Endeks bozarsa banka düşüşü sertlesebilir
11880 bir parti daha short
Kontrollü ve ölçülü short
Amaç makası almak
Printable View
stopaj düzenlemesi yapılmış.Bu düzenleme VİOB TAKAS BANK ve likit fonları etkilemiş mi?
Salih abi neden ankarada ekmek zamlandi!!
Diğer illerin torpili kimden yaw
Hakan Kara
@ali_hakan_kara
·
42d
TCMB’nin (KKM dahil) net pozisyonu son bir yılda 77 milyar dolar iyileşti.
Sonuçta başa doğru dönüyoruz ama arada bütün bunları neden yaşadık hala bilmiyoruz.
Emlak dlr.bazli vedalastim,
Makarna yapıştı,10 güne harakiri yapmazsa elturconun kulaklarini cinlatirim:)
Salih abi ankarada gaz bulmuşlar, bak demedi deme,lanet olsun içimdeki insan sevgisine:he:
Makarna çok güzel avuc lama formasyonu ciziyor grafiginde,macit senmisin kardesim:)
Zaten sorun bu..
Biz de bunlara kızıyoruz ama geçmiş umurumda değil diyenlere de anlatamıyoruz derdimizi.....Görünen o ki anlamalarını da beklememek lazım. Sonuçta bardağın bile alacağı su belli.
Yoksa cari açıkta iyileşme başta olmak üzere olan diğer olumlu gelişmeleri herkesten iyi izliyoruz...Ama anamız da ağlıyor bu düzeltmeler sırasında...O da ayrı...
Ee ne yapalım bunlara sebep olanları mı övelim burada? Tamam önümüze bakalım da bu ülkede hiç mi geçmişin hesabı konuşulmayacak?
https://twitter.com/Chetinceviz/stat...YZLt1L2Yw&s=19
Koptum yaw:kahkah:
Bizim onlar kadar kafamız çalışmaz :)
biz hayal satmıyoruz ülkenin buraya nasıl geldiğini ,
okul okuyup bilmene gerek yok aile geçindiren her ana her baba bu ülkede gözü kapalı yaşamıyorsa herkes biliyor neden buraya geldiğimizi.Ama insanlar korkmuş tırsmış doğruya doğru yanlışa yanlış diyemiyor .
Bunları yapmadığı içinde siyasetçi ne yapsak bize oy veriliyor zihniyeti ile kibir ve herşeyi biz biliriz zehirlenmesi yönetiyor yaşadığımız bu.
Stopajsiz para piyasası fonu bilen var mı
sormuş sende cevap ver.....
FİFO, Türkçe’de” İlk Girdiler İlk Çıktılar” anlamına gelir.............................
depoda en uzun süre kalan malların stoklara ilk önce giren mallar olması, yani ilk satılacak ve pazarlanacak mal olması varsayımını tanımlar......................
Ppf bugünden itibaren alinanlarda 7.5 evet.
FİFO first in first out demek, yani ilk giren ilk çıkar.
Örnek vereyim,
Salı günü 1000 tane ppf olarak ZBJ fon aldınız, bugün de 1000 tane aldınız. Biri stopajsiz biri stopajli. Yarın 1000 tane satarsaniz, önce alinani satar yani son durumda elinizde 1000 tane stopajli ZBJ kalir.
O yüzden elinizde stopajsiz fon varsa, başka bir fonu alım-satım yapınız bundan sonra ki stopajsizlar elden çıkmasin. Örneğin ZBJ varsa IDL alıp satın bundan sonra
sorunun cevabını buradan dinleyebilirsin.....
https://www.youtube.com/watch?v=PFbicglqd_E
Sn. MiniYatırımcı çok teşekkür ederim.Aracı kurumdaki elemanlar çogu, bunlara vakıf değil.Çok aydınlatıcı oldunuz.
Berna Gülpınar
@berna_gulpinar
·
4d
Altın talebini karşılamakta zorlanan Merkez Bankası, İngiltere’den geçen yıl getirdiği 64 ton altının 50.4 tonunu iç piyasada satmış. Kalanını BİST kasalarına almış.
TCMB'nin kendi malı olan altınların miktarı 38.9 ton azalarak 563 tondan 524 tona düştü.
sn işçi,
olay buymuş
Gümüş ons akşamdan beri aşağı doğru sülüyor......
Badem spor pıst 100 hacim için yan tahta ve halka arz tahtalarından sığ olanlara kedi sıçraması yaptırıyor:)
Tahtalar arası fonlama yapılıyor banka sat koç tahtaları al gibi oyun tamamen makina üzerine kurulu olduğundan hareketlerde hızlı .Bu yüzden ortalamalar aşağıda gap li oluyor.
kapanışa bakıcaz
bizim viopta boşta duran paraya göre burasımı avantajlı?
https://i.hizliresim.com/67mp3r8.png
Ayhan Başkan ben bırak kuruyu hiç içmedim ; suluyu bırakalı da 7-8 sene falan oldu. Sana tavsiye bana cevap verirken herkesi bir görme iyi düşün. Şimdi bence haklı değilsin ama velevki öyle.
Brent 90 USD diyelim 20 USD aşağıdan aldık ödediğimiz meblağ 70 USD
Brent 80 Usd Diyelim 20 USD aşağıdan aldık ödediğimiz meblağ 60 USD
Sen şimdi bu 70 USD de bir 60 USd de bir diyorsan ben seni uyandırayım arada % 15 var. Sözün özü Brent düşerse bunun + sı her türlü olur Mb nin elini güçlendirir.
Yok bu 60 USD ile 70 USD aynı diyorsan bende sana derim ki burada yorum yaparken taraf oluşun ve duyguların aklının ve mantığının önüne geçmesin.
Bir diğer konu ben zaten enflasyon hemen düşsün çokta istemiyorum. Bu seferde faiz indir diye baskı yapar birileri. Memlekette maşallah herkes kendi cukkasının peşinde bense olabileceklere göre pozisyon alıp para kazanmaya çalışıyorum.Burada da kuralların el verdiğince bilgimi paylaşıyorum.
Çünkü iktidar bir hata yaptı bunun hepimize faturası öyle veya böyle olacak herkes istiyor ki bu faturayı başkası ödesin yok öyle bir dünya.
Gerçekten bana neden bu kadar tepki verdin onu da anlamış değilim. Herkese kolay gelsin.
Viop nema saat 15:50de ilan edilen yıllık tlref'in günlüğe uygulanışı ile hesaplanıyor. Şu an yıllık 52.99 tlref. Politika faizi +3 tavanı var zaten.
Viopta teminat nemasina stopaj var. Oranı dün değişti mi ona dikkat etmedim açıkçası.
Hangisinin en çok getirdiğini bulmak için bugün ikisine de eşit miktar yatırın yarın belli olur :)
Ykbnk bu kadar satış yerken Kchol ün bu kadar dik durması anormal...
Sahol-Akbnk da aynı .. Akbnk ın holding içindeki ağırlığı , Ykbnk ın Kchol deki ağırlığına göre yüksektir
Banka -holding işinde bugün enayilik var gibi. Kapanışta belli olur.
https://www.hisse.net/topluluk/showt...41#post6795141
Muhterem Hissenet üyeleri;
Enflasyon muhasebesi 2023 bilançolarını etkiledi.
2024 nasıl olacak?
Eğer konu hakkında bildikleriniz veya merak ettikleriniz var ise burada paylaşılırsa hepimiz istifade edebiliriz umudundayım.
Saygılarımla.
11719.25-11897.25 gördü şimdi 11850.50
Burdan hafif bi long ,maksat yeni fiyatlara alışmak :rules:
Arkadaşlar bistte para sayma makinası satan şirket var mi bildiğiniz. Ciddi soruyorum.
Hocam ,FİFO u bilen bunu bilmez mi yauv :rules:
Biz bi tek FİFA yı biliriz :dvr:
https://www.youtube.com/shorts/4PXeSKsScMI
11841.00