Fıtch 14 türk bankasının notunu indirdi, görünüm negatif
Printable View
Fıtch 14 türk bankasının notunu indirdi, görünüm negatif
Edepsizler :he:
Benim TUPRS ın da notunu indirmişler ülke notu gereği...:he:
ragwaer forumdaş da biliyordur ama bizler bu başlıkta epeydir Türkiye'deki bankaların ne kadar zor durumda olmaları gerektiğini yazıp duruyoruz.
Biliyorum münafıklık yapıyoruz.
Çünkü basit mantığımız, hiç turistik seyahat yapmamıza, hava alanlarına giderken şöförlerden istihbarat almamıza gerek bıraktırmadan bize diyor ki, bankaların bilançoları aksini söylese de, bu kadar vatandaş kredi kartı borcu, emlak alım borcu vs yüzünden takipte iken, bu kadar şirket borçtan kafayı yemiş konkordato sırasında beklerken, bankaların sıkıntısız olmasına imkan yok.
Sonuçta bu vatandaşlara, bu kurum ve şirketlere krediyi veren bizim bankalar.
Giden paralar da bizim mevduattaki paralar.
Bundan 7-8 ay kadar bankalar hakkındaki ilk değerlendirme raporları İngilizce olarak ortaya döküldüğünde benim İş bankacoıların havasından yanlarına girilemiyordu.
O raporun linkini verip de bir kaç gün sonra uzman fikirlerini sorduğumda, bu rapor hakkında konuşmamız doğru olmaz buyurdular.
Şu anda bu ülkede sıkıntısız tek bir banka yok.
Her an her şey olabilir durumları yani.
Rtenin bi konusmasinda faizleri dusurecez ama acele etmeden sabirli sekilde dedi o konusmasi en fazla 400bp diyo bana hatirlayan var mi 300 bp olucak bence
MB'sı ne kadar faiz indirir tartışması var.
Bugün Halk Tv'de; heykeltraş Mehmet Aksoy'du galiba(Kars'da yaptığı heykeli yıkılan) katıldığı programı izledim. Heykeltraş konuyu mahkemeye götürmüş, 8 yıl hukuki şüreç yaşanmış,sonuçta AYM heykelin yıkılmasını yanlış olduğuna karar vermiş. Mehmet Aksoy :''Geldiğimiz nokta aynen AYM oylamasındaki gibi 8'e 6'dır'' dedi.
Programda Bekir Ağırdır'ın yaptığı anketin sonuçları da yayınlandı.
Tayyip Erdoğan'a kesinlikle oy vermem diyenlerin oranı %55.
Başkanlık Sistemi mi? Parlamenter Sistem mi? sorusuna verilen cevap, yanlış hatırlamıyorsam %60'ın üzerinde Parlamenter sistemden yanaydı.
Mevcut durum ve Tayyip Erdoğan'ın durumu Parlamenter Sistemden yana olmayı gerektiriyor. %30-%20 hatta %10-15 oy alsa bile önemli bir siyasi oyuncu olmayı sürdürebilir. Hakkında soruşturma açılmaz.
Parlamenter Sistem ise MB'sının bağımsızlığı demektir. Düşük bir faiz indirimi ve MB'sı bağımsızdır lafıyla dolar daha da düşebilir. Diğer türlü başlıkta dolarda bekleyenlerin istediği gibi 600-800 baz puvanlık indirim doları fişekleyebilir.
Başlıkta çok ilginç bir durum var. Dolarda bekleyenler; tahminince Parlamenter Sistemden yana olanlar ve yüksek faiz indirimi bekliyorlar.
Tayyip Erdoğan ve Akp destekçisi olanlar tabii ki Başkanlık Sisteminden yana olmalılar, unlar da yüksek faiz indirimi bekliyorlar.
Bana sorarsanız, bağımsız bir ülkede MB'sı bağımsız olamaz.
Gerçek anlamda laik bir ülkede, Diyanet İşleri Başkanlığı olmaz.
Yani Başkanlık Sisteminin devamından yanayım. Ama seçilen CB'nı parti lideri olamaz.
Yazdıklarınızı saygıyla okuduğum kişilersiniz, elbette katılıp katılmamak size kalmış ama ben şahsi düşüncelerimi yazdım. Piyasanın kan falan ağladığını düşünmüyorum. Orta ve üst gelir grubunda, ciddi yükseleceğini düşünerek dolara yatırım yapmış ben ve benim gibi bireyler var. Bu dolarizasyon da piyasanın daralmasında etken. Bir taraftan piyasada para arzı düşüyor, yoksa giren nakit dolara yatırılıyor, diğer taraftan ekonomik güvensizlik yurtiçindeki bireylerin tlye güvenini azaltıyor. Bunu gören yabancı da, borsayı tüm olumsuz haberleri duymaksızın yukarı sürmeye devam ediyor, böylece doların düşmesine yardımcı oluyor, merkez bankasının ekmeğine yağ sürüyor. Merkez bankası memlekete döviz girsin de ne şekilde girerse girsin düşüncesiyle, yeri geliyor rezerv artıralım diyor, yeri geliyor vatandaşın parasıyla yine vatandaşın parasının değerini düşürüyor. Hal böyle olunca, ben ve benim gibi dolara yatırım yapmış kesim de, film seyreder gibi seyrediyoruz maalesef ama durum böyle. Kendi kendime soruyorum, bu ne kadar sürer diye: Yabancı ne zaman borsada dolar bazında "doyarsa", ancak o zaman dolarda hareket olur. Yoksa alan memnun satan memnun. Bizler tabiri caizse konu mankeni sayılırız. Not: bu denklemi sarsacak bir formül de yok değil, zaten bankaların kiralık kasalarında boş yer var mı diye sorarsanız cevabı bulursunuz. Sonuçta yazdıklarım kişisel düşüncem. Aslında çok okuyan da biriyim ama insanın ufkunu genişletmesi için gezmesi şart.
HUAWEI VNS-L31 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ulan Allahtan gold var gümüş var yeminle dolara kalsak patlamıştı hesap.
Gold ve gümüş grafiğini attım buraya onun üzerine gold %3 gümüş %5 gitti ulen bide laf yedik mk burda iyimi.
Damat bey uzun suredir gorunmuyor ortalikta.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Altın'ı Gümüş'ü seviniz sevdiriniz,
onlar sizin için varlar...
Brent petrolün 62.5 i aşağı yönde kırarak ters bayrak formasyonu oluşturacağını ve 44 e kadar düşeceğini düşünüyorum bu formasyon gerçekleşirken Bist100 ünde 65xxx süzüleceğini öngörmekteyim tabiiki bunlar olurken dolarda yukarı yönlü hareket edecektir, inşallah mahçup olmam https://i.hizliresim.com/NLk4XP.png
Dolar az daha düşsün sonra çıkar. Unutmuştuk ne güzel..
SM-A520F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Damat ortalığa çıkmadan almak hata olur gibi duruyor sahi o nerede 2 aydır piyasada hiç yok
Hala ogrenemediler
Nufus 95 milyon. Adamin gordugu 1 milyon
Gozle gorunenin hicbir onemi yok. Onemli olan istatistiktir.
Millet kan agliyor ben dolar kazanip geliyorum ulkeye ben bile etkileniyorum. Turkiye vergilerin cezalarin fiyatlarin tekellesmenin fakirligin olaganustu oldugu bir ulke
https://resmim.net/f/cl9tD5.jpg
En son karnını doyuruyordu :)
Aynen ....400 milyarlık yapılandırma söz konusu iken millette nasıl bir kafa var anlamıyorum.Ya adamlar işadamlarını kurtarma derdinde.Bunlar vatandaşa yıkılacak.Hala anlamak istemiyorlar.
MI MAX cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://resmim.net/f/NJhHjw.jpg
Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Ahmet Takan Erdoğan’ın partisinden istifa edip tarafsız Cumhurbaşkanı olacağını iddia etti. Takan bu iddiasını AKP kaynaklarına dayandırdı.
Sıcak gündemin önemli bir maddesi olması sebebiyle, saraydaki Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi revizyon çalışmalarından da kısa notlar iletelim;
Sarayda hala tam bir netlik yok. Siyasi kulislerde, “Geri adım atmak istemiyorlar. ‘Revizyon’ dediklerinin sadece Cumhurbaşkanı’nın partisinden istifa etmesi olduğu anlaşılıyor. Parti genel başkanlığını bırakmasının ötesine geçmeyecek bir revizyon gibi görünüyor. Cumhurbaşkanı olarak bundan sonra devam edecek. Tarafsız kalacak. En azından partisinden istifa etmiş olacak. Bunun dışında net bir değişiklik yok. Sadece bunun üzerine çalışılıyor. Bir kere daha seçilebilir ihtimali de masada duruyor” diye konuşuluyor.
Takan, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın durumunda her an bir değişiklik olabileceğini iddia etti.
AKP hükümetlerinden bakanlık yapan ve şu an İngiltere’de bulunan Mehmet Şimşek konusunun da belirlisizliğini koruduğunu söyleyen Takan, “Erdoğan’ın önündeki “gizli” Suriye raporu…” başlığıyla yayımlanan yazısının ilgili bölümünde şunları kaydetti:
Heyecanla beklediğiniz (!) kabine revizyonuna gelince… Ankara, “bugün-yarın açıklanabilir” diye geri sayıyor!.. Ali Babacan’ın partisine geçmeyeceğine ve kabine de yer almak istemediğine dair haberler çıksa da yaşantısına İngiltere’de devam eden Mehmet Şimşek konusu hala belirsizliğini koruyor… Nedenini ise AKP kaynakları “Berat Albayrak’ın durumundan dolayı. Bu konuda her an için her şey olabilir” diye izah ediyor!..
https://www.toplumsal.com.tr/akp-ici...istifa-ediyor/
Neyse Grek yok trolerle uğraşmaya..
MI MAX cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bu ahmet takanın yazdığı bir şeyde tutsa dişimi kıracağım. hiçbir kulis duyumu doğru çıkmadı adamın.
Ahmet Davutoğlu ile röportaj yapan gazeteciler @yavuzoghan , @makifbeki ve @ismailsaymaz 'ın Radyo Sputnik'teki programları yayından kaldırıldı
Davutoğlu karara tepki gösterdi: "Her kapıyı kapatsalar da biz yeni kapı açacak, susmayacağız"
Keşke bir anda 600 baz puan inse ama kanımca öyle yapmayacaklar.
Bence 6-8 aya yayarak yapacaklar. tl mevduatçılara haşlanmış kurbağa sendromu yaşatabilirler. Yani sinsice yavaş yavaş uzun vadeye yayarak düşüreceklerini düşünüyorum. 6-8 ay sonra bir bakmışsınız %15 faiz olmuş... dolara da geçirmeden sinsice düşüş...
He eğer bir anda faiz düşürürlerse bu hükümetin de doların şu düşük seviyesinden memnun değil anlamını taşır
Masadaki diğer kişi kim çıkartamadım
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Geleli 1 ay oldu dolardaki dusukluk beni kotu vurdu. Hersey inanilmaz pahali hersey dolar cinsinden pahalaniyor
Tanistigim her esnaf kan agliyor. Daha once almayi planlayip almadigim yazliklar dolar cinsinden yariya dusmus. Datca ve bodrum haric
Datca hayitbukunde bir pansiyonda kaldik adamlarin kahvaltida hersey A101 den. Pansiyon sahibiyle kavga cikiyordu. Adamin bahcesinde her turlu meyve sebzesi tavugu peynir sut hersey var. Ama bize veremezmis onlar ailesi icinmis.
Biz oradayken pansiyon elemanlarindan birisi hastaneye gitmek zorunda kaldi. Adam marmaris te ozel hastaneye gitti sgk farki ile. Dedim neden devlet hastanesine gitmiyorsun. Datca devlet hastanesinde hicbirsey yokmus uzman doktorda yokmus aletleri calistiracak eleman bile yokmus
Biz oradayken gecenin bir yarisi iki jandarma arabasi geldi adamlar yedi icti hic para vermeden gittiler. Isin raconu buymus yoksa basin belaya girmis.
Pansiyonda envai cesit insanla muhabbet ettik. Cocugu olanlarda muthis bir moral bozuklugu var. Imam hatip lisesimi parayla ozel okul arasi secim muhabbeti. Artik herkesin yurtdisina kacan tanidiklari var. Cocugu olan herkesin aklinin bir kosesinde yurtdisi var.
Yolda gelirken her zaman ugradigim lokantalara ugradim. Icinde kirmizi et olan yemeklerde porsiyon kuculup fiyatlar baya artmis. Soke yolunda el kadar cop sise 80 kaat verdim. Kokorec iskembe fiyatlari uzaya gidiyor
Yolda giderken allah bilir kac tane ceza yedim bilmiyorum. Saatte 120 limit olurmu ya insan kafayi yer.
Yolda datca aktura girdim hesapta guvenli bir yer kapidaki adama selam verdim girdim. Bize anlatilandan cok farkli buldum herkes cok yasli ve binalar dokuluyor. Ama iki tarafli denize kiyisi olmasi guzel. Oradan yeni yazlik alan biri 860 bin dolar odedigini soyledi ama inandirici gelmedi
Heryerde cadirlar goruyorsunuz. Bi iki muhabbetten sonra sunu anladim oteller muthis pahalaninca cadir kurma ozellikle cocuksuz insanlarda populer olmus. Tipler baya berdus gibi cunku su tuvalet sikinti .
Ilacsiz hormonsuz sebze meyve bulmak imkansiz baliklarin hemen hepsi ciftlik misirlar gercek misir degil bildigin amerikan sweet corn
Su anda kiraladigim yazligin cevresine ekilmis cimen amerikadaki evimin bahcesindeki cimenle ayni
Dibimizde firin var firindaki elemanla ayni koyden ciktik. Muhabbet sohbet derken adami baya sorguladim sunu ogrendim. Ekmeklerde kivami tutturmak icin bir kimyasal kullaniyorlarmis. Abla ekmeginizi evde yapin daha saglikli dedi.
Su amerikayi sevdiginiz kadar birazda kendinizi sevseniz adam olacaksiniz. Netflix beyinliler. Ulke ulke degil amerikanin mustemlekesi gibi
Ahmet abi amma attin ha
Abd de yasal limit 50 mil
120 nin nesi kotu?
Ahmet Bey'in bu yazısı canımı acıttı.
Oysa çoğu zaman tebessüm ederdik okurken.
Keşke o Jandarmayı en yakın savcılığa bildirseydin.
Ahmet abi senim tabi sikintin minimum
Biz senin yarin kadar abd ye sovsek
İki sene sonra da orda olmaz ya eskaza bi isimiz olsa
Vize alirkene abd bize bi ikstir cekse de isimiz olmasa ucak bileti vize kaporosu vs yansa
Bunun vebalini alabiliyomun aaabbbiiiiiiii
Hos be ne bi ulkeye ne bi kisiye sovmem bana ne hepsi kendine gore en kutsal da. Mesela dedik
Abd hur girisimcileriyle bi cigir atlatti ora olmasa simdi mesela ben cep tel. dan bunlari yazamazdim ama tabi iyi olmuyan yanlarida var
ABD Başkanı Trump, Türkiye'ye karşı şimdilik yaptırım düşünmüyorum açıklamasından 45 dakika sonra: "Yaptırımlara bakıyoruz fakat henüz bir karar yok" açıklamasını yaptı.