mukemmel yazmis cok guzel
Printable View
Yılbaşı çekilişinde tam ikramiye önce kolombiyaya çıktı denildi,peşinden yok istanbul denildi,yani çelişkili ifadeler,tüpçünün ortağı italyan,yani her tür para trafiğinde tanınmış kişi,bunun içinde kara para aklama unsuruda mevcut,tüpçünün devlete 1 milyar dolar borcu var,alınan bildiğimiz 700 milyon dolar hala ödenmedi üstüne ilaveler oldu,bu paralar iktidardan değil bizim cebimizden çıkıyor,sabah,atv satışıda böyle oldu,bunlar bilinenler,bilinmeyenler ne kadar bilinmiyor,cebimizden çıktığı yetmez gibi ülke ekonomisinede yansıyor,buda fakirleşmemize neden oluyor hazineye devamlı eksi yansıdığı için devamlı darbe yiyoruz,buda emekçilere yansıyor,en başta emeklilere,hala emekliye ödenecek ek ilavelerden haber yok,zaten ne zaman yansıma olduki ocak 2023 ayından beri,2000 sonrası intibaklarda ödenmedi,oradan 2.5 alacağımız vardı,temmuzda bu 5 oldu,memura yansıtılan 8000 tlnin tırnağı bile yansımadı,sadece bir defaya mahsuz cumhuriyetin 100 yıl bahanesiylen ödeme yapıldı,onu bile yüzüne gözüne bulaştırdılar,şimdide yalaka medya ek zamı konuşuyor,zaten devamlı bir malzeme bulurlar,bir bitmediler,yine iktidarın sayesinde yırttılar oda şimdilik,,sanıyorlarki hep böyle gidecek,yavaş,yavaş sona yaklaşıyor,buna ister ilahi adalet deyin,ister sistemin bir parçası bundan kaçış yoktur,kötüler devamlı cezasını bulur,guya şimdi timsah göz yaşı döküyorlar milleti kandırmak için,bizleri değil onlara körü körüne bağlı olanları,devamlı belirtirim tam 500 senelikten fazla borç taktılar,buda 7 nesil yapar ortalama olarak,ülkemizi ne hale getirdiler daha söz bulamıyorum,devamlı belirttiğim gibi bir proje partisiydi ABD tarafından uyarlanmış,içinede siyasal malzeme ilave edilerek,lanet okusan ne olacak,zaten devamlı ediyoruz,eninde sonunda cezalarını çekecekler:he:
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç:
"İsrail’in Gazze'de yaptığı katliamı destekleyen çirkin hareketi nedeniyle İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel hakkında "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek" suçundan adli soruşturma başlatıldı."
günaydınlar
DOUGHNUTSM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Alaattin Aktaş@Alaattin_Aktas
·https://ekonomim.com/yazar/alaattin-aktas/30…
Kahrolsun İsrail diye yürümek kolay!
Kahvesini içen, hamburgerini yiyen vatandaşa efelenmek kolay!
Peki... Türkiye'nin savaşın tüm şiddetiyle devam ettiği kasım ayında İsrail'den yaptığı ithalatı ekime göre %60 artırmasını da protesto etsenize! Hadi!
https://pbs.twimg.com/media/GD3Vj5dW...jpg&name=small
Yorumsuz...
(ama timsah gözyaşları ,bazılarının gözünden kaçmıyor)
Telefonun ust kismini kendime doğru egip, epey de gozlerimi alistirinca gorebildim. Cok zor gozukuyor...
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
sayfayı belli hızda kaydırdım tırtıklar kayboldu sadece yazı kaldı:) dönen jantın belli hızda durur gözükmesiyle aynı mantık sanırım.
https://www.cumhuriyet.com.tr/Archiv...20240116073845
https://www.cumhuriyet.com.tr/dunya/...ource=Anasayfa
ABD'nin dolayısıyla dünyanın önünde ki seçeneğe bakar mısınız?
BIDEN veya TRUMP ?
Bunak mı ? yoksa faşist mi? başka tercih yok! bozdur bozdur harca, dünyanın çivisi çıktı.
Yapay zeka, iklim krizi, dünyanın bu kadar karıştığı bu zamanlarında ne yapılacağına bunlar mı karar verecek?
Bunları ciddiye almanın bir manası da yok, herkes gardını alsın, bu zamanlar en iyi zamanlar olabilir? (bizim için değil biz zaten bataklıktayız)
Günaydınlar..Dün twitter de burada yazdığımız günlerden söz ettik..Yıllara sonra bir günaydın demek istedim..İyi seanslar dilerim..
günaydınlar
Günaydın,
Borsa takip etme ve paylaşım açısından bir çok arkadaşımız için (ben dahil) burası bir ilk, ve ilkler hiç bir zaman unutulmuyor.
Ne olursa olsun Hisse.net'in gönlümüzde yeri çok farklı, bir noktadan sonra sanki bir parçamız gibi ve o yüzden her daim takip etmeye ve yazmaya devam.
Selamlar
:cheers:
:cheers:
Çözümü görünce basit geldi. :)
https://pbs.twimg.com/media/GD7BTX3a8AErMyJ.jpg
Bu sasacan ne yapıyor anlayan varmı,endex olmuş 8000 bunun lavuk patronu hala hisse satma derdinde,34 ne demek yahu:bravo:
Erdoğan : Şehitlerin kanı yerde kalmadı , 78 terörist etkisiz hale getirdi , 114 hedef vuruldu
Erdoğan: "Türkiye, başarılı sınır ötesi operasyonlarıyla toprakları üzerinde ameliyat yaptırmayacağını çok açık ve net göstermiştir"
Erdoğan : Ülkemizde kimsenin cumhuriyetle ve ülkenin banisiye problemi yoktur
E bugün adliyede atılan sloganlara hiçbir şey yapmadılar...
CPH1941 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Erdoğan : Ekonomide bölgesel ve küresel sıkıntılar sebebiyle bazı ekonomik sorunlarla karşı karşıya kaldık .
Erdoğan : Depremle yıkılan şehirlerimizi ayağa kaldırmak önceliğimizdir .
Erdoğan : İşsizlik %9’a düşürüldü , istihdam da rekor kırıldı
Erdoğan : Çalışan ve emeklilerimizi enflasyona ezdirmemeye devam edeceğiz .
% 5 verdi... Eşitlemedi...
CPH1941 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Erdoğan : Ssk ve Bağkur emeklilerine ek %5 zam yapıyoruz . En düşük emekli maaşı 10 bin TL’ye yükseltildi
Erdoğan: "Memur, SSK ve Bağ-Kur ayrımı yapmadan tüm emeklilerimizin yıllık maaş artış oranları önümüzdeki temmuzda eşitlenecektir"
Neyse emeklilik yan gelip yatma yeri değildir dememiş.
Hadi yine iyisiniz ihtiyarlar, yıl sizin yılınız.
Çevremde ki emekliler 7.500 TL alıyordu, enf. sonrası %37.57 yapılacağı ve 10.317 TL garanti görüldü ve üzerine ne kadar zam geleceğini beklemeye başladılar.
% 5 ek zam yapıldı ve 10.833 olmasını beklerken en düşük emekli maaşı 10.000 TL olmuş.
Sanki zam yapılırken maaş düşmüş gibi hissedildi.
Neyse madem emekliler yılı ilan edildi bende zammın şerefine kadehimi kaldırıyorum.:drunk:
Değerli forumdaş devlette para sonsuz....200 tl.....20 tl oldu....bu hükümet enflasyon canavarını doğurdu....herkes kaybetti...
Sadece....hükümet ve devlet ve nemalananlar kazandı.....!!!!!!
Benim emekli maaşım...1000 avro idi...bugün 500 avro....
Ben benzine 4 tl ödüyordum...benzin bugün 40 tl...!!!!!!!!!!
Hükümetin ve devletin keyfi yerinde....
Halk soyuldu halk....!!!!!!!!!!!
Rant bitmedikçe, devlette tasarruf yapılmadıkça, liyakat sistemi gelmedikçe, eğitim düzeltilmedikçe, adalet uygulanmadıkça.......
İşler düzelmeyecek, güçlü güçsüzü ezmeye devam ederken, kötü gidiş ve fakirlik devam edecek.
Bu arada belki biliyorsunuz malumuz Küçük Çiftçiyim:plc: bazı arkadaşalar canlı sıkıldıkça en kötü ihtimalle limon satarım diyor ya, bu yıl yetiştirdiğim tüm limonlar dalında kaldı. (bir çok çiftçimizin de):vk:
Onca emek, bakım, gübre, ilaçlama vs. satmaktan vazgeçtim gelin bedava toplayın dedim, bedava toplamaya kimse gelmedi adamlar da haklı, çünkü toplanıp satılacak ürünler işçilik ve nakliye maliyetini kurtarmıyordu.
Yıllardır ne yapılması gerektiği anlatıldı ama dinleyen olmadı sonuçta bu limonlar benden önce milli servetimiz.
Hep birlikte kaybedip batıyoruz.......(gerçi bazıları suyun üstünde)
günaydınlar
Başganım çakma limon dediğin erkenci olan mayer limon ağustos sonu toplanmaya başlar (yeşil olarak sonra sarartılıp satışa sunulur) bu zamana kalan tatlılaşır limon özelliğini kaybeder ve bir nevi portakala döner.
Sonra enter limon gelir onun albenisi daha fazladır, en son dikenli yani kütdiken limon kalır, sanırım senin kasettiğin bu, o da şu anda kesilir satılan satılır satılmayan yatak limon yapılır sonra tüm limonlar tükenince piyasaya çıkarılır ve satışa sunulur.
Ama bu yıl narenciye para etmedi üretici perişan halde, geçtiğimiz yılda soğuk vurmuştu, ama soğuktan kurtaranlar iyi para kazanmıştı.