:kahkah: :kahkah:
HTC Desire EYE cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
:kahkah: :kahkah:
HTC Desire EYE cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Evet sonuç itibari ile Bist100 için geçen ay orta vadeli sat oku koydu sistemlerim. Geçen ay hissettirmeden yazmıştım üstelik.
Hep beraber yaşayıp göreceğiz.
SPK ve BDDK bankalar hakkında çıkan "söylenti" niteliğindeki haber ve açıklamalara itibar edilmemesi gerektiğini duyurdu.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ve Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) bankalar hakkında çıkan "söylenti" niteliğindeki haber ve açıklamalara itibar edilmemesi gerektiğini ve bu tür haberlere yer verilmesinin suç teşkil ettiğini duyurdu. Haberde ABD'nin 6 Türk bankasına ceza keseceği iddia edilmişti.
SPK AÇIKLAMASI
SPK'nın açıklamasında, "Bugün yerli ve yabancı basın yayın organlarında sermaye piyasası araçları Borsa'da işlem gören finansal kuruluşlarımız hakkında çıkan söylenti niteliğindeki haber ve açıklamalara itibar edilmemesi, bu tür yalan yanlış haberleri yapanlar ve yayanlar hakkında 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu kapsamında gerekli işlemlerin yapılacağı hususu kamuoyuna önemle duyurulur" ifadeleri yer aldı.
BDDK AÇIKLAMASI
BDDK'nın internet sayfasında yer alan duyuruda şu ifadelere yer verildi:
"Bugün bazı basın yayın organlarında yayınlanan bankalarımız hakkında çıkan, söylenti niteliğindeki, bir belge ve bilgiye dayanmayan haber ve açıklamalara itibar edilmemesi, bu tür mesnetsiz ve gerçeğe aykırı haberlere yer verilmesinin ilgili mevzuat çerçevesinde açıkça suç teşkil ettiğinin bilinmesi ve benzer haberleri yapanlar hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılacağı hususu kamuoyuna önemle duyurulur.
Bankalarımız ve sektörümüz dün olduğu gibi bugün de kurumumuzun gözetimi ve denetimi altında güçlü ve sağlam bir şekilde yoluna devam etmektedir."
Yurt içinde yerleşik kişilerin doğrudan yatırım tercihlerinde, ocak-ağustos döneminde ilk sırayı ABD aldı
Yurt içinde yerleşik kişilerin doğrudan yatırım tercihlerinde son yıllarda ilk sıralarda yer alan Hollanda, yerini bu yılın 8 ayında 643 milyon dolarlık sermaye girişi yapılan ABD'ye bıraktı.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerinden derlenen bilgilere göre, yurt içinde yerleşiklerin ABD'deki doğrudan yatırımları bu yılın 8 ayında 2016'nın aynı dönemine kıyasla yüzde 14,4 artarak 643 milyon dolara ulaştı. Bu rakam geçen yılın 8 aylık döneminde 562 milyon dolar düzeyinde bulunuyordu.
Söz konusu süreçte, yurt içinde yerleşiklerin doğrudan yatırımlarında son yıllarda öne çıkan Hollanda'ya ise 566 milyon dolarlık sermaye girişi gerçekleştirildi. Böylece, geçen yılın 8 ayında 590 milyon dolarlık doğrudan yatırımla yurt içinde yerleşiklerin en çok tercih ettiği ülke olan Hollanda, bu yıl yerini ABD'ye bırakarak ikinci sıraya yerleşti.
Böylece yurt içinde yerleşik kişilerin geçen yılın 8 ayındaki 2,2 milyar dolarlık toplam yurt dışı doğrudan yatırımlarının yüzde 56,1'ini bu iki ülke çekti.
ABD ve Hollanda'nın ardından yurt içinde yerleşiklerin en fazla doğrudan yatırım yaptığı ülkeler; 202 milyon dolarla İngiltere, 134 milyon dolarla Azerbaycan ve 129 milyon dolarla Almanya, 62 milyon dolarla da Birleşik Arap Emirlikleri şeklinde sıralandı.
Öte yandan geçen yılın 8 ayında doğrudan yatırım yapılmayan Yunanistan, Belçika, Hindistan, Çek Cumhuriyeti, Malezya, Macaristan, Pakistan, Finlandiya, Bahreyn, Sırbistan, Brezilya, Lübnan, Ürdün ve Japonya'ya 2017'nin aynı döneminde toplam 57 milyon dolarlık sermaye girişi gerçekleştirildi.
Türkiye'ye, 2017'nin ocak-ağustos döneminde ABD ve Hollanda'dan gelen doğrudan yatırım miktarı ise sırasıyla 109 milyon dolar ve 1,5 milyar dolar oldu.
Avrupa bölge bazında ilk sıradaki yerini korudu
Yurt içinde yerleşiklerin tercihinde yıllardır ilk sırada yer alan Avrupa'ya doğrudan yatırımlar, bu yılın ocak-ağustos döneminde de öne çıkarak ilk sıradaki yerini korudu. Bu süreçte, yurt içinde yerleşiklerin doğrudan yatırımlarının yüzde 54,5'i Avrupa ülkelerine gerçekleşirken, bölgeye toplam 1 milyar 175 milyon dolarlık sermaye aktarıldı.
Amerika kıtasına doğrudan yatırımlar 654 milyon dolarla ikinci sırada yer alırken, bu rakamdan en büyük payı yüzde 98,3'le ABD aldı. Yurt içi yerleşiklerin doğrudan yatırımları, yılın 8 ayında Asya'ya 267 milyon dolar, Afrika'ya da 55 milyon dolar seviyesinde gerçekleşti. Sınıflandırılmayan ülkelere ise yurt içinde yerleşikler tarafından 4 milyon dolar düzeyinde doğrudan yatırım yapıldı.
Böylece yılın 8 ayında yurt içinde yerleşiklerin yurt dışındaki toplam doğrudan yatırımları 2 milyar 155 milyon dolar oldu. Bu rakam bir önceki yıla kıyasla yüzde 4,5'lik artışa işaret etti.
Doğrudan yatırımların yüzde 31'i madencilik sektörüne
Yurt içinde yerleşiklerin yurt dışındaki doğrudan yatırımlarında en büyük payı yüzde 31 ile madencilik ve taş ocakçılığı aldı. Söz konusu sektöre yapılan doğrudan yatırımlar yıllık bazda yüzde 12,1 azalış kaydetse de toplam 667 milyon dolarla ilk sıradaki yerini korudu.
Madencilik ve taş ocakçılığını 448 milyon dolarla gayrimenkul, 228 milyon dolarla finans ve sigorta ve 217 milyon dolarla da imalat sektörleri takip etti.
Bu dönemde, 193 milyon dolarla holding şirketlerinin faaliyetleri, 109 milyon dolarla inşaat, 108 milyon dolarla ulaştırma ve depolama ve 100 milyon dolarla da bilgi ve işlem sektörleri yurt içinde yerleşiklerin 100 milyon doların üzerinde doğrudan yatırım yaptığı sektörler olarak sıralandı.
Doğrudan yatırım miktarında geçen yılın 8 ayına kıyasla en fazla artış kaydedilen sektör gayrimenkul oldu. Gayrimenkul sektöründe yerleşiklerin geçen yılın 8 ayında 229 milyon dolar olan doğrudan yatırımları yüzde 95,6 artış kaydetti.
Dingiller çıkıyorlar ortaya şunun ağzı bunun ağzı ile konuşuluyor diye hüküm veriyorlar. Delikanlıysanız, kendinize güveniyorsanız. "YALAN SÖYLÜYOR" deyin!!! "YANLIŞ SÖYLÜYOR" deyin!!!
Hadi bekliyorum..
Diyemezsiniz. Derseniz nasıl rezil olacağınızı biliyorsunuz. O nedenle diyemezsiniz.
Kendinize güveniyorsanız söyleyin .. İşte meydan...
İş saray harcamalarına gelince "itibardan tasarruf olmaz "diyenler sıra Cumhuriyet Bayramına geldiğinde kutlamalar için " tasarruf kararı "alıyorlar..
Tasarrufun faydaları konusunda Atatürk ve Cumhuriyet düşmanı yancı yalakaların mesajlarını bekliyorum.. (kendini cesur olarak göstermeye çalışanlar tercihimdir.)
batı dünyasında büyük sarsıntı olacak ama ne zaman...
fikir ayrılığı yönetilemez,sürdürülemez artık...
Bir şekilde bazı kollektif bilgilerin gelecek kuşaklara aktarılmasında zaman zaman kesintiler olmuş geçmişte.
Ben gelecekten umutluyum şöyle ki neyi merak ediyorsam bir şekilde internette bulunuyor.
Geçen haber vardı Antik Mısırlı'ların piramitleri nasıl inşa ettiği bulundu diye. Taş kütleleri Nil nehrinde taşımışlar sonra nehirden kanal açıp inşaat yerine taşımışlar. Daha önce de çalışanları ne ile beslediklerine dair bir şeyler bulmuşlardı. Daha büyük bir piramiti o zamanın teknolojisi ile yapınca her şey netleşmiş olur.
Öte yandan CNNTürk'de arada tekrar tekrar program çıkıyor, Türkiye'de mermer ocaklarının nasıl verimsiz işletiyoruz, iyi taşlara sahibiz ama kesmeyi bilmiyoruz, Çin'e giden bokları orada kesip tekrar bize satıyorlar diye söylüyorlar v.s.
Günümüzde en büyük kaygılardan biri kişisel kurumsal v.s. bilgi güvenliği, Obama'nin Çin'e yönelik kaygıları vardı, CIA in Pentagon'un sitelerine girebiliyorsan gir ama Apple'ın geliştireceği ürünleri çalarsan bunların sonucu farklı olur diye. Demek adamlar endüstriyel casusluk yapıyor, ABD'nin de canını sıkıyor ve üstünlüklerini kaybetme tehlikesini hissediyorlar. Youtube'da bazı videolar için bölgenizde erişim kısıtılı deniyor bu ileride korkarım artabilir de.
Güncel haberlerde ABD cep telefonunu geri ver, o Amerika Birleşik Devletlerinin demirbaşıdır diyor. Can Ataklı geçen cep telefonunu kaptırmış 2 gündür onunla uğraşıyormuş. Kurumsal şirketler iş telefonu veriyor bir çok döküman cep telefonlarının içine giriyor artık içinde ileride problem yaratacak şeyler olur mu olmaz mı bilinmez. İşten kovulan kişiler için ilk yapılan şey genelde şifresini bloke etmek olurdu bundan sonra cep telefonunu istemek olur.
Borsa'nın ilgi çekici bir yer olmasının nedeni sürekli yeni bir şeylere olumlu olumsuz tepki vermesi, 1001 gece masalı gibi bir şekilde devam etmesi.
Bazen yeni bir şey olmayınca mecburen eski defterler hikayeler karıştırılıyor.
Son haberler sanki yeni bir hareket getirmek için kasten servis edilmiş gibi diye düşünüyorum, BBHT Habertuk kardeş kuruluş bu işin borsayı hareketlendireceğini gayet iyi bilmeleri lazım, Reuters oradan alıntı yapıyor, belki Cumhuriyet Reuters yazmış ben de yazarım diyor v.s. BDDK ve SPK da bunları dikkate alıp tatil günü açıklama yapıp iyice ortalığı karıştırıyor. 1-2 yıldır var olan şey yeni bir şeymiş gibi ısıtılıp piyasaya sürülüyor.
Bazen kitlelere bir şey aşırı iyi bir şeymiş gibi sunulduğunda, birilerinin karşı durmasında fayda var.
Mesela ben Bitcoin, Blockchain ve bulut bilişime karşıyım. Çünkü bu işlere karşı çıkan çok az ve işin iyi yanı anlatılıp duruluyor olabilecek sakıncaları düşünen yok.
Bir telefon reklamı var, müşterinizin önce FINDEKS den kredi skorunu öğrenin diye.
Benim çocuğum yok.
Kız veya erkek fark etmez çocuğum olsa önce arkadaşının kredi skoruna bak derdim.
Bu bilgiyi vermeyecek kişi ile ileri düzeyde arkadaşlık edilmez.
Daha önce de söylediğim gibi bu yüzyıl şeffaflık ve dürüstlük yüzyılı olur, yalanı ve sahtekarlığı uzun süre gizleyebilmek oldukça güç.
Not: Yakın zamanda yabancı kredi bilgisi sağlayan şirketlerden bilgiler çalınmış haberler vardı.
http://www.telegraph.co.uk/money/con...-do-hold-safe/
bitcoin ve deepweb ilişkisi
ÖZET:
Bu çalışmada Bitcoin ve Blockchain ağının ne olduğu, nasıl çalıştığı ve hangi esaslar üzerine inşa edildiğine, DeepWeb olarak adlandırılan ve siber suçlular tarafından yoğun olarak kullanılan internetin arka bahçesinde Bitcoinin kullanımına ilişkin veriler bulacaksınız. Bitcoinin DeepWebde kullanımına ilişkin son bölümde FBI ( Federal Bureau of Investigation ), NCA ( National Crime Agency ), Europol ve UNODC ( United Nations Office of Drug and Crime ) tarafından hazırlanmış raporlar ve örnek olaylardan ( case study ) yararlanılmıştı.
http://doczz.biz.tr/doc/11841/bitcoi...-ili%C5%9Fkisi
Üstat siz bu konuda bilgilisiniz benim gibi diğer üyelerin faydalanacağı link.
dünya çapında bir web sitesi yapmamız gerekli.
4 sene önce istanbuldaki bir arkadaşım ciddi destek aldı yurt dışından 1.5 m $ gibi. sadece fikir bazında idi üstelik uygulama geliştirmişti etkinlik ve yorum üzerine.
bende bu konu hakkında düşünüyorum ama sistemlerden zaman kalmadı aslında sn ikigozum ve ariston hoca fikir verse iyi olurdu :)
Yok bu konuda çok bilgili değilim.
Öte yandan bir ara e-imza diye bir şey çıkmıştı, yerli bir kaç şirket kuruldı, tam olarak yaygınlaşamadı, SSL sertifika şirketleri de var bazen internette çıkıyor.
Bir yanda güvenlik ve güvenilirlik ihtiyacı var, öte yandan gizlenme, hız ve masrafların düşürülme ihtiyacı var.
Bilgi işlem işi dışarıdan gazel okunabilecek yer değil (gibi) o yüzden bu iş üzerine felsefik ve hukuksal konuşabilecekler biraz geri duruyor ortalık aç gözlülerin eline kalıyor.
Doğrusu ben zamanında rüyamda bir program geliştirdim dediğiniz gibi. İnsanlar orada soru soruyor, sonra birileri ya o soruyu iyileştiriyor ya cevapları iyileştiriyor ve çok iyi bir soruya çok iyi bir cevap alınıyordu. Pratikde zaten bilgisayar ile ilgili sorunlara cevap veren bu tip siteler var.
Kabaca insanların esas işi bundan ibaret idi ve kimse çalışmak zorunda olmadan yaşayıp gidiyordu.
Aslen şu an borsada fiyat ne olmalı onun üzerinde çalışıyoruz ve bu rüyam bana çok saçma da gelmemişti.
Bugün bir şey merak ettim güzel bir kütüphane sitesi de bulmuş oldum.
http://www.lindahall.org/
Dünya'da demiryollarında 1435 mm genel standartı ile diğer standartlar var. Bu iş ABD de nasıl tek standarta gelmiş onun hikayesi anlatılıyor. Ekonomik açıdan rekabet ile ilgili olaylar da var oyun teorisi açısından da örnek vaka olabilir.
http://railroad.lindahall.org/essays/rails-guage.html
...
Changing the rails was an expensive process, both in actual labor costs, with some companies hiring thousands of workers to change all their rail lines all at once, and in loss of revenue due to railroad down time. But once the decision was made change came quickly. For example, the Illinois Central hired 3,000 men to change their Southern line to the standard gauge, changing all 547 miles of track in one day. The Louisville & Nashville hired 8,000 men to change their 2,000 miles of track to the standard gauge, also in one day.
Not: Bu ay sonunda Baku-Tiflis-Kars demiryolu açılışı var, Eski Sovyet Bloğunda ray açıklığı 1500 mm olduğundan tam kesintisiz ulaşım olmaması lazım.
...
Bende üstadlıktan ziyade ne nasıl oluyor diye merak var.
Motor deyince; bugün bir sitede gördüm;
Normalde dizel lokomotiflerde bir tane büyük motor oluyor biri patent almış daha küçük 3 dizel motor koymuş ve güç istendikçe diğerleri devreye giriyormuş.
Tren dizisi bazen boş bazen dolu oluyor, bazen yokuş yukarı bazen yokuş aşağı gidiyor 3 motor gayet mantıklı, ama daha önce düşünen olmadığı için adam bunu açıklayan döküman hazırlayıp patent almış.
Haftanın önemli gündem maddeleri.
-Hazine Çarşamba günü 12.713 milyar tl iç borç ödemesi yapacak(Bu yıl içinde yapılacak en yüksek günlük ödeme),itfa edilen borç ödemesi yerine ise Hazine, Pazartesi ve Salı günleri 6 farklı ihale açarak yaptığı borç ödemesinin üzerine bir tutarda yeniden borçlanmaya çalışacak.
-Perşembe günü Avrupa Merkez Bankasının toplantısı var,bu toplantıda AMB'nin önümüzdeki yıl içinde yapacağı tahvil alımı tutarında azaltmaya gitme kararı alınması bekleniyor,Perşembe günü aynı zamanda bizim Merkez Bankasının da PPK toplantısı var,bu toplantıda faizlerde herhangi bir değişikliğe gidilmesi beklenmiyor.
-Çin Komünist Partisinin ulusal kongresi Salı günü tamamlanacak,Çarşamba günü de yeni parti merkez komitesi toplanarak politbüro ve daimi komite(icra komitesi) üyelerini seçecekler,böylece Çin'i 5 yıl boyunca yönetecek yeni tepe üyeleri belirlenmiş olacak.Yeni daimi komitenin ilk toplantısından sonra dünyanın ikinci büyük ekonomisi olan Çin'in takip edeceği ekonomik politikaların açıklanması bekleniyor.
-ABD'de geçen hafta 49'a 51 oy ile geçen ve 1.5 trilyon dolarlık vergi kesintisine imkan veren bütçe tasarısın bu hafta Temsilciler Meclisinden de geçerek kanunlaşması bekleniyor,Temsilciler Meclisinde Cumhuriyetçiler rahat bir çoğunluğa sahip oldukları için bütçenin bu şekilde kanunlaşmasında herhangi bir sorun beklenmiyor.
-Hafta boyunca gelecek en önemli veri ABD'den Cuma günü açıklanacak üçüncü çeyrek GSYH verisi olacak,veri trafiği ise bir sonraki hafta yoğun olacak.
Doğa kanunları var ya,nasıl dengede ve muazzam işliyor. Etrafına, çevreye bak bakalım kusur var mı? Derken Kuran, Allah'ın kurduğu sistemden bahsediyor..
Allah'ın sisteminden uzak,yozlaşmış bir grup tarafından yönetilen ülkede her yerden sorunlar fışkırıyor..
İçerde her gün yüzlerce müslüman bazı etiketlerle gözaltına alınıyor, yargılanmadan hapislerde bekletiliyor. Yurt dışında kavga etmediğimiz,dalaşmadığımız devlet kalmadı gibi.. devlet inanılmaz borçlanmalara gidiyor.. yurt dışında yeni yöntemlerle borç arayışında.. yani yaz yaz bitmez..
Şöyle özetleyeyim.
Hep böyle gitmez.Allah bu yöneticileride tasfiye eder. İLAHİ kanunlar var,inanıyoruz.. er,geç normale döneriz..
Biraz daha sabır...
SM-A800I cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Pazartesi menüde ne var ?
Evet, bildiniz, bamya
Ekim vade böyle biter, adam 99 dan aldı 110 da ipi gögüsler
parası 2 katına çıktı
bir de para kazanmak zor derler
Web sitesi ise konu bunda bir zorluk yok. Eğer bu platform dünyaya kendi ürünlerinizi satmak içinse Amazon ya da AliExpress bir yapı dan bahsediyorsunuz demektir. Dikkat ederseniz bunlara Web sitesi demedim. Web sitesi sadece işin görünen yüzü.
Mesela AliExpress üzerinden 1 dolarlık birşey alıyorsunuz, kapınıza kadar beleş geliyor. Aslında bunun bir bedeli var ve tahminim Çin hükümeti, belli bir ciro yaratan her şirkete bir teşvik veriyor. Bunu vermese o malı dünyaya satamaz. Bunu neden yapıyor ? Gene benim tembel (çünkü teyit etmedim) düşüncem, küçük küçük kobi ler oluşması ve üretim yapmaları (hem istihdam var, hem değer üretimi var) sattıkça motive olan insanlar ve gelişen ürünler ile dünyada rakipsiz ilerliyorlar.
Bir örnek vereyim. Deri çanta yapan bir firma var mesela. Resimlerini koymuşlar siteye. O kadar mutlu yüzler ki, bu ürünlerine de yansımış.
Site olayına basit bir örnek olsun diye söyledim. Yapacaksak siteyi Böyle birşey yapmalı.
Ha buna benzettiğim bir girişim Turkish Cargo. Türk Hava yoları hava yolu kargosu. Dünyanın her yerine yaş sebze meyve taşıyor. Ha Çanakkale’den domatesi toplamayıp ertesi gün İstanbul pazarına getirmişsin, ha götürüp Brezilya pazarında satmışsın. Hangisi işine gelirse.
Güzel bir pazar dileğiyle...
Pazartesi ve izleyen günlerde ciddi eksiler olursa haberi yapan gazeteci işinden atılır, üstüne de FETÖ araştırmasına uğrar. Ama piyasa ciddiye almazsa unutulur gider. Twitter hesabına da baktım gazetecinin, haberini bir linkle paylaşıp silmiş. Geçen de Nevzat Çiçek Habertürk tv'de Halkbank'a ceza kesilebilir dediğinde piyasa çok ciddiye almamıştı, bunu neden ciddiye alsın ki? Yine de ne dersek diyelim, piyasayı elinde tutanlar bu haberi, hangi yönde kullanmak isteyecekler buna bakar.
Bist'te poziyonu olmayan ama Dolar'da şort olan biri olarak yazdım.
YTD
Aslında SPK ve BDDK da risk aldı.Birkaç ay sonra bu haber doğru çıkarsa bu sefer BDDK ve SPK'nın haberi yapan gazeteciden özür dilemesi gerekecek,itibar kaybına uğrayacak.Bence SPK ve BDDK,''Bize bu konuda ulaşmış bir bilgi yok,haberin doğruluğunu teyit etmiyoruz.'' deseler daha doğru olurdu,risk almamış olurlardı,bunu yapmadıklarına göre böyle bir şeyin olmayacağına eminler diye yorumlamak gerekiyor bu durumda.
Pazartesi bu haberi kulanip panikle satanin malarini alirlar piyasa spk aciklama yapmasydi iyidi bence bu spk konuyu onemsedigini gosterir zaten sismisti yone i bahanwyle cacaklar gibi
Bazı haberler var haftasonu
Spk ve bddk aceleyle açıklama yapma gereği duymuşlar
İlginç
Şaka mı yapıyorsun dostum o gün ekmeğe 3 TL. öderken bugün 6 TL ödüyorum.
O yıllarda 1050 TL maaş alırken bugün bugün 1405 TL alıyorum. Sadece 180 TL ayda ekmeğe ödüyorum gerisini sen düşün.
Maaş artışı oransal olarak ekmek fiyatını geçememiş enflasyon yüzünden. Tam komedi.
vopçuyum desem, yani bir çeşit esnaf sayılırım, para tüccarı gibi bi şey
bana da esnaflara verilen kredilerden kullanabilir miyim ?
esnaf viop kredisi ?
Ecdadınla, dininle, politik görüşünle, tuttuğun futbol takımıyla adam olduğunu sanıyorsan, aldanıyorsun
Bi gazetecyle piyasayi maniple etcekler belli oldu.hatirlayan bilir ulker gurbu icinde boyle haber yapmisti kadin gazteci taban olmustu o gun ulker sonra toparladida gazeteciye dava acan bile olmamisti.bu kadar kolay bu ulkede piyasayla oynamak 2 kelime yetiyo
Şuraya bak:
Koca Çin’de işsiz adam kalmamış herkes çalışıyor. 5 senede neredeyse Türkiye nüfusu kadar iş oluşturmuşlar. Çalışan, her zaman, konuşandan önde olacaktır.
https://twitter.com/dunya_gazetesi/s...01770871697408
ÇİN'i geçelim bizim fersah fersah üstümüzdeler...ya G.KORE'ye ne demeli? 40 yıl önce bizimle aynı seviyedelerdi şimdi adamlar teknolojileri ile ABD ye JAPONYA ya kafa tutuyor...son 40 yılın 15 senesinden akp sorumludur...her mahalleye FEN ve TEKNOLOJİ lisesi ortaokulu ve hatta ilkokulu yerine imam hatip açarsan olacağı budur...