TCMB'nin deposundan alabilirler. Kendi ZK'larını borç almış olacaklar. Swapla döviz elde etme devri şimdilik bitti. 50 milyar dolar para piyasasıyla kapatılacak bir tutar değil zaten; sendikasyon ve eurobondların çevrilmeye başlanması lazım.
Printable View
Kendi ZK'larını borç almış olacaklar.
İyi yakaladın hocam !
But the dramatic acceleration of finance’s growth that occurred after the
1970s was not just the result of greater use of financial services by real
economy households and businesses. Equally striking is that for each
unit of financial services consumption by the real economy, the financial
system itself did far more, and more complex, activities.
Alıntı:
DEBT AND THE DEVIL MONEY, CREDIT, AND FIXING GLOBAL FINANCE
ADAIR TURNER
Jamiroquai - Deeper Underground
I'm going deeper underground
Sn jONDOWES
Faydalı sayfanızdan/paylaşımlarınızdan ötürü sizi tebrik ediyorum...
Başarılarınızın devamını temenni ediyorum...
Cevabınız için de tşk ediyorum..
Tüfex i takip edebileceğimiz bir sayfa/link adresi var mı?
saygılar/başarılar
Güncel swap oranları - 1 yıla kadar olanlar fx swap, daha uzunlar cross currency swap
https://c2.staticflickr.com/2/1812/4...cd3f013f_b.jpg
Hocam selamlar, severek izliyoruz.
Birkaç sorum var:
1. Ekonomik büyüme nedir?
2. Cari fazla, ekonomideki en süper şey sayılır mı?
3. Ekonomi ve yatırım öğrenmek, "günlük hayatta kullanmak" için açıköğretim iktisat okumak faydalı olur mu?
4. TCMB'nin para basması piyasayı ve alım gücünü, nasıl etkiler? (Yıldız Tilbe'nin meşhur olan önerisi.)
5. TCMB'nin para basması ile iç borçlanmayı kapatabileceğini okudum, geçmiş tarihte bankaların müşteri mevduatlarını ödeyememesi durumunda bu yönteme neden gidilir(e)memiş?
2016
Akbank geçen yıl Mart ayında 1.2 milyar dolar karşılığı 367 gün vadeli iki dilimli sendikasyon kredisi almış, kredinin toplam maliyeti dolar dilim için Libor artı yüzde 0.85, euro dilim için Euribor artı yüzde 0.75 olmuştu.
2017
Bankadan KAP'a yapılan açıklamada, toplam maliyetin 1 yıl vadeli kısımda Libor artı yüzde 1.45 ve Euribor artı yüzde 1.35, 2 yıl vadeli kısımda ise Libor artı yüzde 2.20 olduğu ifade edildi.
2018/Mart
Kredinin 1 yıl vadeli diliminin toplam maliyeti Libor + % 1,30 ve Euroibor + % 1,20; 2 yıl vadeli diliminin ise toplam maliyeti Libor + % 2,10'dur" ifadesi kullanıldı.
Bu yakınlarda yeni bir sendikasyona çıkacağını biliyorum Akbank ın...(1 ay içinde)
Sendikasyonda oluşabilecek faiz oranlarını hakkında bir görüşünüz varmı?
Bunu Tl olarak yurtiçine 3 aşağı 5 yukarı kaça satar?
saygılar/başarılar