Hakan uyan artık UYAAAAAAAANNNNNNNNNNNN
Printable View
Hakan uyan artık UYAAAAAAAANNNNNNNNNNNN
hakan kara banka riski demiş,
hesaplamalar yapmış bence risk var var da olan biten risk misk eskide kalmış bir YAPISAL sallantıydı ,riskleri abartmamak gerek çoğu konu bu saatten sonra , minör ötesi, kur riski bile yalan dolan arkadaşlar
25 tl olacakmış dolar faizler %35- %40 %45 olunca DOLAR fırlayacak ! dolar haftaya, 1 aya, seçim sonrasına hemen 25-30-35 tl olacak DİYEN bozguncular , ahlakı yabancı paradan ibaret olanlar ! faiz net artarsa DOLAR NET DÜŞEER SİZİN EKONOMİ BİLGİNİZE EDEYİM BEN EMİ
DOLAR hemen speküle edelim piyasayı hemen bozalım hatta rte de bu işi speküle etsin dolar hemen 25 TL -30 tl fırlasın OLSUN SEÇİM ÖNCESİ GÜZELCE DOLAR YUKARDAN ,GARİBANA KY YE ,SAF HALKA , KİTLERİZ , SATARIZ SEÇİM SONRASI İSE FAİZ BEKLENTİSİYLE DOLAR ALIR %20 KAR EDERİZ KAFASINI YAŞAYAN uyanıksınız çoğunuz !
FAİZLER HER AY AZ SERT ŞEKİLDE, %5-10 DENGELİ BİLE ARTSA KUR 17-19 ARALIĞINA ,DÜŞER ARKADAŞLAR !
DEVLET TAHVİLLERİ ENFLASYON babacan ekibi %5 düştüğü 24 aylık dönemin yarısında kar yazacak
evet sabit getirili 400 milyar tl tahvilin 45 milyar tl si iş bankası kasasında ( TAHMİNİ RAKAMDIR , ÇOK DAHA AZ OLABİLİR ) iken 12 ay boyunca MAX 4- 8 MİLYAR TL ZARAR yazabilir, DİĞER 12 ay ise kar yazabilir ortalama %15 faizi varmış , enflasyon %5 düştüğü sene 2024 sonu müthiş tahvil karı yazacsak türk bankaları ve 2024 yine aşırı parıldayacaklar .
2024 de enflasyonun %5 faizler %6-7 olması bence kaçınılmazdır .
kötümserler bir yerlerinden element uydurmaya %200 enflasyon masalları anlatıp battı bartıcaz mavalları okumaya devam etsinler
2023 de enflasyon %60 düşmüş ama memura %15 temmuz zammı bile yapmayacaklar alın size ÜLKENİN HALİ şu AKP li yöneticiye ballı 4 yerden maaş +huzur hakkı yönetim kurul üyeliği , ASGARİ ÜCRETE
%50 emekliye %60 ama MEMURA %15 İŞÇİYE %30 ZAM gel de adalet de buna sen !
amcam ve 2 arkadaşım memur çok sövüyorlar bu düzene inanın arkadaşlar
Bankalarin karliligina yapilan yorumlara ilaveten su gozlemimi de paylasayim
eskiden doviz alis satis makasi bircok bankada % 0.75 civarindaydi
su anda bu oran %3`den fazla (hafta ici islem saatinde)
hakan kara da TCMB BAŞKANI koltuğuna beni oturtsunlar havasına girmiş ise KEMAL BEY SEÇİMİ KAZANDI BENCE ,
bizim ulaşamadığım bilmediğimiz müthiş anket çalışmaları anket şirketlerin ultra iddialı çalışmaları var 2500-5000 kişi kafi zaten telefonla anket yapılan yerlerde mahalle baskısı olsa bile ayrıştırmalı anket düzenleniyor hata payı %1-2 yani %53 oy alacak adamın oyu %52,5 veya %53,5 yani anketlerin YALAN SÖYLEME SAPMA VE HATA YAPMA ŞANSI da olmuyor.
şuı an piyasada bize sunulan anketler boş beleşe ve oy niyetini sorgulamadan yapılan eski anketler daha ciddileri sanırım SİYASETİN MASASINDA VAR VE SONUÇLAR KESİN GİBİ
HAYIRLISI MUHARREM İNCEYE MUHALİF GENÇLERDEN OY VERİCEM DERKEN son günlerde ya ülke elden gidecek diyerek , bu işin şakası yok diye İNCEYE sırt dönerse %5 altına ve akp den oylar bölünerek inceye giderse kemal bey %52-53 garanti ilk tur alır 28 mayısa kadar boks maçı gibi 2 tur stresine girmeyiz hem piyasalara hem bize yazık vallaha 15 gün ülkeyi esir alıyoruz , ilk tur bitmeli bu iş !
her bayram arifesinde , yatırımcıyı öpüp bayrama yolluyorlar.
bu bayram da ne yapacaklar , merakla bekliyorum.
Bu bayram sakin geçer 4950 gösterebilirler 4800 ler bence zor ama mümkün de , hatta 4750 4659 de olası neticede halı silkelemesin bu bayram öncesi satışları … her bayram bankalara dibe gider kuralı var alışkanlık olmuş Bizim millette para lazım diye dün ve bugün banka sattılar Salı günü bayram hediyeleri alınacak son gün perşembe … salıya kadar satan satar sonrası yatay gider …
Pazartesi Salı devre kesmese de % 2-%3 bankalarda düşüş beklenilebilir amaç halı silkelemesin ve Pandemiden beri kural değişmedi bayram öncesi % 20 zirvesinden düşer desek ..
İş bankası az düşse Akbank ve yapı kredi % 5-10 saha yeri var deniliyor doğrudur amaç silkelemedir güzel aşağıda boş yeri de var …Bayram sonrası 2-3 tavan için marj da olacak !
Ancak bayram sonrası sert ralli olacaksa yatayda bile silkelerler neticede % 5 düşürseler de yeterli amaç ky korkutmak değil mi ki !
4955 gap kalmıştı. o da zorlama ile belki.
Bddk rakamlarına göre ve elon Müslüm GPT-4 yapay zekasıyla yapılan görüşmeleri de göz önüne alarak ( şaka değil ama meraktan ona da sorduk zekice yanıtlar verdiler kendileri )
Selçuk abi var finans sohbet kanalında ordan Akbank konusunda paralel düşünceler içinde olduğum Selçuk bey kanal sahibi ısrarla 2023 ilk çeyrek Akbank 24 milyar tl net kar rakamını cidden ısrarla bekliyordu mart rakamları aylıkta henüz net olmadığından kafalarda soru işaretleri devam ediyordu oysaki
Haftalık verilere bakmak da mesleğimin mühendislik olmasından ötürü sanırım uzman olmamak ile alakalı , pek zihnimde yer etmemişti , bddk analisti olmadığımdan detaylı inceleme akla gelmemişti , Selçuk beyin son 3 videosuna denk geldim yine 24 milyar tl çeyrektik banka karı beklediğinde ısrar eti ya böyle bir iyimserliğin dayanağına olur ilk 2 ay 65 milyar tl çürük gibi berbat bir kar rakamı gelmiş tüm bankalar özelinde hadi 100 milyar olsa % 30 bir düşüş olmalı banka başına 15-16 milyar tl kadar geriler diye hesap yapıyorduk .
Mart ayını net değerlendirmek üzere bddk haftalıklara yöneldim ve çıkarımlar yapınca Selçuk beyin de haklı olabileceği rakamsal gerçekliklerle karşılaştım .
Bddk Haftalık kredi ve mevduat büyümesi ile bddk aylık kar rakamları karşılaştırmalı analiz ettim . .
Mart 2023 rekorlar ayı mevduat lar bankacılıkta 520 milyar tl artmış kredi ve kredi kart harcama hacmi ise 530 milyar tl büyümüş ..
Martın 5 haftasında toplamda açık seçik kredi genleşmesi e mevduatların çoşması gelirlerin katlanması ile geçmiş rakamlarda inanılmaz büyüklüklere ulaşılmış mart 2023 rekorlar kırılmış verilerde …
Depremin talebi eksiltici etkisi bariz ramazan ve mart ayının ise seçim harcamalarını azdıran etkiler inanılmaz bariz Ocak ve şubat ay toplamını da katlamış geçmiş mart ayı acayip bir artış var 2 ay toplamı + ilave 90 milyar tl gibi …. her iki alanda kredi ve mevduatlarda rekorlar kırılmış ! Devasa bir mart 2023 büyümesi var .
Aralık 2022 regülasyonların en net karşılaştırılacağı mevduat faizlerine gider ödemelerine en çok pay ayrılan aydır . Operasyon giderleri artmış olsa bile aralık ayında ortaya çıkan faiz gelirleri ile güncel gelirler paralel masraflarda anormal bir artış yok , özetle bankacılık kar rakamı ilk 2 ayın net kar toplamını muhtemelen geçiyor .
Utanç verici olan bu piyasa tarafından sürpriz gelişme ve şok şok şok bankalar karlılıkta rekor ayı yakaladı denilecek Nisan sonu itibaren bddk rakamlarında her tür veri varken aracı kurumların bu gerçekleri gizlemesi ve borsa yatırımısından kaçırmasını tarih affetmez
Bankalar bilançoları fiyatlamadı ve mart ayı müthiş geçiyor karın Aslan payını mart ayı sazı eline alarak kurmuş olacak , Akbank ve iş bankasında 13 milyar 1 . Çeyrek net kar bekleyenler 18 milyar üstü hatta 21-22 -23 milyar tl karla karşılaşınca havadan para mı yağıyor ? noldu lan altın madeni mi buldu bankalar diyecekler oysa bddk da mevduat ve kredi hacminde büyüme rakamları ayan beyan ortadadır
Açık seçik veriler var , okuyan yok düşünen yok sorgulayan yok hayret edecek kadar gamsız ve cahil ülkeyiz .
Ben iktisatçı spk uzmanı olmadan mühendis kimliğimle bu bddk verilerini analiz ettim buraya yazdım sizler benden 10 misli iktisat okudunuz sizlerin de katkısını bekliyorum
Dolandırıcı seviyesinde banka almayın Thy Ereğli Şu bu alın diyen aracı kurumları da Allah’a havale ediyorum .
Ben yanılmıyorsam bu müthiş karlar gelirse ve banka rallisi başlarsa o anlı şanlı aracı kurumlar tabi ki pişkin pişkin utanmayacak kendi ceplerini düşünsünler viopta kaldıranla banka alsınlar içerden haber akıp analis ee yaparak poz açsınlar ohhh misss sen ben başkası satsın bunlar alsınlar !!!
insanımız aç açıkta yoksul kalmış ky kimliği işe mağdur olmuş kimin umrunda ! değil mi arkadaşlar ucuzlayan banka Fk ce Pd bile yatırımcıya anlatılmıyor GİZLENİYOR ise NEDENSE KONUŞULMUYOR ise BU BDDK rakamları 3-4 haftadır ortada şeffafça dimdik duruyordu .
Bence bu kurumlarımızda utanma edep haya duyguları yok ben de isim vermicem kendi hisselerimi n hesaplarında olduğu kurumdan rahatsız bile oldum onlarda bankalara süpee pozitif bakmıyormuş neredeyse bana olumsuz dönüş yaptılar güvenmeyin diyorlar ,tek başına banka almayın diyorlar , ya analist çalıştırmıyorlar ya da gizliyorlar gerçeği utanç verici bir konu bu banka düşmanlığıdır arkadaşlar spek sevdası var adamlarda siz satın onlar alsın onlar kazansın özetle dertler bu galiba
Ytd bddk Haftalık ve aylık verileri lütfen yorumlayın mevduat ve kredi büyütmesine rağmen karlar patlamaz az artar da derseniz gerekçesini anlatın arkadaşlar öğrenelim hepimiz saygılar