6.03 noldu ki
Printable View
6.03 noldu ki
Yine başladı kamu banka satışları.Benim anlamadığım bizim piyasalar kapalıyken yapılan bu satışlarla kendi halkı dışındaki yabancılara ucuz dolar satma sevdası nedir?Şu an Abd piyasları açık öyle uzakdoğu gibi çok sığ piyasada yok.Bunların yaptıklarına akıl sır erdirmek mümkün değil.
Kuruyemisciden aldığım tuzlu yerfıstığı 25 tl'ydi 34 tl olmuş
Bence Necmettin Batırel'i dövizle mücadele komisyonu kurup başına getirmişler. Başka açıklaması yok bu tek tuş yüklü kamu satışlarının.
Şaşırt bizi mösyö Batırel, 10 milyar dolar şakkadanak satıver. 1 milyar dolar falan kesmiyor bizi.
Olmayan parayi nasil satiyorlar ya bunlar milletin bankaya yatirdigi dovizi nasil satar
Sonunda bi sey yapabilirler mi
Sizin o dolarlar vardi ya o dolarlar
Onlar artik yoklar :)
Sanırım merkezi batırelin adamları ele gecirdi bi 4,5 satıyor olmadı bi 4,5 daha olmadı bi daha sonumuz 3,5 olacak gibi
Arkadaş sabahtan beri beni çok kaygılandırdı.
Dolarları gram altın yapacağım ben.
Rahat uyuyamıyorum.
Yine gece düşüyor.
Kuyumcu kazansın artık.
Konu hakkında bilgi sahibi değilim peşinen söyleyeyim.
Altın yapacaktım ama miktar az olunca kuyumcu kazık atmaya yeltendi, dolar yaptıydım.
Bir de elimde Petkim var.
Onda zararım büyük tutuyorum.
Selamlar.
Bildiğim kadarıyla bugün 520'ye vuran 5 yıllık CDS Türkiye devletinin default riskine karşı yapılan sigorta. Yani Türkiye borcunu ödeyemeyecek ve bu sigorta müessesesi bu borcu ödeyip tıpkı bir varlık yönetim şirketi gibi devralacak.
Daha sonra da Türkiye'nin uluslararası ödemelerinden tahsil etmeye çalışacak. (örneğin ihracatçılara yurt dışından yapılan ödemelere haciz koyup ihracatçılara siz gidin kendi merkez bankanızdan alacağınızı tahsil edin gibi).
Yani o CDS direk olarak özel sektörü kapsamıyor olmalı.
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul seçimleriyle ilgili yaptığı açıklamada, "Seçimin yenilenmesi kararını itibarsızlaştırmak isteyenler ısrarla 'Nasıl olur da sadece Büyükşehir yenilenir?' diyor. 26 ilçenin her birinde sonucu değiştirmeyen oylar İBB'de toplandığında seçimin sonucunu değiştirebiliyor." dedi.
Fake news :)
Kuveyt turk en iyi oran genel oralak demi? Özellikle kapanis saati
Bu adamların robotlarında herhalde limit yok. Hadi bizimkiler tek tuş 1 milyar dolar satıyormuş da, alan taraf bir saniye içinde o 1 milyar doları almaya nasıl karar veriyor hayretlik iş :)
kuyumculara fahiş kar bırakmayın.
fiziki gram altını kuveytTürk'ten almak daha mantıklı.
makas dar, bir de gram başına 2.5 TL fiziki altın teslim komisyonu var o kadar.
makas+komisyon toplamda kuyumcunun fahiş karından daha az yapıyor.
(bu arada altın konusunda sık sık kuveytTürk reklamı yapıyor gibi oldum, oysa ki günahım kadar sevmem.)
Tcmb nin ihtiyac akcesini butce acigini daha fazla yapmamak ve emeklilerin prim odemeleri icin hazineye verecegi soylense de bence asil niyet bu degil.
Devlet ic borclanma yapmak istemiyor. Cunku yaparsa piyasa faizleri artacak, piyasa faizleri artinca buyume daha da dusecek.
Adamlar cin. Su faizden ne cektiler. Sirf piyasa faizleri artmasin diye dolar ve enflasyonu riske atmaktan cekinmiyorlar
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Valla sizlerin dolarlarınız satılıyormu bilememde geçen gece benim dolarlarımı geceleyin haberim olmadan almışlar.:)
Sabah bir baktım dolarlar yok.
stoploss'lar patlamış.
Allahtan TL karşılığını bırakmış ayıp olmasın diye:)
Kuveyt turk de hesab olan varmi bir internet bankadan satis fiyat versin
Allah bir şer veriyorsa,demek ki öyle uygun görmüştür,Allah'ın işine karışmanın alemi yok
Atalarımız olmayacak duaya amin denilmez demiş.
Forumun gidişatındaki gibi,dinin de yüklediği sorumluluk üzerine,neden bu şerle karşı karşıya kaldığımızı irdelemek,ders çıkarmak ve anlatmak daha faydalı değil mi?
Abi bi trade yapalım ya izlemekten kalbi yoracağım 5. 90 alıcıyım. 6.07 ortalama ile vermiştim. 3 kr zaten alış satışta fark var.
Dolar gece gece gene şelaleye bağladı.
6.04 oldu.
Geçen düşüşte 6.23'ten 6.05 indirmişlerdi bir gecede.
Bu gün 6.13 ten başlayan düşüş sonunda sabaha doğru 5.90 falan gelecekmi bakalım:)
Emredersin, herkes senin emir kipindeki sorularına cevap vermek için burada zaten değil mi?
Hayır, yabancısın biliyorum da, bir dil öğretilirken önce en kibar haliyle öğretilir herşey.
Misal önce "I would like to have a cup of tea please" vs. demeye çalışırsın ama bakarsın gerçek dünyada işler öyle yürümüyor, sonra "A cup of tea please" dersin yeter ama o "please" olmalıdır mutlaka güzel kardeşim. Ama bence sorun sende değil, sana Türkçe öğretende, ya da öğrettiğini zannedende...
Sahura kalkınca bi posta daha satarız. Bizde para bol elhamdülillah :)
Gene troller - ergenler basmış forumu, bide üzerine investing şelalecileri gelmiş.
Buda yeni terim şelale.
Heyecanlanıyorlar, biraz düşünce şelale deniyormuş :)
Akşam hacimsiz saatlerde tanzim satış arkadaş bizim bankadaki dolarları adamlar doları düşürmek için kullanıyorlar.
Yarın bankadan dolarları çekeyim de an azından benim dolarları kullanamasinlar.
Yine gitti birkac.kisinin dolarlar :)
Bakayım soyle bi satilanlara bunlar cumartesi71 ile roxette nin dolarlarina benziyor :kahkah:
Ben de yazacaktım kendisine ama o yada modlar silmiş sanırım orijinal mesajı.
Hayır ülke ve ekonomiyi bu derece kötü yönetip, ülke insanını kendi ülkesinin para birimindeki enstrümanlara yatırım yapmaktan imtina ettiren yöneticilerin de Allah bin türlü belasını versin der mi sormak isterdim kendisine.
Bu gibi insanların en temel sorunu bu; sorunların asıl kaynağını, bizi buraya götüren sebep-sonuç ilişkilerini yanlış kuruyor yada hiç kuramıyorlar maalesef.
Bişkek'e 35 milyon dolara cami yaptırmışız.