Limit var mı? Örneğin 1 kerede 1 M eft olur mu?
Printable View
Takasbank Para Piyasasi
1 gün min17.00 max20.00 ort18.65
11gün min21.50 max23.50 ort22.48
Bloomberg deki ekonomist : yüksek faiz uygulamayacağımıza göre tl de orta ve uzun vadede değer kaybı devam edecek
burger temdit 32 gün TL 19,95 180K... USD 4,95
odea temdit 32 gün USD 5,20
Oranlar leş...
Yatırım tavsiyesi değildir...
Doların düşmesinin sebebi swap faizinin 30 üstüne çıkması..Normal şartlarda yabancı banka türk bankasına usd veriyor karşılığında tl alıyordu ve bizim piyasalarda işlemlerini yapıyordu..Şimdi yeni swap düzenlemesi gereği bankaların swap işlem limiti 1/4 oranına düştü..Dolayısıyla piyasada tl yok..Tl bulamayan döviz bozuyor..Dolar bu sebepten düşüyor..
Borsa neden düşüyor derseniz...Borsa da yüksek faiz sebebiyle düşüyor..Ayrıca borsa dolara nazaran daha az kayıp vermişti..Şimdi onu eşitliyor..
Hali hazırda tcmb faiz artırmadı ama BDDK yoluyla swap işlem kısıtıyla faiz yükseltilmiş oldu..Ama aslında olması gereken TCMB'nin faiz artırmasıdır..Merkez faiz artırınca swap işlemleri eski haline gelir..
M3 para arzı artmış..
https://www.bloomberght.com/haberler...ara-arzi-artti
Yatırım tavsiyesi değildir...
Arkadaşlar akıl yaşda değil başta derler ama ben yinede forumda yazan arkadaşların yaşını merak ettim .
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
mevcut kıymet tipi : sabit kuponlu devlet tahvili
kıymet kodu : trt141118t19
ihraç : yurt içi
döviz cinsi : tl
ihraç : 20 11 2013
vade sonu 14 11 2018
nominal : 60652
alış(temiz) : 96,73
satış(kirli) : 98,90
yıllık basit faiz : 22.81
yıllık bileşik faiz :24.12
alış : 58,665,65
birikmiş faiz :1334,34
komisyon : 0
mevduat hesabından tahsil tutarı :59.999
işlem tutarı : 59,999
kupon başlangıcı : 16,05 .2018
kupon ödeme : 14 11 2018
yıllık kupon ödeme 2
yıllık kupon faizi :8,80
kupon ödeme brüt : 2,668,69
kupon ödeme net : 2535,25
Dün ekranda gördüğüm rakamlar bunlardı jondowes üstad aslında yardımcı olursa çok sevinirim
Spekülatif işlem yapıyor veya daha önce yaptığı işlemin kapamasını yapıyor Burak Bey..Mesela gidip açığa aldığı veya sattığı pozisyonu kapatıyor..Hisse senedi alıyor,satıyor..Tahvil alıyor, satıyor...Vs..Yani işlem amaçlı alıyor..
Bu kuponlu olanı birde kuponsuz olanı var .
Bunda #4.40 kupon faizi mevcut oradan hesap karışır Bahri bey
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://www.ziraatbank.com.tr/tr/bir...devlet-tahvili dun 24.11 kagidi 23.78 di basit bugün 22.40 gevseme var gibi.kuponlu 20.94. olmasi lazim
Dolar alana yazık olacak .5 testi yapacak .Ben alırsam 4.90-5.00 gibi almayı düşünüyorum .
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
mt lerde bilmiyor inan 20 dakika telefonda konuştuk benim hesabıma göre bu faiz oranına göre daha çok getirmesi lazım ama bakıyorum baya düşük çıkıyor hemen vazgeçtim aslında bu konuda tecrübeli üstadlar bize bu hesabı öğretseler en azından bono da bizim için güçlü bir alternatif olabilir
Faiz yukarda kalırsa..Yani enflasyon artı 10 puan falan faiz verirsek..Dolar artmaz azalır..Ama bu süreçte gelmiş geçmiş en büyük ekonomik sıkıntıları da yaşarız..
Bence bizimkiler faizi fazla artırmaz..Ama artırır..Dolar yavaş yavaş 5 seviyelerinde dalgalanır sonra yavaştan yükselmeye devam eder..
İstisna: Dış konjonktür, savaş, trump..:)
Sayın Hazine bakanı ,
telekonferans ile yabancı 6000 yatırımcı ile görüşüyor,
orada da millet bahçesi yapacağız gibi abuk sabuk konu geçerse,
tüy dikerler kafamıza
Tr 2030 9,06 % -2,89