10 bin tl lik talep ettim dun gece benim banka alamadi yada azimut veremedi
geri donduk banka kendi ppf ini aldim saat 15.00 te
Printable View
platini nereden temin edebiliriz acaba?
SPK fon içeriklerinin/işlemlerinin açıklanmasıyla ilgili bir düzenleme mi yaptı???
MAC artık zorunlu olduğumuz için hisse alım satım işlemlerini bile açıklayacağız demiş
https://twitter.com/Haydaracunn/stat...31567185088512
İçerdiği hisseleri bile açıklamayan fonlar varken ilginç geldi.. Hatta bu sorulmuş ve Haydar Acun'un cevabı "Portföyündeki hisseleri açıklamayan fonlar artık kalmamış olması lazım" şeklinde.
12 Şubat Cuma günü, kesin olmayan getiri oranımız:
NNF +0,23%
Bist100 -0,46%
MAC -0,38 %
Bist100 -0,46%
Tca % - 1.60
Zpf % - 0.32
Zpe % - 0.61
hsyflerin köküne kibrit suyu döküyorlar yine. bırak portföyü her işlemini raporda belirtmek nedir, inanılır gibi değil gerçekten ? huzur vermiyor asla düzenleyiciler. bir bitmedi regülasyonları. yeryüzünde hiç bir fon piyasasında görülmemiş şeyler. hadi yatırımcı fonun ne içerdiğini bilmek istiyor, hangi kademeden ne alıp sattığını niye açıklıyorlar, neye hizmet edecek ki bu. 40 senedir son 5 yılda fonlar ilk defa endeksi geçmeye , başarılı olmaya başladı, illa çomak sokacaklar. bes fonları gibi leşe çevirecekler.
Portföy dağılım raporları
MADDE 10 -(1) Portföy dağılım raporları, Tebliğin 2 numaralı ekinde yer alan formatlara uygun şekilde hazırlanır.
(2) Portföy dağılım raporlarında, ödünç menkul kıymet verme işlemleri ile türev araç işlemlerine yer verilmesi zorunludur.
(3) Portföy dağılım raporlarında, endeks fonlar için son bir ve üç aylık dönemler itibarıyla hesaplanan korelasyon katsayılarına, borsa yatırım fonları için ise, son bir yıllık dönem için hesaplanan takip farkı ve takip hatası ile takip farkının ve takip hatasının önemli ölçüde artması durumunda farkın gerekçelerine ilişkin bilgilere yer verilmesi zorunludur.
(4) İlgili aya ilişkin alım satım detaylarına yatırımcıya sunulacak rapor nüshalarında yer verilmeyebilir.
Bu düzenleme aynen duruyor.
Ayrıntılı açıklama işini nereden çıkartılar belli değil.
Dayanağını kendileri de açıklayamamışlar.
Görünüşe göre serbest fonlar dışında başarı elde edebilmek gittikçe zorlaşacak
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
TKF -1,04
Alıntıdır
Diğer fonların resmen saldırgan alımları ile çok şişti
Olan yine küçük yatırımcıya oldu
Idh kesin getiri +0.71
Kazanabilmek için kalabalığın olduğu yerde olmamak lazım.
Azınlık kazanır, çoğunluk kaybeder temel prensip.
Premium fonlarımızda olanda tam anlamıyla bu.
Elz % - 0.55
Pdd % + 0.134
Bültende de göremedim hisse alım/satım gibi durumların fonlar tarafından açıklanması gerekliliği hiç bir yerde yazmıyor.Gözümden de elbette kaçmış olabilir ama bize kesin bilgi gelirdi piyasanın direk içinde olduğumuz için öyle bir haberde düşmedi ilginç.Kulakdan dolma bir haberle twitter da böyle bir şey yazacaklarını da zannetmiyorum.
OSD fonundan alan var mı. Ne kadar güvenli bu fon. Bugün Akbank internet üzerinden almaya çalıştım ama devamlı stok yetersiz uyarısı verdi.
Ktm %-0,034
mps %-0,403
opb %-0,331
sua %+0,053
Akbank hesabı olanlar AZF'yi de düşünebilir
OSDnin bi tık altı AHUnun bi tık üstü
https://www.hisse.net/topluluk/showt...24#post5156424
Cuma sabahı ben de Ziraat üzerinden OSD almaya çalıştım, alamadım. Yatırım Fonu Taleplerim kısmında talimat durumu ''Hatalı'' olarak görünmeye devam ediyor.
Bu arada MKK'ya göre OPH bugünü -0,925% kapatmış.
mkk'ya göre oph yanlış çıkıyor genelde. ola ki böyle bir sonuç çıkarsa p.tesi son şansını tanır, by by çekerim oph'ye.
daha önce mac'a sonrasında da tkf ve tcd'ye elveda demiştim hepsi de çok yerinde kararlar olmuştu benim açımdan. "iyi" fonun piyasa yatay giderken 1 hafta boyunca eksi yapma lüksü yok. benim sabrım 1 haftadır direkt full vedalaşırım hayatta işim olmaz.
Eyvallah üstat [emoji106]
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
TKF fonun yıl başından itibaren performansına şöyle bir baktım. Mevcut hisse fonlar içerisinde sıralamadaki yeri ve getirisini çıkardım.
SÜRE SIRA GETİRİ
%
1 AY 33 1,25
3 AY 27 22,8
6 AY 10 57,95
YILBAŞI 36 4,63
Görüldüğü gibi özellikle son altı aydan itibaren performansında ciddi düşüş olmuş. Durum bu.
satısda 14 : 30 dan once para hesaba geçiyormu ?
Aktif yonetilen ve iddiali HSYF'lere işlem alt limiti gerekli olmaya başladı.
Ben idh fonundan umutluyum, aktif yönetilirse getiride ilk 5 te olabileceğini düşünüyorum. Ytd..
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Fon işi son bir aydır beni bayağı yormaya başladı, ppf zaten günlükler kadar veya biraz altı getiriyor, özel borçlanmalar da hemen hemen aynı şekilde, fon sepetleri ve katılımlar bir ileri bir geri yerinde sayıyor, emtia fonlar desen kendisini almak daha mantıklı zaten altın ve gümüşün bir getirisi kalmadı, yabancı hisse fonları doların düşüşünden etkileniyor sürekli eksideyim, yerli hisse fonları da borsadaki çıkıştan dolayı risk alıp yüksek miktarda giremiyorum. Ayrıca eski getirileri kalmadı gibi görünüyor.
Bu durumda ya tamamen fonlardan çıkıp mevduat ve düştükçe döviz almak mı mantıklı yoksa düştükçe yerli ve yabancı hisse fonlarını almaya devam etmek mi? kararsız kaldım çoğumuz için aynı sorun geçerli sanırım.
Güzel bir seri paylaştım, göz atmanızda fayda var.
Atladığım önemli fon var ise belirtirseniz daha sonraki çalışmaya ekleyebilirim.
Fon portföy ve oranları belirtirseniz daha detaylı bir çalışma yapabilirim.
https://twitter.com/fongrafik/status...443372038?s=20
Kisa vadeci degilseniz hsyf lerden şaşmayın derim naçizane...onlardan da 3 ayrı hsyf ye bölün..
Kısa vadeci iseniz %75 borçlanma araçları fonu alıp % 25 ile gözünüze kestirdiğiniz hisselerle trade edin diyebilirim.
Ama risk analizinizi en iyi kendiniz yorumlarsınız...Dövizi falan boşverin 2021 ve 2022 için.. limite bolluğu çok fazla zaten.
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kısa vadeci değilim diyorum ama hep kısa vadeli değerlendiriyorum maalesef bir türlü yatırımcı olamadım gitti, trade işinde de başarılı olamıyorum, trade diye aldıklarım çoğunlukla aylarca elimde kalıyor zarar çıkınca da satıp kurtuluyorum zaman kaybı oluyor tabi.
Benim aklımdaki model de o şekildeydi yani çoğunlukla günlük ve borçlanmalar kalanıyla birkaç hsyf alıp düşüşlerde azar azar eklemek ama ekonomik durum, yaptırım riski, erken seçim, pandemi vs. zaten şişmiş olan bisti bundan sonra nasıl etkiler diye de düşünüyorum. Tabi risk almadan kazanç olmuyor.
Başka da seçenek olarak kripto paralar kalıyor orada da treni kaçırdık hem oranın riski bize fazla gelir. Geriye kalan yine yerli hsyf ve yabancı hsyf olarak risk almak o zaman. :ok:
dovız in daha da dusmeyecegini ongoruyorsanız yabancı hisslere baglı fonlar alın ,zaten kendiniz ozetlemişşiniz hiçbir kolda ekmek kalmamış ,bundan sonraki secimde kazanma şansı %50 (tabi riskde 50)