24.11.2021 tarihinde aşağıdaki mesajı paylaşmıştım
Şimdi sırada sermaye tavanını artırıp ilk genel kurulda yüklüce bir bedelsiz sermaye artışı olmalı
—————-
Printable View
Nereye doğru gidiyoruz arkadaşlar?
15 görür muyuz?
38 den LOGO satıp bunu almıştım 11.46 dan yazın. Ciddi zarar yazmıştım ama toparladım biraz.
SM-G900FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İhracat yapan tıkır tıkır işi fabrikası olan kağıt, yan tarafta yeni aldığı ( bence bedavaya ) arsanın parasına satılıyor.
Düşer çıkar ben bilemem ama gerçekten ucuz bir kağıt onu biliyorum.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Fiyatı ucuz, ama daha ucuz mu olur daha pahalı mı olur kar mı ettirir zarar mı ettirir bunu bilemeyiz. Bence ucuz aldık tutuyorum nasip bakalım.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadaşlar kısa vadeli borcu ve 524 milyon döviz eksi pozisyonunu göze alın derim.şu anki kurla son çeyrekte 300 milyon kambiyo zararı oluşuyor.döviz burada kalırsa tabii
... Yanlış yere yazdım :)
Bu kadar dinlendiği yeter artık kur seviyesi tam klimasana yarayacak yerde dvz borç değerlemelerini karşılayacak satış ve stok değerlemesi 11-13 arası
İdeal seviyede
Sakince takip edelim en kötü ihtimal kasadaki parayı bu yılda bedelsiz dağıtır patron nakit temettü tarftarı değil bu yılki kavga bu yüzden çıktı
Birde yerli ortağı tekrar dönebilir söylentisini araştırmak gerekir bilen duyan varsa paylaşsın
Manisada olanların kulağı daha deliktir
2022 yılı kasasında bol TL si olan ve döviz borcu olan sanayi üretim şirketlerinin flash yılı olacak
:whistling::whistling:
https://i.hizliresim.com/5z425s4.png
Çatalın içine alalım sizi :)
https://i.hizliresim.com/kgocgbm.png
Selam iyi seneler diliyorum herkese
:bravo::bravo:
https://i.hizliresim.com/1w4ar4m.png
Elektrik zamlari etkileyecek tahtayi.
CPH1931 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ağustos 2021 BIST:1450 , #KLMSN :24TL. %100 bedelsiz bölünme FİYAT 12. Şuan Endeks 2100 KLMSN 11 TL. PD/DD:1,5 FK:9
İhracat oranı:%45 , 2021/9 aylık ihracat: 65 Milyon dolar.Mary, A1, Marbas, Anadolu, Ünlü, Osmanlı, Info, Alnus. Topu aynı. Belki patronda burda. Yoksa böyle olmaz.Ek 28186
M2007J17G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ocak - Kasım döneminde Makina İhracatı 19 Milyar Dolar oldu. En fazla ihracat 2.2 Milyar Dolar ile Evsel ve Endüstriyel Soğutma Sistemlerinde gerçekleşti.
Evsel ve Endüstriyel Soğutma
#KLMSN 9 aylık sadece İhracat 65 milyon dolar idi. Satış ise 1.2 miktar TL idi. Kur uçtu gitti.
Haziran dolar kuru : 8 şu an ise :13.56 TL. 12 aylık ihracat ve ciroyu [emoji383][emoji1018][emoji573]. Mızrak çuvala sığmıyor... YTD.
#xu100
#bist100
2021 cirosu 1.5 milyar TL gelir. kabaca bakkal hesabı %20 kar yani en az 300 milyon kar yazması lazım ki bu şirket çok uluslu %50 ihracat oranı ile bir sanayi şirketi. Kar marjı %30 dan fazla olması lazım. Ama sen gel gör Muhasebe oyunları ile 2+2=4 etmiyor . Bizde 2 ediyor.M2007J17G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Buralar sessiz. Temel güzel. Karlılık artıyor.
Sessizlik devam etsin. Ufak ufak alıp atmak lazım.
Kendime not düştüm.
Bilanço ne zaman gelir ? Nasıl gelir? Bilgisi olan var mı acaba üstadlar?
Bilanço felan hikâye galiba. Ağustos fiyatının altında, %55 ihracat oranı, yıllık 1.5 milyar TL ciro.. Yabancı sermaye .. Tahta A1 ve City nin oyuncağı. Ne yapmak istiyorlar ? Tahta sahipsiz. Aşağı yukarı vur kaç yapıp duruyor ******** köpekler.
Herkese merhaba 2017den beri sirketi bilirim elimdede 4 liradan var.Hareketlerini iyi bilirim zarar ya da cüzi kar acilayacak yok buralarda durdururlar mi :) Yurt içi satışları durmuş durumda elektrik fiyatları kaynaklı.Benin beklentim çok cüzi kar aciklamasi
Şimdi bilanço açıklamadan hemen tahminde yapayım.Okuyan gören var mı bilmiyorum eskiden hareketli olurdu hissenet.Kur baskısından dolayı bilanço iyi gelmez beklentim 5 milyon kar.
Hiç şaşırmadım asıl bilanço gelince şok yaşamayın sakın.Bu brezilyalı adam olmayacak belli etti.
Şenocak gel geri.Son söz
Bu yıl genel kurulda iyi bir temettü ve
Yüksek oranlı bedelsiz bekliyoruz artık
Bu çapta bir firma böyle enflasyonda
79,2 mio sermaye çok düşük yoksa şenocaklar
mı geliyor tekrar!!!
Bu yılda 0,60-0,75 krş temettü ve bedelsiz verebilir
Bilanço gelince daha net belli olur beklenti
iyi bilanço geleceği yönünde
Brain max vereceği temettü 0.20 kuruş gelecek kar yıllık 80 milyon.Ben kağıdı ilk aldığım zamanlar buna yakın kar acikliyordu
Ben 2019 başlarında almıştım kağıdı.O günden buzamana ciro artişı var kar aynı iyi niyetli değil patronu ama ben artik unuttum.Maliyetim düşük ama ozamandan buzamana altında dolarda gayrimenkulde aynı oranda yükseldi neredeyse reel olarak kârım yok.Allah yüksek maliyetlilere sabr ihsan eylesin
Esas faliyet karı ve favök süper şirket hacmi artıyor
Bilanço çok iyi güçlü yapısı var 2022 1ç den itibaren meyvelerini toplayacaktır
Hayırlı olsun
Bilanço çok kötü.Guzelleme yapanlar neyin derdinde yazmıştım kötü bilanço gelecek onu fiyatliyor diye ama bukadar kötü olacağını tahmin edemedim.
Vesbe Vestel klimasan ve diğer dayanaklı ürün ureticileri bu yıl tat vermeyecek belli etti.Bu kağıdı sürekli ekran izliyorum satıyorlar.
Tüm hareketler 2019 yılı ile aynı.2019 ilk çeyrek ile
Son çeyrek fiyatlarına bakın nerelere gelmiş buyılsonu geleceği fiyatı tahmin edebiliriz
Dövizle büyüyen 350 mio civarı favök olan bir ihracatçı firma borçlarına takılıyorsak bir okadarda alacağı var cari oranı makul
Finansal yatırımları buyıl gelir yazabilir
2018 sonu 2019 ilk çeyrekte fonların alım hareketleride aynı bugünlerdeki gibi yine aynı ekip aynı oyunu 3 yıl sonra tekrar kurguluyor olabilir
YTD
Brain buranın gazcisida senmisin :) Sürekli övmek neden?FED'in faiz artırdıgi ortamda kur artışı olursa klimasan ne olur?Şuan alacaklarının iki katina yakın borcu mevcut.Herseyden önemlisi kağıt operasyonunu yaptı bende faydalandım sagolsunlar ama reelde kâr yok.9-13 arası alanlar yatırdığı miktar ile ev alabilirler araba alamaz hale geldi.Hedef küçük yatırımcının parasına göz dikmek o derece sıkıntıdalar.İyi forumlar