Allah korusun ama çalınan paranız yada altınınız olursa, o para yada altın için nereye müracaat edecekseniz aynı yere gitmek lazım.
Printable View
Cüzdan niye boş olsun.
Cüzdan boş derken bitcoinin değerinin sıfırlanacağını diyorsanız o başka.
Soğuk cüzdana çektiğiniz coininiz yok olmaz.
Olayın püf noktası şu
Eğer coin alırsanız borsada tutmayacaksınız, soğuk cüzdanınıza çekeceksiniz. Orda birşey olmaz, yeterki cüzdanı kırmayın, şifreyi unutmayın.
Bu arada altın başlığında kripto muhabbeti yaptık diye kızacaklar bize.
Bana müsade.:)
İnsanlar emlak ve altın gibi binlerce yıllık yatırım araçlarına karşı dandik dundik şeylere inanıp,
ciddi ciddi bu konu üzerine kafa yoruyorlar ya, vallahi gülüyorum.
Lale soğanının 1 florinden gelip, ortalığı kasıp kavurup, eninde sonunda yine 1 florine gittiği gibi,
kripto zamazingolar da kaç cent'ten geldiyse oraya gidecek..
Arkadaş, kriptosunu ortaya çıkaran ahali koşsun tuzlasın istiyor.. Fukara ahali hangi birine tuzluk yetiştirsin..
Ben bile sabah erken kalkabilsem bir kripto çıkarmayı düşünüyorum yani!
Bunlar "Evimizi Yunan askerine emanet edelim girsin çıksın möyim değil, yeter ki camiye vaktinde yetişelim.." diyen Şeyhülİslamların Fesli Kadir'lerin yetiştirmesidir..Alıntı:
"Akçakoca İlçe Müftüsü Şaban Soytekinoğlu; Selanik göçmenleri nin yüzde 90ı sabetayist..."
Dünyada genç insanların beynine format atmak için TAVISTOCK ENSTİTÜSÜ vardır.
Buradan yetişen gençler kimler mesela? Birkaç örnek sayayım. Size ev ödevi gerisini siz araştırın. Bu enstitünün yıllık araştırma geliştirme bütçesi 10 milyar GBP yani İngiliz sterlini. Bu enstitü dünyadaki tüm büyük trendleri belirler. Dijital para deneyini de bu enstitü sosyal mühendislik kapsamında uçtan uca planladı. Neye evrileceği de planlandı. Araştırın okuyun. Oku emri kutsal Kuran ın ilk emridir!
- Beatles
- Elon Musk
- Mark Zuckerberg
- Lady Gaga
- Katy Perry
- Beyonce
Uluslararası ilişkide ilk kural; sen komşunun etnik milliyetçilerini seversen o da seninkini sever..Alıntı:
Ankara'nın "Kırım Tatar Sürgünü" açıklamasına yanıt veren Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, "Türkiye'nin çözülmemiş etnik, dinsel sorunları var; dikkat çekmek durumunda kalırız...Biz bunu yapmak istemiyoruz, bu nedenle Türkiye Dışişleri Bakanlığı'nın bizi duyacağını umuyorum.
Çeçen ayaklanmasında olduğu gibi bu pis işler geçmişte çok denendi deneyenin elinde patladı ama hala inatla ısrar ediliyor!..
Takasbank'tan ilginç bir çalışma.
1 gram altına denk blok zincir alt yapısı
BİGA(Bir Gram Altın)
https://biga.takasbank.com.tr/
Kinesis Money tavsiye ederim. Fiziki altın gümüş alıp istediğiniz ülkeye ücretsiz vergisiz teslimat yapabiliyorlar. Kasaları dünyanın 6 ülkesinde. Başka Kripto paraya çevirmek isteyen için de hazır altyapı var. Kinesis Money çok başarılı.
https://kinesis.money/
Amerika güven endeksi ve konut satışları düşmüş, para basmaya devam....altın gümüş yola devam......mı
Ateş ediyor $1907
Satma ayhan hocam beş yıl satma sonra çok pişman olursun
Asgari ücret; Türkiye-2825TL.. Şanghay-3226TL.. Pekin-2666TL.. Asgari ücrette rakibimiz Pekin, yakında onu da geçeriz.!.Alıntı:
100TL=75 Yuan...
Yerli aşı çalışma merkezinde hırsızlık.
Erciyes Üniversitesi Aşı Araştırma ve Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi'ne (ERAGEM) hırsız girdiği ve merkeze ait 5 laptop ve hard disklerinin çalındığı ortaya çıktı.*
https://www.ulakhaber.com/yerli-asi-...-calindi/3562/
https://www.sigma-verifiers.com/en/buy/original-pmv
Şu ürün için email attım sitedeki mail adresine. Normalde Avrupa Birliği dışına göndermiyoruz ama ayarlayabilirim dedi cevap olarak. Yarın kargo ücretine bakacakmış. Bir de dedi ki, lokal gümrük ofisine sorun bakalım bu tip cihazların ithalatına izin veriyorlar mı diye. Bazı ülkeler kişisel kullanım için bu cihazların gümrükten geçmesine izin vermiyormuş.
Baktım TC'de satışını göremedim. Sınırlar açık olsaydı gidip alıp gelirdim taa Slovakya'dan. Ulan korona...
1000euro çok para değil böyle bir cihaz için. Her zaman lazım olur bence. Eğlencesi yeter. :)
Alabiliyorsan bu manyetik terazi al. Senin gönderdiğin ses dalgaları ile tespit ediyor ve bazen kalın kaplamalarda hatalı analiz yapabiliyor.
Bu aşağıdaki manyetik mıknatıs ile kütle ağırlığını ölçüyor. Asla hata yapmıyor.
GVS Magnetic Scale. Sıfır hatalı tespit ediyor. Avusturya markası. Bunun bütün kuyumcularda olması lazım bence. Para değil yani. 966 €
https://www.gvs-bullion.com/tester/tester_en.html
Tanıtım videoları
https://youtu.be/Mjfbap9fIlM
https://youtu.be/CcoKFvUTxFg
Kiloluk gümüşleri ölçmez büyük ihtimalle benim attığım model. O wand denen bir nanesi var sigmaların, bullion için large olanından olması gerekiyor sanırım o da 100€ ek masraf. Altın olarak çok büyük barım yok zaten hepsi ufaklık.
Eleman mesaj attı 110 euro'ya gönderirim diyor. Şimdi bir gümrükçü tanıdık var ona soracağım bunların geçişinde sıkıntı oluyor mu diye. VAT hariç 832 EUR ürün fiyatı + 150EUR %18 KDV + 110EUR shippingg şeklinde bir ödeme hesapladım kendimce.
Bu sizin attığınızı görmemiştim daha önce. Bu da sağlam bir şeye benziyor. Yine google'a arattım ama Türkiye'de satan yok. Bu kadar kuyumcunun olduğu yerde bu tarz cihazların piyasada olmaması çok garip.
Bunu da bir araştırayım bakalım.
Bütün metodları karşılaştırmalı anlatan video var. GSV Manyetik Mıknatıs bence en iyisi. Çünkü her durumda hatasız ölçüyor. Ancak adamlar işi sağlama almak için malı 2-3 farklı metodla inceleyip sahteleri kesin ayırt ediyorlar. Tek çiçekle bahar gelmez.
Kuyumcular genelde alaylı ilkokul mezunu adamlar. Bu tür bir ürünü alsa halbuki satışları artar ama mal gibi adamlar. Bundan haberleri bile yoktur. Herbokolog dolu ülkemiz. Bize de mi menü amk… ?
GVS Manyetik Terazi alabilirsiniz. Her metali %100 doğru tesbit edebiliyor.
https://youtu.be/mzE1ImpkWVA
Walla bu cihaz adama kuyumcu dükkanı açtırır durduk yere. Kendi işimi bırakırsam bir gün düşünürüm. :) Kazıklanma riskini minimuma indiriyor direk. Kuyumcu da demeyeyim de, coin/bullion shop şeklinde bir şey yapabilirim. Yatırımcı odaklı :)
Yoksa bilezikle, yüzükle b*k püsürle uğraşamam.
Bu GVS'nin terazisini gümrükten geçirmek için kişisel kullanım onayı almak gerekiyor. Biraz uzun iş. Üzerine alımsatımda kullanılamaz etiketi falan yapıştırıyorlarmış ticari özelliği olan bir ürün olduğu için.
Sigma için de durum aynıdır sanıyorum.
GVS'nin cihaz zaten bildiğin modifiye edilmiş hassas terazi. Hassas terazileri de öyle herkese satmıyorlar.
Bunu hobi için alıp sonra iş kurarım diye benim gibi hayal kuranlar fazla derine dalmasınlar diye yazıyorum. :) Gerçi onun da izni var yani, alırsın kullanırsın.
sanki 540 ları göremeden 500 lere sarkacak gibi
Yeni haber, sigma'nın gümrükten geçişinde sıkıntı yok dedi gümrükçü.
GVS'nin cihaz hassas terazi olarak görünüyor, o yüzden sıkıntılı.
Sigma almayı düşünüyorum yeniden.
''ABD Başkanı Joe Biden’ın altyapı, eğitim, sağlık gibi alanlara yatırımları içeren plan için 6 trilyon dolar bütçe sunacağı belirtildi. Bu rakam, 2. Dünya Savaşı’ndan beri görülen en büyük federal harcama olacak.''
Bravo, neden sorumluluk alsın ki, nasıl olsa ok yaydan çıktı..her seferinde daha fazlası..:yes:
trump'un dönüşü muhteşem olacak. eğer demokratlar gitmek istemiyorsa böyle ayda bir tahrik edici trilyon dolarlık paket gelmesi lazım :)
trump şu anda tüm sosyal medyada ban'lı durumda. abd ekonomisi devasa bir balon oldu. çökerse her şey çöker, kriptolar da dahil olmak üzere. balon inerse biden'i budarlar.
Malum rezerv para yada ''hard currency'' durumları bizden biraz farklı..ancak dediğin gibi nereye faiz arttırıyorlar!!:)
Tek silahları var o da bir parça parayı kısmak..yok devenin nalı denebilecek bir meblağ(120 milyar$) ile aylık tahvil alımı yapıyorlar..ileride deflasyon riskinin yakalarını bırakacağına ikna olurlarsa, belki 50-60 milyar dolar kısmaya razı olabilirler..:)
Bunların haricinde her söylenecek söz piyasaları yönlendirmeye çalışmaktan öteye gitmez bence..tabi bu anlamda FED in saz arkadaşlarının piyasadaki etkilerini de göz ardı etmemek lazım..
İnsanların çoğu gerizekalı olduğu için zenginler fakirleri hep sömürür.
İnsanlar ihtiyacı olmayan ürünleri ve servisleri mecburmuş gibi satın alır. Halbuki zorlasa aslında ihtiyacı olmadığını anlayacak.
Ben misal tereyağı yersem Karstan özelini getirir yerim. Et yiyeceksem muhakkak koyun eti yerim. Süt yoğurt yiyeceksem mutlaka Keçi olacak. Balık yersem illa deniz levreği olacak. Domates yersem mutlaka pembe veya köy domatesi olacak vs vs.
Ama gidipte herşey dahil otelde krediyle zikseler tatil yapmam. Köy pansiyonunda kalırım, çadırda kalırım. Borca girip tatil yaparsan dönüşte o tatil haram olur.
Louis Vitton dan Gucci den Hermes ten zenginlere hava atmak için zikseler tek bir eşya almam. Taklitlerini de almam. Kendimi kandırmam. Yerli derimod dan indirimde alırım.
Servisi pahalı yabancı arabayı zikseler satın almam. Yerli servisi ucuz araba alırım.
vs vs vs
Yani mecbursam ve almak zorundaysam, ihtiyacım varsa, paranın gözünün yaşına bakmam harcarım, o malın en iyisini alırım, para gözüme gelmez, hiç acımam paraya.
Ama mecbur değilsem, olmasa da olursa, kırk kere sorgularım ve toplumu memnun etmek için hava atmak için gaza gelip mal gibi boş boş alışveriş yapmam.
İnsanlar toplumun gazına gelip, hava atmak için, ayrıca kendilerini aşağılık kompleksinden kurtarmak için gereksiz alışverişi bırakmadıkları sürece bu sistem fakirleri üstüste koyar, tren yapar ve acımasızca ziker!