yahu ne bilimi ne ilimi
ne aklı ne fikri
varsa yoksa ecdad, din, goygoy
Printable View
Emperyalizmin yeni planı :
25 yıldır Irak Sünni Kürt bölgelerini yönettirdikleri kendi güdümlerindeki Barzani/Talabani hanedanlıklarını tasfiye edip bölgeyi anti-İslam, anti-Osmanlı, anti-Türkiye PKKcı unsurların etki alanı haline getirmek ...
Batı dünyasında sarsıntı olacakmış [emoji23] [emoji23] başkanım Ortadoğuda millet birbirini boğazliyor, karılarıni kızlarını esir pazarında satıyor, Suudi ulema heyeti de #satış caizdir# fetvasi veriyor, maşallah sevgi dostluklar ve barış içindeyiz biz, Batı dünyası düşünsün :kahkah: :kahkah:
HTC Desire EYE cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Batı demek 400 yıldır dünyanın kanın emen Şeytan İmparatorluğu demektir ...
Dünyanın Batıdan alacağı 400 yıllık muazzam tarihsel intikam var ...
29.11.2015. Rus uçağı düşürüldükten 1 hafta sonra.
Akp'liler sevinçli, davutoğlu-erdoğan 'uçağı ben düşürttüm diye iç politika primi yapmaya çalışıyorlar. 15 temmuz darbe girişimi henüz olmamış, pkk fırat'ın batısına geçmemiş, (600 km henüz komşu olmamışız), putin'den özür dilenmemiş, suriye politikasını eleştirenlere 'rus-iran' ajanı denildiği dönemde yazmış olduğum yazıyı noktasına dokunmadan, aynen buraya alıyorum. Güncelliğini koruyor, çünkü akp vatandaşlara emperyalist hikayeleri anlatmaya başlamış.
Linki burada
http://www.hisse.net/forum/showthrea...0#post12564880
Akp'li arkadaşların o dönemde yazdıklarını burada paylaşabilecekleri bir yazıları var mı?
.............
29.11.2015
Dış politka akıl ve tarih bilgisi üzerine kurulur. Şimdiki yöneticilerimizde akıl mı yoksa tarih bilgisi mi yok?
Maalesef ikisi de yok sanırım.
Tarih bilgisi yok diyelim, şu basit olayı neden göremiyorsunuz?
Hangisiyle komşu olmak istersiniz?
a) Esat b) Pkk c) İşid
Bizimkilerin cevabı Esat olmasın da ne olursa olsun.
Esat bir kişi değil bir rejim ve bölgenin önemli aktörleri köklü rusya ile iran arkasında olduğu sürece yıkılmaz.
Rusya ve esat la konuşup türkmenleri ellemeyin ve kürt koridoru istemiyorum diye anlaşmamız gerekirdi. Anlaşırdık.
Çünkü akdenize bir koridorla açılan kürdistan abd ve israil projesidir. Ve bizim ulusal çıkarlarımıza terstir.
İş işten geçene kadar feto uyarılarına aldırmayan hükümet bu konuda da iş işten geçene kadar olayı uyanamamıştır. Bir hayalperestlik bir hezeyan içinde politikalar uygulamışlardır. Rus hava desteğiyle dün kürtler fıratın batısına geçmişler. Türbeyi kaçırmayı kahramanlık olarak görenler olayın önemini anlamazlar. Bizim engel olmamız gerekiyor fakat ruslar uçak düşürdüğümüz için daha çok sevkiyat ve operasyon yapıyor. Acizlik içinde köşeye sıkışmış durumdayız. Uçak olayı da zaten çaresiz bir çırpınıştı sanırım.
Bizim çıkarlarımız rusya, iran, çin blokuna yakın olmamızı gerektiriyor. Böyle düşünen vatansever subaylarımızı bir kumpasla tasfiye edip komuta kademesini kaydırdılar. İktidarda akp vardı. Şimdi de orduda niye feto operasyonu yapılmıyor diye ağlaşıyorlar.
Ruslar iyi satranç oynarlar, hemen şah çekerek başladılar. Paris terörü nedeniyle höt korkusu yaşayan fransızların yanında bizi işid destekçisi ilan ettiler. Petrol ticareti yapan ve tarihi eser kaçakçısı olan kişiyi enerji bakanı yaptılar dediler. Uluslararası toplum yandaş gazetelere değil putin'e inanır. Turizm ve işçilik onların gideri bizim gelirimizdi, kestiler.
Bunlar yasal tedbirler. Hiç kimse şunu sormuyor. Siz tırlara silah yüklemeyi biliyorsunuz da adamlar bilmiyor mu? Ruslar bizle niye savaşsın, vekaletini taşerona verir geçer gider. Pkk yı tepeden tırnağa modern silah, teçhizat, füze ve uçaksavarlarla donatırlarsa biz ne yapacağız? Pyd işid le savaşıyor diye neredeyse meşruiyet kazandığı ortamda rusya pkk nın maddi manevi bütün sorunlarını çözebilir. Pkk bayram yapıyordur şimdi.
Kendileri gibi düşünmeyenleri hain ilan edenler, uçak düştü diye pkk ile aynı konuya seviniyorlar.
Osmanlı'nın parçalanması osmanlı rus savaşıyla başlar ve çıkaranlar padişaha gaz veren devşirme dalkavuklardır. (O dönem jöle var mıydı bilmiyorum.)
Ortadoğudaki cehalet ve savaş döngüsü bizim ülkemize de sıçrayabilir. Farklı etnik köken ve mezheplerden oluşan bizim toplumumuzu bir arada tutan laik ve demokratik cumhuriyettir. Kurtuluş savaşıyla bağımsızlığın bedelini ödedik ama laiklik ve demokrasi Atatürk sayesinde havadan geldiği için bedelini ödemedik ve değerini bilmiyoruz, hep birlikte cumhuriyete sahip çıkalım.
-Abd ve ingiltere öncülüğünde koalisyon ülkeleri 1.5 milyon Iraklı kardeşimizi bombalayarak öldürdü. (İşid bunun sonucudur, şiiler yönetimde etkin olup sünnileri dışlamışlardır.) Kimyasal silah yokmuş pardon dediler. İktidarda akp vardı. Amerikan askerleri işgal için topraklarımızı kullansın diye meclisten tezkere geçirmeye çalıştı. Müslüman kardeşlerimiz öldürülürken gık çıkarmadı, zaten o nedenle iktidara abd icazetiyle getirildi. 1 tane müslüman 1 tane cuma çıkışında 1 gösteri bile yapmadı.
-Yine Libya'daki petrol yağmasına katılabilmek için uçaklarımız Libya'daki kardeşlerimizi bombaladı. İktidarda akp vardı. (Tatilde tanıştığımız kaddafi'nin meb bakanının oğlu, otelde bir türk le yabancı arasında tartışma çıkmış diye bir yerden bıçak bulmuş yabancıya saplayacaktı neredeyse. Eşhedü enla ilahe.. diye kelimeyi şahadet getirirken bıçağı elinden aldık, biz varken böyle yapmana gerek yok dedik, gururlandık. Ülkeni bombaladığımız için affet bizi dostum.)
Peki, 1974 Kıbrıs çıkarmasında bize uygulanan petrol ambargosunu bütün uluslararası baskılara rağmen kim deldi?
Dönemin petrol bakanı Saddam İskenderuna tankerlerini yolladı. Uçaklarımız o sayede uçtu.
Dönemin Libya lideri Kaddafi de bize götürülecek yardım ve yedek parçaları kendi sırtıyla uçağa taşıdı.
Kendisi gibi düşünmeyenleri hain ilan edenlere soruyorum, bu durumda hain kim?
Bırakınız bu hayalperestliği, ümmetçilik masallarını...
Zor günler bizi bekliyor, halkın haber alma hakkı daraltılırken uyanık olalım, eş dost konu komşu herkesi uyarıp Atatürk Cumhuriyetine sahip çıkalım...
Saygılar...
ruslara bile serti görünce eyvallahı çeken bizim cesur(!) arkadaşların abd'ye dayılanmalarına inanmıyorum...ama....
eğer bu olanlar göründüğü gibiyse abd bunu bizim bankaların,şirketlerin,vatandaşın burnundan fitil fitil getireceklerdir.
şimdi laylondan milliyetçiliğe girmeyelim abd dünyanın kural koyanı,uygulatanı, uygulamayanı dağıtanı...şü an türkiye'de erdoğan ne ise dünyada da abd o...hepimiz biliyoruz.yoksa türibünler için ben de yazarım yok abd kimmiş,yok abd'nin uşağı olmayın,yok kendimize güvenelim,yok biz de deviz falan filan...
ama gerçekler acı ve yaşananlar gerçekse bence borsada long olmak ani ve sert para kayıplarına neden olabilir...dikkat...
Bir de şöyle hoş bir şey var. Tarihten:
Sermaye Yok ya da para nereye gidiyor diyenlere belki bir hatırlatma olabilir
https://twitter.com/kulturistan/stat...38003235979264
Not: merak edene yorumlarda makalenin tamamına sesli olarak erişim de var.
zarrab abd CNBC tv sine konu olmuş...money laundring diyor yahu....bildiğin kara para aklama...
özetle uzmanlar ilişkilerin 1974 ten sonraki en kötü seviyede olduğunu söylemiş...
davaya yakın kaynaklar dava sonucunun TR için utanç verici olabileceğini söylemiş...
kasımda başlayacak NY duruşmalarıyla işler daha kötüye gidebilir demiş...
incirlik üssünün kullanımında sıkıntılar ortaya çıkabilir demiş...
falan filan fıstık...ülkenin başına örülen çoraba bak...abd bulmuş malzemeyi, fırsatı gole gidiyor...kalede kim var?
https://www.cnbc.com/2017/10/20/tens...ing-trial.html
Simdide tlf isteme muhabeti cikti abd istemis piyasa turkiye tlfnu verdi vermiycek gibi bir fiyatlmaya girerse sasirmam artik oha derim
...bir çırpıda vizeyi yasaklayan,
teröristlere resmi rakamlara göre 3.000 tır gayri resmi rakamlara göre allah bilir miktarda silah yollayan,
peşmergeyi eğitip donatan ve bizzat savunma bakanlığı tarafından maaşa bağlayan,
halkbank gmy içeri atan,eski ceosu,eski bakan hakkınta tutuklama kararı çıkaran,
bizzat erdoğan'ın korumaları hakkında tutuklama kararı çıkaran,
f.g yi koruyan,kollayan,destekleyen
bu ülkenin bankalarımıza böyle bir çuval giydirecek olması neden şaşkınlık yaratıyor asıl beni bu şaşkınlık şaşırtıyor...
yahu anlamıyormusunuz Hititçiyiz dedik ya,
atalarımla gurur duyuyorum
ilk tekerleği buldular, buğdayı değirmen taşında öğüttüler
en baba ecdad Hititlerdir
1 hafta vize haberleri,kalkıyorla geçti..
Bugün okuyoruz ki,ABD kendi elemanın telefonu için NOTA vermiş..
Bugün Fehmi Koru, kendi sitesinde de uyuyan akplileri uyarmış..70 ülkede askerî varlığı olan bir ülkeye karşı ne yaptığınızı biliyor musunuz?
Attığınız her adım size zarar verecek der, AKP li Fehmi Koru...
SM-A800I cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu işlerin sonunda borsa beklentim 25.000 puan eksi.
Şu an Lale Devri..devam
Dünya döner,devran döner...
Görünene Aldanma
...............
yarın borsa düşerek m açılacak? yükselerek mi açılacak? bir de bu telefon isteme muhabbeti çıktı abd nin...neymiş telefonun mülkiyeti onlara aitmiş...hay ben sizin telefonunuzun...
Bazılarında şimdiden korku dağları sarmış. Dik durun birazcık yahu.
Lenovo P1a41 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
http://www.reuters.com/article/us-ja...-idUSKBN1CQ0UW
Japan PM Abe's ruling bloc on track for big win in election: TV exit polls
Japonya'da bugün yapılan seçimlerde,Başbakan Abe zafer kazandı.
Cuma günü realizasyon niyetlerini belli ettiler. Yarın ve sonraki günlerde görürüz nasıl olsa realizasyon derecesini.
Benim için fark etmez. Satışlar otomatik gidiyor. Daha 37 ye ancak çıkabildim. Şimdilik 100 e kadar yolu var. 100 den sonra dövizleri devreye sokarım. Hedef 300 olur. Umarım yukarı sürerler.
TP için U100 93 bin. Ondan önce olmaz.
Dayan PY, diren PY. [emoji1]
Lenovo P1a41 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu hafta yeni zirve bekliyorum bist100
Halkbanka ceza vereceğine ceksin pis fonlarini herkes icin en güzel yol bu
Halkb vakbn hissesi olanlar. Simdi satilirsa tercih derim ama olur da ceza gelirse asla satmayin hissenizi.
Olasi Ceza dan sonra yalama abd fonlari halkb ve vakbn almak icin birbirini ezecek.
Fidel okan twiter da yazmis avukat. Böyle bir ceza girisiminin olmadigini soyledi.
Abd seytani dillendirerek bir seyi yapmaz. Aniden karar verirler. Sok uygulama. Medyaya sokaga dustuse bu karar. Gelmez bence.
Ayrıca birkaç arkadas cuma günü bu is bitti satan şatti demis fiyatlandi gibisinden. Cok yanlis.
Bu karar bankalara taban yedirir.
Simdi çıkmak tercih ama olursa karardan sonra hissenizi les yiyici abd fonlarina kaptırmayın
Akp hukumeti cok seyi batırdı. Burayi geciyorum.
Les yiyici abd fonlari neden hala fedin sicak dolarini buraya tasima yarisi yapiyor.
Hala bu soruya net bir cevap yok.
Cik bu ulkeden sevmiyorsan dolarlarini hamal gibi taşıma arkadas. Bu kadar basit
Boyle bir ceza olursa elimdeki tum parayla halkb alicam. 20 hedefli. Ytd
Halkbank olayında takip edip anladıklarım:
Bankalarımız için bir soruşturma yok. Ama Reza ve Halkb GMY mahkemesinde 'ambargoyu benim finansal sistemimi kullanarak deldiniz.' sonucu çıkarsa ki öyle gözüküyor, o zaman abd finans otoriteleri de mecburen-otomatik olarak soruşturma ve ceza kesme işlemine başlarlar. Daha süre var buna, bilanço vs. için taşıyanlar hala taşıyabilirler. Arada bir şey olmazsa tabi.
Uluslararası bankacılık sisteminin merkezi abd. Cezayı ödemeyiz vs. dersek, Halkbank'ın swift kodları sanırım, onları iptal edip sistemden Halkbank'ı atabilirler. O zaman banka uluslararası ödeme ve transfer yapamaz. Fatura tahsilatı yapan PTT şubelerinden bir farkı kalmaz.
Mahkeme süreci, bizimkilerin tepkisi, pazarlıklar vs.. süreci iyi takip etmek gerekiyor alıp satacak arkadaşlar için. Diğer bankalarımız da işin içine girebilir.
İpin ucu adamlarda yani.
Abd fonları bize gelir, amaçları bizi yıkmak değil, şimdilik en azından. İstediklerini yapmak için kademe kademe sıkıştırırlar. Kozları çok.
Adamlardaki koz = Bizdeki taviz
Olumlu siyasi gelişme ise Barzani'nin Musul ve Kerkük'ü (fil ve kaleyi) bir günde kaybetmesi.
Kozumuz yok denecek kadar az ama bölgede önemli bir değerimiz var.
Bizi gözden çıkartıp ipimizi çekmezler ama çok uğraştırırlar.
İki taban kesinlikle..
Genelde böyle bir olay öncesi yukarda olacağımız...
Unutmayalım..!
ABD ile çok konu var..
Her gün artıyor..
HALK , 1 tanesi..
9 aylık bilanço arcelik 2017- 9 aylıkkarı 2016 ya göre yüzde 30 azalmış......
Ben 52 yasindayim bana dokunmazlar ben yasliyim.
O eskidendi.
Milletin cani burnunda. Salak salak konular icin basini belaya sokma. Ip bulmak da zor değil cengiz.
Bi daha sakin kimseye hakaret etmiceksin bu topic de.
Iki haftadir 16.30 dan sonra abd seansila nasil alimlarin geldigini gorduk.
Halkb de olasi ters kararda abd fonlari ucarak gelecekler.
Olur da karardan sonra sakin kimse malini fed dolarini bozup tr piyasasina kosa kosa gelen abd fonlarina kaptirmasin.
Bana gore olumsuz karar kisa vadede gelmeyecek. Ytd
bu arada ekonomi içinde birbirimizi pozisyonlarımız nedeniyle kırmayalım üzmeyelim akşam saat: 10'dan sonra az çok belli olur. akşam fb-gs maçına kadar çıkın dolaşın oksijen alın yada şekerleme yapın enerji toplayın. :) gece uzun olabilir. saygılar herkese
Trolleri yok sayın. Çok rahat edeceksiniz.
Şimdi son kez tekrar edelim :
Pazartesi satış matış yok, haber fake
Ekim vadenin pala yakasını bırakmaz
Aralık vadede boruyu döşer
Boruya U profil takar, terse döşer
Rekor mekor derken vade biter
Şubat vadede ABD öper, ismi lazım değil bankası taban taban
Günler böyle geçer gider
%65 i yabancida
Bu %65 payin en az % 40 i abd li fonlara ait.
Cek usta parani herkes rahatlicak.
https://m.dunya.com/kose-yazisi/bors...-elinde/366407
Tayyip 'in borsasina getiriyorsun fed in sicak dolarlarini.gece gunduz zirliyorlar. Yapma yatırımı sat elundekilerial dolari hadi yoluna.
Blackrock abd li fon degil mi ? 17-25 aralik surecinde elimizde ciddi halkb senedi var sorun gormuyoruz yatirimia devam edecez diyen.
Merril den yapan abd li mis mis de mus mus. Adam kendileri aliyoruz turk bankalarini diyor
Bencede halkb ye kisa da ceza gelmez. Gelirse asla bu merril e fln hisseinizi kaptirmayin derim.
Ac kurt gibi fed dolarini bozup halkb ye yatirim yapacaklar.
Her zaman ki gibi
https://www.google.com.tr/amp/www.hu...klama-25431575
Blackrock halkb deki pozisyonu arttiriyor.
Blackrock merkezi new york.
Son 10 gunluk halkb takasi atabilecek arkadas var mi.
New york.merkezli bgc nin ne kdr alim yaptigini gorelim ;)
Abd fonlari ac kurt gibi para sokuyor buraya sorsan ee efendim iste onlar abd li degilmis mis de mus.
Sn ata,
Belirli aralıklarla maliyeti yapıştırmıştım. Şubat vadede short idim. Maliyeti 138 küsurdu. Son 122 hareketinde Şubat vadeyi kapatmak yerine Ekim vade long gittim çünkü beklentim U100 107 idi. Belki 108.5 diye de yazmıştım. Ekim longlar U100 108.5 ta bitecek şekilde İKG cinsinden satışa yazılmıştı. Cuma günü longların tamamı gitti, hatta Şubat vadeden short açmayı düşünürken yanlışlıkla Ekim vadede ek short açtım, cuma günü yaklaşık 550 puan karla onları kapattım. Tam bir hesaplama yapmadım ama anaparaya kabaca baktığımda ya 0-1000 puan karda, ya da 0-1000 puan zarardayım. Yani ciddi bir değişiklik yok.
Diğer sorunuza gelince, 145 değil, vadeli 150 ye kadar satışlarım sürer. Eğer realizasyonsuz gelebilirlerse orada bakarım duruma. (Bunu da daha önce yazmıştım). Realizasyon yaparak gelirse poz düzeltir, daha yukarılara kadar satarım. Şu anda vadeliye soktuğum para %9 civarında. Yani PY nin çok daha yukarılara gitmesi gerek, çökertmek için.
Bir arkadaş sormuştu, madem yukarı beklentin var, neden short açıyorsun diye. Ekran başında beklemiyorum, orta-uzun vadeciyim, bu vadede de (haftalık) göstergeler hala satta. Bana göre trend bitti (Trend dediğim EW de 3. Dalga), 5. dalga ile yeni zirve yapsak bile U100 de 115-116 üzeri çok zor. Ben kendimi U100 de 123 bine göre ayarladım. Realizasyon yapmadan gelebiliyorsa 123 e, hoşgelsin.
Lenovo P1a42 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG, Suriye'de Fırat Nehri'nin doğusundaki Deyrizor ilinde terör örgütü DEAŞ'ın kontrolündeki ülkenin en büyük petrol sahasını ele geçirdi.
Terör örgütü YPG 9 Eylül'de ABD desteğiyle başlattığı Deyrizor operasyonu kapsamında kentin kuzey kırsalında ilerleyişi devam ediyor.
Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Suriye'nin Irak sınırına hakim Deyrizor'un doğu kırsalında bulunan ve ülkenin en zengin petrol yatağı olarak bilinen El-Ömer petrol sahası terör örgütü YPG'nin kontrolüne geçti. Öte yandan YPG'nin, DEAŞ'ın Rakka kent merkezinden tamamen
çekilmesinin ardından bazı örgüt üyelerini Deyrizor'a takviye amaçlı gönderdiği öğrenildi.
YPG, 23 Eylül'de de Deyrizor'un kuzeydoğu kırsalındaki en büyük gaz tesisi "Konoko"yu işgal etmiş ardından bu ay başlarında Cafra petrol sahasını ele geçirmişti.
AA'nın harita alan ölçümlerine göre terör örgütü YPG Suriye topraklarının yaklaşık dörtte birini işgal ediyor. Deyrizor'u ikiye bölen Fırat Nehri’nin doğusunda ülkenin en büyük petrol sahaları bulunuyor. DEAŞ son 3 yıldır, söz konusu petrol sahalarından milyonlarca dolar gelir elde etmişti.