Afad : Bursa ilimizde yaşanan sel sonrası kayıp durumda bulunan vatandaşlarımızı arama kurtarma çalışmaları aralıksız devam ediyor.
Printable View
Afad : Bursa ilimizde yaşanan sel sonrası kayıp durumda bulunan vatandaşlarımızı arama kurtarma çalışmaları aralıksız devam ediyor.
İyi haftalar.
Dünya Sağlık Örgütü'nden (DSÖ) yapılan açıklamada, son zamanlarda yaklaşık 200 yeni korona virüs aşısının araştırma aşamasında bulunduğu ve 4 aşının 3. klinik deneme sürecine gireceği belirtildi. Açıklamada, bunlardan Çin'in tıp kurumları tarafından geliştirilen aşıların dahil olduğu ve iyi giderse dünyanın ilk Covid-19 aşısının bu yıl sonuna kadar başarılı bir şekilde geliştirilmesinin beklendiği kaydedildi.
Salgının ilk ortaya çıktığı süreçte Çin'in Ar-Ge heyetleri aşının geliştirilmesini ana çalışmalardan biri olarak görüyordu. İnaktive aşı, genetik olarak tasarlanmış rekombinat alt birim aşısı, adenoviral vektör aşısı ve zayıflatılmış influenza virüsü vektör aşısı ve nükleik asit aşısı dahil 5 teknik yolda toplam 12 aşının Ar-Ge çalışması sürdürülüyor. Şu an bir adenoviral vektör aşısı ve dört inaktive aşı klinik deneme süreci başlatıldı ve bu dünya çapında yürütülen aşıların klinik çalışmalarının yüzde 40'ını oluşturdu. Aşının geliştirilmesinden sorumlu Zheng Zhongwei, şu an Çin'de 5 Covid-19 aşısının klinik deneme sürecine girdiğini ve üç aşının 2. klinik deneme sürecini tamamladığını ifade etti. Zheng Zhongwei, 3. klinik deneme aşamasını aktif bir şekilde başlatacaklarını ve kitlesel çaptan etkisi hakkında veri elde edeceklerini, bunun aşının nihai başarısı için son derece önemli olduğunu belirtti.
Genel olarak aşının Ar-Ge çalışmaları için laboratuvar araştırması, hayvan deney araştırması ve insan üzerinde 1. 2. ve 3. klinik deneme araştırmasını geçmesi gerekiyor. Üçüncü klinik deneme, aşının seri üretiminden önceki son aşamasını oluşturan basamak…
16 Haziran'da Çin Biyoloji Teknoloji Şirketi'ne bağlı Wuhan Biyolojik Üretim Araştırma Enstitüsü'nde geliştirilen inaktive aşının 1. ve 2. klinik deneme çalışmaları sona erdi. Araştırma sonucuna göre, aşı güvenlik testinden geçti ve hiçbir ters reaksiyon olmadı. Farklı prosedürler ve farklı aşılama dozlarından sonra gönüllüler üzerinde hep yüksek hassasiyetli antikorlar oluştu. Çin Mühendislik Akademisi akademisyeni Wang Junzhi, bu sonucun mevcut geliştirilen aşının güvenli ve etkili olduğunu gösterdiğini belirtti.
DSÖ'nün tahminlerine göre, bu yılın sonuna kadar bir veya iki Covid-19 aşısı başarıyla geliştirilebilecek. Birden fazla aşının etkili olduğu kanıtlanırsa ve seri üretime geçilirse 2021'de yaklaşık 2 milyar aşının üretilmesi bekleniyor.
Çin Uluslararası Radyosu
Kastamonu barosu başkanı : Şehirlerinden Yürüyerek Başkente Ulaşan 80’e Yakın Baro Başkanının Ankara’ya Girişine Engel Olundu. An İtibariyle Mücadele Sürmektedir.
İzmir barosu yönetim kurulu üyesi Mehmet Baran Selanik : Bir polis memurunun Gaziantep Barosu Başkanı Av. Bektaş Şarklı’ya yumruk atması sonucu arbede çıktı. Polis, Ordu Barosu Başkanı Av. Haluk Murat Poyraz’ı gözaltına almak istedi.
Adalet Bakanı Gül, baro başkanlarının yürüyüşü konusunda, "Ortaya çıkan hangi şeye karşısınız? Teklif yok, hangi maddesine karşı çıkıyorsunuz? Ortada henüz bizim bile daha vakıf olduğumuz bir teklif yok." dedi.
bu tablodaki en gereksiz bilgi "20 haziran 2020" değilmi?
en gereksizi en büyük puntolarla gözümüzün içine sokuluyo :)
sol baştaki aşağı kadar olan yazılar da bir o kadar karınca duası gibi..
demek ki neymiş ; "toplam yoğun bakım hasta sayısı" yazan yeri net okumasakta olur.
günün tarihini net okuyonuz ya daha ne istiyonuz :)
Albayrak: Haziran ayında tüketici güven endeksinde yaşanan artış, toparlanmanın seyrinin pozitif yönde olduğunu gösteriyor
Akaryakıt Ürünlerinde Fiyat Artışı
23/06/2020 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere;
Benzinde 24,
Motorinde 23 KRŞ/LT
pompa fiyatlarına yansıyacak şekilde artış olmuştur.
Ankara Emniyet Müdürlüğü :
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...46b00b1927.jpg
Gecen sene aldigim abur cubur olarak nitelendirilen yiyecekler 100% pahalanmis durumda.
Guvenimiz tam
Gece tv seyrederken hersey pozitif...
Sabah olup carsiya cikinca negatifin altinda!!!!!SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Allah adına çalıyormuş,
bana soruyor.
indirim olur diye babalar gününü bekledim (Marka yazmayayım reklama girmesin) oled tv. için. maalesef..
artık dedeler günü filan olursa bakarız artık.
not: birde kararsız kaldım... seçmek için tv. leri 3'e düşürdüm.
Cefaks Ağabey;Siz bu forumun Ansiklopedisi , öğretmen niteliğinde, yardımsever bir insansınız.. Özellikle ( Osmanlıca) Tarihî belgeleri, paylaşımlarınızı severek okuyorum....
Her salataya maydanoz olan,Ahmet g denen dengesizi ve bu gibi modelleri önemsemeyin ve moralinizi bozmayın lütfen....
Sizi seviyoruz... Sağlıklı yaşam diliyorum...Saygılar..
Geçen pazar TV kadın programında yumuşak bir *** kurusu vardı. Ananesinin başında yumurta kırıp,videosunu çekip paylaşmış.
Bazı ********ler rezillikleri ile adından söz ettirmek ister.Bakın buraya bile konu oldu.Niye yazdım.ANLADINIZ ONU.
DHA: Samatya'daki İstanbul Eğitim Araştırma Hastanesi'nde yangın çıktı, hastalar tahliye ediliyor
Suudi Arabistan, Kovid-19 nedeniyle bu yıl hac ibadetini sadece ülkede yaşayanlarla sınırlı tutacağını yurt dışından hacı kabul etmeyeceğini duyurdu.
Cami duvarına işemeyin Ahmet bey.:vk:
APPLE INTEL'İ BIRAKIYOR, APPLE SİLİCON'A GEÇİYOR
Apple iOS 14, iPadOS 14 ve MacOS 14'ü tanıttığını etkinliğinde, en son ''Mac için tarihi bir gün'' yazısıyla karşımıza çıktı.
Bu yazının ardından Tim Cook, Apple Silicon işlemcileri duyurdu.
Bu Apple kullanıcıları için müjdeli bir haber olsa da, Intel için pek sevindirici olmadı.
Zira bu haber ile birlikte Apple resmi olarak Intel işlemcilere veda etti.
Apple Silicon serisi işlemciler, Apple'ın aktardığına göre verdikleri performansa nazaran çok az enerji harcayacak.
Bu da uzun saatler kullanılabilen performanslı Mac ve MacBook cihazların önünü açacak. WWDC etkinliğinde tanıtılan MacOS Big Sur bu geçişi destekleyecek.
Peki geliştiriciler bu geçişe nasıl adapte olacak?
https://www.mynet.com/wwdc-2020-den-...r-110106537685
AA: Trabzonspor Kulüp Başkanı Ahmet Ağaoğlu sahaya inerek Alanyaspor çalışanlarına vurmaya kalkıştı, Jandarma ekipleri araya girdi