Alirsin ford olursun mort..
Printable View
Alirsin ford olursun mort..
It ürür kervan yürür diye bir atasözümüz var..Ford oto da zamanı gelince yürür...
SM-A346E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
38 dolardan 26ya gerilemiş bir hissede
Zarar 12 dolar = 400tl
Adam diyor ki 20 lira 30 lira temettü dağıtsalar...
Merhaba
2022 son iki çeyreği hatırlarsanız , faizler güdüktü enflasyon çığrından çıkmıştı. Parasını korumak isteyen borsaya geldi. O sene bist %200 yaptı. Şimdi faiz sözde yüzde 50, aslında yüzde 40. Şimdide eylül ekim gibi faiz indirimleri başlar ise zaten Yüzde 100 ün üzerinde olan enflasyon a karşı bir koruması olmayan faiz yerine, sudan ucuz kalmış hissler kurtarıcı gibi görülecektir.
Froto özelinde
1-Eur usd kuru 1.14 lere yakınsayacak
2- Doviz tl artışa geçecek
3- vw den ve elektriklilerden ekstra 100k yıllık üretim gelecek
2025 in ortalarından sonra 40-45 usd yi görmeyi bekliyorum
6 aylık bilanco aciklandiginda, seçim sonrasi herkesin bekledigi gibi DOLAR ziplamis olsaydı. atiyorum 30 haziranda kur 40 lirayi görseydi
Ya da diyelim ki seneyi 40 liradan kapatsa dolar
Bunun kar rakamına yansıması ne şekilde oluyor
Böyle bir analist raporu, araci kurum çalismasina rastlayan var mi?
Üstadım Tüpraş özelinde 2000 yılında emekli olmuş hayali bir kişi olsun. Bu sene hariç 2000-2023 yılları arasında Tüpraş tam 4 kez temettü vermemiş yani kişi harçlıksız kalmış, o tarihten bu tarihe kadar 20 sene alınan temettüyü verimi bulmak için 24 yıla böldüğümüzde Net temettü verimi 6,19 çıkıyor.
Froto özeline gelecek olursak son 20 yılda pas geçtiği herhangi bir sene olmamış. Onunda net temettü verimi 6,44'tür. (*2022 yılından itibaren stopaj oranını %15'ten %10'a düşürerek hesapladım)