Borsalar büyük çöküş mi girdi
Param yok kafam rahat [emoji846]
Printable View
Borsalar büyük çöküş mi girdi
Param yok kafam rahat [emoji846]
Nasdaq 100 iki günde -3; YAY fonu -4,9. Son portföy dağılım oranlarına göre Nasdaq 100 ağırlığı toplam yüzde 58 olan 13 şirketi (Apple, Microsoft vs) kendi sepetinde yüzde 27; Nasdaq 100 ağırlığı toplam yüzde 10 olan 30 adet şirketi (Citrix systems, Net Ease vs) kendi sepetinde toplam yüzde 45 ağırlıklandırmış, o yüzden sanırım Nasdaq betası yüksek bir portföy gibi. Dolardaki artmış bile yansımamış.
Yakın zamanda AFT ve YAY dağılımlarına bakıp YAYı tercih etmiştim. (örneğin yukarıda bahsettiğim Citrix Systems Nasdaq ağırlığı 0,2 iken YAY portföyünde neden 2,26 olarak ciddi farkla yer aldığını merak ettiğimde, bu portföy oranı artışının Mart ayında yapıldığınıi Citrix'in de home office çalışmaları için destek sunan bir şirket olduğunu gördüğümde, AFT'deki sabit dağılımlı 20 büyük şirkete kıyasla daha akılcı bir portföy yönetimi yapıldığını düşünmüştüm) Netice itibarıyla en tepeden girmişim, yüzde beş zararla başlamak moral bozucu oldu.
Bende +15 deydim +10 a dustuk sanirim ben bakmiyorum uzun vadeli aldigimdan ama hayat teknolojide oldugu icin kasmiyorum kendimi elbet duzelir ekonomistler sp500 un 3000 puana gitcegini soyluyor hep nasdaqta koşar pesinden petrolde toparlarsa hafiften amerika borsasi cikisa gecer yavas yavas destekler
Dün dediğim gibi halay başı teknoloji ve gıda düzeltmenin geleceğini söylemiştim...sabır
AHU için fikriniz nedir? Portfoyun nekadariyla girersiniz/girdiniz? Benzer ama daha az riskli fon tavsiyeniz nedir? Farkli kategoride de olabilir?
EİB ve SUA girdim.
Paramızı korusun başka bişi istemiyorum :)
Saygılar
Tcd neden hala güncellenmedi acaba bilen var mi?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi