CEMAS için Mayıs 2022 tarihine kadar alımla beklemekte fayda var.
Asla yatırım tavsiyesi değildir.
O tarih geldiğinde bakarız.
Printable View
06.07.2021 tarihinde KAP'ta yayınlanan özel durum açıklamamız ile duyurduğumuz bağlı ortaklığımız Özışık İnşaat ve Enerji A.Ş.'nin sahip olduğu Niğbaş Niğde Beton San. ve Tic. A.Ş. (NIBAS) paylarından, 5.000.000 TL nominal değerli ve toplam sermayesinin % 9,26.sını temsil eden kısmının ikincil piyasada ve bu piyasada oluşacak fiyattan satılması için hazırlanan için pay satış bilgi formu SPK tarafından onaylanmıştır.
yeni bir hareket öncesi sessizlik mi acaba ? bu enflasyonist ortamında tek yol borsa değil mi ? bu kadar sermaye artımlarla patlamaya yakın bir bomba beklentisi içine soktu milleti ! ( yatırım tavsiyesi değildir):drunk:
16/09/2021 - 16/09/2021 tarihinde NİĞBAŞ NİĞDE BETON SANAYİ VE TİCARET A.Ş. payları ile ilgili olarak 11,50 - 11,98 TL fiyat aralığından 0 TL toplam nominal tutarlı alış işlemi ve/veya 500.000 TL toplam nominal tutarlı satış işlemi tarafımca/ortaklığımızca
gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte NİĞBAŞ NİĞDE BETON SANAYİ VE TİCARET A.Ş. sermayesindeki paylarım/oy haklarım 16/09/2021 tarihi itibariyle %8,33 sınırına ulaşmıştır/aşmıştır/altına düşmüştür. İşlemin detaylarına ilişkin bilgiler aşağıdaki tabloda yer almaktadır.
Ad Soyad / Ticaret Unvanı : ÖZIŞIK İNŞAAT VE ENERJİ A.Ş.
Tüzel Kişi Adına Bildirimi Yapanın Adı Soyadı : RIZA KUTLU IŞIK
Cemaş ın iştiraki olan ÖZIŞIK İNŞAAT VE ENERJİ A.Ş. 500.000 TL nominal NİĞBAŞ Hissesini 11,50-11.98 TL fiyat aralığından satmış.
yatırım tavsiyesi değildir.
Bu başlığı şu anda 7 kişi okumaktadır. (2 üye ve 5 ziyaretçi)
Mercury.59, 2ileri1geri
takipçiler artmış.
Hımm.Çok iyi gelen bilançolara rağmen şirketin borsa fiyat performansını yatırımcıya algı tuzağı kurarak, hisse fiyatıyla negatif algı yaratarak vatandaşın elinden toplamaya çalışıyorlar.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Bilindiği üzere IEYHO bedellisine SPK olur vermemişti.Acaba şirket yönetimi strateji değişikliğine gidip CEMAŞ ın büyük ortak olarak hissedar olduğu BND elektrik üretim a.ş, Özışık İnşaat ve enerji a.ş. ve Işıklar İnşaat Malzemeleri Sanayi ve Ticaret a.ş. nin halka arz işlemleri yapılabilir diye düşünüyorum. Konjonktür müsait. Tamamı Eşit dağıtım yöntemiyle peynir ekmek gibi gider diye düşünüyorum.
Hissedarı olduğum şirketten beklentimdir.
17/09/2021 - 17/09/2021 tarihinde NİĞBAŞ NİĞDE BETON SANAYİ VE TİCARET A.Ş. payları ile ilgili olarak 10,55 - 10,87 TL fiyat aralığından 0 TL toplam nominal tutarlı alış işlemi ve/veya 500.000 TL toplam nominal tutarlı satış işlemi tarafımca/ortaklığımızca
gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte NİĞBAŞ NİĞDE BETON SANAYİ VE TİCARET A.Ş. sermayesindeki paylarım/oy haklarım 17/09/2021 tarihi itibariyle %7,41 sınırına ulaşmıştır/aşmıştır/altına düşmüştür. İşlemin detaylarına ilişkin bilgiler aşağıdaki tabloda yer almaktadır.
Cemaş ın iştiraki olan ÖZIŞIK İNŞAAT VE ENERJİ A.Ş. den Niğbaş hisse satışı.
Söylediklerini sana taahhütlü iade ediyorum.Ben spek uşağı değil, "spek düşmanı- küçük yatırımcı dostuyum".....
20/09/2021 - 20/09/2021 tarihinde NİĞBAŞ NİĞDE BETON SANAYİ VE TİCARET A.Ş. payları ile ilgili olarak 10,20 - 10,52 TL fiyat aralığından 0 TL toplam nominal tutarlı alış işlemi ve/veya 500.000 TL toplam nominal tutarlı satış işlemi tarafımca/ortaklığımızca
gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte NİĞBAŞ NİĞDE BETON SANAYİ VE TİCARET A.Ş. sermayesindeki paylarım/oy haklarım 20/09/2021 tarihi itibariyle %6,48 sınırına ulaşmıştır/aşmıştır/altına düşmüştür. İşlemin detaylarına ilişkin bilgiler aşağıdaki tabloda yer almaktadır.
Görevi : BAŞKAN
Cemaş ın iştiraki olan ÖZIŞIK İNŞAAT VE ENERJİ A.Ş. den Niğbaş hisse satışı dünde devam etmiş (gayet güzel düpedüz halka arz) .
Tahtacı tek başına solo çekmeye devam ediyor, yani daha halen planına uygun görüyor yaptığını, ben yaklaşık bir ay önce 3 adet veri görmüştüm 1,17-1,55 ve 1,81 , ilki gerçekleşmiş görünüyor ve o zaman diğerlerine sıra gelmiş olması lazım ! Türk Borsası niye daha halen 1,400 seviyelerinde olduğunu zaten anlamıyorum, hiç bir veri buralarda olmamız gerektiğini doğrulamıyor, tek sebep enflasyon ve tl mi ? enflasyon aynı anda tl olarak hisse fiyatının artırmasını gerektirmiyor mu ? yakında daha halen genel bir yükseliş bekliyorum.
yazdıklarım kendi düşüncem ve kesinlikle yatırım tavsiyesi değil, herkese bol kazançlar dilerim :drunk:
Sen rıza ve müCo gibi patronların en sadık elemanlarındansın. 2 yıl önce ihlgm topiğinde uluslararası bir dev doğuyor diye allayıp pullayıp yazıyordun hissenin hali ortada. İhlas ta bedelli süreci öncesi (1.25 civarlarında) olumlu yazmaya başladın hissenin hali ortada. Cemaş ta yazmaya başladığından beri (1.55 civarı) hali ortada spek elemanı değil de nesin.
"spek düşmanı- küçük yatırımcı dostuyum".....
UTPYA… Şirketin yenilenebilir enerji alanındaki yatırımlarını artırma hedefi doğrultusunda, Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliği altında kurulmuş olan Denizli İli Pamukkale İlçesi Kocadere Mahallesinde 6 adet, Muğla İli Fethiye İlçesi Çenger Mahallesinde 6 adet ve Muğla İli Fethiye İlçesi Nif Mahallesinde 3 adet olmak üzere toplam kurulu gücü 12.200 kWp olan 15 adet Güneş Elektrik santralini satın almak üzere 29.04.2021 tarihinde ön protokol imzalandığını kamuoyuna duyurulmuştu. Bahsi geçen 15 adet Güneş Elektrik santrallerinin sahibi olan 6 adet SPV şirketin 5 tanesinin aktif ve pasifi ile bir bütün olarak hisse devri yoluyla satın alınması, diğer 1 adet SPV şirketin Güneş Enerjisi Santrallerinin makina, teçhizat vb. ve arsa dahil olmak üzere tesis devri yoluyla satın alınması hususunda, Şirketin %99 oranında sahibi ve bağlı ortaklığı Isparta Elektrik Üretim A.Ş. nin güneş enerjisi yatırımların takibi ve işletilmesi için kurduğu ve %100 oranında sahibi olduğu Dinar Elektrik Üretim A.Ş. ile 6 SPV şirketin tarafları arasında devir işlemleri tamamlanmıştır. Bu satın alma işlemleri için Türkiye İş Bankası A.Ş. ile imzalanan 10.500.000 USD yatırım, 500.000 USD işletme kredisinin kullandırım işlemleri başlamıştır. Şirketin yenilenebilir enerji alanında kurulu gücü % 305 artarak, 16.200 kWp ye ulaşmıştır.
yatırım tavsıyesi değildir.
Öncelikle Cemaş ı halka çoktan arz etti üstelik defalarca. ilk halka arz dan sonra 2011 de hisseyi 1 liralardan 8 lira yaptıkları manipülasyon ile, 2017 de 1 liralardan 6 liralara götürürken, 2020 ve 2021 de yaptığı bedelliler ile topladıkları yüzlerce milyon ile sen 1,15 den mi arz ederler demeye devam et spek elemanı.
Bütün bunları bildiğine göre sen mi yaptın bu halka arzları?
Seninde belirttiğin gibi benim alış noktam 1.55-1.50 arası.
Söylesene ithamınla bu durum çelişmiyor mu?
O arzları senin ve senin gibilerin hizmet ettiğin ağa babalarınız yaptı. Bir sürü ky nin canını yakıp ahını aldınız.
1.50-1.55 lerden hisse aldığını söylemedim. Hisse o rakamlarda iken yazmaya başladığını ve o günden beri hissenin düştüğünü söyledim ki yazdığımın arkasındayım sen spek elemanısın.
Tıpkı 2019 yılında ihlgm nin bedelli ve birleşme yaptığı dönem gibi. Tıpkı ihlasın bedelli yaptığı 2021 şubat ayından bu zamana kadar %50-55 değer kaybettiği gibi. İhlas ta bedelli sürecinde hissesini satmak isteyen biri senin algı kokan yazıların yüzünden eğer satmadıysa şuan 10.000 lirası oldu 4.700 lira. Neden biliyor musun. Senin 1 liraya holding hissesi mi olur elinizden hisseleri almaya çalışıyorlar. 85 kuruşa holding hissesi mi olur elinizden hisseleri alamaya çalışıyorlar.75 kuruşa holding hissesi mi olur elinizden hisseleri alamaya çalışıyorlar. 65 kuruşa holding hissesi mi olur elinizden hisseleri almaya çalışıyorlar. Şirket geri alım açıkladı hisse nominal değere çıkacak diye yazdığın algı dolu yazıların ile patronun için pazarlama yapıp durdun ve kendini gizlemek için hep topikte başkalarını suçladın ki ihlgm de de aynısını yaptın.
Sen arsız bir spek elemanısın.
İnşallah senin burada yazmayı bıraktığın gün bu hisse de yavaş yavaş kendine gelecek.
Sana sadece şukadarını söyleyeceğim.
Benim girişimlerim sayesinde IHLAS 50.000.000 tl NOMİNAL hisseyi geri alım programı çerçevesinde almak zorunda kaldı.
Daha önce de söyledim.Ben spek düşmanıyım.
IHLAS ın spekleri ile CEMAS ın spekleri ayni itler.
"İnşallah senin burada yazmayı bıraktığın gün bu hisse de yavaş yavaş kendine gelecek."
Sorun değil yazmayız.Kolay gelsin.
daha önce yazdığım bir maliyet hesabı vardı, kimse zararına iş yapmaz (sadece dolandırıcılar yapar) o yüzden buraları baya iskontolu diyebilirim , biraz itsen yüzde 20-30 koşacak gibi görünüyor, yoksa daha halen fazla k.y. malı tutuyor mu diyor spek ? neyse herkese bol şans, tüm bunlar kendi düşüncem ve yatırım tavsiyesi değil :drunk: .
selamlar, bugün 30.09.2021 3.çeyrek sonu ve ay sonu , tahta da maşallah ilgi muazzam hacim iyice düştü ve kontrol ful elinde tuttuğunu 1,13 kapanış yaparak göstermiş ve kendini mutlu etmiştir inşallah , teknik analizlere bakarsanız bu hisse de genelde hacim bir süre düşük gittiği taktirde sert yukarı hareketler yapmış oluyor, yani o zaman geri veren kalmadı anlamına mı geliyor ? hayırlısı inşallah , doğru sabreden derviş muradına ermiş y.t.d. :drunk::drunk:
Sabır=kazanç
Borsa sabırsızları bitirir.
Yatırım,tavsiyesi.değildir
Borsa piyasası korkuyu sever bundan beslenir. Kalanlarda bundan nasiplenir.
Peki burası yine bir tarihi fırsat mıdır ?
Sabreyle gönül sabırsız olma! Cümleyi gönlüne yar eden vardır.
Darda kaldım diye umutsuz olma! Yok iken dünyayı, var eden vardır.
Baskıya dayananlar herzaman kazanan tarafta olmuştur.
Zarara Satıp çekilmek zararı kabul etmektir,
kazanma şansı kalmamış olur.
Danışma ve tavsiyeyi spk nın yetkili kıldığı kişi ve kurumlardan alınız.
An itibarı ile Aksue +3,96, Cante +2,71, Bioen +2,42, Gwind +1,76
Peki Cemaş Enerji şirketi değil mi?
Danışma ve tavsiyeyi spk nın yetkili kıldığı kişi ve kurumlardan alınız.
Piyasanın hakimi tahta yapıcılar..
Adım adım hazırlıklar yapılıyor tahtalarda,
yükünü alan yola çıkma aşamasına başlıyor yavaş yavaş....
Danışma ve tavsiyeyi spk nın yetkili kıldığı kişi ve kurumlardan alınız
05/10/2021 - 05/10/2021 tarihinde NİĞBAŞ NİĞDE BETON SANAYİ VE TİCARET A.Ş. payları ile ilgili olarak 7,93 - 8,00 TL fiyat aralığından 0.TL toplam nominal tutarlı alış işlemi ve/veya 50.000 TL toplam nominal tutarlı satış işlemi tarafımca/ortaklığımızca gerçekleştirilmiştir.
Bu işlemle birlikte NİĞBAŞ NİĞDE BETON SANAYİ VE TİCARET A.Ş. sermayesindeki paylarım/oy haklarım 05/10/2021 tarihi itibariyle %1,76 sınırına ulaşmıştır/aşmıştır/altına düşmüştür. İşlemin detaylarına ilişkin bilgiler aşağıdaki tabloda yer almaktadır.
Görevi : BAŞK
Maşallah patron iştirakimiz ÖZIŞIK İNŞAAT VE ENERJİ A.Ş. yi yüksek verimlilikte nakite boğdun....
Danışma ve tavsiyeyi spk nın yetkili kıldığı kişi ve kurumlardan alınız
Bu hissede bir üst kademeye çıktı nıbas gibi,ama hala süründürüyor kel,amk:seyt:
Haber iyi olsun gezsin başında kel olduğu sürece bi mok olmaz,sadece canı isterse götürür,adamlara 7-10 milyon ceza kessen neye yarar ,çünkü en az 100 milyon götürmüşlerdir,adamlar borsa simsarı uğurlan beraber,zaten SPK'da onlara kıyak yapıyor yasal yollardan:seyt::seyt::seyt:
Durakta otobüs gelecek diye beklemeye devam et, millet %5-10 yol almış !! sen daha neyin nesini bekliyorsun ??? Bolinger bantı daralıyor ve hacim de çok düşük, bir tarafa kırması gerekiyor, dolap yoksa ? yukarı yukarı yukarı (y.t.d.):drunk::drunk:
hacim daha halen düşük! bakalım ilgi artacak mı ? teknik olarak 1,17 ve üzeri aslında baya bir yol açılması gerekiyor (y.t.d.):drunk: