Al papazı ver Papazı mevzusunu hatırlıyorum ama ABD tehditle zorla ekonomik baskıyla aldıl mecbur kaldık
Rus uçağı ve Rus büyükelçi olayını Fetöye bağlamanın doğru olduğunu düşünüyorum
Suriye politikası ve yanlışlarda Davutoğlunun yanlışı gibi
Printable View
Telden yazıyorum düzeltme yapmıyorum
Zehirlenende trolde sizsiniz
2 yazıdan 3 ü siyasetmiş
Matematik sıfır
Yok beni sınadıysan bir sıfır daha
Ben ne yalakayım ne biatçı nede dönek
Zaten insan olan bunları yapmaz
Şimdi sen düşün gerisini
Bir dahada alıntılamada cevapta yazma
5 bin kişi ölmüş
Aradan 3 ay geçmiş
Daha ölenlerin yaş ortalamasını dün açıklıyorlar
Hani gece yarısına 2 saat kala yasak koyanlar yada bugün yasak koyanın yarın iptal etmedi gibi
Trol derken kendinize bakın neyi savunuyorsunuz
suriye politikasında yanlış tamamen mr erdoğan ındır.. karar verici o..
"iyi şeyler mr erdoğan dan, kötü şeyler de sorumlu o değil başkaları".. böyle komik mantık olur mu?
bal gibi mr erdoğan sorumludur suriye politikasında.. başbakansın.. tüm yetkiler elinde..
Yanlış yanlıştır Suriye konusunda kabul etim iktidarın yanlışıdır reisin yanlışıdır ne fark eder ama emevi camiinde namaz kılacağım söyleminin sahibine yüklemek mantıklı değil mi
benim gözümde babacan, davutoğlu ve erdoğan hepsi benzerdir.. hatta babacan ve davutoğlunun yaldızını kazıyın altından mr erdoğan çıkar.. fikirleri benzerdir.. siyasal islam ideolojisi..mr erdoğan ın suriye politikasındaki fahiş hataları sadece davutoğluna yıkmak (ki oda sorumludur elbette) ancak trollükle açıklanabilir..
Kimse kusura bakmasın
Ama
Vatandaştan uzaklaşan siyasetçinin
Siyasi kariyeri biter diyorum
Şimdiki iktidar dar gelirli orta direk vatandaşın alayından uzaklaştı
Çarşı Pazar fiyatlarından bi haber
Kardeşim vatandaş 1 kg et alamıyor Meclis’te 2 tl
Herşey çok güzel dersen hastır lan derim
Bu vatandaş et yemek istiyorsa yiyecek arkadaş
Çalışan adam sigara içerken yada canı cola isterken yada bir ihtiyacı olduğunda nasıl alırım DİE düşünmemesi gerekiyor
Vatandaş iş bulamıyor bulsa kazandığıyla geçinemiyor
Her emeklimiz yada her aile büyüğü eş dostuna sahip çıkıyor öyle yaşıyor gidiyor
Zihniyet şu
Çalışmadan para alayım
Yanınada dini koyayım
Yalakalık yapayım
Doğru birdir tektir
Türkiyenin yarısı yoksulluk sınırı altında iken işsizlik %20 iken benim trilyonluk uçağım sarayım evim arabam varsa ve her ay masrafları milyonlar ise
Senin yaptığın hiç bir şeyi alkışlamam
Suriye fetö terör vs.
Ne israfı nede yalanları gizler
maske gönderir.. cumhurbaşkanlığı imzasıyla..
benim vergimle gönderdiğin şeyler.. neyin havasını atıyorsunuz ??
hz ömer adeletinden bahsedilir islami çevrelerde.. arkadaşı geldiğinde devletin mumunu söndürüp kendi kişisel mumunu yakmıştır..
böyle bir anlayış var mı bu devirde..?? yokk...yok... benim vergimle maske dağıtıyor buradan prim kazanmaya çalışıyor.. maske için alkış bekliyorlar ama suriye politikasında başkaları sorumlu ??
hahhhaaaaa... bu komediye vatandaş güler..
Böyle giderse siyasete atılacağım
Eğer birgün bu ülkeye hizmet etme durumun olursa
İlk işim Özelleştirmelerin alayına son vereceğim
Devletin eliyle her ile bir fabrika sanayi kuruluşu kuracağım
Hayvancılıktan tarımına kim ne istiyorsa gerekirse hazine arazileri de olmak üzere alayını tarıma kazandıracağım işsizliğin anasını ağlatacağım
Emeklinin alayına 20 yıllık enflasyon kaybının üstünde zam vereceğim
Devlet gücüyle konutlar yapıp dar gelirlinin alayına bu konutları açacağım
Gelir adaletsizliğinin alayına son vereceğim
Tüm yayın kuruluşları istediği yayını yapacak
Siyasi kutuplaşmanın alayına beton dökeceğim
Memura işçiye alayına yüzde 100 zam
Özel sektörde en düşük maaş en düşük devlet memuru maaşı yapacağım
İlk işimde
Suriyeli Afkanlı ne kadar göçmen varsa
Alayını göndermek olacak
Gerekirse İran Suriye Irak tüm sınırları 30 metrelik duvarlarla komple kapanacak
yukarıda mum hikayesinden bahsetmiştik..evet.. değerli bir hikayedir.. devletin hazinesini elinde bulunduranların ne kadar temkinli olması gerektiğinin altını çizer..
ama bu devirde olmayan bir şey bu.. bir uçak yetmez.. 10 tane alırsın.. o da yetmez.. hatta herhalde sadece "air force one" adıyla abd başkanlarında olan büyük uçak alırsın jumbo 747.. sözde "itibar" bunu gerektirir çünkü..
veya senden önceki cumhurbaşkanlarına 6 odalı yazlık yetmiştir.. ama şimdi yetmez.. 300 odalı yazlık saray yapılması talimatı verilir..
örnek çok.. ama medya ne yazık ki halkı uyutuyor.. medyaya bu kadar para dökmeleri boşuna değil..
Bence afganlıları gönderemezsin.
Bizim arkadaş 100 büyükbaş 100 kümes hayvanı vb. var hepsine 1000 tl'ye 2 afganlıya baktırıyor.
Bizde kimse 1000 tl'yi bırak asgari ücrete baktıramazsın 10 bin tl'ye bulamazsın. Eti o zaman 150 tl ye yeriz.
Köylerin çoğunda çobanlığı afganlılar yapıyor. Bunlar Türkiye'nin gerçekleri...
Adam afganistana 100$ gönderdiğimde 5 kişilik ailem rahat yaşıyor diyor.
Bizde bazı meslekleri parayla yaptıramıyorsun. İlk zaman almanyaya gidenlerin wc temizliği yaptığı gibi bakıyorum olaya.
5 Kişi. Sen benim mantıktasınız. Hazır yoğurt süt yok. Haftalık günümüzde alıp kendimiz yoğurt yapıyoruz. 5 kg 20 tl. Tereyağı 15 kg yıllık alıyorum 60tl kg... Zeytinyağı antepten 17 litrelik 8 ayda bir alıyorum..., vb kurutmalıklar. Hayatımda 5 yıldızlı otele tatile gitmedim. Bazen 3-5-10 günlük kaçıyoruz. Milas taraflarına. Bazende doğada tatil çadırda var. Kuruyorum çadırı mis. Gidiyoruz kamplara.
Hazır gıdadan uzak durmaya çalışıyorum ama nafile.
HDP liler büyük yurutus planliyorlarmis geziden daha beter olacakmış, CHPlilerde destekliyirmus tweeterda böyle yazılar var. Yine önceki durumlardaki gibi tesadüfler üst üste gelmeye baslafi, abd dede gösteriler olurrken Avrupa'da ufaktan başlıyor, durup dururken yunanlilardan şaka gibi bir aciklama geliyor Türklerle çatışmaya hazırız diye, Libya'da bizimkilerin desteğiyle hafter Geri çekilmeye başlıyor, Akdeniz karışık tr kararlı ve HDP yürüyüş kararı aliyor. Virüs konusunda CHP li başkan vekiliydi galiba hani cay ocağı isletirken siyasete girince teilyoner olan adını unuttum geçen virüs konusunda turkiye virüs konusunda Papua Yeni Gine kadar olamadi demişti. Ekonomide ABD ile Avrupa ile kiyaslarken viruste Papua Yeni gineyle kiyaslamisti. Virüs umduğunu bulamayınca bazıları fırsatı hdp üzerinden kullanmayi denemeye çalışıyorlar gibi. Bakalım ne olacak
Ah canıım. Tuzu kurular fakirleri tartışır olmuş. Ama son noktayı fakir sandıkta koyar
Yakarsa dünyayı garipler yakar diye boşuna dememiş Müslüm baba.
Geçen yıl aylık geliri ciddi yüksek bir arkadaşla Osmangazi köprüsünden geçiyoruz bana dediki, ben tayyipten ve akp den nefret ediyorum ve onun yaptığı köprüden paramı vererek keyifle zamandan tasarruf ederek geçiyorum ama Türkiye'nin bir ucunda yaşayıp asla bu kopruden geçmeyecek geçemeyecek insanların bu adamı desteklemesini anlayamiyirum dedi. S.ktiret sen zenginsin takma bunları kafana dedim. Züğürt çenesini zengin için yorsun sen çeneni yorma dedim.
https://i.resimyukle.xyz/S3UyW4.jpg
.
.
.
Yaz geldi. Nasıl karpuz seçelim..???
- Yüzey
- Çizikler
- Cins
- Sap
İANE ve YARDIM SİSTEMİ iyi yerleşti TR'de..
Ne iş yapıyorsun? Hiç bir iş yapmıyorum,sosyal yardım alıyorum,Suriyeliyim,zordayım,işsizim vs..
Allah bu devlete zeval vermesin,derdi teyzem..
Rahmetli Teyzem.İlkokul mezunuydu. Hayatında hiç çalışmamıştı. Kızı dışardan SSK primi ödeyerek emekli etmişti.
Zamanla Eniştem ölünce, kendisine 2 maaş daha bağlandı. Dedem Çanakkale gazisiydi,1.dereceden.
emekli sandığı, ,bağkur,ssk olmak üzere 3 maaş bağlandı kendisine.
2 sene önce Kızım Dr. , 5.600 TL civarı maaş alıyordu..
Teyzem SGK'dan 3 maaşla 5.200 TL civarında para alıyordu..(şimdi olsa 7.000 TL civarı)
Geçen sene SGK 60 milyar TL görev zararı yazmış..
Çalışmayan ama harcayan bir ülke, emeklisi ayrı, fakiri ayrı,suriyelisi ayrı dert..
Bir de mezun olup hiç iş bulamayan yüzbinlerce ÜNV.MEzunu..
https://www.gazeteduvar.com.tr/gunde...unu-kapatacak/
https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/...asladi-1743431
Bu haber bence borsamıza daha da alım getirir.:oleyo:
böyle bir haber var ne kadar doğrudur bilmem...ama olabilir...
12 temmuzda TBMM başkanlığı seçimi varmış....bununla birlikte kabinede de değişiklik olabilir deniyor haberde...
.....Kulislerde, Meclis Başkanlığı seçimi ile olası kabine değişikliği arasında ilişki kuruluyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'e gidecek olması, yeni dönem kabine değişikliği üzerinde çalışacağı iddialarını yeniden gündeme taşıdı....
https://www.hurriyet.com.tr/gundem/t...sladi-41535608
Türgev'ciler ve kuru düşük tutarak borsada kendilerine satış fırsatı sunan kişiler aynı gözüküyor. Yabancı satıyor borsa neden yükseliyor diyoruz ama onlar badem bıyıklı yabancı. Aman biz satarken perde yıkılmasın diye açığa satış yasak, marjlar -+%10, kur hep stabil. Açıklamalar güvercin tonda. Ayrıca bes ve emeklilik fonlarında alım şartı var ve tüm para borsaya kanalize edilmeye çalışılıyor. Plan çok güzel tam bunlara yakışır bir plan.
Bunlar ya gidiyor ya da satıp daha düşükten alacaklarını planlıyor.
Gelecek hafta xxxxxxx covidli bekleniyor:p
''Su kaynıyor. Çayın altı açık, buhara döndüğü gün fark edeceğiz''
kim demiştir ? :oleyo:
bu covıd testınde neden bu kadar değişim oluyor......cuma gunu 57bın test...............rakam...........800 ...900 arasıydı .......dun 37 bın test rakam yıne 900 cıvarı.......matematık farklı seyler soyluyor.....bakalım bugun test kac olacak......
bu virüs yine hortlamazsa iyidir vallahi...yazık o kadar evine kapanıp sabreden insanlara, doktorlara, hemşirelere, emeklere yazık...görende virüsün kökünü kazıdık sanacak...
https://twitter.com/search?q=%23Luppo&src=trend_click
Altindaki yazıları okudum cogunluk akp taraftarı adamlar ama dediklerine hak vermemek mumkun degil. Olaya tek taraflı baksalarda hakliliar bu ulkeye coronayi basta umreciler olmak uzere yurt dışından gelenler getirdi. Camilerde bile bir duzen getirilmeye calisiliyor. Cahil adam bile kendine dikkat ederken kendini okumus aydın sinifinda sayan bir kesimin bu salaklığı yapmasi tam bir vurdumduymazlık aymazlık. En cokta bel3diyenin çizdiği dairenin bos bırakılıp daire çevresine oturan gerizekalilara güldüm/kızdım