Zpf nin - 0,12 yapmasını anlamakta zorlanıyorum, bilen anlayan bir forumdaş anlatabilir mi.
Printable View
Hangi sebeble olursa olsun bu tür düşüşler aynı zamanda mal alanlar için yeni bir maliyet oluşturma demektir. Burada dahi borsa gerilese de mal alsak diyen arkadaşlar var. Ben bu düşüşün aşağı yönlü bir trend değil düzeltme olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla borsanın yükselmesi için yeni maliyetlenmeler bir temel oluşturur. Ve sağlıklı bir durumdur. Tabi bu değerlendirme olağanüstü durumların olmadığı piyasanın normal işlediği durumlar için geçerli.
Bu düşüşte ayasofya nın etkili olduğunu düşünmüyorum. Bazı arkadaşlar bilanço döneminden bahsediyor. Arkadaşlar güzel bilanço açıklayan şirket hisseleri yükselir, kötü bilanço açıklayan şirket hisseleri düşer. Hatta bazılarının fiyatı değişmez bile. Sonra her şirket farklı günlerde bilanço açıklar. Yani borsanın düşmesi için bir etken olmaz. Bir de yaşadığımız virüs olayını düşünürsek hiç olmaz.
Bu tür satışlar zaman zaman gelecektir ve gelmeli de. Çünkü alım fırsatları vermesi açısından önemli. Mevduat faizlerinin eksi getirisi var. Bono ve tahvil piyasası da aynı. Konut fiyatları uçtu. Bence borsa alternatifsiz kaldı. Kendi adıma sakince bekliyprom. Panik yok.
Eıb bakabilen varmı?
MAC bu zor gümde iyi direnmiş, maşallah diyelim
Dün alım verdiğim bugün gerçekleşen alım için banka kayıtlarında tutar belirterek aldığım fon/lar için banka ile MKK kayıtları uyuşmuyor.
Bankadan 25 Bin TL karşılığı için emir verilip 24656 TL işlem ile alım gösterirken MKK 25322 TL,
Bankadan 25 Bin Tl karşılığı için emir verilip 25 Bin TL işlem ile alım gösterirken MKK kayıtlarında ise 24707 TL olarak gözükmekte. Bunun hikmeti nedir.
Tcd ne getirir bilen varmi
ASUS_X007D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
tahvit faizleri hizli çıkıyor, ayasofya dışında bilmediğimiz bir seylermi var ?
Haydo Dayı'nın Güzel Marmara'sı günü % 1,42 eksi ile kapatmış olup , sağlık mutluluklar esenlikler dilerim...
Yurtdışı fonlar artı.
Bu yuzden bir kenarda yurtdışı portföyü de tutmalı.
Aft aes tge arti. Afs hafif eksi. Muhtemelen afv artı kapattı. Afa ve yay da primli olur bu gidişattaMI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben orada nacizane soyle bir senaryo bekliyorum
Aktif rasyosu dezenlemesini takip ettiyseniz. Orada suni bir tahvil talebi oluşturmaya yönelik bir yonlendirme vardı. Ayni zamanda da mevduat ozellile tevdiat icin bankalara resmen kurtajla aldiracaksiniz tehdidi geldi. Neredeyse eksi faiz verecekler :) hatta yapi kredi bana doviz getirmeyin tarzında önlemler aldı
Cunku rasyoyu sağlamayan bankaya büyük cezalar öngörülüyor.
Bu surec en cok yabanciya yaradi. Satis firsati olarak degerlendirdiler. Tahvilde yabancı orani tarihin en düşük seviyelerinde olabilir.
Gecen hafta için persmebe açıklanan para istatistilerinde mevduatta bir artıs yoktu. Bu olurken kredi de inanilmaz bir zorlama ve pompalama var.
Rasyoyu saglayan banklar artık tahvil talebi yapmıyor olabilir.
Aslında bu da banka hisselerini baskılayan unsurlardan biri. Bu zoraki duzenlemeler sonucu oldukca fazla menkul kiymet zarari yazabilirler.
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
dolar avro sterlin japon yeni isviçre çakısı alacağıma gider yurtdışı fon alırım düşünce yapısı , rasyonellikten uzak bir zihniyetin pırıltıları olarak kişinin aurasında şakır da durur... 337 metre öteden tanırım böyle kişileri. sakıncalı ... dikkatinize ...
Yabancı para cinsi fon almak isteyipte Türkiye'nin Cds riskini almak istemeyenler icin Tdg fon uygun mudır acaba?
Şahsi görüşümdür ve kimseyi bağlamaz. Bu günde gördük ki. Borsanın yükselmesine iştirak etmeyen bankalar, Borsanın diplere gitmesi için nereye kadar inmeleri gerekiyorsa oraya kadar indiler.
Neredenmi biliyorum. Bir ara xxx yi 1,18 e indirdiler, ne yazdılarsa kaldırıldı. Çok bir şeyde değil, kaldırılan miktar. Hemen 1,22 -1,23 lere çıktılar. Bu bir kaç kere tekrar etti. Söyliyeceğim şu ki, CANLARI DA GİDİYOR ellerinden kapıldıkça. Hem vermek istemiyorlar hemde bilmem nelik peşindeler. Artık daha çok döviz çıkamaz bu ülkeden. Hele hele devlet iç borçlanma senedinde(DIPS)... Yabancının döviz çıkarabilmesi için iç borçlanma senedi satması gerekir. Sata sata tüketti zaten elindeki senetleri, kaldı 7 milyar dolarlık senet. Onu da satıp bitirdi mi, "Yabancı çıkmak isterse dövizi nereden bulacağız" kaygımız da sona erer....
Hisse senedinde ise yabancının elinde daha yüklü bir miktar var. Ve hisse senedi miktarı hiçbir zaman DİBS kadar gerilemez, böyle bir beklenti çok yanıltıcı olur. Profesyonel yatırımcılar açısından, ki yabancıların neredeyse hepsini o kategoride düşünmek gerekir, hisse senedi piyasasında dalgalanmaları yakalayıp çok iyi kârlar elde etmek mümkün. Dolayısıyla yabancılar hiçbir zaman portföylerini çok daha aşağı çekmezler. onlarda bistin dipte olduğunu biliyorlar.
S&P teknik olarak ayı piyasasından çıkış sinyali vermiş.
https://www.bloomberg.com/news/artic...rn-bear-market
Bugünde aşı ve ilaç bulunmuş.
Zaten merak ediyorum iki üç gündür niye aşı bulunamıyor diye.
ABD piyasasıda balıklama atlamış aşı işine
https://www.bloomberght.com/abd-de-endeksler-2259854
KTV fonunun kapanis degeri nerede yaziyor?
TLE fonunu inceleyeniniz var mı? yüksek faizli çok değişik yurt dışı tahvilleri almışlar ama ilginç bir şekilde getirileri yüksek değil..
Tahvilin faizinin yüksek olması yüksek getiri için tek başına yeterli değil
Aldığınız tahvili çıkartan ülke yada şirketin risk primi de önemli hatta daha da önemli
Yüksek risk primli ülke yada şirket tahvili alırsanız ilk karambolde o tahvilin ikinci el değeri düşer o tahvilin yüksek faizide durumu kurtaramaz
Zaten o faizide parça parça kimbilir kaç yılda alacaktır o tahvil sahibi
Şirket tahvilleri. Faizleri iyi fakat talep görmüyorlar bu şartlarda. Bir günde Meksika petrol şirketinin fiyatı %2,2 düşmüş. Dolarda yerinde sayınca haliyle götürüsü getirisini götürüyor. Yabancı tahvil fonlarını dolara geçmek için kullanmak mantıklı olabilir. Ben TDG alıyorum. TDG tüm zamanlarda doları geçmiş. Merkez bankası kurundan doları vergisiz makassız almak gibi birşey oluyor.
TLE gibi fonların uzun vadede %25 in üzerinde dolar getirisi olabilir fakat bu günlerde riski yüksek diye düşünüyorum.
Son dagilimlara gore tahmini gun sonu;
ACC -1,90%
EID -1,83%
FPH -1,73%
GL1 -1,14%
GMR -1,78%
MAC -1,50%
MPS -0,98%
TCD -1,92%
TKF -2,00%
TTE -1,43%
YDI -1,01%
TZD -1,05%
ZPE -1,01%
RBH -1,35%
XU100 -0,85%
Yabanci fonlarida guncelleyip tabloyu yayinlayacagim. Buyuk ihtimal yarin aksama hazir olur. Bu arada FPH fonu toplam lot sayisinda bir yanlislik var saniyorum. Dagilim raporunda FPH TOPLAM: 4.781.913,74 lot sayisi gozukmekte fakat bende farkli bir sonuc cikmakta kontrol edebilir misiniz ?
ARE nin içinde Arjantin tahvili bile var. Costarika, Ekvator, Gana ve petrol şirketleri. Bence riski en yüksek fonlardan biri. 2026 tarihli Arjantin tahvilinin dünkü fiyatı 42 dolarmış. 2026 da Arjantin devletine bu tahvili verdiğiniz de 100 dolar alacaksınız yıllık faiz kuponları hariç.
Mart ayında bu tahvilin fiyatı 50 dolardan 25 dolara kadar düşmüş. Petrol fiyatlarını takip ediyor gibi.
Riski yüksek getiriside götürüsüde ona göre olacaktır. Koronanın merkezinden fon yapılmış.
TGE fonun son portföy dağılımına göre enstrümanlarının neredeyse tümü ciddi pozitif değer kazandığı halde, cuma günü %0,90 değer kaybetmesini anlayamadım. KAP taki dağılımı takip ediyorum ve genelde yön aynı oluyordu. Ancak cuma günü ilginç bir şekilde ters yönlü oldu.
kendi yönetiminde hazıran ayı en çok getiri veren fonlar
ıpj
acd
are
dbh
gmr
dah
mps
zpe
gta
tta
Webster üstadım yine yazmayı kesti.
Bir Webster kolay yetişmez.
Kıymetini bilin arkadaşlar.
Sayın webster bey, lütfen bizi güzel yorumlarınızdan mahrum etmeyiniz. Gelin hatta biz size yeni bir forum sitesi açalım, yöneticisi siz olun, burada ahkam kesen yöneticilerden uzak kafamız rahat olsun.