25-30 faizler imkansız. Hayal görüyorsun bence
Printable View
Seçim öncesi hataları tekrarlarsa hükümet kur /faiz sarmalı devam eder . Ancak tekrarlamayacaklarına dair daha güçlü bir beklentim var. (Bu yeni ekonomi yönetiminin nasıl şekilleneceği ve yabancı yatırımcıların ikna olup olmadığı ile ilgili). Bu durumda faizlerde önümüzdeki 2 -3 ay manşet enflasyondaki artışa bağlı olarak küçük bir artış daha olup sonra düşüş başlayabilir. (ytd)
Asıl doların 6 lira olacağına sananlar hayal görüyor...2019 sonuna kadar merkezin faiz indirme şansı milyonda bir bile değil...
Seçim bitti.yeni seçim olmazsa yakında faize dokunmazlar.zaten riskli indirmek.
1 puan faiz indirirlerse 1 ay sonra 5 puan artirmalari lazim bunu gayet iyi biliyorlar su an..
Dolarcilar ekonomik gidisat ivir zivir herseyi one surerek artacagindan bahsediyolar dolarin ancak sunu unutuyolar.Ozellikle katar vb ulkelerden bu secim sonuclari ile beraber ciddi para akisi olacak..
Adamlarin derdi artik milleti kredi ile ev sahibi yapmak degil,yurt disinda ki adamlara ev satmak..Sonucta adamlarin 1 birim parasi tr ye girince 5 birim oluyor..
Bu yuzden dolarin bir sure yatay gidecegini dusunuyorum..
%19 faize bile doğru dürüst tr ye gelen para yok.
olayın siyasi boyutundan daha önemli ve büyük kısmı global trend.
Arjantin politika faizi %40 oldu da noldu ki
maalesef para( usd) anavatına dönüyor.
[QUOTE=mdemir;2351250]zamanın mafya babalarının en büyüğü al capone diğer küçük babaları vergiye (haraca) bağlamıştı. ama devlet ona ne dedi? sen kendini en büyük mafya sanıyorsun ama en büyük mafya benim, vergini (haracını) vermedin, gel bakalım içeri...[/QUOT]
Devlet hacizde bile 1.sırayı alır.arkada kalan havayı alır.
önümüzdeki hafta önemli..
özellikle salı günü ve sonrası bankaları telaffuz edeceği rakamlar, gelecekle ilgili ipucu verecek..
beklentim herhangi bir pozitif veri gelene kadar maksimum olan oranlar 1 puan civarında düşüş gösterebilir..
yani 20leri filan veren devlet bankaları 19,50 ve 19 lara çekecektir oranları.
özel bankalarda çok bir değişiklik beklemiyorum belki 0,50 puan düşüş olabilir..
birde kampanya ürünlerin seyri önemli;
-oksijen
-güldüren
-marifetli
-3parabirimli
-nkolay bono
izleyelim..
ytd.
syg,
yüksek olasılıkla enflasyon verisi yukarda gelecek.zira daha petrol fiyatlaması yansımadı.ve hala petrol yükseliyor.
suni olarak bastırılan enflasyonun petrol baskısıyla 20 eşiğine yaklaşacağı beklenmektedir.
dolayısı ile bu sarmal 25-26% ile para satmaya çalışanları 28-30 % eşiğine atarsa muhtemelen mevduatlarında 22-24% aralığına oturması beklenebilir.taaki alınan radikal düzeltmelerin sonuçları alınana dek....
Yunanistan 1 lt motorin = 1,54 Euro
(yıllardır giderim.aşağı yukarı hep eşit durumda idik.)
türkiye motorin = 5,72 tl
1,54 Euro x 5,36= 8,25 tl
8,25-5,72 =2,53 tl farkı neremize sokuyoruz/sokacaz?
niye %25 olmuyor o halde?
ya da yarin olmalı.
neticede arz talep dengesi değil mi ?
eğer o maliyetle parayı satin alacak var ise birileri de mevduata o faizi vermez mi ?
önümüzdeki 12 ay içinde faizlerin dolaşacağı rakamlar ile ilgili objektif analezlee, yorumlaa vaa mı abeylerimde, abılalarımda bea!
19-20 farketmez ki
bu faizlere yurtdışından gelen varmı yokmu mühim olan bu.
var ama cılız.yani tatminkar değil,bir ürkeklik vs.
haldır huldur mallanan bir yabancı ben göremiyorum.
iç dinamikler kendi aramaızda arz taleb oynuyoruz.
yurdışı sıcacık para varmı yokmu ? varsa ne ala
uzatmadan sonuç olarak faizlerin ciddi oranlı düşmesi hayal
uzun vade ancak düşer.
yukarı çıkması aşağı düşmesinden daha olası
syg.
Seneye 25-30 oranlar görülür.Recep istediği kadar aldığımız mevduat faiz oranlarına müdahale etsin.Neden göstergeyi düşüremiyor...Onlar konuştukça,2-5-10 yıllıkların hepsinin faizi artmaya devam edecek,mevduat faizlerini de peşinden sürükleyecek...
O yüzden dolarcılar panik yapmaya başladı...Miktara göre 19-21 arası oranları herkes alıyor...
Faizin seviyesinden ziyade su an onemli olan guvendir.
Guven duymazsa para %19 degil 39% versen yine gelmez.
Once bir ekonomi yonetimi olussun.
Kim olacak, ne diyecek?
Plan, program aciklansin.
Neler onceliklendirilecek?
Parasal gevseme devam edecek mi?
Butce dengesi gozetilecek mi?
Sonra bakar sermaye ve girip girmemeye karar verir.
Syg,
Ancak kacilan o ulkelerde de %8 eurobond yillik getirisi yok.
Her seyin bir bedeli var.
Syg,
En guzeli bu memleketin sizofrenik gundeminden etkilenmeden burada kazanip yurtdisinda yemek.
Syg,
aynen katılıyorum.
çok kısa sürede katı radikal kararlar alınırsa 2-5-10 yıllıklarda aşağı yön olabilir.
örneğin gıda enflasyonunu dizginlemek için
derhal kısa ömürlü ürünlerin(yoğurt vs) market vadelerinin 21-30 güne getirilmesi.
Burda Gıda Komisyonuna iş düşüyor.üretici 8 ayda verdiği yoğurdun parasını alırsa
3tl/kg olan reel fiyatı 4,5tl/kg yazar.yazmak zorunda kalır. al sana enslasyon
bu ve benzerleri.(Almanyada yoğurt vadesi 21 gün.)
Doğruya doğru yanlışa yanlış diyelim yalnız olumsuzluk aşılamaya karşıyım.Türkiye kelimesini bu şekilde kullanma O zaman güven duyduğun ülkeye git derler adama
Discovery cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hem %8 yerine %1 faiz al hem de odun gibi hollanda domatisi ye..
Oralarda gulpembe olmaz.
Syg,
yastık altı yapana
yurt dışında parasını sistem dışı tutana lafım yok
zaten yurt dışında da bri bankada tutsan Türkiye de o paranın vergisini ödüyorsun artık
işin trajik tarafı hem güvenmiyor sisteme hem de güvenmediği sistemin bankasında para tutup faiz alıyor.
o batma ihtimalleri olunca sanki dövizini çekebileceksin bankadan
hem güvenmiyor hemde borsasında malda yakalanıyor
bunları anlamakta güçlük çekiyorum bende.
Ayın 25'inde bir terslik olmazsa ülkemizi temsilen 13. Moldova seferime çıkıyorum...Az da olsa aldığımız faizleri yiyelim..2 ay oradayım.Sezon bereketli geçerse 3 ay bile olabilir....Forumdaşları beklerim...Gelin hep beraber Moldova turizmine katkıda bulunalım..:oleyo:
Dun garanti mt aradi,vade sonu dolayisi ile 400 bin tl icin %18 verdi 32 gune , bende o orana yakin zaten gunluk aliyorum dedim.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Bonocu78 bizide götür.havamiz değişir.kibrista bişey yok[emoji39]
Dudu ya katılıyorum.disarda yemek daha zevkli.burasi sıkıyor.
21 neresi verdi bilgilendirir misin?
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kredi kartı borçluları yandı
Kredi kartı borçlarını asgari tutarda ödeyerek geçinmeye çalışan milyonlarca dar gelirliye yeni faiz yükü geldi. Merkez Bankası, kredi kartı harcamalarının asgari tutarını ödeyenlere bankalar tarafından uygulanan akdi faiz oranını yüzde 1.84’ten yüzde 2.02’ye, kredi kartı gecikme faizini de yüzde 2.34’ten yüzde 2.52’ye yükseltti. Akdi faizlerin yükseltilmesi, özellikle kredi kartı borçlarının tamamını ödeyemediği için sadece asgarisini ödeyerek idare etmeye çalışan milyonlarca tüketicinin borçlarının daha hızlı artmasına yol açacak.
evet piyasa dengelenmeye devam....
Sen baska forumdaki moldova lover misin? Merak ettim de :)
Evet dh. Altifciydin sen biraktin mi yoksa orayi? Nurola mi gectin?