-
Zdx & Lunar Soul diyelim Seçim 2 tura yani 28 mayısa kaldı haziran başı ralli bekler misin sadece bu soruma güzel bir evet veya hayır der misin ben dahil kimse net cevap veremez %100 kimse emin de olamaz bu borsa istikrarsızlaştırıldı ekonomimiz ŞAFTI KAYIŞI koparmış yabancı fonlar ülkede yok borsamız koşa orta vade öngürülür olmaktan çoktan çıktı .
Düşünün kısa ve orta vade Bist 100—-
3200 ile 6500 puan bekleyen onlarca analist var tümü de kendince haklı böyle bir piyasa olur mu Allah’ınız severseniz EKONOMİ yönetimince dengesi bozuk halka tam Kapalı azınlık yararına olan sadist mazoşist bir piyasa kurduk , Ereğli forumuna baktım o acılar içinde kalanlar hala umut dolu insanım içim burkuluyor gerçekten ağlamaklı oluyorum ! ky de kaybede kaybede hayat dersini alacak biz BANKA SEVERLER zarar etmedik diye az şükür ediyoruz hepsi bu :)
Biz banka severler hakikat güneşiyle ısınan akıllı varlıklarız . İnsanlara laf anlatamayan varlıklarız arkadaşlar .
-
Ben 35 e EREGL olmaz derim tıpkı zamanında burada 5 liralarda dediğim gibi. Ama biraz acılı olur herkese göre değil.
Diğer konu ile ilgili bir şey buralarda beyan etmem. Çünkü Ben yanılırsam taşıyabileceğim pozisyonlar aldığım için sorun olmaz. Ama bu herkes için geçerli değil bu piyasalarda.
Herkes öncelikle bu aralar taşıyabileceği yükün altına girmeli. Buralardan kazanç ile hayatını finanse etme işine ara vermeli. Hele borç para kredi kaldıraçlı long short işi hiç olmaz. Profesyoneller için bile bu aralar tehlikeli.
-
Üzücü bir rapor mu bakalım 🤔 çok da ciddiye almayı. Bofa çok çakaldor goldöan dünya ve Abd devi bir yol yordam bulup almak istiyorlar bankalarımızı eksiklerimiz neymiş okuyalım :₺))
Akşama okur ve buraya yazarım rapor kapta mı İngilizcesine de bakayım
-
Şu an sosyal medyalara tüm 1 çeyrek raporları yapıyor % 35-50 arası 4 çeyrekten düşüş karlar bekletiliyor kredi büyümesi be net analiz yöntemlerine evir küsur ve hata bulursam yazarım sapma olasılığı oldukça yüksek inanılmaz düşük banka beklentileri
Tersi bir durum yaşanır mı rapor detaylarını incelemek gerek ,
Mart mevduat kredi makası çok kötü bekleniyor deniyor %7 ordan zarar var deniyor . Gider kalemi mevduat giderlerinde % 3 artış olabilir ama kredi faizleri % 4 düşmesi lazım ki bu imkansızdır
Mevduat faizi % 7 artmış olamaz raporlarda % 20 sapma olabilir hatta vahim seviyelerde uydurmasyon raporlar olabilir .
Mart ayında yazıldılar ise raporlar zaten yanlış mart ayında kredi faiz gelirleri 3 kat artarak patlamıştı bankalarda . % 60 ilave kar artışı sağlandı bu hesaplamaya dahil edilmeden neye göre rapor yazıldı tartmak gerek !
-
Mevduat ve kredi büyüme rakamları bddk Haftalık verilerden derlenmiş doğru
Kredi mevduat makas analizleri yanlış ortamalarsan indirgenmemek sapmalar dahil edilmemiştir.
Faiz giderleri Ocak ve şubat ayında net belliydi o rakamlarda görece artış yok muhtemelen daralma oldukça yanlış hesaplanmış
Bazı firmalar bankacılık raporu yayınlamadan gerekçe olarak hesap yöntemi olanaksızlığı gerekçesine sığınmışlar
Banka bilançosunu tutturamayız sallamış uydurmuş oluruz diye çoğu kurum banka kartlarını araştırmasına dahil etmemiş
Sapacağı kesin gider kalemleri var : mevduat ve diğer giderleri aşırı yüksek almışlar hiç bir anlamı yok !
% 10 bile sapsa raporlar bence çöptür ciddiye alınmaz bazıları arasında % 10 aşan net kar beklentileri var ki tam komedi zaten neden bu kadar yüksek farklar var ANLAŞILAMIYOR !
Ytd yine bir rapor saçmalığının ortasında kaldı yatırımcılar, ama büyüme net yani Her çeyrek % 15 büyüyen mevduat kredi hacmi inanılmaz olumlu algılandı şimdiden !!! hayırlı olsun banka rallisi
-
Ev Alma komsu Al
Komsu alma hisse Al
Hisseyi bosver ev Al
https://www.sozcu.com.tr/2023/ekonom...artti-7657972/
Yatirim Tavsiyesi Degildir
-
4955 değdiremediler bir rahatlayamadılar.
-
Aynı fikirdeyim 49xx döndürme amacı var piyasanın