1 yılda 180 derece değişen politika. yatırımcı açısından zor bir ülke.
şimdi kkm işine neden girdik, mantıksızdı diye yorumlar okuyorum ekonomistlerden, girildi çünkü kkm sayesince seçim kazanıldı, kimse bunu idrak edemiyor mu çok ilginç?
1 yılda 180 derece değişen politika. yatırımcı açısından zor bir ülke.
şimdi kkm işine neden girdik, mantıksızdı diye yorumlar okuyorum ekonomistlerden, girildi çünkü kkm sayesince seçim kazanıldı, kimse bunu idrak edemiyor mu çok ilginç?
KKM değil, düşük faiz sayesinde kazanıldı seçimler.
Limiti olup 1.36% dan mal alan, avans çekenlerin hepsine bedava para dağıtıldı bankalar üzerinden.
ytd
Mevduat faizlerini artırmak isteseler bunu doğal yoldan rahatlıkla yapabilirlerdi. Kkm faizini düşürerek ve mb faizlerini artırarak kkm den mevduat geçiş sağlanabilirdi. Ama bunu yapmıyorlar. İstedikleri faizleri olabildiğince düşük tutup insanları mevduata yönlendirmek. Bu seçenek de insana mantıklı gelmiyor. Dolasıyla tek seçenek döviz alım satım makas farkını açıp insanları zorunlu olarak mevduata yönlendirmek.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bankalar bokoto yemişişko...
YENİDEN %40 larda mevduat faizleri hayırlı olsun
Bu kararın birde şöyle izahı var.Kkm den çıkın ki ben dövizi salayım böyle 1-2 kuruş sık sık nereye kadar demek istemiş.
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
:kahkah::kahkah::drunk:
KKM diye bir sistemmi olur a.q Burada yazdıkça bazı arkadaşlar alınıyordu..KKM hazineyi duman etti...
TRY yatırımcısı isen kur riskinden korunmak için voip te forward işlem yapar try de başka bir yetırım aracına dönüştürürsün..
Sıradan bir vatandaşın bunu yapması imkansız olduüundan direk gider USD Euro kraliçe falan birşey alır onunla da bir yatırım yaparsın...
Milletin ödediği vergiyi cukkalamak ne derece doğru bir yaklaşımdı!!!!!
Kkm prim opsiyon , yatırımcıya kafa karıştırıcı şeylerdi , asıl bu iş bankalara yarıyordu , düşük faiz ödeyerek para topluyorlar di ,seçimden önce 45 faiz in sadece 12.5 u banka oduyordu ,tabi açıkları çok oldukları için bu destek hazine tarafından karşılandı ,artık benden bu kadar dendi ve banka hisseleri diblere geleceği aşikar , döviz e ve TL ye iyi faiz bedeli ödeyerek para toplayabilir ancak ,burada eğer kredi vermesse onuda yapmaz ve küçülmeye gider , sonucunda ekonomik durgunluk kaçınılmaz olur
Arkadaşlar ac4 para piyasası %22 diyor yanlışlıkmı var acep
Yüzde 22 lik veriye nereden bakiyorsunuz? Tefaş'ta yüzde 0,25 görünüyor. Bu, hafta sonunu kapsayan üç günlük getiridir diye biliyorum. Yıllık yüzde 30 a tekabül eder. Mevduat eslenigi de yuzde 32 falandır herhalde.
Bist bankacilik -%4 aşşagida.
hadi iyisiniz kkm ciler haftaya %40 dan yatırırsınız tl leri
sosyal medyada yayılan istatistiklere göre tl kkm payı düşük görünüyor. rakamlar tahmini tabi.
beklendiği gibi çok büyük etki etmeyebilir.
Burada elini taşın altına koymadan bir çözülme denemesi yapıyor ekonomi yönetimi.
Çıkarılan tüm kurallar zamanla tasarruf sahibine cezaya dönüştüğü için buradan mevduata geçiş de öyle kolay değil. insanlara salak muamalesi yapmak yerine doğru müdahaleler yapsak keşke. yok para şuraya gidecekmiş de buraya gidecekmiş de...
Günaydın arkadaşlar ppf leri sıralayabilecek bir dost var mıdır
Sanırım bankalar tl kkm faizlerini politika faizine çekecek.Burgan da bugün 17.50 yapmış tl kkm oranını.
Cuma günü dönüşüm var tekrar tl kkm yapmayı düşünüyorum normal verecekleri mevduat faizi de enflasyonun altında olacak belli.Kkm yaparım en azından dolar çıktı mı düştümü derdim olmaz.
minimum oraya indirebiliyorlar diye biliyorum şu anki mevzuata göre.
Bu hafta faiz artarsa ilginç bir durum oluşacak.
kkm faizini politika faizinin altında belirleyebilecekleri şekilde bir düzenleme gelecek sanırım. Sıfıra kadar yolu var.
Ayrıca yorumunda haklısın, kkm nin faizi çok mu önemli, bence değil.
viop topiğine yazdım kkm faizleri leş ötesi olurken mevduat faizlerini yükseltecekler.
Banka MT leri önce gel-gel faizleri ile mevduata sonra da borsaya çekmek isteyeceklerdir.
Borsanın da bu süreçte tavada kestane modunda tutulacağını ve insanların çekilmeye çalışılacağını düşünüyorum.
Bir süre mevduat faizin de olanları kar etmiş gibi gösterildikden sonra dolar ı hızla 33-35 lere çekip 3-5 ayda aldıkları bütün faizin sıfırlanıp üzerine birde bi o kadar eksiye sokturalacak düz mevduatcılar.
Büyük ihtimal kafalarında belli bir mevduat hacminin kkm den çıkması var.
Unutmayın sizin tl kaybınız direkt onların kazancı.
Ortada yok olan bir para yok yani.
Sizin cebinizden birilerinin cebine aktarma var.
Uyanık olun.
Bu ortamda evet kkm ve mevduattan uzaklaşmak gerekiyor gibi duruyor...
Mevduat faizlerinin yükseleceği konusunda da şüpheliyim... Vakıfın mevduat oranı da geçen hafta ile benzer zira..
KKM leş faizlere çekilecek ama mevduatta beklenen hamle gelmeyecek bence...
Absürd ama KKM'nin ilk çıktığı zamana geri dönüş... Yani bankanın KKM yüzünden yükleneceği yük minimum olacak...
Bu durumda ekonomiyi yönetenlerin doları dizginlemekten başka çareleri yok...
Zira millet dolar riskini almayayım diye mevduat yerine KKM yapacaksa, yük yine devlete binecek...
Ha devleti yönetenler geçmişte devlete ve vergi verene gelen yükü taktı mı, takmadı...
Salt ekonominin içinden geçen kişiye şirin gözükmek için atılan taklaların faturası yine devlete, millete çıkacak gibi duruyor...
Zaten alınan faiz kararları da sorun çözmek gibi bir amacı olmadığını net bir şekilde gösteriyor ve perşembe de farklı olmayacak muhtemelen...
%58 enflasyon öngördüğün yerde %17,5 politika faizin varsa senin enflasyonla mücadele etmek gibi bir derdin yoktur...
KKM yapanların çok büyük kesimi zaten dövize endeksli getiri için yapıyor.
Döviz almayayım hangisinin getirisi fazla ise o bana kazandırsın mantığı
Bu bağlamda faizi artırsada kkm den çıkmayacak büyük bir kesim var
Dövize para bağlayan adamın tl ile işi olabilirmi??
Dövizide kontrol edemediğine göre
Sonuç : Hiçbir şey getirmez son karar, ilave gerekir döviz ile ilgili karar
Faizlerde bı değişiklik yok henuz
En az 60 normal mevduat faizi verilmedikten sonra yine TL kkm yapacağım.Hesapladım bugün saat:11.00 merkez bankası kuruyla 250 k 17,5 oranla kkm yapan biri kur 28.40 üstüne çıkınca kur farkı almaya başlıyor.
Dolar 30 tl olunca kur farkıyla eşitlenmesi için normal vadeli mevduat % 45 ile bağlanmalı.Varmı hemen bugün 45 faiz veren banka yok.Dolar 3 ay sonra 30 tl olur mu beklenti olacağı yönünde.
Sabah paldır küldür kkm faizlerini indiren bankalar nedense normal mevduat faizlerinde gıdım değişiklik yapmadılar.
Güzel .!!!
Vatandaş uyanmaya başladı.!!
Bu sevindirici bir olay.!!!
Hoş geldin faizine kanmayın.!!!
Hepsi tuzak.!!!
Unutmayın!!!
Beleşe peynir.!!!
Fare kapanında var.!!!
Fiziki döviz.!!!
Cepteki en garantilisi.!!!
Kediye ciğer teslim edilmez.!!!
Bir gece bir imza ile.!!!
Sisteme kayıtlı.!!
Tüm dövizleri .!!!
TL ye çevirilerse.!!!
Birde ballı faizden.!!
%25>
Vergi alırlarsa.!!!
Paranla rezil olursun.!!!
Cepteki döviz senin .!!!
Alın terin.!!!!
Sistemdeki paran.!!!
Onların parası.!!!
İstedikleri gibi.!!
At koştururlar.!!!
Bu işin sonu.!!!
Karakolda biter.!!!
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyası.!!!
you are right !!!
Du hast recht !!!
Rammstein-du hast mich
Vatandaştan reise gelsin
https://youtu.be/W3q8Od5qJio?si=QHd0fPKBSwmtGI0E
kuru baskılayacak kaynak döviz dönüşümlüden geliyordu, oraya dokunmuyorlar, TL ye kkm izni verilmesinin nedeni ise bu paraların dövize dönüşümünü engellemekti. Önce bu TL kkm hesapları olabildiğince küçültüp sonra döviz alımını zorlaştırıcı bir hamle gelebilir mi diye düşünüyor insan.
Bankalarla gizli bir anlaşmami var?
SM-A346E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi