Adamlar duran bir varliga yatirim yapmak istemiyorlardir.. sermaye baglamak islerine gelmiyordur.. olamaz mi?
Syg,
Printable View
geleceğe yönelik planlarını açıklasalar hiç fena olmaz..uzun vadeli planları ne..sadece üretimi 40 bin tona çıkarmak hedefleri olmamalı...
ONEPLUS A5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yıllık 7000 ton üretim ile gayet güzel büyümüş temettü dağıtmış iken 42bin tonluk kapasite benim için gayet güzel ve yeterli bir hedef...
Mal da mülk de yalan ama oyalanıyoruz işte...
Daha düne kadar 0 poltk'im varken, bugün şirketin 1/2000'i çok şükür benim. İmkan olursa, 1/1000 veya 1/600'e kadar çıkmak istiyorum. Daha önce söylediğim gibi, poltk tutmak bir zevk.
Üretim kapasitesine gelince.. bildiğim kadarıyla o 42 bin ton rakamı sadece bir rapor ve izin. Şirketin elinde o üretimi gerçekleştirecek kapasite yok şu anda. Bu bir anlamda kayıtlı sermaye tavanı gibi bir şey. İstersen oraya kadar arttırma iznin var, sadece izin almışsın, ama hemen arttıramıyorsun. Sanıyorum ilk etapta üretim 14.000 tona çıkacak. Ve dahası için de mevcut fabrika da yer yok. Peki 14.000 tona hemen 2019'da çıkabiliyor mu?
Arazi ve duran mal varlığına yatırım konusuna gelince.. bazen gururlanırız ya bir şirketle, eskiler bunu çok yapar özellikle; sadece arazisi, binası bu kadar eder derler. Duran varlık da, üretim yapan yerleşik bir şirket için önemlidir. Duran varlığa yatırım yapsınlar ki yerleşik olduklarını görüp para bağlayalım. Yarın kiraladıkları binayı boşaltıp ne olduğu mechul bir yola girmesinler. Arazisi olsun. Gidip fabrikanın taş duvarlarına pat pat vurup, toprağını avuçlayıp, burası bizim diye haykıralım.
Bir yakınımın arge mühendisi olarak çalıştığı bir fabrika vardı. Önce kiralık binadaydılar. Ama bir yandan arazi bakıyorlardı ve almışlardı. Bina yapmışlardı. İşleri büyütme evresinde oraya taşındılar. Poltk daha önceki sayfalarda da belirtildiği üzere, bu fabrika alanını doldurmuş. Bu üretimi burada daha da katlaması zor. Özellikle 42.000'li rakamlara. Yani önümüzdeki yıllarda kiralık veya mülk olarak bir yer bakmalı. Temennim mülk olması. Ama ona da çok para gider. Artık bakıcaz. Olmadı herkes evini açacak, her eve bir mikser koyucaz. Kimyagerler arada girip çıkacak. Yeter ki kira parası ödemesin şirket. Kira olayı kimyamı bozuyor benim. Daha ne oldu demeden bir sonraki ay geliyor.
Bir zamanlar bir video izlemistim.
Google google dedikleri nedir diyordu.
Bir buyuk hangar gibi bir yer vardi.. icinde sogutulmus bir ortamda yuzlerce server, yanan sonen isiklar, biribirlerine renkli kablolar ile baglanmis..
Ortada kimse yoktu...
Sadece yanan sonen isiklar.
Syg,
Yatırımlar bitti ve kapasite 14bin tona ulaştı. Pazar sorunu da yok... Artık önümüzdeki bir yıl bu kapasite artışının bilançolara yansıma zamanı... Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik... Çok uzun değil 2020de yüksek verimli temettü alırız... Haa şirket baktı ki işler büyümeyi gerektiriyor; yeni firma satın alma ya da yeni mekanda daha fazla üretim gerekiyor, temettü vermesin büyümeye devam etsinler. Gördüğüm şu ki; şirket iyi yönetiliyor ve halka açık payların çoğunluğunun sahipleri hisselerini yatırım amaçlı tutuyorlar. Bu borsada bundan iyisi zor bulunur.
Mal da mülk de yalan ama oyalanıyoruz işte...