Çaresizlik budur işte,acaba bundan ders alanlar varmı ülkede ?,devamlı Atatürkün kurduğu Cumhuriyetin, Laik sistemin altını kazıyorlar !!!
Printable View
3 yıl önce yani 2018 yılı 17 temmuzunda dolar 4,84TL. (Mynet finans sayfasındaki bilgi) Bugün 8,41TL Yükseliş %73,5. 2018 yılı ocak şubat aylarında ise 3'lü rakamlarda.
Ha gidip te 3 yıl önce Ağustos ayında gün içi en yüksek seviyeyi gördüğü 7,20 noktasını baz alırsan dediğin doğru çıkabilir, o rakamlardan ne kadar işlem olduysa artık..
Afganistan'ın bir zamanlar, 1970'ler ve öncesinde, laik bir devlet yapısı olduğunu biliyor muydunuz..
yeşil kuşak projesinin dünyada ilk tohumlarının atıldığı ülkedir ayrıca..
gelinen nokta ise gerçekten ürkütücü...kalkan uçağın dışına tutunmaya çalışan çaresiz insanlar..aksiyon filmi olsa abartmışlar dersiniz..
bu arada dolar işi artık teferruat oldu bence.. :)
Öyle hemen gömmeyi şurda senenin sonuna ne kaldı ki şahapa Ekim sonuna kadar ömür biçmiştim faizleri ne zamana kadar 19 da tutacak CB. Bağırıyor bir taraftan faiz sebep enflasyon sonuçtur diye hele bir faizleri indirsinde göreyim şahabı bu böyle gitmez. Şahapta yolcu faizleri indirse bir dert çıkartsa bir dert. Yıl sonu abd enflasyonu %7 civarı gelince ve uzun vade işler sarpa sarınca 2022 başında abd faiz artırımına başlar tahminim bu yönde. İşte o zaman biz ne yapacağız nasıl bir yol izleyeceğiz hep beraber göreceğiz.
Merkezin piyasada bu şekilde oyuncu olduğu ortamda dolar ile ilgili tahmin yapmak çok zor. Bir yandan bolca para basıyor parasal genişlemeyi teşvik ediyor bir yandan da doları baskılıyor. Bu durum enflasyonu patlatıyor. Bu ne kadar sürdürülebilir göreceğiz. Yani bütçe açığı var, para basayım diyor ama dolar artmasın istiyor bunun için de elindeki tüm silahları kullanıyor. 128 milyarı hiç ediyor zorunlu karşılıklarla oynuyor vs vs. Sürekli günü kurtarma. Yani döviz çok şiddetli yapay bir baskı altında. Bunun sürdürülebilir bir durum olmadığını herkes biliyor. Viop da oynayan arkadaşların bir gözünün sürekli dolarda olması boşuna değil. Herkes tedirgin. Deniz hocanında dediği gibi bu adil değere ulaşacak ama ne zaman. Geçmiş dönem enflasyonlarına göre arada oluşan farkın kapanacağını ön görüyoruz ancak zamanı kestirmek çok zor. Ne yazık ki en kötüsünün uzun vadede parayı tl de tutmanın olduğunu gördük. Uzun vadeli döviz yatırımı TL değer kaybına göre sizi korur yani faize göre daha iyi kazanırsınız ama köşeyi dönemezsiniz
İmf den gelecek paranın kısa süreli doları stabilize edebileceğini düşünsek bile bu defada faiz indirimi beklentisinin nötralize etme durumu söz konusu yani çok ön görülemez değişken var. Birde tabiki gece operasyonları sonucu yamultulma olasılıkları. Bu ülkede yaşamak zor iş. Bir anda cebinizdeki parayı hiç ederler. Ağbal olayında çok borsacıyı gömdüler. YTD.
Naar Hocam borsaya çöküş geldiğinde dolar ve altın gider bu da 2022 ilk çeyreğinden itibaren başlar gibi.
Haklısında bence bunu kitapçı mka desidero meteposta vs bunlara demen lazım abi . Ne diyim
Bnm yorum sadece hiçbişeye atıfta bulunulmadan uçak tekerinden düşen iki dene aptal afganaydı
Siyaset pek de bi ilgi alanım sayılmaz . Dünyanın bu taraflarında tehlikeli o işler
Bu arada 2022 ilk çeyrekte usd 10 yıllıklarda dibi görebiliriz. Bu ne demek derseniz; 1980 yılında başlayan boğa piyasasının sonlanması demek..eğer böyle bir trend değişikliği olursa; 2023-2024 gibi ciddi bir küresel çalkantı tüm piyasaları sallayAbilir.. tabii yine de en doğrusunu piyasa bilir..
Bu senaryoya göre biz bir miktar daha erken patlarız .. 🙂
Ulan senin seninn gibi moronn görülmedi bu topikte kombiye yanıcı gaz basan andaval , sen gizli yandaş sin troll pislik seni
Cafer bez getir canım :))?
Yukarıda yazılı önemli çıkarımlar var son cümle çok önemli , ancak uzun vadeli dolar yatırımları hep zarar ettirdi , bazı noktalarda çok önemli karlar ettirmesine karşılık dolayısı ile bence döviz yatırımı tek yönlü formuluze edilemez zamanında satmasını bilmek lazım yoksa oyarlar 2002 2007 arası gibi pek çok yatırım aracı böyle evlilik yapmamak lazım .
Ancak Ağbal olayı önemli bir oyun ders çıkarmak lazım bence planlı ama yapan değil de yaptıranların planı gibi yapanın olandan pek haberi yok gibi görünüyor.
Tamamen hissi hiç bir delile dayanmıyor. Bilgisi olan söyleyebilir , aydinlaniriz.
‘Hudut Namustur’ yazılı pankartı asan 6 genç gözaltına alındı
İstanbul’un çeşitli noktalarına, mültecilerin Türkiye sınırlarından kaçak yollarla akın akın gelmelerine tepki olarak ‘Hudut Namustur’ yazılı pankart asan 6 üniversiteli genç gözaltına alındı.
https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem...lindi-6598287/
Sn Effendy75;
Şöyle bir gelişme var, altın vadelilerde long pozlarda ciddi düşüş, short pozlarda da ciddi artış var, şöyle demişler;
"Güçlü istihdam verileri, piyasaları, Fed'in varlık alım programını azaltmasının parasal düzenlemeyi yavaş yavaş düşürmeye başlamasının çok daha muhtemel olduğuna inanmaya sevk etti. İlişkili yüksek oranlar ve daha olumlu USD beklentileri, tüccarları kısa pozlarını güçlü bir şekilde artırmaya ikna etti. TD Securities emtia analistleri, herhangi bir yükselişin olası olmadığı inancıyla daha düşük fiyatlara bahse girdiler ve uzun vadeli varlıklarını kestiler" dedi. "Delta varyantı dünya genelinde ekonomik büyüme beklentilerini azalttığından, son fiyat toparlanmasının ortasında spesifikasyonların kısa kapsamaya devam etmesi muhtemeldir."
Bir başka baş analist de, evet ama geçmiş yıllarda çok daha düşük long/yüksek short oranları vardı, bu o kadar da değil, gibilerinden konuşmuş..
Ama pozisyonlara bakılırsa, evet shortlar iki katına çıkarken longlarda da keskin düşüş var...
Şurada, alttaki yorumlar da ilginç;
https://www.kitco.com/news/2021-08-1...CFTC-data.html
1675 iki senaryonun şimdilik sınır taşı olarak görünüyor. Yani altın düşecek, borsalar son yukarı hareketini tamamlayacak gibi şimdilik, yetmezse tahvillerden biraz daha dediğiniz gibi destek atabilirler, şimdilik yeterli gibi destek sanki. Altında zirve, tahvillerde dip halen oluşmuş olabilir, ama hormonlu boğanın takati tükendiğinde, bu kadar rezilliği nasıl anlamlandıracaklar merak konusu, uzun yıllar yüksek enflasyon yaratacak ve bu varlığı hissettirmeden eritecekler gibi, kasasında dolar tutan herkesten bu sene %5 (min) vergi almak da rezerv para olmanın dayanılmaz hafifliği olsa gerek..
Geçim derdi insanlara neler yaptırıyor:)
Jigolo olmak isterken dolandırıldı
İstanbul Esenyurt’ta jigolo olmak için bir internet sitesine üye olan 50 yaşındaki Y.A., 77 bin lira dolandırıldı. Y.A., “Her şeyim altüst oldu†dedi.
https://tele1.com.tr/jigolo-olmak-is...irildi-452367/
Yemeyip içmeyip saray beslemişiz:
Erdoğan’ın hayatı Sayıştay raporunda çıktı
Rapora göre 2014 yılında sarayın toplam bütçe harcaması 244.6 milyon iken bu tutar her yıl aratarak 2019’da 3.6 milyara ulaşmış. 2014’teki personel gideri 44.1 milyon iken, 2019’da bu tutar 258.3 milyon olmuş. Sarayın nerelere transfer ettiğini rapordan öğrenemediğimiz cari transferler tutarı ise 2.1 milyondan, 388.5 milyona yükselmiş. Mal ve hizmet alımları 75.3 milyondan 1.8 milyara fırlamış.
https://tele1.com.tr/erdoganin-hayat...-cikti-452295/
Uyuşturucuyla yakalanıp, polisleri tehdit eden Sadık Yıldırım serbest bırakıldı
https://tele1.com.tr/polisleri-tehdi...erildi-452437/
Dxy çokomelli yerde !! Hans/ benjamin 1,17 altına sarkacak mı bakalım
https://s3.eu-central-1.wasabisys.com/iresim/4Z5b3k.jpg
Ne uğraşsın bu memneketlen, galiba 2.500 kişilik kabin ekibi işten atılmıştı, fırsat bu fırsat deyip tüyüyorlar.
Erdoğan, 18 Ağustos Çarşamba akşamı saat 21:00'de Kanal 7 ve Ülke TV ortak yayınında Gündem Özel programında soruları yanıtlayacak
Doğrudur sn. Achiles, altında da beklentilerin aksine bir trend var son 1 yıldır. Altın adeta enflasyon geçirmez bir varlığa dönüştü küreselde 🙂
Burada iki noktayı gözden kaçırmamak lazım; 1. Fed'in elindeki ve diğer rezerv para mb'lerin elindeki imkanlar muazzam.
2. Bizlere sunulan veriler sadece standart piyasalara ait pozisyonlar. Fiyatlamada Asıl belirleyici olan otc pozisyonları ise maalesef bilemiyoruz. Buna bir de muazzam kaldıraç oranlarını ekleyin..
Ayrıca, 1. Ve 2. Maddedeki hususlar genelde koordineli hareket ediyor..
Sonuç olarak fed'in gücü de bir yere kadar yetecek. Tarih ve piyasanın temel kuralı bunu söylüyor. Yani hiçbir güç piyasaları ilelebet manipule edemez..
Sn Desidero74
Doları ve diğer enstrümanları trade alt yapınız varsa dediğinize katılırım. Doların satabil kaldığı dönemi 2002- 2012 arası dersek daha doğru olur. Ancak şartlar çok değişti o köprünün altından çok sular aktı. Milyarlarca dolarlık özelleştirme gelirleri, yabancı sermaye akışı vs bunlar bitti yani ülkenin bir hikayesi kalmadı. Rezerv ve bütçe açıkları cari açık konuları ortada, s400, zarrab, suriye, d. akdeniz, arap ülkeleriyle bozulan ilişkiler, dolu sorun var. İktidar değişene kadar döviz zarar ettirmez diye düşünüyorum. Örnek 2017de 3 tl olan dolar 4 yıl geçmiş tl faizi ile kıyaslayınız. Tabi uygun yerde sat hisse altın al sat vs çok daha fazla kazanabilirsiniz. Ancak bunun ağır bir bedeli var: stres. Düşünsenize viopta hissede olan için resmen bir hastalık başlatıldı cuma sendromu. Şimdilik daha temkinli olmayı tercih ederim, tabi bunlar bir yatırım tavsiyesi değildir.
Türk ulusu Atatürk'ün önderliğinde Laik ulus devletini kurabilmek için ülkeyi önce etnik milliyetçilerden temizledi. Mete bu temel ilkeyi tartışılmaz tabu kabuletmiş ve PKK/hdp'li Hizbullahçı Kürtçüleri yerden alıp yere vurmuş.. Çakma Atatürkçüler gibi öne dikilip iktidarı Kürtçüler olmadan alamayız onlara vurmayın bana vurun diye göğsünü siper etmemiş.. Ben çok Atatürkçüyüm diyen adam buraya gelip ben etnik hainlere kolumu sokarken "Sen çekil aradan MetePosta, ben bu hainlere bacağımı sokacağım"demeli ki ben de saygıyla yana çekileyim..
İnsanın kullanmayı bildiği tek alet çekiç olunca her şeyi çivi olarak görür.Halbuki her sorun çekiçle çözülemez,kimi zaman keser lazımdır kimi zaman tornavida.Biz biraz sorunları analiz edemiyoruz,dünyayı da ya okuyamıyoruz ya da okutmuyorlar.Ben bir bize bakıyorum bir kendi hakkımızdaki algılarımıza bakıyorum cidden bazen umutsuzluğa kapılıyorum.Yahu memleket nerelere gidiyor biz nasıl davranıyoruz.Amerika sana suriyelileri de afganlıları da kakaladı nerden baksan 10 milyon insan.Eh üreme hızları düşünülürse on yıl sonra bizim anladığımız yaşadığımız hayatımızı geçirdiğimiz türkiye mi kalır.Ama hayallere bakarsak güçlü ülkeyiz heryerde olmalıyız afganistan da bizsiz olmaz libya da kıbrıs da maşallah süpermen gibi bişiyiz.Ama realite ne, yangın olur iban ,sel olur iban enflasyon tavan millet aç işsiz.Neyse hayırlısı diyelim.
Vaka sayısı yeniden 20.000’in üzerinde , vefat sayısı 183
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...aefdd030dc.jpg
Dün çiğköfte yedim,iki genç işe yeni başlamış,ama nasıl pırıl pırıl efendi gençler.Mekan sahibi de tanıdık.Kim bunlar dedim,ikisi de elektronik mühendisi yeni mezun,işe başlamak için staj şartı varmış galiba ,bunlar işsiz,geçici iş olarak bu işi yapıyorlar dedi.Bu memleket adam olur mu.
Ha bu arada dün sabah sağlıkçılara ve riskli gruplara dördüncü aşı şansı tanıdılar,bir kaç saat sistem randevu hakkı verdi,sonra uygulamayı iptal ettiler.Ben hem kendime hem 84 yaşında anneme randevu alabildim.2 synovac 2 bıontech olmak üzere 4.aşımı da olmuş oldum,annem de 4.aşısını oldu.
Henüz yan etki falan yok,bir şey olursa buraya yazarım arkadaşlar.
O gençlerle sohbet ettim.Çocuk abi ben olsam beni işe almam dedi.Son iki yıldır salgın yüzünden online eğitim aldık.Bizim meslekte online olarak bu iş öğrenilemez,mutlaka okula gitmemiz lazımdı dedi.Staj da olmayınca firmalar bunları incelemeye bile almadan reddediyorlarmış.Yahu sorunlarımız bunlar ,bunlar konuşulmalı,bizler tüm enerjimizi nelerle boğuşarak harcıyoruz.
Tek yol
Kooperatifçilik abi