20 lira demek 10 milyar pd demek ve bence imkansız bu=) 25 milyar pdnin altına düşmez gesan diye düşünüyorum. Ben sadece patronun satış işlemlerinin aşamasını merak etmiştim.
Printable View
Hocam Gesan'ın kasasında zaten önemli miktarda para var. Europower hissesini ortak satsa anlarım fakat şirket satması çok ama çok ciddi bir yatırım yapacağı anlamını taşımaz mı? Ayrıca şimdi sesli düşünüyorum. Ben patron yerinde olsam pay satışı yapacak olsam yukarıdan yapmak isterim ve bu işlemi bilanço geldikten sonra bildirirdim. Neden şirket bilanço açıklamadan evvel bunu açıkladı. Ben bu işte bir baskı oluşturmak istendiğini düşünüyorum. Tabi yine de net bir bilgim yok ve açık konuşayım bir hissedar olarak korkuyorum da.
Onemli miktar goreceli daha fazlasina ihtiyac olabilir, bu konuda bilgimiz yok. Piyasa da kredi faizleri yuksek. Bu sekilde istirak satisi avantajli gorulmus olabilir.
Bu satisla Europower'daki GESAN payi 55.6 ten 53'e duser. %50'nin altina dusurmeleri islerine gelmez. Bu miktar payla GESAN Europower'i yonetmeye devam ederler, ben bu sekilde gordum, umarim yanilmiyorumdur.
Yukarida yazilanlar yatirim tavsiyesi degildir.
Piyasa ortak satışı olacakmış gibi gardını aldı. Bakalım satış için belirsizlik giderilebilirse hisse rahatlar. Aslında güvensizlik unsuru olmasa bu boyuttaki bir hisse için çok büyük miktar değil. Belki de yukarı sürüp satmayı deneyebilirler.
Bu arada bu alınan işlerde kar marjı ne kadar bilmiyorum ama bayağı yüklü sözleşme imzaladılar. %30-35 kar marjı ile şirket iyi para kazanabilir.
Şirket yatırım bilmem ne yapacaksa adam gibi kâr üretsin oradan yapsın yatırımlarını. Ben pay satışını çok istisna durumlar olmadıkça her zaman olumsuz karşılarım, hele de böyle patronu mimli tahtası her türlü dümene açık hissede oluyorsa. Bu sene bilançolar bok gibi gelecek patron şimdiden malını satmaya başlıyor diye yorumluyorum ben de. Bu fiyatları satış için iyi ve hatta belki de primli olarak görüyor demek ki, piyasa neden satmasın.
Yazdıklarım deli zırvası olup, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Herkes kendi kararını kendisi versin.
Gelecek hafta bedelsiz sermaye artışı gesana gelirse belki bir umut tekrar 70 tl ye yükselir. Artık küçük yatırımcı için yükselişler satış firsatı görülmeye başladı. 1-2 sene daha hissede gel git yaptırırlarsa amaçlarına ulaşıp sonra hisseyi yukarı taşıyabilirler.
Gesan'ın piyasa değerini tartışabiliriz ama yenilenebilir enerji projelerine ve ekipmanlarına imza atan bir şirket, 2024 itibariyle, çok başarısız yönetilmesi dışında veya küresel bir olay olmadıkça zarar etmesine olanak yok diye düşünüyorum. Matbaa gibi, yapay zeka gibi yeşil dönüşümün hâlen toplum tarafından çok kavranmadığını da düşünüp, gözlemliyorum. Ha sen kimsin dersen ben de boşum ama durumlarım böyle=)
Bolinger'in alt bandını deldi geçti günlerdir, emanın memanın zâten anası öpüldü derken, kendi içinde al sat yaparak gönül eyliyorum. Zarardan kurtardığımı bese aktarıyorum. Yenilenebilir ve döte girebilir enerji demek zorundayım artık sektöre:)
Neyse, şirketin bilançosu bence çok şık ve katlayarak gidecek bu bilanço, ben hâlen tivitır'da yapılan isyanları kavrayamadım. Patronun satış yapması bunlardan neye engel? 2025 trafo fabrika açılışı ki Astor kıvamına gelecek bu işle, Sunjunior Arçelik ortaklığı, zincirin en zayıf halkası peak pw'nin bir işe yaraması, aradan dereden devlet baba ihaleleri, aradan dereden artacak ihracat, adını sanını duymadığımız şirketlerden kapılan projeler... Patron satışı hangisine engel ben anlayamıyorum... Patron sattı, aldı parayı Yunan da yedi, geldi. Başıma ne gelecek bilemedim... Zaten robotlar, algoritmik işlemler yapacağını yapmıyor mu, patron bunun neresinde:/
Akşam faaliyet raporunu tekrar okudum. İştahım arttı. Ortak satışı olumsuz tamam. Ama kar marjı yükselirse bu hissenin önüne geçilmez. Önce ilk çeyrek bilançoyu alalım. Sonra artırıp artırmamaya karar verelim. Alınan işler göz kamaştırıyor. Biraz sabır ile neler olur neler olur. Yeter ki zararına iş yapmasın. Bence 10 yıl elektrik yatırım yılları olacaktır.
Gesan 65 milyonluk kap daha attı. Bu firma nasıl hala düşebilir anlamıyorum. Bu işleri babalarının hayrına mı yapacaklar. Zarar mı açılayacak paralarını tahsil mi edemeyecek. Neden düşüyor? Benm artık mantığım almıyor…
Çok olumlu bilanço gelirse ortak satışlarını absorbe eder. Yoksa demoklesin kılıcı gibi tepemizde sallanır. Ama bu kadar iş mutlaka yüksek kar marjıyla yapılıyordur. Yatırım da yapar karda artırır. Nakit vermezse bedelsiz verir. Bu iş kolu önümüzdeki 10 yılın işkolu. Bütün Türkiye ges ve res dolacak. Sabırlı olabilirsek zengin eder. Ama o sabrımız olduğunu da sanmıyorum.
Bugün bilanço gelir mi acep.
Patronun lotlari 55 liradan unluye gecmis. Bakalim nasil bir yedirme yoluna girecekler. Onumuz bayram, bakalim daha ne kadar basacaklar.
Takasi hala toplu degil o yuzden sanki sert bir asagi surus yaparlar mi diye dusunuyorum. Umarim cok uzmezler.
Yukarida yazilanlar yatirim tavsiyesi degildir.
64 seviyesinden baya alım yapmıştım. Bir sonraki alım seviyem 50-55 arası olacak bu firmaya ve yaptığı işe güveniyorum. Geleceğin sasa sı gesan olacak.
Evet abiler, şimdi ne oldu... Patron amca 55 liradan İngilizlere vermiş Fk 40, 27 milyar pd ile almışlar. Nedir bunun tercümesi şimdi...
Zararına satış yapacağı tek kalem güneş panelleri olurdu, onu da kendi ihtiyacımızı karşılamak için kullanırız derler...ama bence gene de panel işi en zayıf halka...
SunJunior ve Amerika için ürettiği trafolar bence ekmek yedirecek ilerde... Diğer standart dağıtım ve depolama ürünlerinin satışlarında kar marjları iyi...
herkese selamlar,
eupwr ve gesan ın ortak satışı ve devamında gelen büyük şoklar hisse fiyatını olumsuz etkiledi.
dahası şirkete olan güven kaybı da fazlasıyla dile getirilince hisselerde panik başladı.
bu kez patron devreye girdi ve
https://www.girisimelk.com.tr/baskanin-mesaji.pdf
şu mesajı koymak durumunda kaldı. kaldı ki okuyup da anlayan oldu mu? C blok F blok D blok, PEAK PV SUNJUNIOR vs.
bence etkisi çok düşüktü.
doğrusu, patron satışı her ne kadar sevilmese de gelinen süreçte bunu nakit akışını yönetebilmek adına yaptıklarını düşünüyorum.
tahtacı patron kavgası gibi spekülasyonlar doğru mu bilemem. çok ilgilenmiyorum. doğru olmadığını düşünüyorum.
kasada para var demekle de olmuyor. şirketleri yatırımlar değil nakit akışı kontrolsüzlükleri batırabilir.
diğer taraftan, gelinen süreçte gesan özelinde şirketler genelinde çok kötü bir iletişim süreci yaşandığını düşünüyorum.
yani, şu süreç akıllı bir yatırımcı- ve şirket temsilcisi diyaloğu ile daha rahat atlatılabilirdi.
her şirket olduğu gibi bu şirketin de yatırımcı ilişkileri çok kötü, zayıf ve yetersiz. Patron keşke twitter dan sesli görüntülü 3 4 cümle deseydi daha etkin olurdu.
fabrikanın içinden inşaatın arasında.
bize güvenin biz çalışıyoruz bu kadar..... gerisi borsacılık..... iner çıkar... düşsün ki çıksın.:
hatta 200% bedelsiz haberi bile çok dikkate alınmadı.
patron iyi bir iletişim süreci ile, kredilerin zor olduğunu faizlerin yüksek olduğunu, yatırımlar için finans ihtiyacını söyleyip bedelli yapsaydı bile bu sonuç olmazdı diye tahmin ediyorum.
gelinen noktada kişisel olarak hiç hareket etmedim. hiç satmadım. almadım da. sadece olanları izlemeye çalışıyorum.
daha önce de yazmıştım: hele bi altı aylıklar gelsin bakalım. ne oluyor? ne bitiyor?
enerjiler zaten bitik. eylüle kadar da beklenti içinde olmamak lazım. ama yıl sonu coşarlar mı bilemem.
şirketin iş modeline, çalışmasına sektöre değil ama hisseye olanlara güvenim azalmadı değil hani..... :(
hala kredisi olan bir şirket....
ama artık bundan sonraa ..... keep an eye on... yani...
paylarımı tutacağım. elime para geçerse de alır mıyım bilmiyorum. zararım var tabi ama
Sabrım zararımdan daha çoktur. bakiciiiiiizzzzzz
syg herkese....
Gesan düşmeye devam ediyor. Buralar fırsat mı yoksa daha da dibi görecek mi bilmiyorum. Firma sahibi bile 55 den hissesini sattıysa bu hisse 40 lara gelirse şaşırmam. Fakat herşeye rağmen elime nakit geçtikçe gesan alacağım.
Çok yatırım yapan bir şirket fakat yatırımların geri dönüşleri görülmeden büyük oyuncular risk almıyor. Aslında Sasa dahil başka bir çok hissede de benzer şeyler yaşanmıştı. O kadar yatırıma rağmen hisse yıllarca yerinde saydı. Küçük yatırımcı isyan ediyordu.
Çünkü her yatırım aslında bir risktir ve büyük oyuncular sonuçları görülmeden bu riski almazlar. Küçük yatırımcı ise işte tam bu zamanlarda atlar hisseye ve KY'ye mal teslim edilir.
Maalesef bu tecrübeleri görmezden geldim kendi adıma ve şimdi bunun bedelini ödüyoruz. Devlet destekleri, küresel konjonktür vs başka bir çok şeye kapılarak borsanın gerçeklerini göz ardı ettiğinizde maalesef durum bu şekilde oluyor.
sayın Kyabalion kesinlikle katılıyorum. sasa sabancıdayken zarar ediyordu. erdemoğlu aldıktan sonra bile yıllarca yatay kaldı. o süreci çok iyi hatırlıyorum. hatta böyle olan bir çok şirket var. çimsa, afyon çimento vs. ben de bu hisseyi en az 5 yıl tutmak kafasıyla aldım. fakat şuan sadece emin olamadığım nokta hisse daha düşer mi? buralardan tekrar eklemek gerekir mi ?
Elbette sizin kararınız kimse bilemez. 90’lar saglam destekti alti yok dedik 70’e düşürdüler. 70 alti olamaz saglam destek var dedik 50’leri gosterdiler. Maalesef borsamiz bir kac it sürüsünün keyfine kalmis durumda. Teknik temel hiçbir sey islemiyor.
Kisa zamanda yükselecek hisseyi bu fiyatlara düşürmezlerdi buralardan kimseyi mallandirmazlardi diye düşünüyorum kendi adima.
Uzun vade olayina gelirsek borsamiz hala USD bazinda gördüğü yerlerin cok gerisinde. Birkaç hissedeki yükselişi gösterip sanki borsanın tamamı bu şekildeymiş gibi yanlış bir algı yaratılıyor.
Bu tip enflasyonun yüksek olduğu ülkelerde uzun vadeci olmak bana pek mantıklı gelmiyor. Burada mecburen olduk ayri konu:)
Uzun vadeden cok, doğru yerde alip doğru yerde satabilenler yani inis ve cikislardan faydalanabilenler kazaniyor.
Aksi halde altin bazinda bakarsak bircok hisse cok ama cok gerilerde maalesef.
Bu durumda da bu kadar strese değmiyor.
Fakat dogru hissede olduğunuza inanıyorsanız o konuda bir sey diyemem. Fakat maalesef cok güven kaybetti.
Sadece bizim hisse özelinde degil tüm enerjilerde siyaset eliyle medya vs her tür imkan kullanilarak manipülasyon yapilip küçük yatirimci tuzağa cekildi.
Gesan da ilk dönem bilançosu tam bir hayal kırıklığı. Gesan bilançoyu önden fiyatdı ve bu yüzden düşürmeye devam ediyorlar. Allah büyük. Bir gün o attığı yeni iş ilişkilerindeki karlar yansımaya başlayacak. İşte o gün yatırımcıların gücü olacak. 2026 dan önce bu hissede hareket beklemiyorum.
İlk 3 ay 34milyon kâr bozdur bozdur harca :D Yok bu şirket okumaz. İstediği kadar iş ilişkisi haberi göndersin arkasında bu dümenci patron olduktan sonra iş çıkmaz buradan. Bugün kol kesmiştim iyi de yapmışım bana göre. Bir daha da asla bulaşmam. Zerre kadar güven vermeyen bir şirket. Elimde çok yüklü hissesi olsa geceleri rahat uyuyamam. Bu rakamlardan ve 60 altı haftalık kapanıştan sonra 47'deki fibo desteğine sarkma ihtimali güçlendi kanımca. Zaten rezalet bir teknik görünümü var. Oradan da zınk diye v yapıp yukarı çıkacağını hiç sanmıyorum. 55'ten hisse satışı oldu, o fiyatın altına gelmez alanlar mal mı diye düşünmeyin. O satışta da bir ton dümen dönmüştür, patron hisse sattıktan sonra o satış fiyatının altına düşen bir sürü örnek var. Süründürmeye daha çok devam eder bu hisse.
Yazdıklarım deli zırvası olup, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Herkes kendi kararını kendisi versin.
Ben 2024-2025 zaten kapattım :) 2026 dan sonra bakalım. O işler eninde sonunda bilançoya girecek. Acelem yok paraya ihtiyacımda yok.
tarihe bir not düşelim gesan bugünde %-4 yaparak yatırımcısına yine kaybettirmeye devam ediyor. bakalım 2024/2. çeyrek bilançodan sonra hissede bir miktar hareket bekliyorum.
Ben asla 25 milyar altına düşmez diye hesap ediyordum ve dün temas etti 25 milyara... Altı benim için beleştir...
Bilmiyorum, bence sıfıra yakın ihtimal ama görürsem kredili mredili alır geçerim:)
Gesan bugün düşmeye devam ediyor. Bu düşüşler nerede duracak bilmiyorum. 3 milyon dolarlık kap haberiyle bile hisse toparlanmadı.
Allahsız tosba…!!
Yatrım Finansman elinde olmayan 146.791 lotu satmış. Bank-Off açığa 95,283 Lot satmış. Bunun nedeni nedir acaba? CıtyBank ise takasını artırıyor. Çok kötü silkeleme yapıyorlar. Artık yeter. Bu kadarı da çok fazla. Sanırım tedbir getirtip bürüt takasa sokmak niyetindeler.
Bu düşüşlerin hiçbir mantığı yok. Zaten suan ki öz kaynaklarına göre şirket 52 tl. Bu seviyenin altı beleşinde beleşi. Firmanın yatırımcı sunumunda yayınladığı kar beklentisine göre yıl sonuna kadar 200 tl üstüne çıkması lazım. Hatta ilerleyen yıllarda beklenen kara göre 7-10 kat hisse değerinin artması gerekiyor. Amaç belli yatırımcıyı bezdirmek. Ama inat ettim satmayacağım. Düşürsünler bakalım. Son gülen iyi güler. Cihat çiçeğin dediği gibi dibini sıyırıyorum.
Bu şirket batıyor da bizim haberimiz mi yok acaba?
Şirketin şu anki değeri öz kaynaklarına göre 15.5 TL, 52 TL değil. 200 TL üzerine çıkması içinse şirketin minimum 1.5 milyar yıllık kâr etmesi lazım ki F/K'sı uçup gitmesin. İlk çeyrek 34 milyon eden kâr eden şirket kalan üç çeyrek toplamında nasıl 1.5 milyar kâr edecek -hele ki enerji sektörünün kan ağladığı bir yerde- hesabı anlamak güç. Yazdığınız rakamların temelsiz olduğunu ve duygusal, bir miktar da bilgisizce hareket ettiğinizi düşünüyorum. Somut verilere bakıldığında şirketin 34 milyonluk ilk çeyrek kârı, kötü sektör performansı ve patrondan gelen hisse satışı var. Gören gözler için düşüşü açıklayabilecek birden fazla sebep bulunuyor gönderdiği rezalet finansallar başta olmak üzere. İnsanın hata yaptığını, hatalı yatırım yaptığını kabul etmesi zordur, inatlaşır, zarardaysanız umarım zararınız derinleşmez.