Herkes sıraya geçmiş azar isitiyor su an, bireysel olarak şamarı yersek o zaman Tl pul olur iste
Printable View
Herkes sıraya geçmiş azar isitiyor su an, bireysel olarak şamarı yersek o zaman Tl pul olur iste
:)) Şimdi MB 2 .adimi glp olabilir veya swap falan ...ama geçen seferki gibi şöyle stopajı %5 e indirirler veya 0 larlarsa üstüne birazda mevduat oranlar artarsa bu sefer beyagi uzun baglayacagim %30 +3 puan da stopaj avantajı varken 33 ten 6 ay baglamadigim bildiğin mallık yaptık :)
22.3.2018 tcmb fonlama verileri:
Likidite açığı 88.7 milyar TL tcmb %24 faiz ile bu açığı bugün saat 18:00'da normal repo penceresinden kapattı.
Toplam brüt fonlama 93 milyar TL oldu. 4.3 milyar TL'yi de piyasadan %22.50 ile borçlanarak geri çekti. Böylece net fonlama 88.7 milyar TL oldu.
Damat ne diyordu daha geçen gün enflasyon tek haneye düşecek 2019 da diye.
Dolar 5 altına düşecek elinde olanlar düşünsün demişti.
Ama öyle bir an gelirki gerçeklerle yüzleşirsiniz. Zorlaya zorlaya bu ekonomi düzelmiyor.
Tanzimde satılan Dometes biber patlıcanda yaraya merhem olmuyor.
Bol keseden dağıtılan seçim yatırımlarının günahı seçimden sonra bu halkın sırtına binecek.
:party: Hele bi tutmaya devam edin bakın ne olacak.
https://www.youtube.com/watch?v=0EXBPqZdZQo
Depoları fullyin enaz 30 krs cakarlar yarın..
https://www.youtube.com/watch?v=6lfATyc9EVE
Taze Fasulye geldimi.
Dün itibarıyla MB net döviz rezervi 21.7B$ ile 2006dan beri en düşük değerinde imiş. devasa borca karşılık kasada kalan bu.
Dün bağladığım 500k vadeliyi bozdum komple 5.60 dan dolara girdim.
mb mart kontratı 402.000 ortalaması 5.39 kaç milyon tl zarar siz hesaplayın,yılın ikinci yarısı hariç tüm vadelerde deli zararda.
hele nisan kontrat sayısı 1 milyar 315 bin ortalaması 5.59
Rekor seviyelere gelen dth miktarını azaltmaya yönelik kısa süreli bir operasyon da olabilir. Belki 6.40 gösterip terste olanları kurtarıp sattırmak niyetleri, belli mi olur
Yazılarım yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir
Merkez bankasının zararı parasal genişleme anlamına geliyor. Zira merkez bankası klavyeden sınırsız para yaratma hakkına sahip. Diyelim ki 2 milyar TL zarar etti. Bu şu demek. Piyasaya kalıcı olarak 2 milyar TL para verilecek. İşin sıkıntılı tarafı burası yoksa ettiği zararın merkez bankasına bir maliyeti yok.
18.44 itibariyle.5.70 oldu nereye gidiyo
benim de aklıma geldi dolarizasyon öyle arttı ki düşükten toplatmayıp en azından yerlinin bir kısmına satış yaptırdılar dieceğim ama tüm değerlerde ciddi negatiflik söz konusu cds,tahvil,londra swap,mb repo iptali,golan tepeler,s400,yerel seçim vs bu ülkede ne olursa olsun dolarsız yatağa girmeyeceksin tekrar teyit ettik.
Orası öyle de O zaman 1.70 den 1.92 ye gittiğin de TL yi savunuruz diyen koca MB başkanı bile terste birakirken biz bu saf vatandaş halimizle ne anlarız bahri dudu reis der ya uzun vade birbirine yakınsar diye tabi geçmişte burada tartışıldı hangi tarih baz alınırsa ordan ya döviz önde olur ya TL ....önemli olan dovizi yükseliş dönemlerin de yakalamak aynı zamanda TL yi de en yüksek olduğu dönemde yakalamak ....yoksa şimdi 7 den alan adamın maliyeti 8.25 civarı....her 2 enstirumani da kendi döneminde yakalamak önemli olan bu...
TL bir iluzyondur.
Syg,
2004'e geri döndük
https://pbs.twimg.com/media/D2Rkhj_XcAA0kh4.jpg
TL negatif ayrıştı, Brezilya Real -2.68, TL -5. Nereye kadar gider. Bir günde 30 kuruş şimdiden. Pazartesi ne olacak, kur artıyor yine meydan boş kimse birşey demiyor, yapmıyor. Tek yapılan repo iptali.
5.76 ile yeni rekorunu kırdı . 5.77, 5.78. 5.79. 5.80,
Ben yazana kadar 1 kuruş artıyor.
bakalım şimdi mt ler ne diyecek ? dolar düşüyor diyorlardı mevduat faizini düşük verirken ! her vade dönüşünde de daha da düşecek ifadesini de kullanıyorlardı ! yerli yabancı finans kuruluşlarından bazıları bu sene 600 bazlama faiz düşüşü bekliyoruz diyorlardı mb sından
Hiç belli olmuyor bahribey. Benim artık istediğim kur 7-8₺ arası der indirir mi indirir. Kim bilir.. Yanlış kesinlikle ama olabilir. Dengeler bir kere bozuldu mu birdaha toplamak, hasarı onarmak zaman alıyor, alacaktır.
Benim öngörüm çift tepe idi kurda. Olacak gibi. Borsada bir çakılma daha, sonra yavaş yavaş toparlanış. Dibi görüp o noktadan dolar bozup biste geçmek lazım. Bunu yapan çok rahat edecek. Zor iş, biraz da şans.
İkinci 10 ağustosu yaşıyoruz. Bankalara sopayla faiz indirmek seçim ayağına rezerv yemek vioptan bedavadan dolar satmak ihaleleri iptal etmek alay edercesine açıklamalar yapmak domates biber satarak enflasyonu indirmenin bedeli olacaktı yüzde 50 tlde kaldığıma bile pişman oldum, 5.60 üstü kesinlikle süpriz oldu ne var ardında merak ediyorum
doğru tl güçlü tutulmak istenseydi zk indirimi gelmez mevduat faizi baskılanmazdı ya da döviz stopajı arttırırken eş zamanlı tl mevduat stopaj indirimi de gelirdi ! bakalım izleyip göreceğiz ama ben en azından tl mevduata yeniden bir stopaj indirimi gelebileceğini düşünüyorum
Haftaya faizler ufaktan artmaya başlar artik
Bu video bu güne iyi gider;
https://www.youtube.com/watch?v=xyv6id9UyRM&t=
yabancı almış eline sazı Türkiye de .
istediği faizi alıncaya kadar top çevirecek kurda. olan bize oluyor ne yazıkki .
swap dün artmıştı. Bloomberg kanalında vade değişikliğine bağlayanlar oldu ,dolarda artış yok onun için sıkıntılı bir durum değil diyenler oldu.
fed bu kadar güvercin iken bizim bu kadar negatif ayrışmamız tam bir kaos.
konuştukça dolara prim verenler bu makamlarda kalarak bizi bitirecekler.
bence suni düşen bu faizlere inanmayan yabancının ne istediği belli .
ilkinde sersemlemiştik ikincisinde nakavt olacağız.
4.80 derken 5.80 oldu ya dolar ..
Ben yine 4.80 hedefli bekliyecem.6 üstüne çıkmaması lazım yoksa pis zarar yazacam viopda short bastım full,borsa zaten anlatmaya gerek bile yok ,görüyorsunuz [emoji22]
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi