Aslında bu günlerde çok yükselmesi lazımdı. Çünkü yarın genel kurul var. Hesap sorulacak.
Haydi genel kurula?...
Printable View
Aslında bu günlerde çok yükselmesi lazımdı. Çünkü yarın genel kurul var. Hesap sorulacak.
Haydi genel kurula?...
Evet haklısınız umurlarında olmaz geçen sene de başkan geç geç bunları diye benim sorularımı bile okutmak istemedi. Okuduklarını da sansürlü okudular. Ama sonunda diyeceklerimi dedim.
Koca koca milyar dolarlık hisse sahipleri bile sustu. Hissedarların bu duyarsızlığına çok şaşıyorum.
Yapacak başka şayimiz yok benim amacım enayi olmadığımızı ortaya koymak ve vicdanlarını sızlatmak. Tabi varsa.
Bugün saat 12.00 de herkesi genel kurula bekliyorum.
https://foreks.com/haber/detay/62aaf...ktubu-imzaladi
Ben Telekomdayım ama her ikisi de eşek ölüsü gibi, bunların derdi nedir acaba, bu sektör sanki petrolle çalışıyormuş gibi fiyatladı, en diplerdeler.
Şirketin piyasa değeri 20 milyar dolarken dolar 1.4 tl imiş
Hem tesla da %30 değer kaybetmiş. Piyasa değerine Tl olarak bakın diyor. Onun için bu 2.2 milyar dolar piyasa değeri normal miş.
Hissedarı olduğunuz şirketin yöneticilerinin cevabı böyle bir tekme de siz vurun.
Çöpcell oldu diyordum yanılmışım,
Bu genel kurul bize gösterdi ki çukurcell olmuş.
İsa beyi orda susturdular bizleri Elektronik ortamı engellediler, neyse ki kapanışta bir yatırım danışmanı iki üç cümle söyledi.
Sonuçta her türlü oyun ile ve demagoji ile işi bitirdiler.
Sanki biraz daha düşsün şirket iyice batsın gayreti içinde bir yönetim var.
Yazıklar olsun.
Ben 2014'e kadar geri gidebiliyorum, bugün ilk kez 1$'ın altını gördü, Tarihinde ilk kez olabilir.
İlk kez Mayıs ayında almıştım, bugünkü alımlarımla maliyet ortalamamı 19.38'e çekebildim. Portföyümdeki en fazla zararda olduğum kağıt, Allahtan henüz ağırlığı düşük.
Tcellin ortağı Rus alfa gurubunu sıkıştırıp elindeki hisseleri ucuza almaya çalışıyorlar. Olan biten bu. Anladığım kadarıyla.
Mi Note 3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Genel kurul hazurun cetvelinde 665 katılımcının adı var.
25 adedi Türk geri kalan 640 adet dünyanın dört bir yanından banka, fon , sigorta vs. Vs. İnanılmaz bir tablo.
Temettü verimi artıyor her geçen gün. Hisse 24TLiken 51 kuruş temettü %2,13e denk geliyordu. Bugün itibariyle %2.9 verim. :oleyo:
12-13 gündür Bank of aralıksız her gün 3 milyon lot civarı satıyor
Takasın %82 si bunlarda zaten , 13 günde %84 den %82 ye ancak gerileyebilmiş
bakalım ne zaman gaz kesecek
her gün 3 milyon lot satan Merrill bu gün kuralı bozmuş 4 milyona çıkmış
15 gün hiç sektirmeden satmasına ilk kez şahit oluyorum . 82 milyon lot böyle bitmez ki:)
TCELL - TURKCELL
Alış 17,350 TL
Satış 17,360 TL
TCELL
*Turckell: Bağlı ortaklıklarımızdan Turkcell Finansman'IN %99,96'sına, Turktell , Turkcell Satış , Turkcell Teknoloji ve Superonline'ın ayrı ayrı %0,01'ine sahip olacağı, dijital banka şirketinin kuruluş izni için BDDK'ya başvuruda bulunuldu
Dijital banka için BDDK'ya başvuru yapmışlar hisse %3 eksi.
Bu telekom şirketleri iyice bataklık oldular, oysa faturasını kesip paralarını alıyorlar, yakıt yok, enerji yok, lojistik yok.
TT'de olunca bunu da takip ediyorum, biri başlarsa öbürü de arkasından ama tık yok.
https://www.dunya.com/sirketler/turk...-haberi-662121
Bir ara Karsan da güzel haber gelmişti , önce tınlamadılar hatta biraz aşağı bastılar , sonra roketlediler
bazen böyle taktikler yapıyorlar k.y da yanlış algı için , bu da böyle olabilir . bu güne bakmak lazım
Ama herşeyden önce 2-3 haftadır hergün devam eden şu yabancı satışı sonlanması gerekir , hiç sektirmeden günde 3 milyon lot satıyor , satış devam edecek endişesiyle iştahlı bir alış olmuyor , adamlarda 1 milyardan fazla lot var biter mi 3 milyon lot satmakla
Mantıklı, yoksa bu haberle gitmesi gerekiyordu, hissede son zamanların dibinde olmasına rağmen hem de.
Yabancı satışı bitmeden bir cacık olmaz, küçük yatırımcı yok, olanda da para yok zaten.:)
TCELL: 17,08-17,09 TL %1,7 ekside
Şirketin piyasa değeri 38 milyar TL (2,4 milyar USD)
20 yıl önce 20 milyar dolar eden şirketin şu an bu fiyatlarda olması ülkem adına utanç verici.
Varlık fonunun hisse geri alım yapması gerekiyor.
Merrill fiyata falan bakmadan mal boşaltıyor , sanırım maliyeti 1 lira falan belki de bedava
hisse 2 sene önceki fiyatına geldi
Nebati bey de ihracat patladı diyor , cari açığı pas geçiyor .Cumhuriyet tarihi boyunca böyle kötü dönem yaşadığımızı sanmıyorum
Açığa satış mı yaptılar bunlar acaba, batırdılar hisseyi resmen.
Açığa satışla alakalı bir şey değil , Bank of 1 aydır her gün ortalama 3 milyon lot satıyor , Ayrıca sahipsiz bir hisse
pek çok büyük holdingler geri alım yapıyor
Şise bu gün yeni bir geri alım proğramı açıkladı ve bu durum anında hisseye yansıdı
Bir diğer örnek Sahol da bank of 3 ayda 120 milyon lot satmış ama holding 50 milyon lot geri alım yapmış
TCELL de 1 lot geri alım olmadığı gibi varlık fonunun da bank of üzerinden satıp satmadığını maalesef bilmiyoruz
Mümkünse takas paylaşabilir misiniz? Biz bize eğeleniyoruz herhalde hisse de
Ek 28771
Şirket pazardan çekiliyor galiba bu nasıl bir düşüş. Buralardan dönmezse 200 haftalık emaya (14.79) gözünü dikmiş gibi.
Evet enflasyonu istediği gibi yansıtabilen bir şirket değil en azından beklenen hızda ama gayet doğrusal bir şekilde esas faaliyet karını artırmasına rağmen hisse fiyatı paralelde hareket etmiyor.
Endeksten de negatif ayrışıyor.
TCELL den ya geri alım kararı ya da 2. temettü dağıtımı yapmasını istiyoruz.
Bofa nın yabancı fon satışı bitmiş görünüyor . Alışa geçmiş .
ters köşe yapmazsa ,yön yukarı
YTD
İlk halka arz edildiğin de 8-9 dolarmış ,şimdi 1 dolar
bir de uzun vade yatırım diye övünenler yok mu
sabah ekotürkte Genel müdürün konuşması vardı , hisseye olumlu veya olumsuz yansımadı konuşmaları
5G alt yapı için 10 milyar dolar lazım ,bunun içinde togg da olduğu gibi kahramanlara ihtiyaç var diyor
6 işgünü kaldı.
Artık temettü için endeksten bağımsız bir harekete başlamalı.
Hisseler temettü verdiklerinde, en kısa zamanda temettü öncesi fiyatlarına ulaşırlar.
Bu da kadim bir bilgi.
Şöyle ki, 20 liradan temettüyü giren bir hisse, diyelim temettüyü verdi ve 19a düşerek o gün işleme başladı.
Konjonktürel bir ekonomik sıkıntı yaşanmazsa 20 liraya geri gelir kısa zamanda.SM-J415F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
'Ay İnanmıyorum Necdet Abi' vardı eskiden...onun gibi...denize kaçamazsın bir daha...YTD
https://www.tradingview.com/x/GiZDuTdx/
temettü olmasa, daha önce gördüğü 16.20 li fiyatları görürdü. temettüye 12 gün kaldığı için 16.89 da geziniyor. vereceği yüzde 3 para. temettü sonrası şelale düşüşü yapmasa bari.
2.1 milyar dolara turkcell veriyorlar. şaka gibi ama bütün hisseler aynı.
Simply Wall sitesinin analizine göre Tcell fair value yani olması gereken fiyat 60 lira.
https://i.hizliresim.com/qap9b4a.JPG
Turkcelle bak ..çalan vermez.
Hadi 2 yi 1,5 u anladık da 1 in altına düşmek niye..
https://i.hizliresim.com/iz32lv3.JPG
Ukrayna'daki 2 milyar $ yok olmasaydı benim de listemde olacaktı
Çok yazık oldu Turkcelle :(
ukrayna ile alakalı olsaydı, savaş başladıktan sonra 20,00 TL den 21 nisana kadar 24 TL ye yükselmezdi. dolar artıyor zam yapamadı kısmı da hikaye... bence yabancı kaynaklı... yabancılar bunu herhalde teknoloji hissesi olarak görüyorlar. nasdaq sert düştü zaten... ayrıca açıkladığı temettü oranı yabancıda büyük hayal kırıklığı yarattı.. bilanço beklenenden kötü gelmişti... v.s. beter fiyattan değer görüyor. enflasyon ve dolar kat kat artarken geçen senenin fiyatlarına indi.
benim portfoyümün içinede etti. bunu birde temettü endeksine almışlar. zaten temettü olayını saçmalık olarak görüyordum. temettü verilince o oranda hisse düşüyor üstüne birde % 10 vergi kesiliyor. akıl tutulması...
ayrıca bunun sayesinde de temettü olayını yatırımcıyı tokatlama, batırma yöntemi olarakta görmeye başladım. Tcell hissesi markası ve bilinirliği gibi durmadı... ha bundan sonra bir lot bile almayacağım, uzak durulması gereken tehlikeli hisseler listeme ekledim. halen mevcut portföyümde duruyor. kumar oynadım kaybettim mantığındayım. kumar... :)
Hissenin ortaklık yapısı değişti. o yüzden..
Rus Alfa Grubu’na borcunu ödemek için 2014 yılında Ziraat Bankası’ndan üç yılı ödemesiz 10 yıl vadeli kredi çeken Karamehmet borcunu ödeyemeyince, Turkcell yönetim kurulunda tek sandalyeye düşen ama yönetimde kritik önemi olan temsil hakkını da kaybetti.
Turkcell yönetimindeki son Çukurova Holding temsilcisi Avukat Tuvan önceki gün istifa ederken, yerine Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın geldi.
Hüseyin Aydın, Turkcell’in karmaşık hisse yapısı nedeniyle bir nevi ‘altın hisse’ görevini üstlenen Çukurova’nın hisselerini temsilen şirketin yönetimini üstlenecek. Bu gücü ise 2014 yılında Çukurova’ya açılan ve ilk taksit ödemesi 2017 yılında başlamasına rağmen yaklaşık iki yıldır ödenmeyen 1.6 milyar dolarlık (artı faizler) krediden alacak.
Çukurova söz konusu kredi karşılığında Ziraat Bankası’na elinde tuttuğu Turkcell ve Kuzey Irak’ta petrol çıkaran Genel Energy hisselerini teminat vermişti.
Son değişikliğin ardından Turkcell’in toplam yedi yönetim kurulu üyesinin 5’i kamu ve AKP geçmişi olan üyelerden oluştu.
Mehmet Karamehmet 2017 yılında çok eski dönem Pamukbank davasından 1,5 yıl hapis cezası almıştı. Bu arada elinden BMC fabrikası da alınıp Ethem Sancak'a verilmişti. Şimdi elinden kendi kurmuş olduğu Turkcell de alınmış oldu.
eski ortaklar bunu hazmedemedi. hisse satışına geçtiler.
Türkiye Varlık Fonu (TVF), Turkcell’in ana hissedarlarından şirketteki %26.2 dolaylı payı almak için anlaştığını duyururken, İsveçli telekom operatörü Telia Company Turkcell’deki %24.02 dolaylı hissesini 530 milyon dolar karşılığında satarak çıkıyor.
Telia, Turkcell’in %51’ine sahip olan Turkcell Holding şirketinde %47.1 paya sahip. Turkcell Holding’in geri kalan payları ise Çukurova Holding ve Rus milyarder Mikhail Fridman'ın ortak olduğu L1 şirketine ait. Çukurova Turkcell’de sahip olduğu payları Ziraat Bankası’ndan aldığı krediye teminat olarak vermişti.
TVF’den yapılan açıklamada, “Türkiye Varlık Fonu, Turkcell’in %26.2 oranında hissedarı oluyor. Telia Company, LetterOne, Çukurova Holding, Ziraat Bankası ve ilgili taraflar ile imzalanan sözleşmeler ile TVF, Turkcell'in en büyük hissedarı olacak†denildi.