15 aydır bakımda olan en eski porselen fabrikasını tekrar uretım e baslar ise bunun tek sebebi cin dekı durumdan kaynaklıdır
Printable View
15 aydır bakımda olan en eski porselen fabrikasını tekrar uretım e baslar ise bunun tek sebebi cin dekı durumdan kaynaklıdır
Dun e kadar sayfada yazanlar belli kisiler
Okadar bilgin var neden tavan olunca atlamak ıstegı duydun??
Bence birileri sizi bu hisseye yonlendırmıs olabılır kendi aklınızı kendinize saklayın her youm degerlı dır ama saygı cerceveınde olmak sartıyla
Mesajda yazdım zaten efe bey bile bile atkadım diye o yğzden yüklü almadım sadece 2000 lot
Nafi ilk hısseyı aldıgı zaman 4 TL den aldı ve ozaman Fırat kalkanı hareketi basladı hısse yabancı alısları ile 9.23 TL ye kadar yukseldı
O zamanlar my nette yazıyordum milleti uyardım one cıkan yorumlarda görebilirsin ama millet 15 TL hedef veriyordu neredeyse lınc edeceklerdi. Malesef hepsi uzunvadecı oldu
Nafi yatırımcı yı dusunmez ıyı haber gondermez ama tum sucu nafıye yuklemek yanlıs
Her tavan olana atarsan ne sermaye kalır nede saglık
Son durak a yaklaşınca binersen sunuclarına katlanırsın
Desdek 9.20 dırenc 12 TL hedef 18 tl gerisi size kalmıs
malıyetım 5 TL en fazla kar dan zarar yazar
Artık yazmıyorum özelden yazanlara cevap veririm
Biraz da yeni gelenler yazsin biz buralara kadar getirdik birazda onlar gotursun
Saygılar
Efe bey birşey yazmamak en iyisi çünkü başta birbirimizi anlayamadık bı yüzden gereksiz polemikler oluşacak sizin söylediklerinize benim benim söylediklerime sizin cevabınız olacak bu arada beni hiç tanımadığınız için her y0kselene atlayan biri olarak görmüşssünüz neyse umarım başka zamanda birbirimizi daha saülıklı ve iyi anlarız hayırlı akşamlar
Dur bakalım tam alım yerine gelmiş biraz alayım yine endeksi 121.200 üzerinde kapanış yapsında seni göreceğim kutpocuğum
121.200 geçmeyen endeks ise 118.900 altını düşünemiyorum. Ben ful nakite keçiyorum porselenler sizin olsun spek efendi nakit olsun benim olsun bir süre tatil
Kalanlara bol kazançlar. Bi daha kutpo mu tovbe :)
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kumarbazları hiç affetmez kutpo. Al sat hissesi değildir. Tersi çok pistir.
2000 lira kaptırdım yine bu acoğli ac köpeğe neyse ben bile bile lades olmaya geldim dedim bir ihtimal değişmiştir bir daha 100 olsanda almam 1 lot 10,600 den stop olmuştum
herkese hayırlı kazançlar şükür klmsn dan kazandıkda umursamadık bu rakamı
Emeklilik fonlarının alması bir dert satması bir dert. Bayağı bir satış fonlardan gelmiş, muhtemelen günlükçülerinde etkisi ve 1,5 tavanın biz ky lere ödetmeden olmaz.
Tahta sahibi/yapıcısı, bist bugün en çok düşenler listesine baktığınız da o listede yer alan şirketler ile aynı listede olmak bu kadar para bu kadar zaman harcamanıza ve bu kadar ky nin ahını almanıza rağmen sizi rahatsız etmiyorsa diyecek tek şey var yazık hemde çok yazık. Çok gittiniz, yıllardır mal taşıttınız tam başa baş çıkma imkanı bile vermediniz. Enflasyon farkı, dolar farkı, alternatif getiri kaybı.. Bile düşünmeden hiç olmazsa ky ye düşünme ve çıkma fırsatı verseydiniz.
Birileri çıkıp 4,5 lardan buraya geldi daha ne istiyorsun diyebilir. Onlar ca yıldır şirkete inanıp her seferinde alım yaptığınızda 11 lerin bir anlamı yok
En avantajlı 2006 yılında 9 liralardan maliyetlendirdikleri ky 4 yılın sonunda nasıl 11 den çıkış yapacak
neredeyse ky tamamı dökülmüş..buraları zirve yapıp aşağı da gidebilir ancak ibre tekrar yukarı dönerse de artık düşünemiyorum..
11,40 ın düzeltmesi normalde 10,30 du
fakat bu çinden dünyaya yayılan Korona virüsü nedeniyle tüm dünya borsaları çakılıyor
bu da düşüşü abarttı. dediğim gibi 11,40 ın fibo düzeltmes en fazla 10,30 du
epeyce panik satışları oldu
Çin malları açısından Türkiyede en olumlu etkilenecek sektör : oyuncak, porselen züccaciye ve kırtasiyedir
Artık insanlar Çin malı oyuncak, porselen züccaciye ve kırtasiye malzemesi kolay kolay almaz.
bu şirket ve sekötör çok olumlu etkilenecek fiyatın düşmesi genel panik
Çin de ki Korona virüsü nedeniyle Türkiyede en olumsuz etkilenecek sektörler: Teknoloji şirketleri
bir çok teknoloji şirketi çin deki ofislerini kapatıp kaçıyor
yatırım tavsiyesi değildir
hayırdır kutpo kardeşşş, üçe beşe katlayanlar kadar neden düşüyorsun bu kadar ?
Her zamanki gibi zirvelere yakın yerden Kutpo’ya atlayan ve şuan kısa zamanda ciddi zararda olan bir çok kişi var. Fiyatın düştüğünü görüp trene binecek olanlarda mutlaka olacaktır. Nacizane tavsiyem ky’cının çok dikkatli olması. Lazım olan para ile, kredi ile ve eldeki paranın tümü ile bulaşmayın bu üç kağıtçılara. Kutpo 4 ‘e de gelir 20 ‘yede gider şunu bilin ky’ya yedirmezler. Malı kitledilermi çok uzuncu olursunuz. Borsada çok daha sağlam derinliği olan hisseler var. Ben 3 yılın sonunda kurtuldum bu pis hisseden. Çok hisse kaçırdım onun yüzünden. Lanet bir hissedir.
Herkes çok dikkat etmeli. Sadece bir tavsiye. Hepinize bol şans. Al-sat tavsiyesi değildir. Sadece yaşanan bir tecrübedir. Ytd.
Üstad, bende yüklü vardı. 3 yıl sonunda ana para ve üzerinede 3 yılın farkını aldım ve bıraktım. Borsada doğru hisseye girmek önemli. Kutpo zor hisse. Yüklü alıncada böyle adamı asker ediyorlat. O yüzden şimdi yeni hisselere yol aldım. Nasipten ötesi yok. Kalanlara bol şans👍🙏
Güzel tespitler [emoji106][emoji122]
Halkımızın Çinden tüm dünyaya yayılan bu ölümcül Coronavirüsü sebebiyle alışkanlıkları ve çin mallarına olan bakış açıları illa ki değişecektir.
Mcdonalds, Sturbacks Ikea Çinde epeyce şubesini kapatmış. Hava yolları şirketleri uçuşları iptal ediyor.
Virüsün çıktığı şehri inceledim, sanayi şehri özellikle de Araba motor. Generalmotor ve Toyıtanın fabrikaları var.
Ayrıca Google da faaliyetlerini durdurmuş çinde.
Çin ekonomisinin çok büyük yara alacağı aşikar. Haklısınız en çok da teknoloji şirketleri etkilenir. Videoları izliyorum sokaklar hayalet şehir, fabrikalar durmuş, üretim yok.
Çin in Porselen üretimi Zhejiyang diye bi şehir olmssı lazım. Virüsün orda yayılma durumu nedir bulamadım. Lakin illa ki büyük etkisi vardır.
Çinden kolay kolay artık diğer ülkelerin ele ağıza temas eden malzemeler porselen vs alacağını düşünmüyorum.
Bu şirketin bu işe yoğunlaşıp çoğu pazara yüklü girme şansını arttırır.
Ülke olarak ta çok seri tedbirler almalıyız bu ölümcül virüse karşı.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Corona virüs nedeniyle tüm dünya teyakkuza geçti. Çinlilerin yediklerine youtube dan baktım
kedi köpek akrep yarasa yılan uçan sürünen yüzen ne varsa yiyorlar. çok inanmamıştım ama youtube dan bizim youtuberların çin deki virüsün çıktığı Wuhan şehrinde ki halk pazarları ve balık pazarları videolarını izleyin yılan akrep yarasa ne varsa satıyorlar
sonuçta müslüman olmadıkları için yenmesi helal olmayan helal olan diye bir sınırlamaları yok herşeyi yiyorlar. hem de bizdeki çöp şiş gibi yılanı çöpşişe takıp kızartıp yiyorlar.
zamanında yine bu Çinde veba çıkmış. yıllar önce Sars virüsü yine çin de çıkmıştı.
artık tüm halkımızın çin mallarına dikkat etmesi lazım. sınırlar gümrükler devletimizin çok önemli tedbirler alması lazım.
çinli turistler vs çok dikkatli takip edilmeli
çin mallarını artık kullanmamalıyız
üstte yazılanlar gibi oyuncak yemeklik eşya kırtasiye hediyelik eşya bunlarda çin malı almayalım satmayalım.
hijyene aşırı dikkat etmeliyiz
artık herkes yerli malı kullanmalı.
Asla yatırım tavsiyesi değildir.
grafiksel trend hedefi
18.30 civarı görünüyhor
yatırım tavsiyesi değildir
Takas paylaşabilecek arkadaş var mı
Teşekkürler
https://resmim.net/f/NOD4vr.jpg
aylık takas
İdlipte şehitlerimiz varmış. Allah rahmet eylesin.
Allah Türk odusunu daim kılsın.
Bu yüzden borsa sert satış yedi.
Gördüğüm yerli fonlar sattı, yabancı kurumlar aldı.
11.20 lerden 8.50 li rakamlar beklemiyordum. Lakin çok sert satış olunca portfoyu tekrar gçmdüm. Fiyatı yine epeyce ucuzlattılar.
Çinde ki virüs nedeniyle satışlarının hem yurtiçi hem de yurtdışı epeyce artacağını tahmin ediyorum. Bu aralar bir de fuar olması lazım.
Tekrar başımız saolsun. Allah ordumuzu daim kılsın.
Salı 11.02.2020. SABAH
Koronavirüs salgını Türkiye'yi sipariş merkezi yaptı. Dünyanın en büyük porselen fuarlarından Almanya'daki Ambiente Fuarı'nda Güral ailesinin porselen işinin başında olan üyeleri Sema Güral Sürmeli ve Gülden Güral, koronavirüs dolayısıyla üretici firmaların panikle alternatif pazara yöneldiklerini, siparişlerin de ciddi oranda Türkiye'ye kaydığını belirtti. Güral kardeşler, en son yaptıkları ek tesis yatırımıyla siparişleri almaya hazır olduklarını söyledi.
Kütahya Porselen, Almanya’daki fuarda sipariş akınına uğradı.
Sabah'tan Pınar Çelik'in haberine göre, Kütahya'da 5 fabrikada 120 milyon parça kapasiteyle porselen ürettiklerini belirten Sema Güral
Sürmeli, babası Nafi Güral'ın şirkette 'kriz' lafını yasakladığını, her zaman negatif olanı pozitif hale çevirme çabasında olduklarını söyledi. Sürmeli, "Porselen işimizde 1.400 kişi çalışıyor. Bugüne kadar hep krizleri fırsata çevirdik. Çin'deki durum da böyle. Bir ülkenin sıkıntısı başka bir ülkeye avantaj sağlayabiliyor" dedi.
Gülden Güral ise, "Avrupa ve ABD büyük montanlı bir üretim istediğinde
Çin'den sonra başvuracağı ilk ülke Türkiye. Böyle de oldu. Siparişler hızla Türkiye'ye kayıyor. Hatta fuarda Fransız bir şirket stoklarımızın tamamını almak istediklerini söyledi" ifadelerini kullandı.
Peki bu haber neden bugün çıktı? Bunlar yine mal çakmak için mi bunu bugün yolladılar kapa? Hep ali cengiz oyunu mu yapıyorlar şüphesi var bende.
Teşekkürler haber için. Dün bahasettiğim mevzu gerçekleşmiş.
Bugün rakamlara baktım. Coronavirüs sebebiyle ölen 1100 civarı 50bin vaka. Ölenlerin %98 i Çinli.
Araştırıyorum bakıyorum sanki bu rakamlar şüpheli gibi. Çin zaten panik dünya iyice panik olmasın diye neyse. Çinde epeyce şehir Karantinaya alınmış. Sırf bi şehirde 15 milyon kişi var. 50 bin vaka 1100 ölü ne bilim sanki...
Tayland, Hıngkong, Kore, Süngapur vs buralarada epeyce bulaşmış. Özellikle Cruise tatil gemilerinde çok bulaşmış.
Devletimizin, devlet görevlilerinin, sağlık gümrük havayolu liman tarım vs burlardaki görevlilerin sıfır hata ile gümrükten çinden gelen malları konttol etmeleri bu Cruise gemileri, kargo vs konttoller şart.
Dün biraz araştırdım, Mayonez için bi madde bile Çin den geliyormuş. Vayy be. Aktar çerez bakliyat bunları bile Çinden alıyormuşuz..
Şu ana kadar ilgili yetkililer bu virüs gelmesin diye gerekli önlemleri alıyor. Arttırarak ta devam etmeli.
Zaten Suriye idlip varken bir de bu Ölümcül koronavirüs ile ülke olarak uğraşmayalım.
Bu şirkete gelince. Çin in boşalttığı her yere yayılır. Kapasite kullanımı kaç bilmiyorum lalkin genelde %60-65 olur böyle sipariş alırsa %100 lere bile çıkar.
12 aylık 2019 bilanço çok süper gelmese de bilmiyorum tahminim, belki de o da süper gelir, lakin 2020 bilançolarında tarihi rekor cirolar gelebilir. İhracat ta rekor kırarsa şaşırmam bu çinde ki virüs sebebiyle.
Fransız sirket stoklarımızın tamamını almak istedi
İlk 2020 bılanco rekor gelebilir
İyi bir ivme bekliyorum.
Ema,grafik, alımlar çok iyi.Beklenti ise super