Polyurea müthiþ gözüküyor, 50 yýl ömür de cabasý, teraslarda üstüne þap atýp fayans vs. kaplanabiliyorsa teraslarda kendimi bildim bileli yaþanan su izolasyon derdinden kurtulduk demektir.
Printable View
Karpuz kýrýlmýyor maþallah. Efsane bir ürüne benziyor ancak maliyet nedir merak ettim doðrusu
Mi 9T Pro cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
1 milyarým da olsa o parayý vermem buna yazýk günah yaw
iPhone cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Konut Sektörü: Satýþlar ve fiyatlarda yavaþlama baþladý
Turkey Data Monitor: Haziran-Aðustos'ta yüksek artýþlar sergileyen toplam konut satýþlarý Eylül'de yýllýk %7'ye yakýn düþtü. Sektörün saðlýðý açýsýndan daha önemli olan ilk (birinci el) satýþlarda düþüþ yýllýk %20 civarý ile çok daha çok sertti.....
https://www.paraanaliz.com/2020/reel...basladi-52335/
Ýmarlý topraðý olanlara sadece bir tavsiye.. Ýnþaat bölgeniz iþlek yerdeyse kesinlikle belli sayýda dükkan maðazayý sitenize ortak mal olarak isteyin.. Bu maðazalar kiraya verilerek aidatýn ya tamamýndan ya da önemli bir bölümünden kurtulursunuz.. Müteahhite yer verirken acele eden herkes neticede alacaðýnýn azýný alýr.
https://tlgur.com/d/GLrZb9M4
Kendi evine sahip olan Avrupalýlarýn yüzdesihttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...0f5c371898.jpg
https://www.youtube.com/watch?v=YfdR...&feature=share
Baþtaki hikaye ilginç..
hisse.net kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Balýkesir in Her yeri öyle maalesef. Merkezdeki ev fiyatlarý nasýl? Ben bu rakamlari gördükçe ya biz çok fakiriz yada insanlar çok zengin diyorum. Gayrimenkul alma hevesim kalmadý hiç.SM-G975F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
TL bazýnda fiyatlar sürekli artacak, Altýn ve Dolar Euro faizine göre gerileyecek.
M1 para arzýmýz çok fazla geniþliyor. Sürekli devalüasyon modundayýz! Bunu bilerek yapýyoruz.
Gelir garantili projelere ödenen büyük bedeller zenci taraðý gibi olmuþ!
Altyapý projeleri Nakit para ile yapýlsaydý 10 tane yerine 1 tane yapýlýrdý ama borçsuz yapýlýrdý ve halka kullanýmý ucuz olurdu!
Gayrýmenkul varlýklarý ve Araç filo güçlü ellerde ve fiyatý istedikleri gibi belirleyebilirler. sizin gibi zayýf eller ise sürekli gideeek fakirleþecek.
Asgari ücret 300 yeþil soðan bile etmiyor artýk!
Vergi vermeyen ve kayýtdýþý olan iþler ekonomiyi duman etti. Giderek daha da fakirleþeceðiz.
Futbolcu Nasketçi TaksiPlakasý Doktor Müteahhit vs vs elden nakit ödeme alýr ve vergi nerdeyse hiç vermezler ya da oran olarak çok düþük verirler. Bu vergi vermeyenlerin yükü vatandaþa bindirildi. Dolaylý vergide Avrupa rekoru son 15 senedir bizde!
https://www.medyayazar.com/images/upload/52104851_7.png
Dolaylý Vergiyi arttýrdýkça kaçak içkidne ölenlerde sayý artýþý kaçýnýlmaz olur!
https://www.medyayazar.com/images/upload/52104868_7.png
Bu evin yükseliþ fiyatý hiç bir endekse uymuyor. Bu Egeen hissesine bakýp borsa süper kazandýrýyor demekle ayný þey.Mi 9T Pro cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
evet her ev ayný deðeri kazanmýyor. ama doðru yerden doðru zamanda doðru fiyata bir ev alýrsan bir þekilde orta uzun vadede kazanýyorsun. ha ben yatýrým için deðil oturmak için ev alanlardaným.
2. ev bitince þuankini tutayým kira getirsin diye bir düþüncem yok mesela
çünkü nakdin her daim kral olduðunu düþünenlerdenim.
Hele bu kira çarpanlarýnda...
Yatýrýmlýk evi kiraya versen gelir vergisi, emlak vergisi, eskime yýpranma tamirleri, boþ kalma maliyetleri, sýkýntýlý kiracý için avukatlýk masraflarý alýnamayan kiralar, her yýl kira artýrýmý için konuþma mücadelesi vs. vs. bir yýðýn ruhsal ve maddi sýkýntýlar.
1,6 milyonluk evi 5.000TL ye kira vermiþsiniz, yukarýdakileri göz önüne alýp 20 yýllýk vadede bir hesap çýkarýyorsunuz ki %35'lik vergi dilimi için elinize ortalama aylýk 2700TL net para kalmýþ. Dolar bazýnda daire fiyatýna bakmýþsýnýz ya ayný kalmýþ ya deðer kaybetmiþ.
Biri dese ki kiracýnýz devlet olacak, yani ödemeleriniz devlet garantili. Kiraladýðýnýz þeyi 200bin dolara mý aldýnýz? 25 yýl sonunda o 200 bin dolarý þak diye 214bin dolar vergiden arýnmýþ net olarak ödeyecek, bununla birlikte her 6 ayda bir hesabýnýza %35 lik vergi diliminde olduðunuzu varsayarsak net 5.160 USD yatýracak, TL deðil USD yatýracak, USD kaç TL olursa olsun. Yani aylýk 860 USD net, TL olarak 6.800TL. Devlet garantili.
Cazip gelmez miydi?
25 yýl böyle devam edecek deseniz kim kabul etmez ki?
Ýþte böyle bir gerçek getiri varken konut fiyatlarý ve iþyeri fiyatlarý abartýlý kalmaktadýr.
Türk ürünlerine ambargo uygulayan Suudi Arabistan þimdi de Türkiye den ev alan Suudi vatandaþlarýný izlemeye aldý. Yönetimin Arap yatýrýmcýlara evleri satýn baskýsý yaptýðý iddia ediliyor.
birgün þu pisliklerle ayný fikirde olacaðým aklýma gelmezdi...
selman fikrini sonuna kadar destekliyorum...
giderken kapýyý arkadan çekmeyide unutmayýn...
giden gitsin.
Geçen hafta Bursa da bir emlakçý arkadaþa Katar lý müþteri gelip 650 ye satýlan Yükselenpark soðanlý dairelerinden 600 den 5 tane satmýþ.. Katar lý 2 ay sonra gelip yine alým yapacaðýný söylemiþ ve deðiþik bir bölge araþtýrmasýný söylemiþ.. Yani biri almazsa diðeri alýyor.. Rus inculuz fransýz alman iran lý alýmlarý var.
Kredi faizleri yine artmýþ bugün. Son zamanlarda favorilerime aldýðým hiç bir evin satýlmamasýndan belliydi. Hükümet kararlý dolarý düþürmeye.
Ziraat 1.25
Mi 9T Pro cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Fiyatlar da düþsün. Hazýr borsadan da çýktýk ev param elimde veren olursa çat diye alacaðým ( yine bu faizle bile kredi çekerim iddialýyým o krediyi mutlaka gecerim uzun vadede ) ben fiyat düþüþü görmüyorum arayýp teklif veriyorum kimse kýl aldýrmýyor. Ýnatsa inat hadi bakalým.SM-N985F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hükümetin dolarý düþürme gücü bitti.. Faiz artýrýp dolar düþürürsen enflasyon patlar.. 7.50 altý hayal.
Bununda nasil olacagini merak etmedim degil.
Ýktisat prof.u olan sayin büyüðümüzün faiz düþerse enflasyon düþere eþdeger olmuþ.
Faiz artarsa dolar düþebilir tamamda, enflasyon u nasil artirir onu anlamadim valla.
Mesela dolar düþerse ,haliyle disardan aldigin her hammaddenin ve malin aliþ fiyati TL olarak düþer. Bu durum enflasyonu nasil patlatir ?
Patlar derken, düþer demekmi istiyosunuz acaba ! Lastik misali
SM-N770F cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Son kredi kampanyasý, kira çarpanlarýný çok yükseltti. 450binlik evin çoðu yerde kirasý 1500tl civarý. Bu kredi oranlarý ve bu çarpanlarla yatýrým çok mantýklý deðil. Muhtemelen 5-6aya piyasa tekrar oturur.
Eðer bir kredi kampanyasý daha olursa, uygun fiyata ev almak iyice zorlaþacaktýr.
Ev yapmanýn maliyeti de uçtu gitti. Gerçekçi olalým, önce dolar sonra maaþlar sonra kiralar artacak. Evler biraz geriden takip eder veya fýrsatlar belki çýkar ama 90 lara geri döndük kimse tl bazlý ucuzlama beklemesin derim...SM-N985F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ev yapmanýn maliyeti uçtuda Türkiye de evin ana maliyeti ev inþaatý deðil ki , ARSA maliyeti... Lüks semt deðil orta halli bir yerdeki evin maliyetinin %50 si arsa %30 u inþaat maliyet %20 müteahhit karý... resesyona girelim enflasyonda olsun 30 olan inþaat maliyeti 40 olsun þimdi o evi 110 a mý satacaksýn TL olarak... imkansýz... resesyon var.. ya boþ olarak bekleyeceksin ya da zora girdiysen arsa sahbi veya mütahhit kendi karýnda feragat edecek ... yani bir resesyon durumunda inþaat maliyeti artsa bile fiyatý alýcý belirler ve eðer alýcý çekilirse arsa sahibi ben illa bunu istiyorum diye fahiþ fiyat isteyemeyecek eski zamanlar gibi %40 %30 arsa payýna razý gelecek fiyat düþecek .. tek yolu bu... kadýköy %75 ile verilen arsalar vardý... adam 20 daire yapýyor 15 ini arsa sahibine veriyor... bunun fiyatýnýn düþmesi için yer yokmu sizce... fiyat TL de düþer dolar olarak da düþer ama bunun tek çaresi var ev talebi kesilecek... ev talebi kesilmezse fiyat aya bile çýkr...millet enayimi madem alýcýsý var malýný neden ucuza versin... benim evim 1 milyon olsun 5 milyon veren enayi bulayým 5 milyon az 5 milyon 100 bin ver diye pazarlýk yaparým ... enayi çok...
Maaþlar artmayacak. Eðer enflasyonla maaþlar artýyor olsaydý. Fakirleþme döngüsü içine girmezdik. Market ürünlerinin paketi ve içeri sürekli deðiþmezdi. Sorun gelirin düþmesinde,
ailede birden fazla bireyin çalýþmasý geçmiþte gelirleri arttýrmýþ olabilir ama artýk gelirler en azýndan maaþlý çalýþýp yan geliri olmayan için artmýyor.
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
sizin için sanýrým Ankara faktörü de etkili.
ankara da gelirler devlete endeksli ve hamdolsun piyasa kan gölü olsa da itibar baþta olmak üzere hiçbir konuda zerre tasarruf yok.
herkes memur krediyi ödeyebilir miyim kaygýsý yok.
kara para rüþvet aklama kaynaklý alýmlar ayrý hikaye zaten
devletten akan kaynakta dramatik kesinti olmadýðý sürece ankara piyasasý rölanti de gider.
kredi faizleri yükselince sonbaharda ev fiyatlarý düþer dedik fakat tam aksine fiyatlarda bir katýlaþma oldu, yalnýz ayný ilanlar dönüp duruyor satýldýðý da yok. bana da tlde nominal olarak düþmez gibi geliyor artýk ama enflasyona karþý reel olarak ezilebilir.
Faizlerin patýr kütür düþürülmesi balon yarattý þu an oluþan fiyatlarýn gerçek mi þiþirme mi olduðunu anlamak çok güç.Ankarada asansörsüz 30 yýllýk bir binada 4ay önce 350k 400k ya satýlan ev ne deðiþti de fiyatý 600k ya çýktý ? kirasý ayný bulunduðu semtin sunduðu imkanlar ayný insanlarýn geliri ayný . Sarý sitede takip ediyorum özellikle eski evler için fiyat gevþemeleri baþladý
Benim semtimde (çeliktepe) % 50'yi bile beðenmeyen arsa sahipleri vardý.
Daha azýna hiç kimse razý olmayacaðýndan artýk bu ve benzeri semtlerde yeni arz mümkün deðil.
(Hatta bir deprem olup eski evler çatlarsa, ayný semtlerin saðlam evleri karaborsa bile olabilir.)
Ha öte yandan sahipsiz çimenlik tepelere yapýlmýþ lüküs bloklarýn arzý epey fazla, o ayrý.
Onlar çok fena patladý. Sittin sene satamazlar.
Hesap kitap yapmadan balýklama daldýlar. Hedef kitlesi çok sýnýrlý olan evler yaptýlar.
Dört tane blok dikip ortasýna da dandik bir havuz koyunca, tüm orta-üst tabaka onlarýn sitesine hücum edecek sandýlar.
La cahil kafa, orta-üst tabakanýn kendi semtindeki arz bile zaten fazla. Senin daðbaþý evini ne yapsýn?
Artý, hepsinin çoluðu çocuðu kartlarýný yurtdýþýna oynuyor.
Analarý babalarý ölünce þu anki evleri bile satýlacak. Niye baþka ev alsýnlar ki?
Bu saatten sonra bol bol ev anca 5 çocuklu bademlere lazým.
Yurtdýþýna gitmek isteyen çok da, gidebilen az olacak.
Adamlar artýk hasta-yaþlý bakýcýsý olarak gelenin bile yeterli seviyede almanca bilmesini istiyorlar. Eskisi gibi sýfýrdan uðraþmak istemiyorlar.
Diplomalarýmýzýn uluslararasý denklik meselesi de ayrý bir sýkýntý.
O yüzden "gidecem bu ülkeden" diyenlerin çoðu seve seve kalacak.
Sadece paralý ve zeki kesim gereken þartlarý saðlayabilir bence.
Ha tabi bir "demirci-kaynakçý" da eðer B1-B2 seviyesinde almanca konuþabiliyorsa o da gidebilir. Ama piyasada öyle biri yoktur heralde.
Bir kilo peynir neden 40 liradan 70 lira olduysa ondan oldu.
Benim 70 metrekare evim, 5 metrekare bir Qashqai kadar ediyorsa ya bir gün o arabanýn deðeri düþecek ya da benim evimin fiyatý artacak. Ben 2.seçeneðin olacaðýný düþünenlerdenim. Ev fiyatlarýnýn düþmesini bekleyen daha çok bekleyecek. Türkiyede deðiþmeyen bir þey varsa o da yükselen fiyatýn geri gelmediðidir.
Tam da ayný fikirdeyim. Buna ilave olarak þunu belirteyim:
1 yýl içinde ev almaya niyetli olduðum için takip ettiðim inþaat firmalarýndan yeni projeye baþlayan-baþlayacak hiç yok, yani arz yok. Arz yok ama yaþantý durmuyor, insanlar evleniyor, emekli oluyor veya ailesinden ayrýlýp kendine düzen kuruyor. Talep yavaþ ya da hýzlý yükseliyor. Arz yok-Talep var ise ne olursa o olacak bence...
Bizim gibi düþünüyorsunuz ama atladýðýnýz nokta þu kilosu 70 lira olan peyniri yiyemeyen, yediði peynir kalitesi düþenleri hesaba katmýyorsunuz.
Þu anda ülkede ciddi iþsizliklik var. Bu ortalama gelirin düþmesi anlamýna geliyor yükselmesi deðil.
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi