808400 ü kaçırdık iyimi... 808600 de kaldım mal gibi
806300 reverse şort
birde böyle deneyelim bakalım
Printable View
bir yurt paydaşı, en konforlu hissettiğim hisse senedi için eşkisözlükte, '' portföyümün ön liberosu '' demiş , bir başka yurt paydaşı da '' kale '' tabirini kullanmış... güzel.
Al sat değil de yatırımla ilgili olarak;
Mesela ereğli pegasus gibi bir hissede maliyetimden % 40 - 50 aşağı inse hisse fiyatı , ben artık eski ben değilim ki der yıldız tilbe dinler efkarlanır, kanatların kafası*** sola sola kopardı...
Bu hissede %40 -50 yesem , kafam gayet rahat olurdu.
*** şişelerin ağızı
Tüm tahtalar düzeltmesini yaparken endeks bir o kağıt bir bu kağıt diyerek düzeltmesiz geldi bu güne kadar. Amacı neydi ki? Düzeltme yapmak ayıp mı günah mı?
Birden aniden olacak ki herkes long da iken hissede iken olacak ki.Hatta üzerine yüzde 7-10 15 aniden 2 gün içinde olacak ki hatta ve hatta oradan gerisin geri yüzde 10 yukarı falan olacak ki.
Borsa gittikçe bir yatırım alanı olmaktan çıkıyor.Bazı hisseleri borsayı tutma uğruna arşa götürmeleri mi dersin 6 ay boyunca basılan bir hissenin aman borsa dengelensin diye bir anda hareketlenmesi mi dersin onu tut buna bas bastığını deli gibi al tuttuğunu deli gibi sat türü dengesiz hareketler mi dersin ne dersin bilmem ama burası borsa olmaktan çıkmaya başladı.Resmen kumarhaneye döndü.Kumarhanede biraz büyük kazandınız mı yanınıza birileri gelir sizi arka odaya bekliyorlar derler hani.İş o raddeye gelmeye başladı artık.
Şu gün sasa ve hektsın yüzde 3-5 yapmasının diğer ağır top bi ton hissenin ekside olmasını bana kimse piyasa mantığı içinde açıklayamaz.
günah.. düzelttirirse aşağıdan mal kaptıranlar tekrar alıcı olur shortçular nefes alır vs bissürü handikapı var
yabancı girişi pek gözükmüyor dün bugün, onun için ovalama moduna geçti, kallavi bi kaç ordino gelirse yine yukarı eser belki newyork uyanmasını bekliyodur
O yabancı anlaşmalı kurum.Burada kazanılıp yurtdışına kaçırılan paraların piyasa yapıcı , yabancı kisvesi altında geri dönüşü.
Bunu nereden anlıyoruz.
a.Yabancılar için girilecek bir yatırım notumuz yok.
b.Gri listedeyiz.Yabancı girmiş olsa bile bu gri listede olmamıze neden olmuş olan paradır zaten.Ki ondan da şüpheliyim.
c.Her an herşeyin değişebileceği bir kişinin 2 dudağı arasında müthiş manipülatif bir borsaya yabancı yatırım yapmaz.Yarın ne malum Mehmet ayağını denk alsın denmeyeceği doları 30 35 i vurmayacağı.
d.Yabancı oturup endeks mühendisliği ile kafa yormaz.Burada endeks cambazlığı yapılıyor.
Büyük ihtimal bugün böyle kapanır.sasa hekts ikilisi show ile.Yarın hiç bişi olmamış gibi 2 tane bankayı yüzde 5 e çeker sasa hekts -1 -2 de gezinir bütün gün.Hatta bu öğleden sonra bile girişebilir bu aksiyona.Burası artık borsa değil kumarhane.Kumarhaneye de yatırım yapılmaz.
Bir miktar paran varsa ona buna basarak bişiler yapabilirsiniz ama bu yatırım değildir.
tabii ki, ben yatırım yapmıyorum, ona buna basarak bişeyler kazanmaya çalışıyorum
yabancı demek büyük montanlı para demek onun için izliyorum, 2013den beri satıştaydı ama corona sonrası nerdeyse bütün mal boşaltıldı yabancı takasından.. şimdi ilk defa almaya başladı, 6 haftada 2 milyar dolar soktu- ykbnk dahil.. ath demedi, gri liste demedi, -5 kademesindeki kredi notu demedi 45 milyar TL para soktu.. bu önemli
Giren yabancı değil danışıklı dövüş bakın biz ne kadar doğru kararlar aldık yanlışdan döndük rasyonel adımlar atacağız borsamız bunu kutluyor yabancı bile farkında sen de kös kös bakma sende para nı sok yabancısı bu Giren para sizide ifade ettiğiniz gibi 2 milyar dolar.Borsanın komple değeri ne kadar ki böyle nerede ise yüzde 100 götürdü bu borsayı.Bunu sorun bi kendinize.
Buna ciddi para sokmadan borsada fiyat yapma denir.Tabi sonrası malum şey.Servis.Bu ne zaman olur nereden bırakırlar bilinmez.Ama bu sefer bırakırlarsa biraz tut şunu biz az sonra geleceğiz satışı olmayabilir.Hele bazı hisselerde epey bi süre epey epey epey bi süre boyunca olmak üzere tutulmuş olabilir.
Fon Takip @FonTakip Yatırımcıların fon tercihleri.
Temmuz 2023
https://i.hizliresim.com/6le5fyh.png
https://i.hizliresim.com/b64ac9d.png
Sür Sasa'yı tavana ne bekliyorsun eksiye geçti endeks alooo hey :)
hisselerin güncel endeks ağırlığı tablosu var mıdır acaba ? .. şimdiden tşk ..
geçen gün yazdığım uyuz eşşek angen bile %6 artıda. işte öyle bir gün.
primsiz kağıt bulmak epey zorlaştı. neyse çalışıp bulacağız artık.
eline sağlık tidebringer ..
porsa' da olanı yorumlamak o kadar kolay ki... koy iki hareketli ortalamayı 5 20 nin üstündeyse fiyat ikisinin de üstünde '' kapanışlar '' ??? yapıyorsa buradan '' tutunursa ''' filtre kuralı gereği falan diye iki yuvarlak laf et , gelsin beğeniler yorumlar hocam efsanesiniz , abi sağol falan .... loooğğğ zaten % 50 ya öyle olacak ya da olmayacak . geçmişe ait veriyle geleceğe dair muğlak muğlak yorumlar.
trader spekülatör ise riske girendir , şu kadar kaybı göze alıyorum şurdan çıkarım o kadar...vır vır vır vır vırr vırr konuşmaz
Asla borsa düşmez mantığı bu kafa ile yatırım yapılmaz............ borsaya süpekülatörler şuan borsayı yukarıda tutuyor sonrası belirsiz.
bence pala bizlen eğleniyi.
sağlam direnç, satıcıları yokluyor.
depoyu fulledikten zonra gaza basacak.
enflazyon sonrası akçaylan başganın ağzına bir parnak bal çalar,
sonra bir ay daha ümitlen bekletir. :he:
Petkm de ısrarlı alışlar var. Saatlikler al verdiğinde kopacak gibi duruyor (17,95)
oyun planını değiştirdiler
asla şelale yapmaz görünümünde ısrarcılar
düzeltmeler derinleşmeden farklı kağıtlarla takozluyorlar endexsi
algı böyle yerleşti ..elbet bir gün takozu çekecekler sonrası şarıl şarıl
801800 maliyetli lönkleri 804250 den reverse yapmamız lazım
indirmezse de bu şort biraz para yazması lazım
Lucky abi .. profil resmini niye değiştirdin .. önceki huzur veriyordu bana ..
bugün spotta para girişi yok...
bu seferde vadeli KADEME ile tutuyor
+7500
porsa' da kaosla yaşamanın en kolay yolu , kendinizin kaotik bir yapıya evrilmenizdir... bunu en iyi başaranlardan biri george soros dayıdır...
Tepeyi bugün bulduk ellaaam. Bozkurt koş. :)
yüzde 100 götürmedi, yabancı girişi 5.haziranda başladı, maliyet yaptığı aralık 5700- 7500 gibi, yüzde 40- 50 yukarı ittirdi.. az parayla çok iş gibi görünüyorsa bunun sebebi- yerlinin pek mal satmaya istekli olmadığı anlamona gelir, yani malı kimden alacaksa onlardan bahsediyorum.. 2 milyarla bu etki sağlandıysa, 10 milyar girse 30-endeks 10 bin olur.. su içinde..
bugün isctr ayrıştı bankalar içinde, doğal.. isctr iştirak portföyü hiç kaale alınmasa bile daha ucuz diğerlerinden.. şimdiye kadar baskı altında kaldı, demekki bi satış vardı, ve şimdi o satış bitmiş olabilir, malı yüklenenler yukarı sürecektir.. aslında iş bankası grubu bütün şirketleri bilanço döneminde iş yapmaya aday gibi görünüyor
Pala sal artık tuta tuta prostat olacan...Şar gitsin...