İhracat değilde ham maddeyi (selüloz) tamamen nakit (hatta ön ödemeli) ithal ediyorlar. Ondandır. Türkiye'deki iklim kağıt ve selüloz için gerekli olan endüstriyel ağaca uygun değil maalesef.
Printable View
Belçika imiş ...
https://pbs.twimg.com/media/DmVX6IOXgAM3UYr.jpg
Aslında piyasa merkezden önce durdu, zira döviz depo ihalesine 2 gündür teklif gelmiyor. Ancak garip olan şu ki bu ihaleler 1 haftalık yani bu ihalelerin dönüş tarihi hala 13 Eylül'ün önünde ve TL faizinin normal koşullarda değişmeyeceği bölgede.
Eskiden faiz arttırımından 1 gün önce teklif vermeme durumu oluyordu, ama bu sefer 10 gün önceden başladı. Büyük ihtimalle Londra'daki swap faizi o denli yükseldi ki , devletin swap kanalını kısmasına rağmen tcmb'nin faizinden işlem yapmak yerine bankalar kısılan o swap kanalını zorlamaya devam ediyor.
Yine de bu kadar erken bir tarihte döviz depo ihalesine sıfır teklif vermeleri garip. Zira alternatif swap kanalı hala epey kısık.
son 1-2 gündür ne yapıyor viopta rakam grafik atabilecek?
Moody's derecelendirme sistemine ait olan bir değerleme ifadesi caa1 . Ancak moodys'e ait 28 ağustos 2018 tarihli bankalarımızın değerlendirilmesinde İşbankası caa1 değil, onun üstü bir not olan b3.
Notu B1 den b3'e indirilmiş olup aşağıya moodys'in bankalarımıza verdiği not cetvelinin bir kısmını ve bu notların anlamlarını ekliyorum:
(beyaz olan kısımlar önceki not, gri kısımlar yeni notlardır)
Merkezin VIOP'a girmesinin nedeni kar ya da zarar etmek değil. Makası düşürüp 13 Eylül'e kadar VIOP işlemlerini bir bakıma kısıtlamak. İşlem yaptığı meblağ ise gün içinde yaptığı fonlamanın yüzde biri dahi değil.
Yani merkez bankaların likidite açığını günlük 160 milyar TL ile fonlarken VIOP'ta 1.5-2 milyar TL ile işlem yapıyor. İşlemler merkezin büyüklüğüne göre hem sınırlı miktarlı hem de tahminime göre sınırlı bir süre için düşünülmüş.
Bence VIOP'ta yaptığı işlemlere trader mantığı ile bakmamak gerekli. Ancak bu işlemlerine 13 Eylül'den sonra da devam ederse o zaman başka türlü konuşmamız gerekebilir. Zira bu işlemler eğer 13 Eylül sonrasında da devam ediyorsa ya 13 Eylül'deki faiz hamlesi merkezin hedefine göre istenen sonucu vermemiştir, ya da merkez sistematik olarak hatalı bir hamle yapıyordur.
Ama şu an için bence bu olasılıklardan bahsedemeyiz.
Kaçan kaçana.
http://www.cumhuriyet.com.tr/m/haber..._42_artti.html
Fitch'ten uyarı üstüne uyarı: Büyüme gerileyecek
Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye’nin zorlu ve uzun bir düzelme sürecine gireceğini, ekonomik büyümenin 2019’da yüzde 1.2’ye gerileyeceğini ve enflasyonun en azından 2020 sonuna kadar tek haneye çekilmesinin mümkün olmayacağını açıkladı. Hollanda merkezli ABN-AMRO bankası ise Türkiye ekonomisinin 2019’da yüzde 3 küçüleceği, dolar / TL kurunun yıl sonunda 8.2, Avro/ TL kurunun 9.4 olacağı ve enflasyonun yüzde 21’i bulacağı öngörüsünde bulundu.
Sok'dan bildiriyorum;
Bildır bu vakitler 5.90 olan tuvalet kağıdı....an itibarıyla 15.90.........😨😨
Marka ve rulo sayısının aynı olduğunu söylememe gerek yok herhalde.....
N.Batırel'in dolar için açıkladığı "Bir on şakkadak satarım!.. bir on daha.." yöntemi dolar dışında heryerde kullanılır olmuş!!.....
Telif istese yeridir..
Ne telifi sn meteposta koca prof bir nevi komedyen muamelesi görüyor her mecrada,ben onun yerinde olsam google a başvurur unutulma hakkımı kullanırdım.O bir on bir on daha diye yapılan konuşma ve ilgili tüm esprilerin dijital medyadan izlerinin silinmesi için dava açardım.:))))))) Ben tanımazdım kendisini, o konuşma nedeniyle aradım buldum tanıdım google dan, komik olmak istemeyen komik adammış cidden
Şimdi bak sinirlerim bozuldu,bir on bir on daha sonra çil yavrusu falan aklıma geldikçe gülüyorum valla.Ulan ne alem adamlar prof oluyor bu memlekette,aziz nesin haklı biz adam olmayız :))))))))))
http://www.hisse.net/topluluk/showth...91#post2600891
Yıllık hisse yarışmamızda Ağustos ayı sonuçları açıklandı
Allahtan dolarda hisse seçimi kadar bahtsız değilim:)
Sevindim hocam haklısınız uyduruk prof da çok da gene de akedemik camiadan böyle bir adam çıkması kör topal bizim bilimsel dünyamız için utanç verici olurdu.Hey allahım bir on bir on daha şimdi bak gene sinir geldi gülüyorum istemsiz,ben bu konuya çok takılmayayım yerli yersiz ortamda aklıma gelir gülerim sonra, unutalım gitsin konuyu arkadaşlar.Bir on bir on daha bunlarda o kadar dolar varmıymış sonra çil yavrusu,çok komik ama ya, hey allahım sinir geldi gene :))))))))))))
Dün hızlı okumuşum , ben atladım, başka atlayanlar için ....
'' Sayın Üyemiz,
04.09.2018 tarihli ve 30525 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan “Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karar İlişkin Tebliğ (İhracat Bedelleri Hakkında)” ile, yayımlandığı günden itibaren 6 ay süre ile geçerli olmak üzere;
İhraç tarihinden itibaren 180 günü geçmemek kaydıyla, Türkiye’de yerleşik kişiler tarafından gerçekleştirilen ihracat işlemlerine ilişkin bedeller, ithalatçının ödemesini müteakip doğrudan ve gecikmeksizin ihracata aracılık eden bankaya transfer edilir veya getirilir. Söz konusu bedellerin en az %80’inin bir bankaya satılması zorunludur.
İhraç edilen malların bedelinin süresinde yurda getirilerek, bankalara satılmasından ve ihracat hesabının süresinde kapatılmasından ihracatçılar sorumludur.
Alacak hakkının satın alınması suretiyle ticari riskin bankalar veya faktoring şirketlerince üstlenilmesi durumunda, ihracat bedelinin yurda getirilmesi ile ilgili sorumluları belirlemeye Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkilidir.
Hükümleri yürürlüğü girmiştir.
Bilgilerinize arz olunur.
Saygılarımızla
İHKİB ''
6 ay süre ile geçerliymiş !!!!
30 Dk dip çalışması :whistling:
https://i.resimyukle.xyz/2OR4AC.png
Batirel prof. değil bildiğim kadarıyla.
MI MAX 2 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Diyordum ki başka arkadaşlar da uyarmış. Benim mesaj da tekrar olmuş. Pardon.