emlak vergilerinin yüzde kaçı belediye ye kalıyor.
tamamı değildir herhalde....
Printable View
emlak vergilerinin yüzde kaçı belediye ye kalıyor.
tamamı değildir herhalde....
Walla 14 000 emlak vergisi çok hem de çok fazla neden pek çok insan var mesela adam Ankara Çankaya da doğmuş veya Kadıköy Suadiye de bir tane evi var babasından kalmış , bir de emekli maaşı 20 bin alıyor .Şimdi bu insan nasıl 14 000 emlak vergisi versin 1400 verirken .
Bu hak mı dir ? Kardeşim dairesini satıp dağa çadır mi kursun ? 1 aylık emekli maaşı 14 000
buna itiraz etmek gerekmez mi , ben nasılsa verebilirim denir mi?
İşte beni CHP de ifrit eden bu anlayış hiç biri umursamaz İzmir belediyesi çalışanı 80 k alır belediye neredeyse gümler , Keçiören belediyesinde aynı ise 30 bin veriyorlar bu insanlar için de çalışalım falan akıllarına gelmez .
Sonra laf olsun beri gelsin halk bizi seçmedi cart curt Walla bu halk Adıyaman da bile CHP yi seçti kendine hayrı dokunani dokunmayani artık anlıyor .
Ama fırsat verdiğinde rakı balığın yanında meze yapmamak lazım , verilen fırsatı..
.....
Ayrıca kira artışı ile emekli maaş artışı enflasyonu nasıl ve neden farklı oluyor.Bunu da herkes görmezden geliyor.Bunu kel başa Şimşir tarak li bakanımız açıklasın ..
..................
En sağlam muhalefeti biz yapıyoruz burada, öyle yiğidim aslanım burada yatıyor , falan Onu Livaneli söylüyor zaten .
Sen bizim hayatımıza odaklan biraz da Eczacı kalfası .Özel Özgür, .pardon has odabaşı,pardon has Eczacı...
Bir daha ki seçimde secilmezse CHP kendine bakmaz halk bizi seçmedi falan filan işte seçti hıyar herif , sana mı kaldı Şam a heyet gönderip ne ihtiyacınız var biz karsilayalim demek veya Cumartesi günü diyabakirda artistik hareketler yapmak , işini yapsana sen ..Söyleyince kötü oluyoruz AMK , yani açık mert korkusuz konuşunca kötü oluyoruz.
Bunlar hukuku satmış, vatanını satmayan savcı kalmamış.
CHP'li belediye çöpleri toplamıyor diye kızıyor.
Gerçekten dengeli bir mukayese olmuş.
Bravo valla..
Umarım ekonomi böyle devam eder kardeşim. Daha senin çoluğuna çocuğuna hayrın yok. Gariban güzelim be. polise de, hakime de askere de istediğimi söylerim. Umarım böyle devam eder kriz. Katı laik düzen gelene kadar çocuğunun gelecek kaygısı yaşaması benim için sorun değil. 7 ceddiniz sürünsün.
Sokrates bir gün pazardan dönerken mabedin önünde bir öğrencisiyle karşılaşır.
Öğrencisi;
- "Hocam, neden siz de herkes gibi mabede gelmiyorsunuz? Herkes sizi dinsiz diye suçluyor" der.
Sokrates hayatında hiç mabede gitmemiştir.
Biraz düşündükten sonra öğrencisine;
- "Siz orada ne yapıyorsunuz?" diye sorar.
Öğrencisi de;
- "Dua ediyoruz. Tanrılardan dileklerde bulunuyor, günahlarımızı affetmesi için yalvarıyoruz" diye cevap verir.
Bunun üzerine Sokrates gerekçesini açıklar;
- "İşte ben de bunun için gelmiyorum. Benim Tanrı'lara akıl verecek halim yok. Ne yapacaklarını benden daha iyi bilmeleri gerekir."
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyası.!!!
Ne yapsın sizce?
Bu toplum zamanında Ssk maaş düzenlemesi yapılırken muhalefet bas bas bağırdı ne oldu?
Ya da 2008 sonrası memur olarak atananların maaş bağlam oranı oldukça düşük olacak -ki 2008 öncesi ise girenlerin de eskiye gore düştü-bu duruma bildiği halde gittiler yine Akp.
2023 seçimlerinde seçime 1 ay kala Eyt ve emekli maaşına yapılan 2000 tl yetti bu millete tavlama.
hiç istanbulda fiyatları bilmem arada bi sahibindendemerak ederim bakarım suadiye denen yerde ev fiyatları ne diye baktım 1+1 50-60 senelik dökülen evler 10 milyondan başlıyor 75.000.000 a kadar gördüm standart evlerde
kiralıklara bakayım dedim 2+1 bulabildim en ucuz oda 60.000 tl
3+1 veya 4+1 de 175.000 e kadar kiralık var
bu adamın evi 50.000 tl lik emlak vergisi etmesinmi oda önümüzdeki yıldan itibaren bu sene muhtemelen 6-7.000 tl dir vergisi
madem 50.000 tl yi ödeyemiyor gitsin 100.000 tl lik bir eve taşınsın 75.000 tl aylık cebinde kalır 50.000 tl si ilende vergisini versin
Eski Bakan kazmayı çoktan vurmuş, kepçeler çalışıyor
Atatürk’ün halka bağışladığı ve SİT alanı olan bölgedeki hastane kampüs inşaatı ilerliyor. Arazi için geçmişte 30 yıllığına 38 milyon lira irtifak hakkı ödendiği bildirildi.
KARARI SAYMADILAR
Arazi için o dönem 38 milyon liralık irtifak hakkı ödendiği ve bunun 22 milyonunun Türk-İş Genel Merkezinin Ankara Kızılay’daki binasına karşılık sayıldığı öğrenildi. Çevre, Şehircilik Bakanlığı, 2022’de bu arazi üzerinde imar planı değişikliği yaptı. Açılan davalar sonucu bu plan İdare Mahkemesince iptal edildi ancak 30 Mayıs 2024’te Bakanlık bölgeye “Özel Sosyal Tesis Alanı” niteliği kazandırınca inşaat da başladı.
30 YIL KOCA’DA
CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, önceki gün Atatürk Orman Çiftliği’ne ait alanın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla eski Bakan Koca’nın kurucusu olduğu Medipol Üniversitesi için verildiğini açıklamıştı. Çevre, Şehircilik Bakanı Murat Kurum da Başarır’a, “Devlet İhale Kanununun pazarlık usulü ile yapılan irtifak hakkı ihalesi sonucu bu arazi, TEBA Vakfı lehine, eğitim, öğretim ve sağlık amacıyla kullanılmak üzere 30 yıl süreyle bağımsız ve sürekli nitelikte irtifak hakkı tesis edilmiştir” dedi.
AOÇ’DEN PARÇA PARÇA KOPARILDI
Atatürk Orman Çiftliği arazisinin 22 bin 428 dekarı kamu kurum ve özel kuruluşlara satıldı ve AKP döneminde ranta açıldı. Bunlar arasında şu yapılar var:
- 2012 yılında 1 milyar 370 milyon lira harcanarak yapılan Cumhurbaşkanlığı Sarayı.
- Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Melih Gökçek döneminde 801 milyon dolar harcanıp hurda yığını haline gelen Ankapark.
- 29 Ağustos 2022’den itibaren hizmet vermeye başlayan ABD’nin Ankara Büyükelçiliği.
- AOÇ’den alınan arazilerin üzerine 4,2 km uzunluğunda, yaklaşık 50 metre genişliğinde bir bulvar da yapıldı.
Aynaya dikkatlice bakmışsın anladığım kadarıyla, şapkalı adam sende ki zeka seviyesi Epsilon düzeyinde olduğundan seninle uğraşmak istemiyorum ama illa bana bir şey söyle dersen sana şunu söyleyeyim
Geçen hafta mi ne bir çark yapmışsın işte vatan millet din türban cami şu bu yaw sadece dedim sadece din yazması yeterli zaten diğerleri alt küme , akıllı olsan çarkın tamamı boş kalacaktı neredeyse , umarım anlamışsındır. Kıt adam :evil:
Aziz Nesin senin o tablonu gorseydi sana ne derdi acep :kahkah:
Ayhan Başkan , doğru fiyatlar böyle zaten mesele şu şehir merkezleri önce boşalır zengiler uzaklaşır sonra maliyet çok artınca fakirler merkezleri boşaltır lüks binalar yapılır fakirler satar ve zenginler geri döner .
Burada bu döngüyü haklı bulmadigim için öyle dedim. Tabii mecburiyet olduğunda zaten senin dediğin gibi oluyor kurtuluş. yok , 140 M2 bir çatı sıfırdan 200 k gibi fiyat çıkıyor bu en ucuz olanı .İşler çok zor bahsettigimiz sadece çatı ve en ucuz tarifeden .
Tabii şöyle: bir insan komşu ve arkadaşları ile aynı yerde olmak ister sen ona bu hakkı sadece para ile engellersen yarın senin de güç yetiremeyecegin bir yonetmelik gelir ve sana da aynısi olur .Tercih senin tabii.
Ehliyet yenileme 3 ay uzatıldı.
Kaçıncı uzatma bu?
Bu topik dalaşma yeri olmuş,çoğunun ağız ayarı bozulmuş,guya dolar topiği,yakında yönetim men edebilir herşeyi...
Ons altın 3300 altında,3290 destek yeri,her üst noktaya çıktığında devamlı buraya değme yapıyor,geçen 3400 üstüne çıkmıştı,bakalım bu sefer 4000 denemesi yapacakmı...ytd.
Powell’in görev süresi dolduktan sonra Domalt Trump, FED’in başına kendi gibi birini getirir.
Bu yeni Fed başkanı da nas politikalarını uygulayarak faiz indirimlerine başlar muhtemelen.
İşte bundan sonra altının önü son derece açık. İlk etapta 4.000 , sonra daha yukarı gider bence.
Evimize gelen temizlikçi bayan daima asgari ücretin % ~ 50-60 fazlasını ister, örneğin asgari ücret 22 bin yevmiye 1.200 gayme gibi.
Bu gelişinde ise 1.500 gayme talep etti helali hoş olsun, bu hesaba göre asgari ücretin 33 -> bin gayme olması lazım.
Babalarıyla da kendileriyle de konuştum. İki asker var hastanede. Askerlerden ve ailelerden aldığım bilgi şu: İki veya üç asker birlikten firar ediyor. İkisi yakalanmış sonrasında. Bir astsubay başçavuş ceza olarak birinci tabur birinci bölüğü dört saat güneş altında tutuyor. Dört saat güneşte bekletilmiş çocuklar. Su içmeleri engelleniyor, kısıtlanıyor. Sonra bayılmalar başlamış. Oturtmuşlar bir yere. İş kontrolden çıkınca ambulans çağrılıyor. Zehirlenme yok.
https://haber.mynet.com/su-icmeleri-...r-110107225794
Bölüğe ceza veriyor, güneş altında 4 saat tutuyor, su yasak. Sonuç 7 askerimiz hastanelik oluyor, ikisi ölüyor.
Buna benzer ceza veren bir teğmen vardı, askerden, pimi çekilmiş el bombasını uzun süre tutmasını istemişti, 4 askerimiz havaya uçtu.
Aileler, bu gençleri vatani görevini yapması için gönderiyor, bu cezaları verenler, görevi suistimal edenler, ölen evlatları ile birlikte ölen ailelerin de hayatını söndürüyor.
Ne yapacaksın, cehalet diz boyu, her kurum dökülüyor.
Engelli halimle yöneticilik yapıyorum. Sitenin masrafları var. Ama zamanım olduğu için yapılacak işlere çok zaman ayırıp iyicene araştırmalar yapıp öyle iş veriyorum. Arada devasa farklar var. Kimisi üç bine eyvallah derken kimisi 15 bine yaparım diyor. Çatının üstüne su izolasyonu için mebran yapalım dediler. Taşeron çatıcı çift kat mebran için 120 bin işçilik 60 bin malzeme için istedi. Ben onun çalıştığı ustanın telefonunu aldım o 60 bine yaparım 60 da malzeme dedi. Adam elini dokunmadan iki günde bu parayı alıyor. Bizim çatı düz kiremit yok. Ben araştırmalar sonucunda kalekim 3131 diye bir malzeme buldum hem kolay hem ısıyı çekmiyor hem de tamiratı çok kolay. Ben onu 35 bine rahat yaptırırım malzeme işçilik dahil. Şuana kadar 250 bin TL lik daha az masrafla işleri hallettim. Bu ay masrafların bitirip yöneticiliği devredecem inşallah.
Diplomalar her türden;
E devlet işleme garantisi veren çeteler var memlekette.?
Son 10-15 yılın ;
Akademik ünvanları ( özel üni.)
Dil seviye belgeleri
Tezler vs.vs.
Bir tarama yapın ayyuka çıkmış durumunda
-----------
Günün sorusu
Diplomayı edevlete işlemek ne demek? Edevlette öyle bir yermi var?
Pompayı yine ittiriyorlarmış.
Ahanda link
https://www.sondakika.com/ekonomi/ha...iyor-18904720/
Resmi Gazete yayınlandı!
Erdoğan'ın kararlarıyla:
🟥 FETÖ'den ağırlaştırılmış müebbet hapis alan Mehmet Tunç'un cezası kaldırıldı.
🟥 Örgüt kurma ve fuhuştan 5 yıl 5 ay hapis cezası alan Mahmut Altun'un cezası kaldırıldı.
🟥Eski eşini 10 yıl önce kızının gözünün önünde öIdüren ve müebbet hapis cezası alan Ali Kapu'nun cezası kaldırıldı.
🟥 Anayasal düzeni zorla değiştirmeye kalkışmak suçundan ağırlaştırılmış müebbet cezası alan Adem Kozu'nun cezası kaldırıldı.
🟥 Terör örgütüne üye olma suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası alan Abdullah Şen'in cezası kaldırıldı.
🟥Hırsızlık, kredi kartı izinsiz kullanma suretiyle yarar sağlamaya teşebbüs, kamu kuruluşlarındaki eşya hırsızlığına teşebbüs, tehdit, kamu malına zarar, konut dokunulmazlığı suçlarından 7 yıl hapis cezası alan alan Süleyman Kızılkaya'nın hapis cezası kaldırıldı.
🟥 Kasten adam öIdürmeye teşebbüs suçundan 9 yıl 9 ay, konut dokunulmazlığı ihlalinden 10 ay, resmi belgede sahtecilik suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası alan Mustafa Eğmen'in hapis cezası kaldırıldı.
🟥 Uyuşturucu ticareti yapmak suçundan 20 yıl, bulundurmak ve kullanmaktan 2 yıl, fthuştan 2 yıl 1 ay hapis cezası alan Serkan Şencan'ın cezası kaldırıldı.
🟥 Fuhuş, örgüt kurma, tehdit, kasten adam öldürme, kamu malına zarar verme suçlarından 47 yıl 3 ay ve müebbet hapis cezası alan Mustafa Şahbudak'ın cezası kaldırıldı.
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyası.!!!
ITO enflasyonu Temmuz'da %2.62
Yıllık: 42.48
Ustad haberlerden ve mujdelerden uzaksın. Tatile çıktınız sanırım.
Bu müjde verileli çok oldu.(2 gün)
Bir kez daha paylaşayım.Ahalimiz duymadım demesin ya da duyanlar duymayanlara mujdelesin.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, farklı lokasyonlarda 57 milyon varillik petrol rezervi tespit edildiğini ve bunun değerinin 4 milyar dolar olduğunu bildirdi.
Zeki Alasya ile Metin Akpınar in evinin altında petrol bulmasi gibi olmasın , bir benzin istasyonunun delik deposundan sızıp rezerv zan edilmiş olmasın da .
.....
4 mlyr doları çıkarmak için harcanacak paraya değmeyebilir , üstelik bir de farklı lokasyon larda yani bir yerine 3-5 kat çıkarma maliyeti ..Ya rakkam yanlış telaffuz edilmiş ya benzin istasyonu deposu delinmiş sahiden .
Sarı gacı powell mowel dinlemiyor. Önü açık 3340
İhtiyaç duyan varsa konyada bazı yerel marketlerde patates-sogan-salatalık-patlıcan-haslamalik mısır 10tl , biber 13,muz 65, çekirdeksiz üzüm 75. Pazar fiyatları hakkında bilgim yok. Heralde 12-13 gündür bahçede adimlamak dışında dışarıya çıkmıyorum, manyak socaklar yüzünden . Yok mu şöyle gines rekoru falan , kapalı alana koysunlar beni yeme ,içme ve internet olsun .. Kırayım rekorlarin alayini
Bebek katili ile barışıyor, muhalefetle savaşıyor..
https://www.youtube.com/watch?v=KHr4...ANALD%C3%9CNYA
Dün temizlik emekçilerinin ücretlerine parmak basmıştık, bugün ise berber ücretlerine parmak atalım, sadece saç kesimi 200 gayme sakalı bilmem.