Bilanco vb disinda esas olan temettu hissesi algisina ragmen verilen temettu orani. Tam bir hayal kirikligi. Ytd
Printable View
Bilanco vb disinda esas olan temettu hissesi algisina ragmen verilen temettu orani. Tam bir hayal kirikligi. Ytd
90 lar da kit ler ( Kamu İktisadi Teşekkülleri ) vardı sen bilirsin abi yeni nesil bilmez, bu düzen geri döndü. Adına arpalık denilirdi bilirsin, şimdi bu arpalığın adını prezentabl hale getirip hoş bir ambalajla Varlık Fonu olarak koydular, ye kürküm ye ye kürküm ye! Ortaklık hakkı mı ? O da ne canım, Kul hakkı mı ? Yahu kimse görmüyor götürrr! Denetimden neden muaf bu yapı ?! Hesap sorulmasın diye her türlü kanunu çıkarttılar ama Allah görüyor Allah! Şükür ki ahiret var hesap günü var.
İnsanlar çoluk çocuklarının rıskını helal yoldan kazanmak için hisse senedi alıyor.
Birileri de bu şirket sahipsiz diyip içini boşaltıyor.
Fakat ilginç olan şu var kimse şirketlerin genel kuruluna katılmıyor. Hatta aracı kurumlar bile çok ilgisiz ve duyarsız.
Herkes nasıl olsa birileri ilgileniyordur diyor ama öyle olmuyor. Ben kaç şirkette gördüm genel kurul kararları ile malı kökünden götürüyorlar.
Küçük yatırımcı Eğer şirketlerin genel kurullara katılsa hesap sorsa bu işler bukadar kolay olmaz.
Elektronik ortamda genel kurullara katılmak çok kolay sadece e imza ihtiyacı var.
Uyanık yönetimlerin, " kabul edenler etmeyenler " diyip 15/20 dakikada biten genel kurullar biraz şekillenir, kendilerine çeki düzen verirler.
Bu yıl da Türkcell'in genel kurulunu heyecanla bekliyorum. Bizim haklarımızı yiyen Böyle kaymaklı yöneticiler bu başarısızlığı neye borçlular bir soralım bakalım.
Ha ahiret var, hesap var, konusuna gelirsek, onlar oruç tutuyor bu konulardan muaf tutuluyorlar.
Hazıra hazine dayanmaz, bu adamlar şirkete çöktüğünden beri şirketin büyümesi durdu. Bakmayın siz öyle jan janlı sunumlarda şöyle abone arttı böyle abone arttı şunu yaptık bunu ettik demelerine. Turkcell 2000 li yılların başında dünyanın en büyük operatörlerinden birisiydi, şimdi esamesi okunmaz hale geldi. Dünyada ki tüm operatörler dev birer yazılım endüstrisi kurdular, onlarca devasa yazılım şirketi çıkarttılar bünyelerinden, bu şirketlerin gelirleri asli işlerini kat be kat aştı, devasa şirketlere dönüştüler kabuk değiştirdiler ve yeni dünyaya önderlik ettiler. Turkcell ise yurtdışında ki emsallerinin yanında cüce kaldı. Dünyaya ve trendlere ayak uyduramadı hep taklit etmeye çalışır hale geldi. Yazılım vs hiç bir başarı gösteremedi. Bunda Rusların altını çizdiği ve talep ettikleri atılımların ve kaliteli yönetimlerin olmayışı en büyük etken.
7 sene önce devlet şirkete çöktüğünde Turkcell in işi bitti, en tepesine eski akp li belediye başkanını oturttular, yk üyelerinde çoğunu teknoloji ile alakası araba radyosunu açıp kapatmaktan ibaret eski vekillere verip kaymaklı maaşlar bağladılar. Bu olunca şirketin omurgasını oluşturan kaliteli tüm mühendis ve yöneticiler birer birer yurtdışında ki şirketlere gitti ve onların atılımlarına destek oldu.
Bu adamların elinin değdiği her şey kuruyor. Hiç bir işten anlamamaları bir tarafa anladıklarını iddia edip her şeyi kara cehalet ile yüzlerine gözlerine bulaştırmaları ülkenin milli varlıklarını da sabun gibi eritiyor. Biz de hissedarlar olarak sabun gibi eridik. Açın dolar bazlı ya da enflasyon bazlı grafikleri sabun nasıl suda çözünür görün!
Ne oldu TCEEL battı mı ? Haramzadeler batırdınız koca devi...
Haramzadeler...yedikleriniz burnunuzdan fitil fitil gelecek...koskoca devi ne hale getirdiniz...
Şirket zaten abonelik sisteminde yıllık sözleşme ile çalışırken sabit kontratlara zam yapamıyor, sözleşmesi bitip yenileyecek olanlarada cüzi bir zam yapıyorlar. Mesela benim sözleşmem 2 ay sonra bitecekti, baktım %25 zamla daha yüksek internet vaadi ile yeni sözleşme sundular, 2 ay kala hemen 1 yıllık sabit fiyatlı yeni tarifeye balıklama atladım, üstelik eski sözleşme devam ederken sundukları bu fırsat ile benden sözleşme cayma bedeli de almadılar. Şimdi bu müşteri olarak benim için mükemmel bir şey ama şirket için berbat bir şey. Yani enflasyonun tabelada %70 reelde %150 olduğu bir ortamda böyle devam ederse Turkcell 2-3 yıl içinde sabun gibi erir kül gibi rüzgarda savrulur küçücük bir şirkete dönüşüverir dostlar. Hesabınızı yatırımınızı dikkatli yapın. Daha bunun içinde Ukrayna da ki gelirlerin yok oluşu, oraya yapılan milyarlarca dolar yatırımların yok olup gitmesi, şirketin her köşesini yandaş yiyicilerin istila edip şirketi sülük gibi emmeleri, liyakatsiz iş bilmez yönetim vs yok..bunları da hesaba katınca manzara çok korkunç
Bu şartlar altında son yükseliş benim için kaçış fırsatı oldu, gelen bilanço da zaten kara günlerin habercisi olunca panikle millet hisseden kaçmaya başladı. Para kolay kazanılmıyor, dikkatli olun. Güzelim koca şirketi bu hallere düşürenlere yuh olsun.
İşte bahsini ettiğim sabun gibi erime tam olarak bu, hem kurlar karşısında hem de ülkede ki enflasyon yüzünden tl bazlı sabun gibi eriyor koca şirket. Bu hızla 2-3 yıla küçük bir şirket haline gelecek. Bir de Ukrayna da aldığı darbe var ki aman aman. Milyarlarca dolar yok oldu gitti.
Turkcell baz istasyonlarında yapay zekâ destekli ilk yenilenebilir enerji sistemi hayata geçti
kuruluştan yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:
Tüm iş süreçlerini sürdürülebilirlik odaklı çevreci yaklaşımıyla yürüten turkcell, enerji tasarrufuna yönelik yenilikçi teknolojileri hayata geçirmeye devam ediyor. Teknoloji çözüm ortaklarından huawei ile mevcut iş birliklerine bir yenisini daha ekleyen turkcell, baz istasyonlarında yapay zekâ tabanlı enerji depolama sisteminin ilk örneğini antalya'da hayata geçirdi. Depolama sistemi sayesinde, elde edilen güneş enerjisi, yapay zekâ teknolojisiyle lityum akülerde depolanıyor ve baz istasyonunun elektrik ihtiyacı bu akülerden karşılanıyor. Bu sayede enerji kesintisi yaşanmadan servislerin sürekliliği sağlanırken, yenilenebilir enerji kullanımıyla karbon salınımı da azaltılıyor.
Tüm iş süreçlerini sürdürülebilirlik ekseninde yürüten turkcell, enerji tasarrufuna yönelik teknolojik uygulamaları hayata geçirecek iş birliklerini sürdürüyor. Bu kapsamda turkcell, teknoloji çözüm ortaklarından huawei ile mevcut iş birliklerine bir yenisini daha ekleyerek, baz istasyonlarında enerji depolama sistemi uygulamasının ilk örneğini antalya'da hayata geçirdi.
Yapay zekâ teknolojisiyle verileri analiz edip dijital çözümler geliştirerek çalışan sistem sayesinde, güneşten elde edilen yenilebilir enerji lityum akülerde depolanıyor. Bu sayede enerji kesintilerinden etkilenmeden servis sürekliliği sağlanan baz istasyonu, yenilenebilir enerji kullanımı yoluyla karbon salımını da azaltıyor.
Gediz sezgin: "çözüm ortaklarımızla çevreci ve yenilikçi fikirleri hayata geçiriyoruz"
turkcell şebeke teknolojilerinden sorumlu genel müdür yardımcısı gediz sezgin, konuyla ilgili şunları söyledi: "sürdürülebilirlik çalışmalarının geliştirilmesine her zaman özen gösteren çevre dostu bir şirket olarak baz istasyonlarımız, veri merkezlerimiz ve ofis binalarımızda çevresel etkiyi azaltmaya yönelik çözümler üretmeye devam ediyoruz. Bu kapsamda teknolojik çözüm ortaklarımızla yeni fikir ve uygulamaları şebekemizde hayata geçiriyoruz. Geçtiğimiz şubat ayında barselona'da gerçekleşen mobil dünya kongresi'nde yıllardır değerli bir iş ortaklığı yürüttüğümüz huawei ile sürdürülebilirlik alanında stratejik iş birliği anlaşmalarına imza atarak yeni bir adım daha başlatmıştık. Bu kapsamda yaptığımız iş birliği çerçevesinde, deneme amaçlı enerji depolama sistemi çözümünün güneş enerjisi kullanarak önemli bir enerji tasarrufuyla birlikte daha az karbon salınımı sağladığını ortaya koyuyoruz. Yenilikçi yapay zekâ teknoloji imkanlarını da kullanarak sağladığımız bu enerji tasarrufu ile ülke ekonomisine ve çevre duyarlılığımıza katkı yaparken, karbon etkisini azaltacak sonuçları somut olarak görmek bizi mutlu ediyor. Türkiye'de örnek olacak bu alandaki yenilikçi ilk uygulamaları hayata geçirmeye devam edeceğiz."
huawei türkiye genel müdürü jing li, yaptığı açıklamada; "sürdürülebilir gelişim ve yenilenebilir enerji hem huawei'in hem de turkcell'in ortak ana stratejilerinden. Antalya'da turkcell için geliştirdiğimiz baz istasyonu, huawei'in yapay zeka destekli solar-lityum sinerjisiyle uçtan uca yeşil saha çözümünün uygulandığı bir saha. Baz istasyonunun yapay zeka yeteneğini ve güneş enerjisi depolama kapasitesini ölçen turkcell ve huawei ekipleri, başarılı neticeler kaydetti. Ayrıca gördük ki, sahanın güneşten elde ettiği enerji, kendi günlük enerji tüketiminin ortalama yüzde 70'ini karşılıyor. Türkiye'de iletişim ve dijital enerji altyapılarının ana sağlayıcısı olarak türkiye için sürdürülebilir ve yenilenebilir çözümler üretmeye devam edeceğiz" dedi.
Enerjinin büyük kısmı güneşten elde edilecek
proje kapsamında belirlenen baz istasyonunda güneş paneli, lityum batarya ve yapay zeka teknolojileri çalışan enerji yönetim sistemi kullanılarak kurulum yapıldı.
Sistem sayesinde istasyonun enerji ihtiyacı, güneş panellerinden üretilen elektrik ve güneş enerjisi ile şarj edilen lityum akülerden karşılanıyor. Enerji ihtiyacının hangi kaynaktan karşılanacağı, saha koşullarından elde edilen verilerin analizine göre yapay zekâ teknolojisiyle çalışan yönetim sistemi tarafından hesaplanıp yönetiliyor. Güneş ışıma sürelerinin daha fazla olduğu yaz döneminde güneş enerjisinden daha fazla faydalanılması öngörülüyor.
Yazmiyim yazmiyim diyorum dayanamiyorum, dandik kagitlar uctu gitti.bu turkcell mafetti bizi.
Dolar bazında grafiğine bakınca uzun yıllardır sürekli düşmüş.
2008'de 8$
13-14 6$ civarları
2015 4$
2017 3$
2020 2$
2021 1.8$
Şu anda da 1.17$
Mayıs ayı içinde portföyüme kattım, bugünkü alımlarla maliyetim 20.33TL.
Ben anlamadım bu hisseyi. Takas oranına bakınca yüzde 80lerin hep üzerinde yabancı oranı ama dolar bazlı hep düşmüş.
bu tuhaflığın nedeni hakkında görüşü olan var mı? Yabancı (veya bıyıklı farketmez) neden böyle bir şeye razı ki yıllardır? Ortada yatırılmış bir para var ve sürekli değer kaybediyor. Ve sen tahtanın sahibisin????
Turkcell halka arz haberi. 16 Haz., 2000
....Daha önce yapılan araştırmalar kapsamında, şirketin piyasa değerinin en az 19 milyar dolar, en çok 26 milyar dolar arasında olduğunu ortaya koymuştu...."
http://arsiv.ntv.com.tr/news/11621.a...arz%20edilecek.
Selam,
19,60 TL ortalama maliyetle aranızdayım.
Herkese bol kazançlar dilerim.
Al-sat tut değildir.
Hiç unutmam, yıl 2002 Akp henüz yok😏)
İÜ hocalarından bir prof. şirkete eğitimlere geliyor 2 haftalığına; ders arasında ordan burdan muhabbet ediyoruz hocayla..
Konu nereden geldi tam hatırlamıyorum ama; tcell 50 TL olucak dediğini çok net hatırlıyorum😊)
Yaşıyorsa burdan selam olsun,
Ölmüşse Allah rahmet eylesin, ne diyelim.
Öyle aklıma geldi..
Al-sat tut değildir.
Bu mantıkla iki yıldır varımı yoğumu yatırdım ömrümü çürüttü.
O günden bu güne faaliyetleri açısından 5 kat büyüyen şirket, piyasa değeri olarak 7 kat küçülmüş. Bunu kime nasıl anlatacaksın?
Genel kurulda soracağım bakalım ne diyecekler? Az kaldı.
Hırsız içerden olunca kapı kilit tutmuyor.
Altında her biri milyar dolarlık dünya çapında hizmet veren yüzlerce şirket var.
Bizimki 2.5 milyar dolar piyasa değeri ile sürünmeye devam ediyor.
Böyle bir mucizeyi nasıl başarıyorlar çok merak ediyorum.
Bakalım kim uyanacak bu çarpıklığa?
Allah belanızı versin,Koskoca devi ne hale getirdiniz.Türkiyem gibi oldu batırdıkça batırdınız.Haram zıkkım olsun yedikleriniz.!!!
Haftaya genel kurul var.
Sonucu değiştirmez ama tüm hissedarların fiziki ya da e-genel kurul sistemi üzerinden katılması çok iyi olacak.
RED oylarımız belki dikkat çeker.
Şirketin parasını pulunu yiyip içip keyif yapan yönetim kurulu üyeleri ne yapıyor acaba?
30 milyar dolarlık şirketin değerini nasıl oldu da 2 milyar dolara düşürdüler? Cevap versinler.....
az çok demiyelim lütfen genel kurula katılalım.....
Arkadaşlar tcell bu yıl neden az temetttü veriyor? Fikri olan var mı?
SAĞDA GİDER
Sağda
Gider
Dört
Eşek
Dördü de
Gaz
Yüklü
Dört
Boz
Eşek
Dördü de
Tuz
Yüklü
Dört
Boz
Eşek
Dördü de
Bez
Yüklü
Dört
Boz
Eşek
Deh
Gaz
Yüklü
Dört
Boz
Eşek
Yuh
Bez
Yüklü
Dört
Boz
Eşek
Çüş
Tuz
Yüklü
Dört
Boz
Eşek
Ört ki
Ölek
sağdıcım
Ört ki
Ölek...
Enver GÖKÇE
0.57 temettü veriyor temmuz ayında. 17.86 şu anda fiyat.
Bu fiyata göre yüzde 3.1 verimi var. Normal.
Ttkom yüzde 10 verdi ama onun özel durumu vardı. Bankalar paylarını devlete satarken verebileceği en yüksek temettüyü de aldılar. Bir daha öyle yüksek temettü vermez.
Mi Note 3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Arkadaşlar tcell gerçekten inanılmaz fiyatlara geldi. Bu fiyatı haketmiyor.
Şu anda 17.86 lira. Bunu 2 ye bölün.
8.5 lira gibi bisey.
Niye ikiye böldük .Çünkü dolar geçen sene bu zamanlar 8 liraydı. Şimdi 17 lira.
Geçen sene tcell 17 -18 lerde dolanıyordu.
Artık hesap ortada.
2 milyar dolara bu şirketi kurmak bir yana lisans alamazsınız.
Devlet aptal degil ya. Elbet bir hesabi vardır. Sirket coğunluğu devlete ait. Bir şekilde bunu yukseltecektir.
Yorumsuzzzzhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...ed04b4f699.jpg
adr Amerikada şu anda 2.66 dolar.
bizim hesaba çevirirsek.
2.66*17.23=45.83
45.83:2.5=18.33
Yıllar içinde 40 dolardan 2.65 dolara düşmüş.
18.33 olsa ne yazar 17.33 olsa ne yazar.
Çöp olmuş çöp.
çöpcell
Seni hayatan koparır ÇÖPCELL
16 sında genel kurul var.
Tek hissen bile olsa genel kurula katıl hesap sor.
Tcell i Nasıl çöpcell yaptınız?
Bu başarıyı neye borçlusunuz de. Küçük yatırımcının gücünü göster.
hakediyor haketmese burda olmazdı...
tcell kartına paycell para gönderdim 3 haftadır hesaba geçmediler...
tam ali baba çiftliği olmuş kurum... 3 ay kaldı taahhüt bitmesine...
topuklarım kıçına vura vura kaçıcam...
kurumsallıktan uzak devlet kurumu oldu...
bu kafayla yönetilirse 1 milyarada düşer 500 milyonada...
Düsemiyo.. bakin dedigim gibi duğerleri istahla düşerken tcell istahi yok düsmeye. Su saate kadar 0.17 düşebilmiş. Kah kah..