Kimse oran alamadı mı arkadaşlar
150 bin için 23,80 QNB verdi
Bu oran üzerinde alan arkadaşlar oldu mu dün bugun?
Printable View
Kimse oran alamadı mı arkadaşlar
150 bin için 23,80 QNB verdi
Bu oran üzerinde alan arkadaşlar oldu mu dün bugun?
100k yı Finansbanktan Halkbanka aktardık 2 gün önce % 25.50 den...Finans düşük verdi bize de evet...
cicibici internet sitesinde e-mevduat os2 gün için 25.70.... yeni müşteri de 26.50
burhanda e-mevduat dijital müşteri os2 gün için 26.25....
500k için os2 günde cicibici , burhana göre 229 kertik daha az vermesine rağmen , rasyonel aklın mücbir sebeplerinden ötürü cicibiciyi tercih ederdim...
Kademeli dolar a geçmeye başladım.
Düşüş nerede durur bilinmez. Düzeltme olduğunu düşünüyorum dolar da .
Orta uzun vade dolar da yukarı yön
sadece kasım seçimleri trump karşıtı kazanırsa dolar zayıflayabilir.
yabancı yatırımcı dediğimiz nedir ki zaten ? bu kredi derecelendirme notlarımızla kurumsal fonların çoğu zaten tüzüklerigereği yatırım yapamazlar biste... devir vur kaç devri...
Bugün bir yerde doların euro'ya karşı % 40 değer kaybetme ihtimali olduğu yorum-haberi görünce aynen sizin gibi düşündüm.
Ancak diğer dövizlerin faiz oranları dolara nazaran düşük. Ayrıca dövizi birden fazla paraya dağıtmak bunların transferindeki sorunları da katlayacak. Swift yapıyorsanız minumum swift masrafını birden fazla ödemek durumu ortaya çıkacak. Fiziki taşımada da sıkıntı katlanarak artar. Ayrıca döviz tutarları azaldığı için faiz pazarlığında da elimiz zayıflamak durumda.
Bence trump guc kaybederse dolar degerlenir. Trump azledilecegi haberleri ciktiginda dolar degerlenmisti. Dxy 100 barajini abd nin boylesine iyi kosullarinda asamiyorsa bu trump yuzunden.
Ozellikle bu aralar Fed e cok saldiriyor.
Belki kisa vadeli bir dusus olabilir ama yon yukari.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Benim eurusd beklentim 1.08.
Ecb daha faizleri ne zaman artiracagini bilmiyor. Euro nasil olacakta bu sekilde degerlenecek.
Fed faiz artirma lafını ağzından düşürmüyor. Nasıl değer kaybeder ki dolar? Trump arada gevşek gevşek konuşuyor ama Fed'in salladığı yok bana göre. Avrupa merkez bankasında tık yok. Eurozone'da her gün bir çatlak oluşuyor öte yandan. Almanya dışında işleri tıkırında tek bir AB ülkesi de göremiyorum. Ben de $/€ paritesinin yükseleceğini düşünenlerdenim kısaca.
Benim beklentim 1.30 olan USD/CAD oraninin 1.10 a kadar geri gelecegi.
Bu nedenle CAD aliyorum.
Syg,
Benim favorim tahmin edileceği üzerine moldova lei’yi...Adamların parası 2 yıl önce 1 dolar 19,75 lei iken bu 2 yılda bizim para sıfır olurken paraları dolara karşı değer kazandı şu an 1 dolar 16,80 lei....Zamanında parayı moldova lei’yine yatırsaydım şimdi köşe olmuştum..
Altını araştırın bu aralar bence..Dolar düşşe ons çıkıyor ,ons düşünce tersi ..
Riski azaltmak adına iyi seçenek ..Üstüne faizde veren bile var
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bankacılık sektörü yabancı para mevduatları 12 ekim'de haftalık % 0.97 düşüş ile 1 trilyon 121 milyar tl
Bankacılık sektörü tl mevduatları 12 ekim'de haftalık % 1.45 artış ile 1 trilyon 042 milyar tl
Son Dakika
TCMB EKİM BEKLENTİ ANKETİ: YIL SONU TÜFE BEKLENTİSİ % 24,22, ÖNCEKİ % 19,61
TCMB EKİM BEKLENTİ ANKETİ: 2018 BÜYÜME BEKLENTİSİ %3,2, ÖNCEKİ %3,4
TCMB EKİM BEKLENTİ ANKETİ: YIL SONU DOLAR/TL BEKLENTİSİ 5,99, ÖNCEKİ 6,59
TCMB EKİM BEKLENTİ ANKETİ: 12 AY SONRASI TÜFE BEKLENTİSİ % 17,03 ÖNCEKİ % 14,46
VakıfBank özel bankacılık aradı.
Oranlarımız
TL’ye %26
Usd’ye %6,5 dediler.
Bilgilerinize...
https://www.bloomberght.com/haberler...ar-dolar-artti
Millet 5,90'lardan 2 milyar dolar almış...
Dolarizasyon tam gaz acaba bu hafta millet ne kadar dolara girdi?Haftaya perşembe merkezin faiz kararıyla birlikte bunu da öğrenmiş oluruz...
Döviz mevduat azalmış gibi görünüyor ama kurdaki (dolar) %4'lük düşüş dikkate alındığında aslında % 3'lük bir artış var gibi düşünüyorum. Yanılıyor muyum acaba? Bu hafta da böyle bir eğilim görürsek, yani döviz mevduatın TL karşılığının düşüşünün kurdaki düşüşten az olması durumu, yerlinin döviz alımına geçtiği anlamına gelecektir.
TOPYEKÜN İNDİRİM kampanyası başladı ya kalan ayların enflasyonu için...
Bi de doğalgaz ve elektrik zamlarında da İNDİRİM yapsalar ya...
Okuduğumdan çıkardığım sonuç hemen euro'ya atlamak değildi, döviz sepeti yapmak gereği aklıma geldi. Diğer hiç bir döviz usd kadar faiz vermiyor, asıl açmaz burada.
Euro'nun geleceği var, o da kendi gücünden değil, abd yaptırımlarının kontrolden çıkması durumunda AB-Rusya-Çin-İran farklı bir ödemeler sistemine geçmesi ihtimalinden kaynaklanıyor. Bu ihtimal bundan 15-20 sene önce konuşulsaydı gülünüp geçilirdi ama başta Almanlar olmak üzere AB yetkilileri bu ihtimali ciddi ciddi konuşmaya başladılar. Uzun vadede böyle bir ihtimalin varlığı bile euro'ya güç verebilir.
Ben size demedim zaten. Estagfurullah. Euro dolara karsi yuzde 40 deger kazanabilir diyenlere diyorum.
Dolar uzun yillar belki de en az 40 50 sene rezerv para olmaya devam eder bence. Su anda dunya ticaretinde kullanilan dolar orani yuzde 81.
Mb lerin kasalarinda dolar ve altin var.
Ecb de euronun rezerv para olacagini dusunmuyor.
Euronun zayif kalmasi ticarette ab ye ustunluk sagliyor. Trump da bu yuzden guclu dolar istemiyor ama abd ekonomisi zayif dolara izin vermiyor, cunku ekonomi cok iyi, buyume istihdam sahane ve bu da ister istemez faizleri yukari itiyor.
Ecb nin isi kolay degil. Tek bir merkezden yonetmek zor. Bazi ulkeler kotu durumda iken bazilari ise iyi durumda. Ecb asagi tukurse biyik yukari tukurse sakal.
Ama sonsuza kadar devam edemez. Ab de enflasyon yukseliyor ve mecburen faizleri artiracaklar. Bir de ecb ile fed faiz makasi iyice acildi ve surdurulemez.
Benim gibi fırtınaya TL de yakalananlar için şu an ki kur alım fırsatı mıdır ? yoksa biraz daha beklemeyi mi tavsiye edersiniz ?
Dolar nedne popüler oldu?
Bir anda 4,9 lardan 7 lere tırmandığı için. Yani yüzde 40 prim yapınca TL ye güven sıfırlandı. Bir de bu trendin ana trend oalrak devam edebileceği algısı oluştu.
Ancak gelinen noktada zirveden yüzde 30 geri gelen prim kura şimdi, ters etki yaptırıyor.
Yani spekülatör, açığa satanlar, yerli al-satçılarda ZARARI TADINCA yukarı yönde istek kalmadı.
Şu durumda liderlen demeçleri dışında kısa vadede hareketler dışında 6 lardan dolara para yatıran pek kalmaz bana göre.
Düşünün geçen ay 150 bin olan biri 6,50 den dolar alsa şu an yüzde 20 + yüzde 4 (faiz kaydı) zararda.
Yani 150 binde bile sadece bir ayda net 36 bin ZARAR ETMİŞ.
Parası ise 120 bine düşmüş.
Sinir sahibi olması da cabası...
Ki yerel seçimlerden sonra sert önlemlerle zaten doların önüne geçilir.
Şu son 5 ayı da hükümet zaman çalarak, top çevirerek geçirir.
Dolar çıkarsa uçarız kaçarız üretim ekonomisi olup japonya oluruz faiz artmamalı diyen ekonomistlerde pek gözükmüyor bu ara medyada :)
bugun arkadas evini satmıs bana diyor duzenli getiri getiren bir ensturaman soyle ama para getirsin eksilmesin ben bu islerden anlamıyorum diyor neyse mevduat yapalım dedik verse verse en yuksek burgan verir diye burgana gittik herif 26.25 den kurus yukarı cıkmıyor dedim zaten gunlugunuzun neti 25.50 0.75 icin 32 gun baglamak ta ne kadar dogru belki mb faiz artırır belki bir fırsat cıkar yararlanırız dedik gunluge koyduk ..daha 20 gun once gunluklerden 3-4 puan yukardaydı 32 lik ler ama tum bankalarda gunluge iyice yakınlastırmıslar anlasılan paraya ihtiyac yok bankalarda ..stopaj indirimi de devam ederse aralık son haftası yine yukselme olur bilanco baglanması ile extra bir gelisme olmasada .