmasa da
İçindeki çekiçte olabilir..
. SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben de şimdi onu düşünüyordum. Bir yurtta yangın çıkmıştı, kapı kilitli olunca öğrenciler dışarı çıkamamıştı.
Zamanında bir AVM'de veya iş yerinde baktım yangın kapısı ittirince açılıyor, bunu isteyen gelir açar diye düşünmüştüm. Sonradan bu işin felsefik yönününe hak verdim. AVM işi bize Batı'dan gelen bir şey, onların izi olabilir.
Bir de savaşta geçilen köprüyü yıkmak gibi bir gelenek var,
Film için "No Way Out" eski ama güzel bir filmdi.
Alkatraz'dan Kaçış
Kelebek
Kaçak (Dr. Kimble)
Çok sayıda kaçış filmi var.
Geçen komşum ile sohbet ederken, Bu dünyada Tanrı olsan kurtuluş yok dedim. O da Tanrı olsan mutlaka o kaçış/kurtuluş imkanını bulursun dedi.
"War Of Gods" arada oyun olarak reklamlarda çıkıyor, hiç bakmadım nasıl bir oyun diye.
Laf üreten insanla iş üreten insanı birbirinden ayırmalı ki , gerçeğe giden yolda insan tali yollarda vakit kaybetmesin. Bu minvalde filhakika , twitter' da şöhret olmuş güzin abla modunda, kendi konfor alanından , sağa sola atmosfere atışlar ( tweetler ) sallayan ( isterse isminin başında profesör yazsın hiç fark etmez ) kişilerin yaşam çemberine çekilmekten insan imtina etmeli. Unutma ki gerçeğe giden yol özgür olmaktan geçer. Başkasının isminin Özgür olmasından değil.
barni moloztaş
fred çakmaktaş sahiciydiler. aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.
insan deruniye varmak için sığsallık çelişkisinin çeşmesinden avuç avuç içmek zorunda değil. bu bir seçim sadece, zaruriyet değil.
Gedik ile çalışan var mi?
Sasa ve hektas teminatları üç beş kat artırılmış, kaldirac yok gibi olmus sanirim..
Selam nasılsınız millet
Ariston abey. Böyle cok düşünen evlenemiyor. Fazla düşünmeyen evleniyor cocugu yapuyor 2 3 sonra da icap ederse boşanıyor.
Bir şey demek zor hangisi iyi olduğu hakkında.
Ama borsada da hayatta da tek gerçek, korkanın cocugu olmuyor. İnce düşünenin hesap kitap yapanın işi rast gitmiyor. Malesef.
Ama mesela eksi sözlük veya internet forumlar filan genelde çok düşünenlerin sesi çıkıyor.
Yani özetle bu forum bir hazinedir : kullanabilene
Ahlatçı da bildiğim kadarıyla dün benzer mesajlar atmış kullanıcılarına…
Sütten ağzı yananlar…
Sasa inanılmaz hakikaten, yine short mezarlığı olmuştur muhtemelen…
Geçen yazıyordu Koç artı Sabancı artı bilmem ne toplanınca anca oluyor diye…
Alana satana hayırlı olsun kenardan izlemek en güzeli…
SAW loading
cuma kapanışa günlük bakınca pazartesi salı 1-2 gün zopa var gibi. haftalık bakınca fena gözükmüyor.
vade sonuna kadar şort long denemek gereksiz. pozsuz ekran izlemeden en pahalı mekanlara aileyi efradı sülaleyi götür daha iyi :kahkah:
1 hafta güney tatili de olur. kolpaçinoda sabri abi derdi ya kemiklerim ısınsın :kahkah:
Gofrette muhtemelen piyasa yapıcı yani bu pozları ben sağlarım diyen her kim ise onu soyduk. Ağanın zoruna gitti. Keşke çok para olsa üç kuruş para kazandım sıfır araba parası değil. Ayıp hakikaten sinek ikiliye kadar sayıyorlar benim gibi yan tahta sevenlere kafayı takmışlar ayıptır.
Nereden biliyorsun diyeceksin.
Tahtada ileri vade poz alıyorum. 44 ve 54 kademeler 10 ar poz var. Bu ya robot ya da arbitraj ya da piyasanın sahibi.
10
10 10
10 10 10 10 10
1010101010101010
Makine gitti satışlar geldikçe poz yazıyor otomatik ama ben o kodu yazanın o short pozu almak istediğini zannetmiyorum.
Çaktım zaten köfteyi yaz baba verelim. Kısa sürede konu bitti kapandı.
Karin ağrısını anladım son günlerde vadeli pozu hisseye devirdim bi de oradan gol.
Sonra mesaj geldi iptal
300 500 bin için böyle çirkinleşeceksek oynamayalım. Benden paraları alirken seni s...tik kusura vakma demiyorsunuz bile huammuna
adamlar lotları tek tek sayıyor. bunu tartışmak bile boş.
geçenlerde çok küçük bir kağıt hissesi yukarı sinyal verince çok az bir şey yazayım dedim. ufaktan hikayeleri falan var finansallar fena değil. hiç olmadı diğer kağıt hissesine pair yani eş olur falan dedim.
neyse ilk gün %2 yukarı yaptı, ertesi gün tabana verdiler ordan kapattı. günlerce süründü. sonra toparladı, cuma kapanışı tam benim maliyet.
şimdi bunun temettüsü büyümesi falan olsa vur gözüne gözüne. alış kademelerine gavura vurur gibi vur. ama bu kadar güzel kağıt varken bunlara 5 kuruş bile yatırmamak lazım.
ingilizceye / yabancı dile talep hat safhaya ulaşmış.
çoğu internet reklamlarında youtube da bile tonla reklam dönüyor sanırım gençler ülkede gelecek bulamadığı için alel ecele yabancı dil eğitimine yönelmişler.
:drunk::drunk:
yapılmak istenen şey şu da olabilir.
bunlara para nede olsa havadan geldi.
ben olsam tr deki en iyi şirketlerin hisselerini toplayıp yönetim kurulunda yer almak.
para basan şirketler var gerçekten
o kadar banka o kadar büyük şirketler nasıl tavan tavan gidebildi
ky mi aldı bunları
saçmalık
:drunk:
ağa ne olacağıdı. ben ingilizce yabancı dil sınavlarını defalarca verdim. defalarca da dil bilmeyen amirlerim oldu. keşke yıllar önce ülkeden çıksaydım ama artık çok zor.
yani misal yağlı bir kadroda bir atanma şartlarını 1 kararname ile kaldırıp alakasız bir kurumda 12 bin liraya çalışan bir memur, 20 bin lira kazanan bir kadroya bir a4 ile atanabilir.
5 firmayı vadeli den atmışlar.
CCOLA, ekmeğini yedik, zamanında..
SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Decentraland metaverse patlamış..
Sanal arsa. :he:
diyom ki , biz buraya konserveye değil, kaburga dolması yemeye geldik. heavy : kaburga dolması
bi gün tibet' te böyle keşişlere nasıl meditasyon yapılırı öğretirken bi an fazla kaptırmışım , arkadaşlar hoop tutun kaçıyo falan diye bağırıyorlar aşağıdan , meğersem duman formuna geçip yükseliyormuşum neyse ki paçadan yakaladılar.
https://www.webtekno.com/images/edit...d62950a2a.jpeg
öyle bir yerdeyim ki
öyle bir yerdeyim ki
öyle bir yerdeyim ki
bir yanım mavi yosun
dalgalanır sularda
dostum dostum güzel dostum
bu ne beter çizgidir bu
bu ne çıldırtan denge
yaprak döker bir yanımız
bir yanımız bahar bahçe
Bu hafta itibarıyla KKM toplamı yaklaşık 1.4 Trilyon TLye yükselmiş durumdadır.
($80 Milyar) Bugünlerde olduğu gibi spot $/TL kuru 18.60 seviyelerinde hareket ederken
KKM ürünün devlet bütçesine getirdiği ekstra maliyet yaklaşık 280 Milyar TL iken,
yılsonunda $/TL kurunun 21 TL düzeyinde olması durumunda bu maliyetin 475 Milyar TLye yaklaşacağı gözükmektedir.
https://www.paraanaliz.com/2022/yaza...sahte-g-39006/
-kkm için bütçeden yüz milyarlarca ödeme yapıldı/yapılıyor
-yid kapsamında yapılmış onca otoyol, köprü vesair altyapı yatırımları için garanti ödemeleri yapılıyor bütçeden
-elektik/doğalgaz faturalarında devasa bir sübvansiyon yapıldı, mesela 400 TL doğalgaz faturası ödemiş bir hane sübvansiyon olmasa 2.200 TL aylık fatura ödeyecekti- yüzde 82 gibi bi sübvansiyon yapılmış bütçeden
-çeşitli sektörlerde muhtelif stratejik yatırımlar için yine bütçeden büyük teşvikler yapılıyor
-muhtelif tüketim kalemlerinde devlet vergi indirimi yaparak vergi gelirinden vaz geçmek suretiyle teşvik uyguluyor, yine bütçe dengesi olumsuz etkileniyor
-ve diğerleri
bunca yüke rağmen, 2022 ilk 8 ayı itibariyle bütçe 33 milyar TL fazla verdi
bu nasıl olabiliyor ? herhangi bi fikri olan var mı ??
Nerde bu devlet
Nerde bu millet
Nerde şhort 24
Diyordum ki
Sn Karakemal imdada yetişti
SM-G975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.