Efendim %25 verelim gelip tüm vatandaşı yalasınlar , neticede yalanmaktan hoşlanıyoruz , diyilmi. :) :)
Printable View
Hani öyle bir portre çiziliyor ki adam hakkında...
Övülüyor mu yeriliyor mu bakış açısına bağlı.
Mahallenin kabadayısı pavyona gider de paraları saçar.
Arada bir naralanırsa da, ardından şampanyalar patlatılır.
Sermayeler, pavyon sahibi para kazanıyorum diye mutludur...
Çizilen resim bu.
Sanatçı mı sokak çizeri mi bakışa değerlendirmeye bağlı.
Aziz Nesin'in hikaye ettiği ters Marlon yalakalık yapıyor birileri...
Çaktırmadan.
Objektifmiş gibi...
Biz tanıyoruz.
Yuzde 8 ilen de yaladilar.
Ocak basinda tr batmak uzeredi Erdogan baskanlik kemigi atti bunlara kosarak yalamaya basladilar.
Mart 2014 de de tr buyuk krizdedi . Belediye secimlerinden once kosa kosa yalamaya basladilar %6 civaridi faiz.
Abd kopek gibi yalamay kosuyor her daim turkiye yi
Erdoğan biraz iyi bir politikaci ola bu sigirlar hamal fed in parasini esek yukuyle getircekler.
Yalak abd fonlari burdan hicbir zaman cikmaz. Faiz seviyesi hikaye. 6 ikn de kic yalamaya cok geldiler
Bitcoin ateş ediyor ateş :oleyo:
Vob topiciginde pazartesi ikinci seans yazdim.
Herkes noluyoruz yaaa derken.
Yalak Merrilin alımlarını gordum abd kic yaliyor yine 12 icin sorun kisa surede cozulcek dedim.
Putin boyle mi yapti. Hayir. Getirtti ayağına ozur diletti.
Yalak abd hicbir zaman boyle olamaz.
Hani yalatma deyince.
Hemen herkese yalatmaya bayılıyoruz anlaşılan...
Peki bu adam hangi devleti temsil ediyor?
Çok değil 20 sene önce Bosna'da müslümanlara jenosit uygulayanlar kimlerdi?
Hatırlayan var mı?
Önemli mi?
Ortalık yıkılıyor..
Yandaşlar, yandaş medya, kahramanımızı, asrın liderimizi alkışlıyor...
https://scontent.fsaw1-3.fna.fbcdn.n...f2&oe=5A7DA4EB
Tr ile ticaret rusya icin cok karli degilmidi
Natodan uzaklasan ulke acik silah satacağın ulke ( 12 ciler )
Ucuz turizm yaptiklari ulke. Tarim urunu vs. Tr on numara bir ulke rusya icin.
Adamlar defetti bizi heryerden.
Abd yalak bir millettir bunu yapamaz. %20 ver donunu indirip gelirler :kahkah:
Endeks duser cikar o ayri.
Bu yalak abd hep kriz anlarinda kurtardi hukumeti. Yillarca cok ornegini gorduk. Ptesi de geldi ve ipten aldi yine klasik.
Secim donemlerinden once cok kez yasadik bunu
Ocak 2017 raliisi en son ornegidi
Erdogan tokatliyor tokatliyor veriyor kemigi bunlara kosa kosa yalamaya geliyorlar. Guzel yol bulmus.
17 25 aralikta hukumet dusmek uzeredi kriz iyice alevlenmis borsa cokuyordu. 61 e dustu.
O zaman da hirliyordu abd.
30 mart belediye secimleri. 3 marrta yalak abede kosa kosa geldi Erdogan i ipten aldi
ABD tüketici enflasyonunda hızlanma var, muhtemelen 2'yi aşacak gibi..beklentilerde o yönde..bu FED'in enflasyon hedefi için iyi ama New York FED'in tüketici beklentilerinde zayıflama oluştu..FED buna dikkat ediyor..
Ayrıca enflasyon açısından:Alıntı:
Consumers’ Outlook Turns Less Optimistic
The latest SCE results reflect lower expectations with respect to earnings, spending, income growth, home prices, financial situations, and the stock market. Inflation expectations increased at the three-year horizon and held steady at the one-year horizon.
Nihayetinde piyasa verileri istediği yönde kullanıyor..şu veri iyi/kötü çıktı , şöyle olacak demek çok zorlaştı sanırım..Alıntı:
September 2017: The New York Fed Staff UIG Measures
The UIG estimated on the “full data set” increased from a revised 2.64% in July to 2.74% in August.
The “prices-only” measure increased from a revised 2.09% in July to 2.17% in August.
The August CPI showed a further pick up in inflation from June. In response to the firming of CPI inflation, both UIG measures displayed a rise in trend inflation.
-The UIG measures currently estimate trend CPI inflation to be in the 2.2% to 2.7% range, with both registering above the actual twelve-month change in the CPI.
adamı yalama yaptınız, rezil olmamak için hala yazıyor..!!
Doğru adres et kasaptan alınır..
GT-I9301Q cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
uuu
yalamalar donlar :bravo:
soru---> kabaca borcu borçla çevirmeye yüzdürme denir.
ödenen faiz alınan borç...
neden yüzdürülüyoruz ?
Yanlış duymadıysam Erdoğan ABD'nin ürettiği ve polisimizin kullandığı silahları almıyoruz diyerek ABD'ye ambargo koydu. İşler yatışma yerine kötüye gidiyor. Verdi veriştirdi ABD'ye.
ABD devlet olarak konuşmadıkça, sessiz kaldıkça, sustukça, aynen mahalle kavgasında baskın olma havasıyla sesimizi yükseltmemiz bizi yiğit yapmaz.
Kim olursa olsun karşınızdakinin sabır sınırlarını zorlarsanız, istemediğiniz laflar ortaya döküldüğünde ne yapacağınızı da iyi belirlemeniz gerekir.
Pısmak bize yakışmaz mantığıyla gidilirse, sonu dönülmez noktaya gider yetmiş senelik ilişkiler...
https://youtu.be/kaytHh0tp2o Bizim diplomasi bu merhalde . :)
http://www.hurriyet.com.tr/cumhurbas...amasi-40608188
Bomba bomba...
dolar da şaştı kaldı bir asagi bir yukari
SM-C7000 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Erdoğan, ''Bundan sonra polis teşkilatımıza sig sauer silahları alınmayacak'' dedi.
:)
Yasaklara bir yenisi eklendi...
İyi de bunu uluorta seslendirmek neden?
Sen bu devletin tek adamısın.
Sözün kanun.
İstediğini alırsın istediğini almazsın.
Bunun hesabını kim soracak.
İyi de bunu kürsüye çıkıp, polisin artık kullanmayacağı, satın alınmayacak silahı markasıyla yüksek sesle ilan etmek niye?
Anlayan bana anlatsın da anlayayım...
ÜFE de fevkaledelik yok...
Artık yarınki TÜFE ye bakacağız...:)
rahmetli levent kırca yaşasaydı bu zig zeyvırlar için güzel bir parodi yapardı
bırakın elinizdeki zigleri, herkesin elindeki zig zıvırlar kendine... diye başlardı..!!
Cb den tokadi yiyen conilerin fonlari aglaya aglaya gelip mal aliyor bistten.
Hem itin bur tarafina sokuor bunlari yinede mal almaya geliyorlar..iyi is bu
ABD yi ziyaret eden her turkun abd yi ovmesi artik beni sasirtmiyor gayet normal
Ama yasamak ve ABD deki gozle gorulen sasa ve lux ve insanlarin arka planindaki sistemi anlamak olayin dibini anlamak icin buralarda yasamak lazim
20T dolar borcu olan ve 20T GDP si olan bir ulke. Borcunu borcla odeyen bir ulke. 2. dunya savasindan beri borcu hem absolute rakam olarak hem GDP ye orani olarak rekor kiran bir ulke. (99-2000 seneleri haric cunku internet boom olmustu)
Su son iki cumle bile ulkenin ne kadar kirilgan ve zayif oldugunu daha da onemlisi gidisat (trend) in ne kadar kotu durumda oldugunu kanitliyor. Bunu durdurmak icin hicbir sey yapmiyorlar. Cunku nasil olsa borcumuz dolar cinsinden basar basar oderiz nasil olsa dunyadaki geri kalan 195 ulkede uzerinde 100 yazan yesil renkteki kagit parcasina tapiyor, 70 senedir beyinlerini bosuna yikamiyoruz diyorlar.
Ha Turkiyenin gelecegi daha mi parlak? Hayir. Hatta daha kotu. Ama o baska bir muhabbet konusu.
ABD nin yanlisi, gocmen politikasinin kendisini kurtaracagini zannediyor. Onune gelen her bulus her zeki adami ulkeye kabul et ama yanlarinda es dost akraba dolsunlar ulkeye ama adam google i kursun oradan gelecek parayla biz adamin yaninda getirdiklerine bir sekilde bakariz gibi bir mantikla ulkeye bok pusur doldurdular.
ABD nin neresine gidersen git hangi okul yada sehir yada kutuphane toplanti sirket starbucks falan neresi olursa olsun hep genclerin ezici cogunlugunun gocmen oldugunu goruyorsun. Cunku kendileri cocuk yapmiyor. BIr baska degisle ulkeyi tasima suyla degirmeni calistirmak mantigiyla calistiriyorlar
Kendi okullari berbat o zaman zeki insanlari ithal edelim
kendi kadinlari berbat guzel kadinlari ithal edelim
kendi araclari berbat o zaman ithal edelim
ekmek yapamiyoruz ithal edelim
cilek uzum muz domates uretemiyoruz ithal edelim
zaten dis ticaret acigina bak anlarsin yada bir markete magazaya git hersey ithal. Ceplerinde bes kurus para yok borcu borcla cevirerek yasiyorlar ama dunya insanlarinin beyni yikandigi icin bu adamlara borc vermeye hazir yesil kagit parcasina tapmaya hazir
bu sistem degismez bu boyle surer gider. ABD nin GDP si bir gun 22T ama borclar 30T olur ama hala devam eder. Bir yerde bu sistem kirilacak cokecek ama sanirim daha cok var o gune. Ben bu forumda bile kimseyi ikna edemedigime gore averaj insanlarin yikanmis beyinleri bunu anlamalari imkansiz
yada ben ne ekonomiden nede finanstan anliyorum hicbirseyden anlamiyorum belkide
bir sey soyleyiim inanmayacaksiniz bilmem daha once yazdim mi
ABD den TR ye geliyordum 2 ay once bu forumda yazdim yanimda ne getireyim ne istersiniz falan
adamin teki ozelden bana yazmis bana california uretimi zeytinyagi getir
dusunsene adamin Turk mali zeytinyagina bile guveni yok
adama hak verdim ama adama bir daha ulasamadim. Buyuk ihtimal zengin aristokrat bi tip. Zaten onlar bilirler neyin nerede iyi oldugunu. Adama bi ulassam kesin bulusup somurucem bilgisinide adam ortaya cikmiyor
sen carry trade den parayi goturduler diyorsun ama
hesap yapalim
3.30 lara dustu dolar ama diyelimki aralarindan birileri butun dolarlari 3.50 den bozdurdu
sonra gitti %15 ten faize koydu
yani bu adamin zarar etmemesi icin eylul 2018 e kadar dolarin (3.50*1.15=4.025) i gecmemesi lazim
deli bunlar
bu kadar riskli bir cografyada boyle bir pozisyon alinirmi? Ellerinde para cok demekki
diyelimki dolar 3.80 den kapandi Eylul 2018 de
adamlarin kari (4.025/3.80=%6)
1 senede %6 kazanmak icin 3. dunya ulkesine bu kadar para getirilirmi?
aptal degiller elbette, ama risk istahi cok fazla, gereksiz fazla
abd tokat yedikçe daha çok para getiriyor demek bunların sorunu buymuş
Vicente hangi alemde yaşıyorsun bilmiyorum ama bence tokadın alasını biz yiyoruz. Bir laf vardır söz gümüşse sükut altındır diye. Adamların bağırıp çağırmaması bence birşey kazandığımızı göstermiyor. Son zamanlarda Bloombergte TL'nin alım gücünün %50 seviyelerinde düştüğü söyleniyordu.. Burada tokadı yiyen kim acaba..
hamal fedin sıcacık dolarlarını getirip borsaya sokuyorlar itaat ettiler suçluluk duygusuyla
tarihe tanıklık ediyoruz
Güvenim azaldı bu fed birşey yapamayacak anlaşıldı. Ben girdim ve çıktım. 3.50 'lerde beklemedeyiz.
Bırak şu abd'yi parası para değil, askeri gücü tamamen dışa bağımlı daha geçenlerde hava savunmalarını koruyabilmek için rusya'dan füze sistemi aldılar. İşsizlik oranları %12 , genç işsizlikleri %20'nin üzerinde. Sen bunları dünyada rezerv para olarak kabul edilen TL , %4.3 işsizlik oranı ve %1-2 arasında gezen enflasyona sahip Türkiye ile nasıl olur da karşılaştırırsın. Zaten baştan karşılaştırmak bile abes. Bırak kendi çaplarında karekök bulsunlar.
ayranı çeken buraya dalıyor yada cafeye gidiyor
yahu kaç kere dedik şu zıkkımı sek çekmeyin halisinasyon gördürüyor.
az bari rakıyla sulandırın.
Uykuda da hortum bağladım mataradan çekiyorum.
https://www.youtube.com/watch?v=z0dw8EtvKIc