Şirketlerde zam dönemi. Asgari ücret %100 arttı önceki döneme göre. Fakat şirketler enflasyon oranında zam verir genelde. Şu an Kasım itibari ile 84,39. Her geçen gün maaşlar bir adım daha yaklaşıyor asgari ücrete
Printable View
Şirketlerde zam dönemi. Asgari ücret %100 arttı önceki döneme göre. Fakat şirketler enflasyon oranında zam verir genelde. Şu an Kasım itibari ile 84,39. Her geçen gün maaşlar bir adım daha yaklaşıyor asgari ücrete
bu arada 8 aralık dolunaydı ve dibe geldi bistte Abkada yazmıştı yanlış hatırlamıyorsam .. sp de tepeye geldi (sayımda b tepesi civarları)
önümüzde 7 ocak dolunay var .. tepe adayı olabilir olmayadabilir ... eskiden jelibon vardı +- 72 saat derdi iyi analistti ..
@Zinedrimed asels hareketli :)
Bugünün büyük hisse tavanı da TUPRS dan gelecek herhalde.
2 li tepe oldu...bist100 , 5500 de .
Bankalar biraz su kaynatıyor.
Onları toparlayamazsa bakalım ne yapacak.
Alper hocam ortalık hafif durulunca dayak için direk seninkini arıyorlar.
böyle kapanırsa haftalıkta asılı adam hanging man diye bir ayı formasyonu oluşmuş olur. tabii bitmemiş mumu yorumlamak da doğru değil.
artık pala yeni yıla yeni zopasıyla girer.
Küçük bir lokanta düşünün. Bir garson bir aşçı bir bulaşıkçı çalışanı olsun. Haftada bir gün tatil olursa yemeği vs bunların kişi başı günlük yevmiyesi 500 TL. Yemeği bedavaya mal etsen 30 tane yemek bunlara gidecek. Çay 5 tl olsa bu çayı dağıtan garson 100 çay götürecek yevmiyesi çıkacak. Bundan sonra yeni emekliler sigortasız ve asgarî ücretten düşük çalışır. Konya'da şuan bile yevmiye 170 TL çalışan var.
Bahsettiğin formasyondan farklı mı bu TREND'in sonuna gelindiği anlaşılması nasıl olmalıya örnek görsel ?
https://i.hizliresim.com/4j0olci.png
Merkez Bankası'ndan Dijital Türk Lirası Kullanımına İlişkin
Basın Duyurusu
Kafalar bir hayli karışık
Hayatımızı kolaylaştıracak mı?
Yoksa zorlaştıracak mı zamanla göreceğiz ...
https://i.hizliresim.com/9ov77wc.png
https://i.hizliresim.com/o8fgqyq.png
ASELSAN ile MSB arasında TSK ihtiyacı olan askeri ekipman alım maksadıyla, toplam bedeli 102.255.000,- ABD Doları tutarında bir sözleşme imzalanarak yürürlüğe girmiştir.
bir miktar realize ettim .. yükselenlerden .. endeks fikrim yok açıkçası (kısa vadede uv de bullishim) ama sistemler alda benim ..
Alper kardeşim eyt den alacağın kıdem tazminatıyla sakın Viob yapma. Sen profesyonel değilsin.
hissenin temettü vermesi durumunda vadelide ne oluyor?
Gölgelerin Gücü Adına Sistem sat diyor ama baya bozuk bu aralar 1 adet jeton benden :)
altıns1 de guzel hareketler var bugun
Kaça ceviz bu sene
Türkiye'nin brüt dış borç stoku 30 Eylül itibarıyla 442,9 milyar dolar, net dış borç stoku ise 220,6 milyar dolar oldu
Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türkiye'nin brüt dış borç stokunun 30 Eylül itibarıyla 442,9 milyar dolar, net dış borç stokunun ise 220,6 milyar dolar olduğunu bildirdi.
Bakanlık, 30 Eylül 2022 itibarıyla brüt ve net dış borç stoku, Hazine garantili dış borç stoku ve kamu net borç stoku ile Avrupa Birliği (AB) tanımlı genel yönetim borç stoku verilerini açıkladı.
Buna göre, Türkiye'nin brüt dış borç stoku 442,9 milyar dolar olarak gerçekleşirken stokun milli gelire oranı yüzde 52,6 oldu.
Aynı tarihte net dış borç stoku 220,6 milyar dolar olarak kayıtlara geçti. Stokun milli gelire oranı yüzde 26,2 seviyesinde gerçekleşti.
Hazine garantili dış borç stoku ise 15,2 milyar dolar olarak hesaplandı.
Kamu net borç stoku bu dönemde 2 trilyon 297 milyar lira olarak kaydedildi. Stokun milli gelire oranı yüzde 18,3 oldu.
AB tanımlı genel yönetim borç stoku 4 trilyon 351 milyar lira, bu rakamın milli gelire oranı ise yüzde 34,8 olarak kayıtlara geçti.
Kaynak : Anadolu Ajansı
Ben üreticiden almıştım geçen sene 70-80 kg vardı. Ha şu da var. Pazar da kadın gördüm ceviz satıyordu ceviz ıslaktı. Kadının geçim kaynağı bu diye 10 kg aldım ondan. Neyse ceviz taze ve ıslak olduğu için kuruttuk. 3 kg ceviz oldu. 7 kg suya çıktı. Haftaya aynı kadın aynı yerde ceviz satıyor diyecektim cevizler baya ıslakmiş. Kadın yine ıslak ceviz satıyor. Bugünün şartlarında 250 ye kabuklu ceviz aldık kadına yardım olsun diye. Hatta pazarın dört bir yanında aynı tip kadınlar vardı.
Cevizin cinsi nedir?
Bugun supriz at var mi acaba dun ttkomdu.olursa banka gyo havacilik olabilir gibime geliyor.. olmayadabilir.. Iyi cumalar herkrse..