Başarı hikayesi değil, 3. İstanbul gerçeği
06.12.2016
İttifak Holding bünyesindeki Seha Yapı’nın ortak olduğu 3. İstanbul Projesinin ikinci etabı İstanbul Başakşehir’de düzenlenen lansmanla satışa sunuldu.
3. köprü ve 3.Havalimanı gibi çevresine değer katacak, bölgenin kaderini değiştirecek Başakşehir’in en büyük projesi “3. İstanbul, lansmana çıktı. Ön talep toplantısında rekora koşan Başakşehir’in beklenen projesi, 3. İstanbul’un lansman toplantısı, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, ASAF İş Ortaklığı Üst Yönetimi’nin yanı sıra 3. İstanbul’un sponsor olduğu Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ ve Teknik Direktörü Abdullah Avcı’nın da katılımıyla düzenlendi. Al Zamil Real Estate Yönetim Kurulu Başkanı Aldulhamed Abdullah M. Alzamil, Seha Yapı ve Adese adına İttifak Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve İcra Kurulu Başkanı Tahir Atilla ile Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Akbal ev sahipliğinde gerçekleşti. Toplantının açılış konuşmasını ise 3. İstanbul’un proje sözcüsü olarak Seha Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Saylık yaptı. 3. İstanbul’un gerçekten de birçok açıdan özgün bir proje olduğunu vurgulayan Ömer Saylık, Başakşehir Belediyesi’nin de arazi sahibi olarak proje içinde yer aldığı 3. İstanbul için “Alanlarında köklü ve öncü 4 büyük kuruluş ASAF İş Ortağı çatısı altında oluşturduğu tecrübe bilgi ve güç birliğinin eseri; bölgesinde öncülük yapacak bir proje†tanımlanmasını kullandı.
BAŞAKŞEHİR’İN EN BÜYÜK PROJESİ
Ömer Saylık yaklaşık 330 bin metrekarelik büyüklüğü ile “Başakşehir’in en büyük projesi†unvanını taşıyan 3. İstanbul projesinin özelliklerini ise şöyle anlattı: “3. İstanbul, üç konut etabı, rezidansı, home office blokları, cadde mağazaları ve çarşısı ile bölgesine de hizmet sunacak karma bir yapıya sahip. Konut etaplarımızda 2+1’den 5+1’e kadar uzanan farklı tip ve büyüklüklerde toplam bin 252 daire bulunuyor. Rezidans ve home Office bloklarında bulunan konutlarla birlikte bu sayı toplamda bin 500’e çıkıyor. 3. İstanbul’da 107 adet cadde mağazamız ve 102 adet de çarşı dükkanımız mevcutâ€
BAŞAKŞEHİR’DE KENDİMİZİ EV SAHİBİ OLARAK HİSSEDİYORUZ
Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Akbağ konuşmasında ise, “ Yaşanılabilir alanlar oluşturmak hedefiyle 2000 yılından bu yana 4 binin üzerinde konut, AVM ve ticari ünite karmasından meydana gelen projeleri hayata geçirdik. Başakşehir’de bizim evler, kent Neviva, Kent Ariva, Olimpa AVM, Kent Evila, Olimpia Park Plus, Vadi Yaka, Kâğıthane’de Meva evleri ve Kartal’da ise Serra Park gibi konutları gibi birçok başarılı projeye imza attık. Bu projelerimizi büyük bir bölümüne ise bölgeye olan inancımız ile Başakşehir’de gerçekleştirdik. Bu nedenle bugün bu toplantıda sayın başkanım Mevlut Uysal ile kendimizi ev sahibi olarak hissediyoruz†dedi.
3. İSTANBUL BİZİ 2023 HEDEFLERİMİZE TAŞIYACAK
İttifak Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Tahir Atilla şöyle konuştu: “Konya Merkezli bir grup olarak 120 ülkeye ihracat gerçekleştirdik. Yaklaşık 4 bin kişiyi istihdam ediyoruz. Bir milyar liralık ciroya ulaştık. 2011 yılında yeni bir yönetim anlayışı belirleyerek güçlü bir geleceğe köprü kurmak amacıyla değişim projesi başlattık. Bizim 35’inci Cumhuriyetimizin ise 100’üncü yılını kutlayacağımız 2023 yılında, ciromuzu en az 5 milyar liraya çıkarmaya hedefliyoruz. İşte bu hedefimiz doğrultusunda yürüttüğümüz güçlü ve önemli yatırımlarımızdan biri ise Seha Yapı ve Adese’ni ortaklar arasında yer aldığı 3. İstanbul projesidir†Mustafa Özdemir - Memleket