Genel bir devalüasyonda KKM den oluşacak yükü nasıl karşılarlar belirsiz.
Printable View
Genel bir devalüasyonda KKM den oluşacak yükü nasıl karşılarlar belirsiz.
Eskiden devalüasyon bi anda gelirdi, artık devir değişti teknoloji ilerledi önden haber veriyorlar :)
İhracatçıya özel bir kur düşünüyorlar muhtemelen, formülü ne olacak acaba. Serbest piyasanın bi tek adı serbest kalacak galiba.
MATBACI AMCAYA SORDUM PARA BASMANIN MALİYETİ NEDİR DEDİM .
200 TL BASARSAN farklı 1 tl bozuk para basarsan ayrı dedi her iki durumda da sürümden çok iyi kar bırakırmış devlete ve
enflasyon da dolaylı bir vergi türüdür milletten alınır.
çok para bastık güçlü ülkeyiz doları da baskıladık cari fazla verdik 200 milyar dolar ohhhh kebap işte sabit kur rejiminin keyfine bakmak lazım arkadaşlar 2023 sonu dolar kuru 21 tl olsun
sanırım %50 enflasyon ve basılan paralar ile tüm dış borcu 2 seneye BU KUR İLE ÖDER VE SIFIRLARIZ :shh::):):)
REEL anlamdan tüm ülke serveti büyüyor düşen dolar ve artan enflasyon sayesinde
ekonomik mucize ve ilüzyon bilimi işte
Sinan Oğan KK'ye desteği açıklarsa borsada nasıl tepki olur ? Bence o bankaları dönüp tekrar almazlar ama bazı hisseler satış yiyebilir.
#xu030 #arbitraj %39 la kapatıldı #xlbnk için yenisi %62 ile açıldı.
https://pbs.twimg.com/media/FwZrlu-W...png&name=small
https://pbs.twimg.com/media/FwZrYUoX...g&name=360x360
https://pbs.twimg.com/media/FwZrgDoW...g&name=360x360
FARKINDA MISINIZ? BUNLAR KALIRSA 10 MİLYON MÜLTECİ DAHA GELECEK BU ÜLKEYE.
BU POTANSİYEL SUÇ MAKİNELERİ BURAYI YAĞMAYALACAK.
BUNLAR KALIRSA GENÇ KIZLAR SOKAKLARA ÇIKAMAYACAK.
BUNUN İÇİN 28 MAYIS'TA SANDIĞA GİTME BİZİM VATANİ GÖREVİMİZDİR.
” Kemal Kılıçdaroğlu''
herhalde sinan oganı çekmek istiyor...
yarında görüşeceklermiş...
Pamuk gibi dedemi führer yapacaklar.
Göçmen gönderme ayini de olur
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kredi kartından nakit avans kullanımı kapatıldı.
Günümüzde fiziki şiddet yerine finansal şiddet daha fazla gibi, alınan kararlardan herkes etkileniyor.
Evde saklanarak problemlerden uzak durabiliyorsun ama para işleri evin içini etkileyebiliyor.
Bu kadar önemli bir şeyin televizyondan haber verilmesi ve açıklanması gerekir.
mercedes 15 mayısta online satışa geçti. gün içerisinde sürekli takip ediyorum, satışa düşen araçlar 2-3 dk da satılmış oluyor. araba yatırımaracı olarak devam ediyor.
Bunlar hiç karşı taraf olarak gördüklerini tanımıyorlar bilmiyorlar. Ümmet ne demek hiç anlamışlar. Ümmet müslümanların başka Müslüman ülkelerde diğerlerinden farkı olmadan seyehat ve yaşam hakkını vermektir. Bir nevi Avrupa Birliği... Öyle ipini koparan falan filan değil yeter ki Müslüman ol. Alemin safi bu ülke ama ben diyor bayraktariyim bu işin. Suudiler falan müslüman değil diyor. Önce bu işi bir anlasinlar sonra politika geliştirsinler. Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Endeks tam soytarı piyasasına dönüştü. 3 milyar tl hacimle %+1 den %-1 e geliyor.
şubat 10 da 975,000 e toyotadan araba aldım...
şimdi 1,500,000 den ilanlar var...
neden almıyalım...
ülkenin yönetimi kendi bastıgı parayı pula çevirirken biz neden seyredelim...
https://i.hizliresim.com/kw28at1.png
Otomobilde yüksek vergi var, win win oluyor muhtemelen.
TV'de Doğuş Çay logolu Karakan Solar Panel reklamı çıktı.
Onlar da borsaya gelebilir. Google'dan baktığımda solar yatırımları ile ilgili bir haber var ama bir ayrıntı ilginç büyük tarım araziler satın almışlar
>>>>>>>>>
https://www.ekonomist.com.tr/makale/...enerjisi-33101
28 Haziran 2022
Güneş enerjisine 85 milyon dolar yatırdı.
...
TARIM ARAZİSİ SATIN ALIYOR
Doğuş Gıda'nın ajandasında sürdürülebilirlik odaklı yatırımlar dikkat çekiyor. "Geleceğimiz tarımda ve toprakta" diyen Doğuş Gıda; 2021'de 160 bin ton yaş çay, 975 bin ton şekerpancarı, 60 bin ton patates, 50 bin ton domates, 15 bin ton mısır alımı yaptı.
Türkiye'de 70 bin çiftçiyle çalıştıklarını vurgulayan Harika Karakan Batallı, çok fazla atıl ve kullanılmayan tarım arazisi olduğundan bahsediyor, iç Anadolu Bölgesi'nde satın aldıkları 1 milyon dekara yakın tarım arazisini çiftçilere kiralamaya başladıklarını söyleyen Harika Karakan Batallı; çiftçilerin bu arazilere ektiği şekerpancarı, domates gibi ürünlerin mahsullerini onlardan satın alacaklarının ve bu yatırımlarla Türkiye'nin bir numaralı tarım markası olmayı hedeflediklerinin de altını çiziyor.
Sadece kredi kartı nakit avansı değil, ek hesap limitlerinide düşürmüşler , annem emekli maaşını Yapı Krediden alıyo ek hesap limiti 40 bin liraydı 7 bine düşürmüşler , eyvah eyvah insanlar taş kemirecek :)
bence buradaki amaçları tl ye ucuz yollu ulaşıp bunun dövize çevirilmesinin engellenmesi gibi duruyor. öte tarafta sıfır araç kredileri de ciddi artmış. Bir yandan da sıfır araç ithalatını azaltmak isteniyor olabilir.
ama ek hesap nakit avans ile kullanılan kredilerin çoğunluğu dövize gitmiyordu, geçim için kullanılıyordu. O kesim zorlanır.
Spotta boş kademeleri aşağıya tarıyorlar. Açığa satış güya yasak ama büyük fonlar hisseleri belli bir maliyet karşılığında kiralayıp cayır cayır satıyormuş.
elbette artacaktı faizler, ne olacaktı ki başka... millet neye şaşırıyor ben de onu anlamadım...
faizler de artacak, kur da artacak... hisse değerleri ve borsa da düşecek... gayet normal...
anormal olan geçtiğimiz sene yaşananlar, şimdi acı gerçeklerle yüzleşilecek yavaş yavaş...
uzmanlar bu konuyu irdeliyor.
��KKM -110mia$
��MB Net Rezerv -75mia$
��Cari Açık -55mia$
��Dış Tic. Açığı -43.5mia$
��KV Dış Borç -153mia$
��Bütçe Açığı: -76mia$
bunlarıda unutmamak gerek bu rakamların dönüşü bu ekonomik modelle bu halka daha kötü olacak millet görmek istemiyor.
Ekşi sözlük yorumu;
Limitlerin azaltılması kapatılması hakkında.
Millet zorlansında dolar altın ne varsa bozmak zorunda kalsın.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bence açığa satış yerine MKK'ya bildirenlerin hisseleri borç verilmeli ve nema herkese eşit dağıtılmalı.
Belki sadece uzun vadeli hisse alıp traderlara kiralayan fonlar kurulabilir.
Zaman zaman emlakçıya satışa verdim ama o gidip kiralamış gibi haberler oluyor. Emlakçı satılana kadar kiralayalım ben de komisyonumu alayım dese şikayet olmaz.
Bu açığa satış rantının bir kısmından hisse sahiplerinin faydalanması gerekir.
Gündemdeki Şikayetler
İşlem Kısıtı, Nakit Avans
344 Şikayet
Şikayet Sıralaması
En Yeni
profile
İrem Ziraat Bankası
4.516
1 gün önce
''Ziraat Bankası İşlem Kısıtı Kaldıramıyorum.
İşlem kısıtı kalkmıyor. Ne yaparsam yapayım olmuyor. Borcumun hepsini ödedim yine de olmadı. İlgililere yardımcı olmasını dilerim, inşallah kaldırırlar. Çok acil nakit avans çekmem lazım. İlgililere duyurulur, lütfen bir el atın ve kaldırın. Müşteri hizmetleri de kaldıramadı.''
şikayet com'a . yazmak lazım belki faydası olur ..puhahhhahhahh
napsın vatandaş çare arıyor
KMH'da borcun tamamını ödemeden para çekilemiyormuş. Biri sürekli borç ister, para gönderiyorum çekmedim diyor, tekrar gönderiyorum yine yetmiyordu.
Sonra Yapı Kredi ATM'sinden çekilecek şekilde Telefona göndermeye başladım.
-55 milyar dolar cari açık yıllık,43.5 milyar dolar dış ticaret açığı ise ocak-nisan yılın ilk 4 ayına ait.(12 aylık 121.4 milyar dolar)
-1 yıl içinde ödemesi yapılacak kısa vadeli dış borç ise :203.3 milyar dolar
-Bütçe açığı yılın ilk 4 ayında 382 milyar TL.Yılın tamamı 1.5 trilyon TL civarında olabilir ,bugünkü kurdan 76 milyar dolar olabilir ama yıllık ortalama kur daha yüksek olacağı dolar cinsinden 76 milyar dolardan düşük olması beklenir.Esasen diğer göstergelerin dolar cinsinden hesaplanması doğru ama, bütçe açığı rakamının TL olarak takip edilmesi daha doğru olur.
Normalde bir haber gelince fiyatlanıyor, seçimden sonra devaülasyon olacak ise yavaş yavaş fiyatlanması gerekmez mi?
Gümüşe dikkat, çizebilüler :)
Günün sonunda bir seçim yapmak gerekecek. Artık faizi mi, doları mı serbest bırakırlar ona karar verecekler. Bunlar arasında kolay olan doları serbest bırakmak. Seçim öncesi halkın dolar hassasiyetinden dolayı olabilidğince baskıladılar, seçimden sonra serbest bırakmak kolay olacaktır. Faiz de doların seyriyle bir yere oturacaktır. O yüzden bacası tüten :), kasasında nakiti bol olan ihracatçı şirketlere yönelmek lazım şayet tercih borsadan yana olacaksa.
İŞTE O ŞİRKETLER!!!
Geçen pazardan bir şey alayım dedim, kredi kartına %10 ekliyor ama IBAN'a galiba komisyon alınmıyor. Açıklamaya borç filan mı yazdırıyor almayınca öğrenemedim.