Bende fellik fellik seni arıyordum abi
Çok iyi kamufile olmuşsun, orda seni kimse suyuniçine çekemez :)
Printable View
4 bin liram var diyenden gorhcan abi.
biz de 4 bin lirası olanlar gördük sıfırları bi yerden sonna gözler seçmiyo ellaam
Evet tek abi o zamanlar ekgyo da takılıyordun ama artık 1 tık daha tecrübe kazanmışsın
Senin hisse yükselmeyebilür ama endekis mecbur yükselir diye düşünüp bist30 endeksi aldın, farkında değilsin belki ama bak imzadaki 2.aşamadasın yani batman ilkinden daha zor olucak :) 3.de ise imkansız
sabah long kontratı satmıştım. ağustos vadeyi şortladık bakalım.
Batmadan çıkacağım abi. Yoğun dersler başlayacak bir aya. Özel sektör 8.15-19.00 mesai. Devam edersem batarım, biliyorum kendimi. İşim gücüm yokken, evde boş otururken battım 2022'de. Hem işime veremem kendimi, borsaya devam edersem. Sınıftaki öğrencilerin ismini borsa yüzünden bilmeyen bir öğretmen olmak ciddi vebal.
Lütfen ajitasyon olarak algılamayın, şunu da belirteyim buradaki arkadaşların samimiyetine dayanarak: Kızım okuyor izmir'de. Dedim 4 bin lirayı çoğaltabilir miyim? Çocuk okutmak o kadar zor ki... Bilen bilir.
Hadi bakalım inşallah diyelim
Hedefindeki kâr olunca topukla o zaman tek abi, biliyorsun borsada zamanlama ilk girişte nasıl önemli ise borsadan çıkarkende önemli
Sen çok güzel bir zamanda giriş yaptın 3 hafta önce nerdeydik şimdi nerdeyiz.
Hani derler ya,
''YATIRIM, sonu yanlış giden SPEKÜLASYONDUR. EĞER, zamanında spekülasyondan çıkmazsanız MECBUREN yatırımcı olursunuz''
https://invst.ly/1b8vbh Dikdörtgen içine aldığım engebeli araziyi geçebilirsek Şubat 2024'ten beri süren durağanlık sonlanır. Niye şimdi sonlansın diye soruyorum kendime, temel analiz devreye giriyor: Düşük gelen son iki enflasyon (2'nin altında.), TCMB temmuz ayı faiz indirim beklentisi (İş Bankası Genel Müdürü 350 puan demişti yanlış hatırlamıyorsam.), İran-İsrail ateşkesi, kurultay sorununun ötelenmesi.
Sohbet
Dr. Fatih Erbakan
@erbakanfatih
Bugüne kadar ekonomi politikalarını ‘alttakinin canı çıksın, yeter ki üstteki imtiyazlılar zenginleşsin’ zihniyetiyle belirleyen iktidar, son olarak emekli maaşları için belirlediği artış oranıyla bu yolda ilerlemeye devam edeceğini bir kez daha ortaya koymuştur.
Daha geçen gün konutlardaki doğalgaza yüzde 25 oranında zam uygulayan iktidar emeklileri yüzde 16,67’lik maaş artış oranıyla iyice sefalete mahkum etmiştir.
Emekliler her zaman olduğu gibi mağdur edilmiş, haksızlığa uğratılmıştır. Bugünkü şartlarda açlık sınırının üzerinde, en az 30 bin TL olması gereken en düşük emekli maaşı 16 bin 881 TL olarak belirlenmiştir. Bu kesimin yanı sıra diğer emeklilere de büyük haksızlık yapılmıştır.
Emeklilerin uğradıkları haksızlıkların temelinde aylık bağlama oranlarının kademe kademe düşürülmesi bulunmaktadır.
Siyasi iktidar bu haksızlıkları gidermek yerine borç, faiz, israf, kaynakların imtiyazlılara aktarılması, zam ve vergi hattından ilerlemeye devam etmektedir.
Yeniden Refah Partisi olarak çözümün adresi Milli Görüşâ€™tür diyor ve milletimizin kahir ekseriyetinin erken seçim talebini bir kez daha gündeme getiriyoruz
bu ortaklıktan ayrıldı sanırsam gittiyse cumhurun işi zorlanır bence..
hafif eksi oldu. yavaş yavaş malı yedirdi.
testere büyük ihtimalle devam eder. 9900-11500 arası sörfe devam.
bir tarafa kıracaksa zaten işaretini önceden verir. şort devam.
Yok, işimden aldığım yetiyor. Hem az parayla borsaya girişim hem risk almayışım bundan yani kaybetmeye tahammül edeceğim, dengelerimi bozmayacak, bir baba olarak beni aciz içine düşürmeyecek kadar para girmek zorundaydım borsaya. Baba hep daha çok vermek ister çocuğuna. Kısmet. (Aslında borsa da iştir şayet borçla, ihtiyaç parayla yatırım yapılmazsa; işimden dolayı artık sadece yaz tatillerinde uğraşım olacak.)
100 dolar yani.
Başka hiç para katmasan...
Yılda %100 kazandıracak 1 hisse yakalasan
10 yıl sonra 100.000 doların olur.
Vioptan uzak dur....
Senede 1 hisse bulmaya bak..... git onu al yat... 1 sene sonra sat...
Viop değirmendir.
Bozkurt da buluyor da düşecek hisseyi buluyor. :agla:
Ondan uzak dur.:yahoo:
https://x.com/ramazanbasak61/status/1940663328755384738
Halkbank; eski ve etkili bir AKP milletvekiline ait olan Kiler Holding,e verdiği kredileri tahsil edememesi üzerine, 2019 yılında alacağına karşılık Holding’e ait Sapphire AVM’yi 100 milyon dolara almış, ancak Sayıştay’ın 2021 yılında burasının 78.9 milyon dolar olduğunu kayda geçirmesine rağmen bu yeri 2023 yılında aynı Holding’e 48 milyon dolara geri satmıştır.
Halkbank Genel Müdürünün konu ile ilgili yaptığı açıklamalar ise hiç tatmin edici değildir.
Yıllarca bankalarda denetim yapmış bir kamu görevlisi olarak, bu KAMU ZARARI doğurucu işlemin 5411 sayılı Bankacılık Kanunu’nun “Zimmet” başlıklı 160’ıncı maddesine aykırılık oluşturduğu düşünülmektedir.
Siyaset ve ticaret herzaman içiçeydi. Ama hiç bir dönem bu kadar ileri gidilmemişti.
Çünkü siyaset etkili olmasa idi böyle bir kredi verilemez ve verilmiş olsa bile ilgili Banka yöneticileri yukarıda belirtilen Zimmet suçu ile ilgili yargı karşısına çıkardı.
Ne yazık ki bu gibi yüzlerce kötü örnek var ve sayıları giderek de artıyor.
Bunlar önlenemediği sürece de ahlaki değerler bozulmaya ve halk da yoksullaşmaya devam edecektir.
Ne güzel Ticaret.
Bi kamu bankası benim evi alsa
2 yıl sonra yarı parasını bana geri satsa.
Ne olur?
86 milyonu tokatlamis mi olurum?
bozkurt geri er ulan paramııııııııııııııııııııııııı :he:
:drunk:
Bak tek abi ne diyor,
İhtiyacın olmuyan parayı borsaya ver, sen napıyon parayı geri istiyorsun..
Para mara yok, bitti ğitti, unut sen o parayı, hayatta vermem, ölünce alırsın :drunk:
https://youtu.be/fEN9M5CF4eo?si=ieJHjwN4e1hEO4a6
Yalnız adam twitte şimşek quin i etiketlemiş. Kiler binası neymiş eklediği adam komple ülkeyi iskontolu hale getirdi:) ufak gelir uğraşmaz bu işlerle.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Aktoto karatoto yarın gelecek olan doji sonrasi Bazarertesi belli olur.
Ben enflasyonun borsaya çok önemli etkisi olduğunu Buffet'in yaklaşımıyla öğrendim. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın "İki ay üst üste yüzde 2'nin altında bir enflasyonu, uzun bir zaman sonra ilk defa görmüş olacağız." sözü de konunun önemini ortaya koyuyor. Enflasyon ekonomide başka nelere yarayışlıdır bilemiyorum ekonomist olmadığım için. Futbolcuydum spor kulübünde, libero oynardım.
bozkurt,
bendeki kchol senin lotların mı erken çıktın:)
Yarın kapanışa ÇUVAL karar verecek.
yarışmacı arkadaşlara başarılar:wave:
Enflasyonun olmaması ya da düşük olması ekonomide başka nelere yarayışlıdır bilemiyorum. Borsadaki hissen ikiye katlasa enflasyon üçe katlasa zararda olmuş olursun. Hâliyle para borsadan çıkar, dışarıya yönelir. Enflasyon yoksa para kazançlı bir yer arar... Lan!?.
Benim sistemim şu kendime üç beş eşek buldum. Bunları gün içinde al sat al sat. Komisyon vermeden hedef ilk önce sigara parası sonra ekmek arası döner sonra emekli yevmiyesi olarak belirledim. Bazen yarım emekli maaşı da çıktığı oluyor. Her gün aynı mantıkla hareket ediyorum. Çok nadir ekside bitiriyorum günü. Ama bunları komisyonsuz Midas ve veri ücreti ödediğimiz Gedik ile birde bilgisayar dan gündemi takip ederek yapıyoruz. Biz üç kişiyiz. Bir arkadaşım %50 yaptı üç ayda hanımında komple S1 olduğu için yüklü. 1,5 milyon K lik. Ona düğünleri S1 alıp sattırıyorum. Benim maliyet 18 olmadığını için S1 de onun gibi rahatlıkla dalmıyorum.
Çizgiyi yanlış çekmediysem adamlar teknik çalışıyor. Direksiyon hakimiyetini kaybedecek gibi olmuşlar ama nihayet yollarını düzleyip bir buçuk yıllık trendin üstüne çıkmayı başarmışlar. BİST 100 aylık: https://invst.ly/1b900-