Bu arada 2 günde apsd -60.000 oldu.Kasa boşaldı...ilk defa böyle bir şey görüyorum.
Azılı shortçular vardı.
Borsa düştüğünden beri yoklar.ilginç.
tarkan,manif,tokatınyıldızı,metin 68...ses verin hele..
Printable View
Bu arada 2 günde apsd -60.000 oldu.Kasa boşaldı...ilk defa böyle bir şey görüyorum.
Azılı shortçular vardı.
Borsa düştüğünden beri yoklar.ilginç.
tarkan,manif,tokatınyıldızı,metin 68...ses verin hele..
Küresel resesyon,faiz artırımı derken FED HAVLU atacak..işte o zaman ALTIN-EREĞLİ alınır.
uygun zamanda; EREĞLİ-YKBNK-DOHOL-SAHOL-KCHOL-THYOL-GARAN
ALINIR VE beklenir..Endeks giderse bunlar mutlaka gider.
sn the ekonomist ,
dün akşam belirttiğim güzergahlar içinde gün geçirdik yarınıda oynak bir gün beklentim mevcut.
günlükteki bar normal şartlarda yukarı hareketin devamını gösterir ama şuanki konjöktörde tuzak olma ihtimalide mevcut ben oyumu kırmızı kapanıştan yana kullanıyorum :).Süreç bana göre yukarı aşağı günler geçireceğimizi düşünüyorum bu vade sonu , teknik göstergeler soğutup 3. çeyrek bilançolar alınmaya başlanacakdır.
Büyük bir av yutarsan sindirmek için köşene çekileceksin.
Muhtemelen şu an paralarını saymakla meşguller.
https://www.dailymotion.com/video/xd6p7c
ilk defa değil tabii, arada olur böyle sert poz kapamalar.. bu haftanın özelliği aracı kurumların teminatları son günlerde 3-5 kat arttırmaları, doğal olarak açık pozisyon sayısında düşüş var.. normalde bunu short lehine değerlendirmek gerekirdi, ama dediğim gibi bu zoraki bir kapama/kapattırma eylemi, o yüzden düşüş lehine değerlendirmemek lazım
endeks vadeli aps bugün 35 bin azalmış, yani 1.3 milyar TL poz kapama
hisse vadelilerde ise totalde 2.8 milyarlık poz kapama olmuş
kalan açık poz, endeks vadelide 12 milyar TL, hisse vadelilerde 38 milyar TL.. normal tempoda hisse vadelilerde toplam 15-20 milyarı geçmezdi aps, ama son banka rallisi "hisse al- vadelisini shortla" arbitrajını körükledi, hisse aps 45 milyara kadar çıkmıştı, son iki gündür hem ralli kesintiye uğradı hem teminatlar patladı, zoraki pozisyon kapamalara yol açtı
uzun zaman sonra ilk defa görüyorum derken; APSS 300.000 olmuş...bunu kastettim.
Vadeden 12. gündür uzaktayız ama 300.000