Bozuk para yerine şarap şişesi mantarı kullanıyorlar sanırım
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Akbank 36 güne kadar 750000 üstü yüzde 24 teklif ediyor.
Gesendet von meinem SM-S908B mit Tapatalk
Fıyatları kabullenmek gerçekten zorluyor. Evde pekmez var, tahin bitmiş migrostan alayım dedim koskanın bir kavanoz tahini 85 liraydı elim gitmedi almadan çıktım. Fiyatı biraz sindireyim sonra alırım.
DUDU
Hayatımda gördüğüm en pinti adamlardan birisi sin yaa..
Borsa arşa çıksın (neden çıkıyo sende çok iyi biliyorsun) (dolar falan da ona bağlı)
Ama ahtapotun fiyatı aynı kalsın istiyorsun..
Breh breh breh yani..
Hakikaten..
Eski fiyatlamaları unutun..
90 ları ne çabuk unuttunuz..
Hatırlamak için bizimkileri tekrardan izleyebilirsiniz..
Benim kullandığım tahin haziranda kilo 40 dı , geçen ay 80 den aldım .Bu gün yine sipariş girecektim 100 kağıt yapmışlar...
90 lardan bahseden 90 ları yaşamamıştır. Böyle bir zam furyası adam düdükleme insanların malına çökme hiç olmadı.
Yaparsa AKP YAPAR ...VERDİK YETKİYİ GÖRDÜK ETKİYİ.
Türkiye'de insanların çok büyük bölümü tasarruf bilincine sahip, ülkedeki hayat şartları nedeniyle mecburen öğreniyor, kısabildiğini kısıyor, ancak hesapsız para kazanan zenginler ve yapısında para kontrol geni olmayan az sayıda insan dikkat etmiyordur. İddia ediyorum ABD vb pek çok ülkeden daha bilinçlidir halkımız bu konuda. Malın ucuzunu bulur alır, stok yapar, puan kampanya kovalar, harcamaları kısabildiği kadar kısar.
Ama o da bir yere kadar, masrafların kısılması abartılırsa belli bir noktadan sonra çok az maddi kazanç uğruna hayat kalitesinde büyük kayıp oluyor, değmiyor. Bu noktaya da artık maaşlı çalışan çoğu insanın geldiğini düşünüyorum.
Yapılacak şey bakış açısını değiştirip masrafları azaltmak yerine kazancı artırmaya odaklanmak olmalı. O daha da zor ya..
Yirmi yıl kadar önce uluslararası küçük bir işe girişmiştim bir kaç yıl sürmüştü, müşterilerimin yüzde ellibeşi ABD'dendi, ingiltere almanya avustralya birkaç ülkeyi de eklersek %85 ediyordu, geri kalan yirmi kadar ülke küçük yüzdeler, Türkiye'ye özel zaman/emek harcamama rağmen payı %1 bile değildi ama en çok sorunu Türk müşterilerle yaşadım bir kaç sonra Türkiyeye satışı kestim rahat ettim, ne kadar toksik bir piyasamız olduğunu o zaman fark etmiştim. Yazdığım kendi tecrübemle yaptığım genellemedir, sonraki yıllarda doğru insanları bulunca bir iki başarılı iş yapabildim. Yine de zor bir piyasamız var, para kazanmak zor.
En basitinden finansal piyasalara bakın orada da öyle, mevduat/dolar/borsa/altın çoğunluk kaybediyor ya da kazancından memnun değil, kazanana da yaşattıkları streslerle burnundan getiriyorlar. Eurobond yatırımcısının bile acaba ek vergi salarlar mı moratoryum olur mu diye uykusu kaçıyor.
Neyse biraz kahve sohbeti gibi oldu, herkese benden çay..
Spor malzemeleri uçmuş bir eşofman takımı iyi bir spor ayakkabı almak isteseniz en az 3000 tl bayılmak gerekiyor
Pismis.fiyatmi bu ?