Ayvagöbekli Bey Abi 2027 yılına kadar küre de herhangi bir olumsuzluk görünüyor mu?
Printable View
Ayvagöbekli Bey Abi 2027 yılına kadar küre de herhangi bir olumsuzluk görünüyor mu?
Abi ben "1 TL 100 bin dolar olacak" diye başlik actiydim. Vadesi 2021 yiliydi.
"Korku ve Yalan Imparatorlugunda" daha once gormedigim sekilde korku ve yalan pompalaniyor.
Eskiden olsa "ölümü gosterip, sitmaya razi etmek" derdik.
2027'ye kadar yeni pandemi degil pandemiler ortaya cikabilir.
Veya nukleer silahlarin kullanildigi savaslar olabilir.
Dunya eski dunya degil.
Devlet diyor ki, Erdogan'in yerine gececek CB'ni, Imamoglu'dur.
Dış dinamik de Imamoglu diyor.
Kilicdaroglu'na ne düşer?
Chp'de fazla bir deprem olmaz.
Herşey planlı.
Siyasetin bir de bize gösterilmeyen yüzünü azıcık yazmışsınız sayın ayvagobeknuri.
Bize vergini ver,askerliğini yap,sandıktan sandığa rey ver gerisine senin aklın yetmez diyorlar.
İzin verirseniz tahminimi yazayım., Bu yargı hamlesi ile Altılı masanın CB adayı seçiminde elini rahatlattılar. İmamoğlu nu da CHP nin başına hazırlan dediler.
6 yaşındaki kız çocuğuna nikah kıyılması ve tutuklamalar gelecekte olacak olayları gösteriyor, bence.
Pek çok tarikat ve cemaatin mal varliklarina, paralarina el konulabilir.
Türkiye'de 10 tane büyük, 100 orta büyüklükte cemaat var.
Menzil gibi tarikatlara dokunulacagini sanmam. Menzilciler güneydoguda dimdik pkk'nin karsisinda, devletin yaninda dururlar.
Ama mesela Erenköy cemaatina dokanirlar.
Japonya 320 milyar dolarlık savunma programını uygulamaya koydu.
İşte gerçek ve net bir haber. Bu çok açık bir silahlanma programı. Silahlanma savaş icin yapilir.
Hangi ülkeye karşı, hangi ülkeyle savaşılacak?
Sorunun cevabı da çok açık ve net:
ÇİN...
Ayva adaşım Levent göktaşın iade si ilgili birkaç kelam etmeyecek misin elin olduğunu düşündüğün bilgiler ne olmuştur sence.,.
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu iş şuan görevde olan önemli bir isme ulasır. İmamoglu olayi ile ayni anda olmasi ilginç. Imamoglu'nun önünü açan, karşı tarafın harakete gecmesine engel olan bir hadise bu.
Olayi arastirmak isteyenler Alman Vakiflarindan baslayabilirler. Tehlikeli konular bunlar.
Çok geçmiş olsun tabii de yangın neden, nasıl çıkmış çok merak ettim.Alıntı:
Ali Poyrazoğlu
@alipoyrazoglu
Canım çok sıkkın.
50 önce kurduğum tiyatromun büyük deposu yandı bugün.
Bütün dekorlar,ses ışık sistemleri..Bir tiyatro müzesi için oluşturduğum
200 kukla ,büyük bir maske kolleksiyonu..
Yangın her şeyi aldı.
Anılar ve alkışlar bize kaldı..
Durmak yok..yarın yeniden başlıyoruz
https://www.medyatava.com/haber/msbd...e-dondu_285309
Bunlar askeri nakliye uçakları ve savaşın başından beri orada kalmışlardı.Alıntı:
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Ukrayna'da hava sahasının kapatılması nedeniyle Borispol Havaalanı'nda kalan A400M tipi 2 uçağın Kayseri'ye ulaştığını duyurdu.
Economist'in baş sayfasında da köpek var. Kudurmuş diye yorumluyorlar.
Kahvede kedi ile oynuyordum....
Tırmaladı.
geçen yıl sadece tetanos aşısı yapıyorlardı.
şimdi koldan birkaç gün arayla 4 kuduz aşısı....
demek ki tehlike var....
sokak hayvanları hazır yemlerle beslendiler ve doğal hayatta olabileceklerinden çok daha fazla üredi.
validebağında her taraf hayvan yemliği. bir şey desen ortalık panter emellerle dolu...
Aywaaa...!
anadolu ajansı yayınlamış..
Alıntı:
"Gelecek yıl dönüm noktası olacak"
Zelenskiy, tüm dünyanın zihninde Rusya'ya galip geldiklerini söyleyerek, "Tüm kasvetli manzaraya rağmen Ukrayna düşmedi. Ukrayna yaşıyor ve (Rusya'yı) geri püskürtüyor." diye konuştu.
ABD'lilerin ve Avrupalıların da bu savaşta bir zafer elde ettiklerini aktaran Zelenskiy, "İşte bu nedenle Avrupalılar şu an her zamankinden daha güçlü." ifadelerini kullandı.
Zelenskiy, "Rus tiranlığı üzerimizdeki kontrolünü kaybetti. Bir daha asla zihinlerimizi etkileyemeyecek." dedi.
Öte yandan Rusları sahada da yenmeleri gerektiğini dile getiren Zelenskiy, konuşmasında "Bu mücadele çocuklarımız ve torunlarımızın nasıl bir dünyada yaşayacaklarına karar verecek." ifadesine yer verdi.
Ukrayna Devlet Başkanı, gelecek yılın hem Ukrayna hem de ABD için "dönüm noktası" olacağını ifade ederek, Ukrayna'nın cesareti ve ABD'nin kararlılığına vurgu yaptı.
Nato, 15 yaşındakilere askeri eğitime başlamış.
Bu eğitimin içinde en önemli eğitimlerden biri de "zor koşullarda hayatta kalma eğitimi"...
Erkan Trükten atmış bu tweti. 8 saat önce.Alıntı:
Üzgünüm ama nükleer felaket senaryosu devreye sokuldu.
"Gelecekteki herhangi bir savaş" ihtimali, bana göre %100. O zaman Almanya'nın deli gibi silah üretmesi gerekir. Tabii önce bu ahmak, sosyal demokrat hükümetin defolup gitmesi gerekli. (Almanya, dünyada en fazla nükleer hammadde stokuna sahip ülkedir, Japonya ile birlikte).Alıntı:
Alman yetkililer, #Ukrayna'ya silah tedarik etmesi nedeniyle #Almanya'nın silah stoğu, gelecekteki herhangi bir savaş durumunda yalnızca 2 hafta dayanabileceğini açıkladı..
Bunun için de Rusların ani ve hayvani bir harekette bulunmaları...Benim sıralamam böyle.
Almanların ve Japonların kıtalararası balistik füzeleri havaya dikmeleri, aylar içinde gerçekleşebilir. Japonları fişekleyen tabii ki Kuzey Kore olacaktir. Ikide birde Japonya'nin uzerinden fuze atip duruyorlar.
Türkiye ise Kızılelma, insansız savaş uçağını uçurdu. Savunma projeleri tamgaz devam ediyor. Almanlarla ortak denizaltı projemiz var. 4 denizaltı yapıliyordu. Bu proje Milgem'lerden de Milli Muharip Ucaktan da, ana muharebe tankindan da önemli bir projedir. İşte bu Sosyal Demokrat Alman hükümeti bu projeyi durdurdu.
Mavi Vatan icin en önemli projedir. Bizim denizaltilara ve uçar birliklere yani helikopterlere ihtiyacimiz var. Tsk, gerektiğinde bir kolorduyu, mesela Kuzey Surlye'de Münbic'in guneyine atip, bu kolordunun tüm ihtiyaçlarını karşılayabilir yeteneğe sahip olmalıdır.
Bence Anadolu gemisi çok gereksizdir. Denizanası gibi bir dakikada avlanır. Karadeniz'de Ege'de veya Akdeniz'de nerede yüzdüreceksiniz onu. Gereksiz, kaynak israfi. Vurulmasi ve batirilmasi durumunda Tsk'da hatta Türk Halkinda oluşacak moral bozukluğunu düşünebiliyor musunuz? Bunun yerine binlerce iha, siha, ika yapılabilirdi.
Uçak gemileri okyanuslarda dolanırlar. Kiyilara 200 mil yaklaşmalari durumunda pek cok ulkenin silahli kuvvetleri bunları yagli ordek gibi avlarlar. Abd'nin bir ucak gemisinin etrafinda, bu uçak gemisinin güvenligini saglayan çok sayida askeri gemi bulunur. Bunların sayisi neredeyse Türk donanmasının tamami kadardir.
Ukraynalı gazeteci Anatoly Shariy-
"Ordu birliklerindeki çeşitli kaynaklardan alınan bilgilere göre, Belarus'taki Rus grubu 25-26 Aralık geceleri planlanan bir saldırı başlatmaya hazırlanıyor.
Sarny-Kovel ile Kiev-Chernigov yönlerinde bir saldırı da mümkün".
Ömer Aydın atmış tweeti.Alıntı:
Paris'te Türklerin yoğun olduğu 10. Bölgede silahlı saldırı.
60'lı yaşlarda bir Fransız girdiği sokakta rastgele ateş açtı.
1 kişi kuaförde, 1 kişi restoranda, 1 kişi de PKK derneğinde vuruldu.
(Aynı sokakta işyeri olan bir görgü tanığından aldığım bilgi.)
Alıntı:
Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, çocukluk çağında, yetişkinlerde ve yaralanma sonucu gebelere yapılan difteri tetanoz aşılarının 2. Sınıf B seviyesinde geri çekme işlemi uygulandığını bildirdi.
Neden toplatılıyor? Haberde neden toplatıldığı yazmıyor. Halk tv'nin haberi...Alıntı:
Sağlık Bakanlığı, difteri tetanoz aşılarını toplatıyor.
Bunu anlamak için İspanya'ya gitmeye gerek yoktu. Ben seneler önce, askerlik için gittiğim Siirt'te anlamıştım. Cola, Coca gibi değildi. Sonra traş kremi alıştığım gibi değildi. Pek çok ürün bence farklıydı. Sonra aynı şeyleri diger yedek subaylardan da dinledim. Falan filan işte. Ben eşkerliği yapalı çok oldu. 1994'te yaptım.Alıntı:
İspanya'da yediğim Nutella ile Türkiye’de yediğim Nutella arasındaki farkı anladığım andan bu yana üçüncü dünya ülkesi olmak nedir çok iyi biliyorum.
Bu tosunun görevi, Japonya'nın siyasi dönüşümünü sağlamaktır. Japon teknolojisi çoktan Abd ve Avrupa'yı geçti.Alıntı:
KDPR Lideri Kim Jong Un 2022 yılındaki 36. Füze testini başarıyla gerçekleştirdi.
Japon Denizi’ne 2 orta menzilli balistik füze ateşlendi.
atış yüksekliği 300km, menzili 50km olan füzeler kontrollü olarak denize düşürüldü.
Japonya'nın en büyük düşmanı Çin'dir.
Japonya hızla silahlanmalı, geç kalmak ölümcül bir hata olacaktır.
Bunun için milliyetçi-muhafazakar bir Japon hükümetine ve sezaryan bir Japon lidere ihtiyaç var.
Yoksa Çin, Japonya'yı ezip geçer.
Biz de bu lafları çok ettik. "Burası borsa, kim kime korsa" diye konuşur hatta bu foruma böyle mesajlar bile yazardım.Alıntı:
Serkan Çelik
@SrKCLK
Açıkçı yakaladığın zaman öpeceksin. Acımak yok.
Şimdi şöyle yazabilirim:
"Yaşattığını yaşarsın."
2023 Ocak ayında Katar'dan Türkiye Hazinesine 2 milyar dolar borç gelecek. (Reuters)
Dün Pakize Suda bugün Hüner Coşkuner vefat etmişler.
Allah rahmet eylesin...
🔴ABD'de ordu dahil tüm kamu görevlilerinin, TikTok kullanması yasaklandı.
Mesela Sağlık Sisteminde şuan bozulma var. Hızla bozuluyor ve eskiye dönüyor. Bu durum mevcut iktidarda oluyor. Demek ki, bir dönüşüme ihtiyaç var.Alıntı:
Cumhurbaşkanı Erdoğan:
"Bizim yaptıklarımızı yıkacaklar, her şeyi eskiye döndürecekler."
Diğer taraftan, 20 yılda yapılanları yok sayan bir muhalif anlayış da var. İşte bunlar kilit noktaları tutarlarsa, mesela Savunma Sanayiinde yapılanları yıkabilirler. Bana direk hedefleri orası gibi geliyor.
Bir de Imamoğlu gibi beceriksizlik abideleri var. Misal Istanbul'un taksi sorununu dahi çözemedi. 14 kez ukomeye götürmesi de ayrı garabet. Ankara'da en çok 2 dakika taksi bekliyorsunuz. Hangi güzergahtan gideyim diye size soruyorlar, çok nazikler. Hastaniz varsa, ya da bagajiniz varsa size inip yardim ediyorlar. Daha taksi meselesini çözemeyen Turkiye'yi nasıl yönetecek?
Kilicdaroglu, Babacan ve Davutoglu gibi isimler ise "biz barıştan, demokrasiden yanayiz" diyerek, direk Savunma Sanayi projelerini durdurabilirler. Pkk'ya karşı yapılan operasyonlari da durdururlar. Çünkü zaten Hdp destegi olmadan iktidar olamiyorlar.
Meral Abacık bunların hiçbirine izin vermeyecek.
Aywaaaa....
İlhan Kesici muhalefetin adayı olabilebilir mi?
Bütçe konuşmasını izle...
https://youtu.be/7Vf2c8fr15Q
https://newlinesmag.com/argument/aca...phet-muhammad/
Alıntı:
An Academic Is Fired Over a Medieval Painting of the Prophet Muhammad
The dismissal of an instructor at Hamline University on baseless charges of 'Islamophobia' raises concerns about freedom on campus
Keşke olsa. 50 tane Imamoglu'nu cebinden çıkarir.
Bizim milletimizin seveceği bir tip. Hitabeti kuvvetli, çok sevimli. Ses tonu çok uygun.
Fakat devlet ve dış dinamik, Meral Abacığın söylemlerinden de anladığımız kadarıyla, Imamoğlu işaret ediliyor. Fakat İmamoğlu seçilirse, Ilhan Kesici de çok önemli bir bakanlığın başına gelebilir.
https://www.birminghammail.co.uk/new...ecies-25816385
Alıntı:
Nostradamus 2023 predictions - six prophecies made from war to Mars disaster
Korku ve Yalan İmparatorluğu...