Sn hkm, İşin garibi hastanelerde sezaryen ile normal doğum arasında çok fiyat farkı yok.
Normalde fiyat farkı çok olması lazım değil mi?
Printable View
Yani diyorsun ki Allah haşa insanı eksik yaratmış, bir fermuar koyamamış kadınların karnına. :-) haşa Allah düşünememiş fermuar koymayı, kapak koymayı.
Anadoluda bir müteahhit arkadaş vardı, il adı vermeyeyim, geçen konuştuğumuzda dert yanıyordu, amk ne kadar arsa varsa hepsini ya doktorlar ya eczacılar almış, yüzde %X den aşağısına da razı olmuyorlar. Sorsan hepsi ağlak ama ne hikmetse bizim ilde nerdeyse bütün arsalar ya doktorun ya eczacının malı diyordu.
İlginç bir durum tesbiti tabi. Neyse altın topiğini fazla kirletmeyelim.
Sağlık sistemimiz süper mükemmel diyelim bitsin konuşma. Sezaryende dünya lideriyiz, İlaç kullanımında dünya lideriyiz, Şehir hastanelerinde dünya lideriyiz, Doktor sayısı artış oranında dünya lideriyiz, Özel hastane sayısı artış oranında dünya lideriyiz, GDO lu gıda tüketiminde dünya lideriyiz…
de bir yerli aşıyı 1 senedir üretip ne hikmetse halkımızın kullanımına hala sunamadık.
Olay doktor düşmanlığına vardıysa konu kapanmıştır.e allah stent de yaratmamış diz protezi de yaratmamış gözlük de dız protezi de yaratmamış onları da kullanmayın bunlar hep insan icadı.sizinde maddi durumunuz fena değil mesleğinizi bilmiyorum allah daha fazlasını versin umarım biri de gelip sizin meslek için böyle toptan bir onyargida bulunmaz.ayiptir yahu bu kadar doktor düşmanlığı olur mu
Şehir hastanelerini doktorlar mi yaptırdı.ozel hastane zincirlerinin sahipleri kimler.benim bildiğim canan hocanın muayene ücreti geçen yıl sekiyiz lira idi.sabahtan akşama kadarda hasta bakar.canan hoca şimdi arsa alsa sn vivatrader ona verdiği parayı helal etmiyecek mi.doktor soygunmuyapiyor hasta bakıyor ameliyat yapıyor parasını kazanıyor.kazandigi parada gözü olan zaten ikiyüzlülük yapıp o doktora gitmesin
e
800 lira muayene ücreti çok mu.bence çok ben gitmem.ama giden de parasını helaletmezse adam degildir
Ülkemizin maalesef sorunu bu.
Herkes doktordan, mühendisten, kalıp ustasından veya alanı olmayan meslek gruplarından daha uzman.
Ben gelir vergimi eksiksiz ödüyorum. Alnım ak. Devletten vergi kaçırmıyorum.
Asgari ücretli bile maaşının 2/3 ünü ancak alabiliyor. Maaşının 1/3 ü kesiliyor.
Özel muayene veya ameliyat yapan Doktorlar ne kadar gelir vergisi ödüyorlar?
Muayahenesine gittiğiniz doktorun duvarında vergi levhası var. Üşenmeyip inceleyin. Bakalım ne kadar gelir vergisi vermiş?
Sn tasarrufcu bizde ozel hastanelerin çoğu sgk anlaşmalıdır.ozel hastane sgk dan parasını alır hastadan da sgk nin belirlediği rakamın en çok iki katını alabilir.sgk normal doğumla sezeryana hemen hemen aynı fiyatı ödeyince özel hastane de hastadan aynı miktarı istemek zorunda kalır.yani sezeryanda hastane veya doktor çok kazanır ondan sezeryan yapılıyor düşüncesi yanlistir
Konuya çok uzaksınız son beş yıldır maliye doktorların canına okuyor.zaten artık muayenehane hekimliği çoğu yerde bitti.ozel hastanede aten kuruş kaçıramaz sgk ve maliye canına okur.o eski denetimsiz zamanlar bitti.son on yıldır maliye istediği sektörü istediği an denetime alır.eskiden evsahipleri de kira için gelir vergisi vermezdi.simdi kimse kira icin gelir vergisini odememezlik yapmıyor.ozel muayenehanelerde genelde millet özel sağlık sigortasını kullanır o yüzden faturasız iş artık çok azaldı.
Her meslekte işini iyi yapan kötü yapan var şimdi burada yanlışlık yok. Türkiye'de bu işini doğru yapmayanlar hele oldukça bol.
Ben şimdi yazdıkça yazarım, 10 sayfa yazarım neyin nerede yanlış olduğunu ama bir halta yaramayacak.
Yanlışların büyümesinde hepimizin payı az ya da çok var. Kimse öyle benim alnım ak başım dik diye masal anlatmasın. Bu da akp'nin son dönemde yaptığı açıklamalara benzedi biraz.
Önlemleri zamanında almıyor, alamıyorlar sonra salgının yayılmasının suçunu halk evinde oturmadı ki ben yapmadım miki yaptıya getiriyorlar.
Ülkede yaşayan bir grup insanın hiç bir insani değere sayısı yok yalnız. Etik, hukuk bilmemne hak getire. Hırsızlık, yağma bir grup insan için gayet hayatın akışında olağan karşılanan olaylar.
Bir grup daha yaşıyor, onların normalde bu tarz işlerde bezi yok ama bir süre sonra ufaktan ufaktan kirleniyorlar. Herkes çalıyor abicim benim neyim eksik...
Denetleme mekanizması yok ülkede en başta. Meclis kendini denetleyen sayıştayı niye işlevsiz hale getirdi? Denetlendiğin zaman kusur bulununca yaptırıma uğrayan var mı? Herkesin canı kıymetli. Malpraktis yapan adamın da kendine göre bir bahanesi var. İş yüküm çok der, aldığım maaş az der, der de der.
A*P bu yüzden aldı yürüdü. Herkes kendinden başka herkesi suçluyor. Herkes çok iğrenç rezil, yozlaşmış, hırsız ama ben süperim. Yok ya...
Yurtdışı borsa/hisse topiğini açıp bakın. Varlık vergisi affını beklemek üzerine yatırım planı yapan adamlar dolu forumda. Onları da suçlamıyorum bak şimdi.
Çünkü bahaneleri var.
Herkes çalıyor abi. Saray elektrik vs.
Aynen katılıyorum.simdi hepimiz mutsuzuz sistemden memnun değiliz.hepimiz yarın sabah mafya babası bize ulan igrencsiniz kokuşmuşsunuz bu sistemi değiştirin demesini bekliyoruz.adam pek çok ülkede yeri göğü yıkacak ifsaatlarda bulundu hala daha büyük skandalları aciklasin da sistem yıkılsın yenisi kurulsun diye öyle bekliyoruz.lafa gelince herkes bozuk ben dürüstüm millet bozuk sistem bozuk.sacmasapan işler.
Her dönemde olması gerekir ama özellikle bu dönemde sağlık çalışanlarına ağır konuşmamak lazım.
İşleri gerçekten zor. Allah kolaylık versin.
Altın için yıl sonu TL bazında hedefi kaç görüyorsunuz ?
Görüyorum ve artırıyorum 700-730 bence. Ons 2300-2500 arası, dolarda 10 civarı desek bileşkesi %40 civarı olur. 525×1.4=735. Ama keşke dolar 9 geçemese de ons 2500+ olsa gr da 700 olsa çok daha iyi olur. Onsdan çok umutluyum bu ara, 1 ay öncede yazdım bunu, o zaman 1750 idi. 1680 dibinden 2 ayda 1900 e geldi. 2000 i geçerse 2500+ yıl sonuna görür diyorum. Ama 2000 civarında biraz klasik gidemessin giderim hoop nereye tarzı mücadele olabilir gibi yani hemen basıp gitmez. Ama geçtigi kesinleşince de asıl hızlı çıkış olur diye düşünüyorum.
LG-M400 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Nihayet sonunda altın konuşmaya başlamışız! Diğerleri önemsiz demem asla ama her şeyi yerli yerinde konuşmalı. Ons için 2500 usd sizce hayal mi?
1 sene önceki metal fiyatlarıyla bugünküleri karşılaştırırsak altının çok geride kaldıgını görüyoruz. Sebeplerini çok konuştuk, yine yazmaya gerek yok., çogu saçma olan bir sürü sebep sayıldı. Aradaki farkı kapatması için ya digerleri düşecek yada ons 2500 olacak yani normal fiyatına yükselecek. O zaman 2500 hayal degil, olması gereken fiyat.
Bu listeyi bugunün tarihi yani 30 mayıs 2021 diye de yazayım, yıl sonuna dogru kim ne olmuş bakarız. (Fiyatlar investing grafiklerinden).
Kurşun. 1600 2200. %38
Çinko. 2000 3072. %50
Nikel. 12000 18000. %50
Aliminyum 1500 2500. %66
Paladyum. 1800 2800. %55
Platin. 800 1200. %50
Bakır. 2,5 4,7. %88
Gümüş. 18 28. %55
Altın. 1700 1900. %12
Brent petrol 43 69. %60
LG-M400 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Abi doktorlar konusunda sizinle ayni fikirde degilim. Ben muhendisim ama ulkemizde doktorun benden fazla kazanmasi zerre zoruma gitmez. Ilkokul doneminden baslamak uzere ulkenin en parlak insanlari bu meslek grubuna yonelebiliyor. Nedeni tartisilir ama zaten doktor dedigimiz adamlar hepimizden daha zeki insanlar..(simdi birkac ornek vermeyelim genel ortalamaya bakalim). En iyi insanlarimiz neden doktor oluyor ayri bir konu (tartisilabilir) ama caliskan ve zeki insanlarin neden (ortalama olarak) gelir durumlarinin iyi oldugunu sorgulamak sacmalik. Doktorlara varana kadar milyonlarca insan var sorgulanmasi gereken.
Bence, gelir durumunu sorgulayacaksaniz gidin insaatcilar ve turizimcileri sorgulayin. Hicbir bilgi birikimi ve yetenege sahip olmadan ulkeyi soyuyorlar. Sadece siyasete dayali para kazanma ve rant uzerinden para kazaniyorlar.
Asiyi neden yapamadigimizi sorguluyorsunuz. Bu konu doktorlarin isi degildir akademisyenlerin isidir. Arge personelinin isidir.
Ulke olarak neyi duzgun yapiyoruz ki. Siyasetci siyasetini mi yapiyor, mutahit duzgun ev mi yapiyor, muhendis muhendislik mi yapiyor isci isciligini mi yapiyor, esnaf da kati kati kar koyarak is yapiyor. O halde her meslek grubunu sorgulayalim. Birseyler uretemiyor olmanin bircok nedeni var. Bence en onemli nedeni sosyal degiliz. Ev-is hattinda hic birsey cikmaz. Gunde 10 saat uzeri calisarak birsey cikmaz.
Ben doktorlarimiza guveniyorum . Hatta birok konuda dunyanin en iyi doktorarina sahip oldugumuzu dusunuyorum.
Alıntı:
Jim Rogers: ........US Dollar Will Be Replaced Just Like the Peso, Pound Sterling and the French Franc https://www.youtube.com/watch?v=WeYF5lILt7w
Ne varsa eski Komünistlerde var!...Alıntı:
Alasdair Macleod: ......Short positions in bullion banks;With the price above $1900 tonight their losses are mounting, and there is nothing they can do about it. .....China & Russia Making Moves In The Gold Market. .....A tight physical market just got a bit tighter. https://kingworldnews.com/china-and-...e-gold-market/
Yüksek gelir sağladığından dolayı Matematik/Fen'de yüksek puan alanlar tıbba çok daha düşük puan alanlar Matematik/Fen fakültelerine gidiyor. Tıp için bu kadar yüksek Matematik/Fen puanı gereksiz. Bu terslikten dolayı Türkiye Temel Bilimlerde Milli Eğitimde hep böyle zayıf kalacak..
Ezoterik doktorların gücü para değil. Para konusu hkm tarafından ortaya atılınca imtiyazlarından sadece birisini söyledim. Konu yanlış yere gitti.
Burada konuşulan gariban doktorlar değil. Onlar işini yapıp dürüstçe parasını alıyor. Vergi sistemi bozuksa zaten onlar sistemin açığını kullanıyor. Konu bu değil.
küçük insanlar para ile uğraşır. büyük resmî düşünmez. konu da zaten küçük doktorcuklar değil.
Asıl konuya gelelim.
Şu anda RTE, ezoterik bilim kurulunun kuklası mı, oyuncağı mı? Evet.
Ezoterik doktorlar ve bilim kurulu > RTE .
Yorum yazmadan önce ezoterik tarikatlar localar kültler üzerine araştırma yapın. Olayı sadece para boyutuyla düşünmeyin.
Para bizim gibi küçük insancıkların amacıdır.
Normal bağımsız bir doktor ağzıyla kuş tutsa dahi Bilim Kuruluna giremez!
Aziz Sancar eğer Türkiye de yaşıyor olsaydı onu bile bilim kuruluna almazlardı.
Ust akil konusunda sizinle bircok noktada ayni fikirdeyim. Ne yazik ki dunyayi yoneten gruplarin kobayi haline gelmis durumdadir ulkemiz.
Üst akıl demek doğru olmaz.
Ezoterik loca kült grup her ne diyorsanız farketmez, bilinenlerin tamamı “nihai” olarak Şeytana taparlar. Kullandıkları bütün semboller şeytan inancına göre şekillenir. Mutlaka şeytana atıfta bulunulur veya şeytani bir öğretiden ilham alınır.
Dolayısı ile üst akıl yerin şeytani akıl demek daha doğru bir tanımlama olur.
Sizin probleminiz kibir.Türkiyenin en iyi lisesini bitirdim ,en iyi tıp fakültesini bitirdim,kadın doğumcu oldum.Karımı bilerek sezeryan yaptırdım ,sezeryan dediğiniz gibi zararlı değil diyorum,tüm kadın doğumcular da aynısını yapıyor ,millet salak mı neden zararlı bir şeyi kendi karılarına uygulasınlar diyorum bana işimi öğretiyorsunuz..En kolay işi yaptınız bir ildeki arsaların çoğu doktorların hem de açgözlüler yüzde bilmemkaçtan aşağı arsaları müteahitlere vermiyorlar diyen müteahit arkadaşınızın söylemini buraya taşıyarak bir nevi hem zenginler hem açgözlüler şeklinde subliminal bir mesajla bizi töhmet altında bıraktınız.Doktorlara bel altı vurmayın ,malpraktis davaları,sağlıkta şiddet ,düşük ücretlendirme politikası muayenehaneleciliğin zaten bitmesi vs nedeniyle doktor hem para kazanmıyor hem de işinden soğuyor.En star doktorlar da devletden ayrılıyor en kaliteli hizmeti artık özelden almak zorunda kalıyorsunuz hem cebinize hem sağlığınıza zarar.Bu işi yönlendirenler doktorlar değil onlar da herkes gibi sistem kurbanı oldular.Ezoterik doktorlar ve bilim kurulu hakkında söyledikleriniz de yanlış.Bir kere bilim kurulu iki çeşit doktorla dolu biri yeni pıtrak gibi açılan üniversitelerden seçilen akp yanlısı doktorlar diğeri az sayıda devlet hastanelerinden seçilen doktorlar.Bilim kurulu göstermelik dedikleri önerdikleri hükümet tarafından işine gelince uygulanıyor işine gelince uygulanmıyor,karar merci bilim kurulu değil.Dediğiniz sağlığı yanlış yönlendiren şeytani akla hizmet eden doktorlar yok mu elbet var,ama o adamlar zaten bu bilim kurulundaki doktorları aşağı görürler onlarla aynı masada yemek bile yemezler,zaten bilim kurulunu ele geçirmelerine falan da gerek yok,kararlar bilim kurulundan çıkmıyor.Ha istifa etsinler derseniz benim bildiğim istifa eden tek bir doktor oldu,adam cesur ve kişilikliymiş.
Hayır bilim kuruluna girenlerden üçünü şahsen tanımasak acaba diyeceğiz.
Sarışın reyiz yine tarıyor sabah sabah $1914
Fenerbahçe düşmanları buradada iş başında altının gitmemesi için ellerinden geleni yapıyorlar
Şu konuya altın ile ilgili yorum okumak için geliyorum. Sezaryenden girip luciferianlardan cikiyorum. Sohbetinize gercekten doyum olmuyor sevgili ahali ancak ana konumuza dönmeyelim mi?
Kuru kuru altin gitmiyor yanina sos ilave ediyorlar. :)SM-A217F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dönelim tabi misal siz altının geleceği konusunda ne düşünüyorsunuz hedefiniz kaç bu topigi neden takip ediyorsunuz altin neden ilginizi çekiyor maliyetiniz kaç neden aldınız kaça satarsınız.kisaca ozetleseniz üstünde tartışacak pek çok noktamız olur.
Yatırım yaparken sadece altın veya gümüşe abanmayın . TEFAS üzerinden çeşitli yatırım fonlarını alarak uzun vadeli yatırım yapabilirsiniz .
Portföyümün % 50 ' si fiziki altın
% 40 ' ı Bireysel Emeklilik sistemi ( % 50 altın - % 50 para piyasası likit fonu )
BES altın fonlarını zamana yayarak kademeli satış yapıyorum . Tek kalemde değil .
% 10 ' u ise TEFAS üzerinden çeşitli yatırım fonlarını alarak güzel portföy sepeti oluşturdum .
Petrol fonu
Altın fonu
Döviz fonu
Yapı Kredi Portföy Gümüş Sepeti Fonu
İş Portföy Emtia Fonu
Karma fon
Elektrik araçlar
Sağlık sektörü fonu
Fon sepeti fonu
Yabancı fon sepeti fonu
Sermayenin % 10 ' u son 2 aydan beri bu fonlarda . Gayet güzel getiri sağladı. Bugün de dahil .
NOT : Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir. Karar ve tercih sizindir. Sağlıcakla kalınız .
Tüketici fiyatlarında ENAG'ı Tüketici ücretlerinde TÜİK'İ temel alacağız dedik, küsmece yok!DışBorçla yaratılan sahte cennette yıllarca yaşadın bugün de borcunu böyle kapatacaksın işte, sen ne olacak sanıyordun ki!. Bu işler böyle biter dedik bize inanmadın asrın liderimize inandın..
döndük hkm hocam, altın onsta bu düşüşte panik yapmamak gerekir, teknik güzel çalışıyor düşüş trend kanalını [ bayrak ] kırıp bir miktar yukarı çıktıktan sonra bu trend çizgisine bir geri çekilme yaşamaktayız ki bu sağlıklı bir durumdur, buralardan veya çok az daha aşağılardan dönüş yaşanacaktır https://i.hizliresim.com/pkwb9v1.png
Altungold'da Atalira nakit ödeme ile sitesinde 3423 lira. Saf altının gramı 520 liraya geliyor. Spotta gram 524tl görünüyor investing'de. Bana uygun geldi aldım. Bilginize.
İçinde daha az saf altın olan tam altın, Atalira'dan daha pahalı sitede şu an, ilginç.
https://i.imgur.com/FKTdcrq.png