Tşk ederim.
Yawsaklar binde 1 komisyona anlasmistik.Aksam ekstre aldim.
Sonuç ortada.
genelde 50.000 tl portföyü olanlara temayül binde2,1 dir. aracı firma çoğalınca bu aşağı doğru indi.500 e yakınaracı kurum var. hepsindede 100 bin tl ye kadar devlet garantisinde, internetten mesaj bırakın onlar sizi arasın. tabi biliyorsunuz bu ara aşırı müşteri var. bu yüzden de, götleri kalktı. bence şimdi idare edin, borsa nasıl olsa bir gün çökecek. işlem hacmi azalacak, millet parasını çekecek işte o dönemde bunların şişi iner. bu sefer siz vurursunuz. aklınızda olsun
Webster üstad, geçen senin mesleğin olduğu için TCKimlikNo varken neden HES kodu veriliyor, mükerrer olarak sormuştum.
HES kodunu kimin neden verdiğini nihayet çözdüm? HES kodunu WHO yani Dünya Sağlık Örgütü verdirtiyor. Devletin otoritesini ve e-devleti tanımayıp üstüne tek dünya merkezli global bir dünya vatandaşlık numarası gibi bir numara yani.
HES kodunu acaba hangi Mason bilim kurulu üyesi Prof Dr önerdi? Malum satanist küreselciler tek dünya devleti kurmak istiyorlar. bunun ilk aşamalarından birisi de tüm dünya vatandaşlarına merkezi bir kimlik numarası vermek. HES kodunun amacı budur.
[emoji106][emoji106][emoji106][emoji106][emoji106][emoji106][emoji106][emoji106]
Ustad o değilde binde 1 komisyonla çalışıyorum. Bana soz verdiler 300k olursa portfoyun onbinde 5-8 bişey yapariz dediler sözünde durmadılar.
Ziraat yatırımla çalışıyorum binde 1.
Araci kurumlada oran düşük ama onlardada para transferi sıkıntılı oluyor.
Bazilarinda ekstra eft masrafı falan filan.
Evet şu anda 1,75 teyiz.
1,30-1,75 arası derinliği %35
libero olarak buraları sana emanet.
foçabeyi ön libero olduğu için.
1,75 ten yukarı doğru buralardan ısırık alabilir. fakat her an liberoya çekebileceğim için 1.30 kadarının parasını fil yada osl de bekletmesi gerekebilir. yok benim aklım böyle işlere kafa takıp beklemez diyorsa ilk 16 ya alalım. kulubede otursun.
Sen hes kodu diyorsun bir de adres kodu cikiyormus
Bu destekledigim bir gelisme olur
https://eksisozluk.com/turkiyenin-9-...2280?a=popular
tefas fonları içinde günlük getirisi %,0640 olan her fon,
en iyi mevduat faizi veren 32 günlük %16,5 e eşit.(burgan bank)
ölçü bu olunca
şunu yapıyorum valörü 1 gün olan EIB ve EIC de tutuyorum paranın büyük kısmını
1/4 günlükte ise 3/4 eıb ve eıc te.
çünkü kazanç olarak büyük fark var
EIC %0,1687 kazanıyor(son hafta)
yani mevduat faizinin 2,5 katı kazandı geçtiğimiz hafta
Kemtuz ustadim
Avusturya parlamentosunda cola ile yapilan pcr pozitif cikmis
Buna yorumunuz nedir?
Daha da fiyati dusmedi simdi aldim bir adet
Tavsiye edilir
https://ty.gl/b2gzbzl
benim verilerim TEFAS dan alınıyor. Sadece kendi tuttuğum bilgi sunabilirim. bu konuda başkaca baktığım yer yok.
-----------------------------------------------------
EIB
5.AY ORTALAMASI GÜNLÜK 63 KRŞ
6.AY ORTALAMASI GÜNLÜK 45 KRŞ
7.AY ORTALAMASI GÜNLÜK 57 KRŞ
8.AY ORTALAMASI GÜNLÜK 60 KRŞ
9.AY ORTALAMASI GÜNLÜK 60 KRŞ
10.AY ORTALAMASI GÜNLÜK 83 KRŞ
11.AY ORTALAMASI GÜNLÜK 1,38 KRŞ
ARALIK 1. HAFTA 52 KRŞ
ARALIK 2. HAFTA
EIC
5.AY ORTALAMASI GÜNLÜK 46 KRŞ
6.AY ORTALAMASI GÜNLÜK 48 KRŞ
7.AY ORTALAMASI GÜNLÜK 62 KRŞ
8.AY ORTALAMASI GÜNLÜK 70 KRŞ
9.AY ORTALAMASI GÜNLÜK 51 KRŞ
10.AY ORTALAMASI GÜNLÜK 81 KRŞ
11.AY ORTALAMASI GÜNLÜK 1,12 KRŞ
ARALIK 1. HAFTA 63 KRŞ
ARALIK 2. HAFTA
TABLOYU NASIL OKUYORUZ.
Örneğin: EIB 5. ay mayıs ortalaması 63 krş
bir ayı 22 işgünü olarak kabul edersek 63krş*22=13,86 TL
Yani 1000 TL mayıs ayında 13,86 kazanmış. bu da net %13,86 anlamına gelir.
Benim eib ve eic'ler Mk %20 olarak devam ediyor şimdilik.
Ama bist çöküş dönemi yaklaşıyor gibi.
Her yıl Ocak yada Şubatta çökmüş borsamız.Mayıs'ta toparlanmaya başlamış genelde.
Çöküş bitsin hele
O zaman daha rahat girilir.
üstadım borsa çökene kadar devam edeceğiz zaten. borsa çöktümü bütün fonlardan çıkmak lazım. ben neredeyse 2 haftayı geçti fonlardan çıkışım. ha bu gün çöktü ha yarın çöktü diye boşta paramı hisse fonlara atanmadımşu anda eıb eıc ysu suc gibi1 günlük valörlu fonlardayım. kaçması kolay olsun diye.
zaten borsa çökünce bizde fonlardan çıkıp hisselere çökeceğiz. :)
Regal ustadim sogan 8.50 iken hanima dedim hepsini cikip eib alalim durumu koklayalim diye
Bozdurma dedi iki yuz kadar zarar ettik
Birde eib eic getirisini ilave edersek on k desen al sana kulli zarar
üstadım nasipten öte yol yok. 2 hafta önce borsa çoküyor, düşüyor, yandı hemen kaçalım diye eldeki bütün hisse fonları sattım. hani 2 günlük valörde üstümüze etmesin diye. bir sürü kardan zararımız oldu ama eıb eıc ysu suc tek valör diye oraya tünemiştim. hele şu son hafta neredeyse %35 net verdi EIC
Şeyhim bu hafta yönü belli olacak bence yada belli olacak gibi yapıp aşağıya giderken yoldan tekrar yukarı dönüşte olabilir. benim iin hangisini yaparsa yapsın. yeterki yapsın. bana kalsa haftanın birinde %20 insin öbüründe %30 çıksın. ne kadar çok yaparsa o kadar para. tabi böyle bir durumda hisse fonlarına girmemek lazım. yoksa ADP nin durumuna dşerfonlar
Ocak sonuna bilemedin Şubat ortalarına kadar 1450 ler bekliyorum borsada
Elbette düzeltmeler olacak
Altın bitik :)
Dolar zaten şelale :)
Yaşasın TL !
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Üstadım hiç fon geçmişim yok.Bu yuzden anlamaya calisiyorum.
Bu Regal ustadin soyledigi fonlar nerden alinir satilir.Icerigi nedir.Mk karsiligi ornegin 6 aylik performansi nedir.Giriş zamanlari ne zamandir.
Örneğin: 100k baz alalim.1 Aralik mevduat 181 vade 7800 getiri.
Fon ne getirir.
üstad hisse alıp sattığın yerden tefas fonlar a gireceksin. oradan alacaksın. fonlarıda
https://www.tefas.gov.tr buradan takip edebilirsin
mesela
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=EIB
linkinden eıbe ulaşırsın. eıc i görmek istersen linkin sonunda ki eıb yerine eıc yazarsın büyük harfle.
suc , ysu, tte