tarih düşmanlığı enterasan bir hastalıkdır
kendi bindiğin dalı kesmek
kendi akrabalarını inkar etmek
vs vs
Printable View
bir insan kendi tarihine neden düşman olur psikologların ve sosyologların incelemesi gereken mevzu
ben dedemi kabul ediyom ama dedemin dedesinden itibaren geriye doğru hiç birini kabul etmiyorum düşmanım onlara
deme hakkına sahip miyiz yada böyle dememiz kendi kendimizi inkar değil midir?
Akşam üstü bir ara hava almaya çıkmıştım.
İstanbul çeliktepe ve sanayi mahallesi arasında eski büyükdere caddesi üzerinde yürüyüş yaptım.
(ki bu iki semt de malum partinin seçmenlerinin çok bol olduğu yerlerdir, hele sanayi o partinin kalesidir resmen)
Evet çadırının önünde yandaş gençler "evet gazetesi" dağıtıyor. insanlara uzatıyorlar, kimsenin aldığı yok.
Yanımdaki adama da uzatıyorlar, adam "hayır gazetesi yok mu" diyor. Gazete dağıtan genç bozuluyor ama belli etmiyor.
Yürüyüşün dönüş turu, yine aynı noktaya yaklaşıyorum. Evet gazetesi dağıtanlar ısrarlı, neredeyse halkın gözüne sokacaklar ama kimse almıyor. Hatta yüzlerine dahi bakmıyor vatandaşlar.
Önümdeki adama sıra geliyor, adam gazete uzatan genci tersler gibi yüksek sesle "hayır hayır!" diyor.
Gazete dağıtmaya çalışanların nafile çabası, bana burada ve çeşitli forum sitelerinde sabahtan akşama kadar mesai yapan üç beş yandaşı hatırlattı.
Karşılarında artık onların dayattığı ucuz yemleri yemeyen kum gibi insan olduğunun farkındalar. Ama yapabilecekleri daha iyi bir seçenek yok. Referanduma kadar ısrarla çabalamaya devam edecekler.
Biz sıradan vatandaşlar da napalım, sanalda da sokakta da onların bu zırıltısına katlanacağız bir süre. :)
rumoş hala anayasanın değişecek 18 maddesi ve altındaki gizli değişen 61küsur maddesini tek tek açıklayamadın.
Yok şu da tek adamdı, yok hayırcı teröristir demeden açıkla lütfen.
Sünnet olacak çocukları kandırır gibi korkma hiç acımıycak diye göz boyamadan tek tek açıklarmısın.
İşizlik 17 nisanda şıp diye bitecekmiş, dolar 2,50 ye gelecekmiş, ihracat tavan yapacakmış.
Yav ahanda madem elinizde yarın yapın da olsun bunlar.
Bebek bile güler bunlara.
Atam dedem dediğiniz tarihimizdeki padişahların karılarına bir bak bakalım Türk kadını var mı?
Ben padişah soyundan gelmiyorum.
Eğer sen öyleysen padişah dedenin karılarını araştır.
Yazdıklarımdan ve yorum yaptıklarımdan trakyalı ve hissenet sorumlu tutulamaz.YAZILARIM VE YORUMLARIM YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
Mutlak güç insanı bozar.. ister Erdoğan olsun ister Kılıçdaroğlu .. denetlenmeyen birseyi sınırlayamazsınız. Yakın zamanda gücü elinde tutan fetonun neler yaptığına tanık olduk. Erdoğan süper yetkilere eriştiginde başımız göğe ermeyecek. Hayır çıksa yine bir şey değişmeyecek maalesef Erdoğan tarafsız olması gerektiği makamında tarafgirligine devam edecek halk bu tür davranışları hoşgördukce bu böyle sürüp gidecek. Evet çıkarsa Türkiye parti devleti olacak. parti İl Başkanı hakim savcı atamasinda dahi rol alabilecek bunlar basit şeyler değil evetci arkadaşların şapkayı öne koyup düşünmesi gerekir bunun geri dönüşü yok..
Devlet parti devleti olursa vatandaş arasında nifak , ayrılık tohumları yeşerir, milli birlik bozulur. Dava kaybeden vatandaş karşı taraf iktidarın partisindendi, ben davayı o yüzden kayıp ettim derse ona ne denecek. Gariban vatandaş kömür almak için kaymakamlığa başvurup kömür alamazsa, zengin JÜLYEN-RUMENİGGE iktidar partisinin adamı onlar kömür aldı ben alamadım derse ona ne diyeceksin. Devlet tüm vatandaşlarına eşit olmalı, tarafsız olmalı, devlet kapısının anahtarını bir partiye, bir kişiye verirsek o kapıdan herkes geçemeyecektir. Millet arasında bölünme ve ayrılığın fitilini ateşler bu...