vakıf bu miktara yinede temdit oranı iyi vermis
Printable View
Bir sey merak edıyorum, Dolar mevduat faizi oranlarında yuksek meblaglarda faiz ne kadar degısıyor? Ornegın 1M$ ıle 300K$ faızı ne kadar degısır?
Sayin power banka bu dediginiz sekilde yasal olmayan elden parayi ne sekilde garanti edip size oduyor tamamiyla merakimdan oturu soruyorum bi de dikkat ediyorum siz hep paranizi yuksek orandan baglatiyorsunuz bunj nasil basariyorsunuz mt ile samimiyetinizden oturu mu paranizin miktarinin buyuklugunden oturu mu? Sormamda asla kotu bir niyetim yok tamamen bilgilenme amacli iyiniyetle sordugum bir soru
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bankalarda havuz hesabi Vardir faiz farki oradan odenir
benim bulunduğum bölgede bir çinli banka hariç tüm banka şubeleri mevcut ve bunlar yaklaşık 2,5km çapta toplanmışlar. birbirleri ile acayip rekabet içindeler. o yüzden böyle bir avantajım var. ikincisi ağırlığımı arap bankalarına verdim. burgan odea abank bunların MT leri ile çok iyi bağlantım var. şu an burgan dayım ve hep en yüksek faizi alıyorum miktar 250k $ civarı. en önemli kural bir bankadan ayrılırken MT ile bağlantıyı koparmayın ara sıra oran almak için arayın. bunun bir istisnası FİBA,bir daha kapısından geçmem,yapmadıkları pislik kalmadı. Arap bankaları her türlü tercihimdir.
Bizde her bankanin subesine gidiyoruz fakat hosgeldin faizleri dahi sizin oraninizdan dusuk elimde 5bin dolar var verdikleri oran en fazla 1.6 odea ve burganda en cok veren bankalar ama gene dusuk
Gidegele cogu banka mt si ile samimiyet olusturdum hatta bazen whataptan onlar bana aylik vadeli oranini latife ederek soyluyorlar
Bu en son dediginiz bankadan elden para verme olayi bana cok mantikli gelmedi bunu siz yasadiniz mi yoksa sadece duydunuz mu?
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Ben 3 ay önce ilk alımı yaptığım 3.64 ortalamalı dolarlarımı 1600 zararına sattım. 3.62 den ve 3.58 den bu hafta içinde vedalaştım. 4500 tl faiz zararım var. Bu hafta sattım çünkü 3.58 kırılmaması gerekiyordu yükselebilmesi için. Ben aşağıda 3.34 e hareket bekliuorum eğer mb faiz indirimi yapmassa. Hatta panik durumda 3.27 ler bile görülebilir ama en dip nokta burası olur bir kaç dakika içinde 3.30 gelir bu durumda. Eylül de fed faiz arttırmayacak bu rakamlar eylül e doğru mümkün.
Ne kadar kızsam, küssem de ! mevduat sahiplerinin büyük çoğunluğunun hüsnüniyetli kişiler olduğunu bildiğimden bir uyarı yapmayı vazife saydım. Bazı kişiler -marifetmiş gibi - müşteri temsilcilerine bu topiği öğretmişler. Belki inanmayacaksınız ( yakında duyarsınız ) ama şu anda bu topik ( hatta dolar, konut gibi ) ciddi takip altında. İşte bu nedenle ben size 2 ay önce bazı şeyler yazmıştım.
Bankaları kötüleyici, rekabet şartlarını zorlayıcı vb. yazılar yazmak suçtur. Basın yoluyla işlenmiş suç kapsamına girer. banka ismi kullanmamanızı, yazılarınızı çok özenle yazmanızı tavsiye edebilirim. Elimden gelen budur.
Arkadaşlar TL anaparam ing bank e turuncu günlük vadelide, bugün maaşım yattı bunuda haftasonu da olsa değerlendirebilirmiyim diye düşündüm, mh ini aradım ing-e turuncunun sadece mesai günleri ve mesai saatlerinde (09-17) para giriş çıkışına izin verip nemalandırıldığını, yani haftasonu bir mebla eklensede bunun nemalandırılamayacağını söylediler, sonra vakıfbanktaki halden anlayan hesabım geldi aklıma oranın mh ini aradım ve vakıfbankta her gün 9-17 saatleri arasında para ekleme çıkarma işleminin yapılabileceğini ve günlük nemalandırılmanın olduğunu öğrendim, tabi bankamatik hariç kanallardan yapılan işlemlerde geçerli bu, mobil şube, internet şubesi ve telefon bankacılığında. Başka bankalar varmı bu şekilde haftasonu ve tatil günleri de eklenen paraya günlük nema-faiz veren bilmiyorum açıkçası bunu öğrenince paylaşayım dedim, keyifli haftasonları.
Ağustos ayı sonuna doğru faizlerde iyi bir kıpırdama olabilir. FED eylülde faiz artışı yapar mı beklentisi amaçlı döviz hareketlenir. Her durumda artık psikolojik sınır olan %15 oranı geçirmezler.
Hafta sonu bankalar arası para transferi mümkün mü ki hafta sonu gecelik değerlendirilebilsin.
Bankalar arası transfer yapmadım yapı kredi atm sinden çektiğim parayı, vakıfbank atm sinden oradaki vadesiz hesabıma yatırdım, sonra da mobil şubeden vakıftaki vadesiz hesabımdan yine vakıfta açtığım diğer hesaba (halden anlayan hesaba) aktardım, sonra da kontrol ettim 16 sı vade bitimi ve vade bitiminde ne kadar faiz getireceği dahi yazıyordu ayrıntılarda, yaptığım işlem bu kadardı, ihtiyar hocam sağolsun yazmış aynı durum cepteteb dede varmış, haftasonu ve tatil günleri günlük faiz verme olayı, başka bankalarda varsa bilen arkadaşlar buraya yazarsa memnun kalırız, herkes bilgilenir ve istifade eder.
Şöyle bir tecrübem oldu ; 01 temmuz 2017 cumartesi günü yatması gereken emekli maaşım, ramazan bayramı nedeniyle 23 haziran cumartesi günü yatmış. Maaş hesabı vadesiz olduğundan , ben de hiç kontrol etmediğimden bir hafta öyle kalmış. Tatil dönüşü kredi kartı harcamalarımı ve otomatik ödemelerimi kontrol için teb internet bankacılığa girince parayı gördüm. Pazartesi yine uğraşmayayım diye cumartesi ( 1 temmuz ) saat 15 gibi vadesizden ceptetep hesaba havale yaptım. salı günü hesap hareketlerini incelediğimde faiz tahakkukunu gördüm.
Enpara da hergun birikim hesabına 05.23 arası giriş çıkış yapabilirsiniz.
%9 nedir yav. Enpara gecelik kullanan var mı hala?
Galaxy S8 cihazımdan gönderildi
Burada paylaşılan her oran aynı değerde değil.
Atıp tutan da var.
Paylaşan kişiyi biraz tanırsanız paylaştığı şeylere güvenip güvenemeyeceğinizi rahatlıkla anlarsınız.
Ben malum şahsın paylaştığı hiçbir orana inanmıyorum.
Yüksek oran paylaşırsam insanlar bankaları zorlarlar ve faizler yükselir şeklindeki komik bir düşünce ile hareket ettiğine inanıyorum :)
Ben de bazı oranları uçuk buluyorum amaçok da ucuk değil, 0.25 fazla oluyor. Ben max zorlama ile bu denilenin 0.25 düşüğünü alabiliyorum bazen.
Geçen haftalarda 14.75 lerden bağlamıştım ama bu hafta max 14.50 odea bağladı. Ben mesela bunun üstünde oranlara şüphe ile bakarım , atmasyon gibi görürüm.
Tezgah-altı faiz konusu gerçekten farklı bir durum. elinizdeki para miktarı ,bankanın ve şubesinin mevduat ihtiyacı sizin pazarlık yapma yeteneğiniz vb ..birçok girdi sonucu belirliyor......15 üstü devlet bankaları verdi fakat para isteyen şubeler 1 kilo dan az olmasın diyordu.........Bizimki 100 gram (eskiden çok fazlaydı olay başka gelişiyordu :oleyo: ) yine de 1 kilodan 0.25-0.75 daha düşük oran alıyoruz........ Mesela Halkbank 15 üstünü 1 kilo ve üzerine verirken , 100 grama 13.50-14.25 arası bir fiyatlama yapıyordu..Vakıfbank 15 üstünü kurumsala verirken bireysele 0.60 daha aşağı oran veriyordu..............
Kısa ve öz girdiler ne kadar çok olursa sonuç o kadar iyi oluyor......
Okuduklarımı duyunca şok oluyorum ve bu ülkeye ve övündüğü finans kurumlarına duyduğum ciddiyet ve ilgi daha da azalıyor. Tezgah altı faiz nedir yahu? Veya size ayrı faiz deftere ve kayıtlara ayrı faiz aradaki farkı el altından sarı zarf altından vermek sümen altından vermek nedir yahu...
Şaka mı bu?
Baldızım bankacı, bacanağım bankacı, babam bankacı emeklisi asla böyle birşey duymamıştım...
Şubelerde 0,01 kuruş denkleştirinceye kadar günlük muhasebesi tutulmadan şube kapatılmaz, el altı faiz nedir yahu? Bunu nereden verecekler... Banka bilançosu diye bişey vardır. Kuruşu kuruşuna hesap eder.. 1 kuruş dahi sızamaz.. Kayıtsız bankacılıkta asla birşey olmaz derdim..
Bir yaşıma daha girdim... Şimdi Odea rodeo filan mahmut finans kurumlarına güvenim azdı şimdi hiç yok.. 2 gün sonra bana vermiyorum senin paranı dahi diyebilir....
El altı nedir yahu? Tefeciler mi bunlar? Mafya mı?
Böyle birşeye asla inanmak istemez dim... Ama Türkiye'de artık birşeylere şaşıracak yaşı çoktan geçtim....
Allah sonumuzu hayır etsin....
her bankayı ama özellikle bonkör bankayı çok seviyorum.
abla demokrasi mitingine niye katılmadın, üzdün beni.
şaka maka ablam yukarıdaki konuda haklı.
bazı atmasyonları ben de gördüm.
tabi para miktarı da fark eder.
en kızdığım husus adam belki 10 milyonu var iyi oran alıyor miktarı yazmıyor hava basıp gidiyor.
sonra ben de dahil birçok kişi bankaya sorduğunda şaka gibi cevaplar alıyor.
kardeş yaz miktarı biz de bize uyar mı anlayalım.
ha miktarı yazmayacaksan oranın da önemi yok.
şu bile yeter 10 milyon üstü mesela.
direkt oranı geçeriz.
Başından beri bankacılarla ve mt'lerle iyi geçinme tarftarıyım. Neden?
Bu sektörde çalışan çok arkadaşım var. Mesela İş bankası şube müdürü çocukluk arkadaşım var.
Bu arkadaşlar da insanlar ve bizim iş ortaklarımız.
Onların sorunları, hedefleri ve stresleri var.
Yaptıkları iş ise ticari bir iş.
Onlar da daha çok kar etmeyi isteyecekler ki primleri artsın.
Faiz düşük mü bırakıp başka bankaya gidin.
Ama 100-200 TL için de banka banka gezip vakit kaybetmek bence anlamsız.
Bu konuda devletimize de hak vermek lazım.
Sayin mehtapkarayol benim yazdigim yazida atmasyon veya ucuk bir oran yok ki 5000 dolara 1.6 oran verdiklerini yazmisim bunun icin atip tutmaya degecek bir dolarim yok lutfen yazdigim yaziyi tekrardan okurmusunuz bana verilen oran ucuk mu allah askina
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
sağlam bi dönüş olmuş:) İsterse 5 tl için banka değiştirirm, kimse benim paramın nerede olacağına karışamaz. Devlet haklı demek gülünç.Canikli açıklama yaptı, önceki yaptığı baskıları yalanladı,, isteyen istediği yere parayı yatırır dedi , takip yok dedi. Açıklama yapmasayıda insan haklarına aykırıydı, benim zorla bir bankada paramın kalmasını söylemeleri.
Acaba yurtdışında tl faiz alabileceğimiz, TC kurallarına tabii olmayan, mevcut hukumetin müdahale edemeyeceği bir şekilde para yatıracağımız bir yer var mıdır? Teminat güvencesi Avrupa merkez bankasında olacak örneğin.
Bunu herkes düşünüyor gibi ama sorun bir sorun olduğunda kimi muhatap alacaz.., bu problemden herkeisn ei kolu bağlı