Hiç acelen yok değil mi spek efendi..
Peki öyle olsun...
Printable View
Hiç acelen yok değil mi spek efendi..
Peki öyle olsun...
Erken kaçtın hocam
Almak isteyen alsın, satmak isteyen satsın çok da ...... diyor spek :))
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...ee2f2843c1.jpg
E5603 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Akşam alım satım paylaşabilirmisiniz.
Birde toplam alım ve toplam satım.
Teknik olarak grafik yorumu;
Son destek olan 1.33 test edilmiş durumda.
Bugün ilk direnç olan 1.51 test edilmiş durumda.
1.50 üstünde kalıcı olabilirse 1.83 direncini test etmesi beklenebilir.
1.35 altı bomboş, şemsiye formasyonu. nerede durur bilinmez.
Ek 14779
Yatırım Tavsiyesi Değildir.
o.ç spek şirketi bedavaya peşkeş çek bakalım..
Ah ulan birileri gelse de tüm malını alsa sende malını kaptırsan...
Elbet bir gün bu şirketi farkeden kurumsal yatırımcı çıkar...
Sende rahat rahat burada at koşturamazsın..
Faaliyet karı 4 kat artmış cirosu tavanlamış şirket bedavaya gidiyor.
Hisse 2,40'dan beri düşüyor neden? Çünkü mal sadece spekin elinde..
Şerefsizin önde gideni..
Yapılan değerlemeye göre yaklaşık olarak özkaynakları yıllık bilançoda 18 milyon tl artacak.18 MİLYONNNN
Şirketin faaliyet karına bakalım tam 3 kat artmış.Hangi şirketin böyle faaliyet karı var?
Şirket 2010 yılında bundan daha kötü iken 4,40 lira zirve gördü.
Şimdi şirket 2010 yılından çok daha iyi...
Ciro ve faaliyet karı çok daha iyi..
Özkaynak artışı olacak..28 .12'de kapa değerleme sonucu bildirildi..
Endeks o zaman 70 binlerde bu fiyattaydı.Şimdi 120 bin.Ondan da geri kaldık.
Nereden bakarsan bak ordan bak burdan bak..
Bu şirket bedava .....
Yok mu bunları görecek kurumsal yatırımcı.
Daha ne olsun petrol mü bulmaları lazım..
Şirketi arıyorum işler hiç olmadığı kadar iyi diyor..
Yatırım tavsiyesi değildir..
https://i.hizliresim.com/nOjLNM.png
Durumu güzel özetlemişsin. benimde aklım mantığım almıyor.
hergün düşüyor.
Bunun bi açıklaması olmalı. Ya da bizim göremediğimiz bişeyler var.
Ya birilerinden mal almaya çalışıyorlar ya da aldıkları malı çıkmaya çalışıyorlar.
günlük hacimlerde son 2 gündür baya düştü ama ortalama hergün 200-300 milyarlık alım satım oluyor. alan da zararda satanda zararda.
YTD.
Evet bugün teknik olarak son destekte test edildi.
Çıksak zarar kol gibi.
çıkmasak hergün %3- %4 giriyor.
İki ucu boklu değenek.
1.34 altı 1.11 - 1.20 arası sarkma gözüküyor.
Allah yardımcımız olsun nediyim.
2 kuruş kazanacaz diye milyar zarar var.
YTD.
Günlük pasta paylaşabilecek var mıdır.
Sn.agent buraları öksüz bıraktın.Günlük pasta atmıyorsun:(
Selamlar
Masa sandalye hisseleri nasıl olur onlara en iyi örneklerden
Bu faktoring ya da bankacılık hissesi mi?
Basma kalıp cümlelerinizi gidin ötede söyleyin.
Tıkır tıkır iplik üretimi yapıyor.
Son derece modernizasyonel ve verimlilik esasıyla çalışan üretim hatlarına sahip..
Faaliyet karı ne demek bilir misin sen?
İlgili üretim faaliyetinden gelen kar demek.Bu şirketin de tam 40 milyon ve 3 kat artmış.Bu da masa başında değil üretim yaparak kazandığını açıklıyor.
2x2=4 kadar bir gerçek.Gelişi güzel yorum yapmayı bırakın..
Sırf spek baskıladı diye masa başı şirket mi oluyor?
Cidden anlayamıyorum.Faaliyet karı ciddi artmış.Özkaynağı değerlemeden dolayı kafadan 20 milyon lira artacak bir şirket nasıl oluyor da burada duruyor.Bu şirket 2010 yılından bu yana makine yatırım sayesinde kat be kat üretimini arttırdı.Varsayalım hiçbir şey değişmese bile 2010 yılında endeks 65 binlerde iken 4,40 lira olan hisse.Normal endeks projeksiyonu yapsanız en kötü 8-9 lira olur.Üstüne bu dediklerimi katsanız bu şirketin değeri 20 liradır. Bunu gören bir insan evladı yok mu?Meydanı speke bıraktınız..Bedavaya şirket satıyorlar..Olaya bak ya..
kimse yok mu bu hissede ya
Hisse pazarlama çabaları fiyaskoyla sonuçlandı. Kendileri de bir hareket çekip ilgi çekmek istediler ama millet bunların ne MAL olduğunu bildiğinden yanaşmadı ve sonuç 3.856 bin ZARAR. Yok öyle üretiyormuş yok böyle faaliyetleri varmış.....faaliyet olsa ne olur karakter yok. yüzde 10 eksi yap zarar açıklama haberi yolla. ******** adi o.ç.ları
👍
WAS-LX1A cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Masa sandalye örneğimi tekrarlıyorum.Kuruşlara doğru defolsun gitsin
2016/12 dönem zararı : -10.525.077 TL
2017/12 dönem zararı : -3.856.039 TL
Şirketin esas faaliyet karı:
2016/12 : 25.480.275 TL
2017/12 : 48.671.694 TL neredeyse faaliyet karında %100 artış söz konusu.Şirketin faaliyetleri son derece muntazam.
Finansman gideri geçen yıl 37 milyon iken bu sene 50 milyon olmuş. Bunun sebebi de döviz kuru artışı ağırlıkta olması.(Euro borçlanarak modernizasyon amaçlı aldıkları makine borçlanması nedeniyle oluştu.)
Şirket hasılatı 2016 yılı için 142 milyon TL iken 2017 yılı için 217 milyon TL olmuş. Yaklaşık %50 artış söz konusu.
Bu yıl faaliyet karındaki ciddi artışla sadece geçen yıla göre zararlarını azaltmış görünüyor.
Finansman giderlerindeki azalış ve esas faaliyet karındaki artışın devamı ilk çeyrek için olumlu olabilir.2017 fiyatlandı gibi. 2018 ilk çeyrek başladı.Bundan sonra bu yıl bunun fiyatlamasını göreceğiz..
Değerlemeden gelen özkaynak artışı ne zaman bilançoda görülecek?Arsaların değeri 20 milyon arttı nerede göreceğiz bunu? Şirketi arayacam cevaplasınlar..
Şirketin finansman gideri Euro artışı yüzünden oldu. 09/17 ile 12/17 son çeyrek bilanço için euro grafiğine bakın!
https://i.hizliresim.com/QVV3ng.png
Asla yatırım tavsiyesi değildir..
Geçmiş yıl zararları(36.382) + 2017 yılı zararı(3,856) TOPLAM = 40,238
35.100.498 sermayeli
40.238.000 geçmiş yıl zararları bulunan,
yıllardır sürekli zarar açıklayan buna rağmen B grubuna terfi ettirilip her zamanki gibi ky düdükleten danışıklı dövüşçü spk yı ayakta alkışlıyor ve hepsini Allaha havale ediyorum
yapmış oldugunuz analizler çok dogru ..
hisse 4.50 den 0.40 tl kadar düşmüş ilk tepkiyi vermiş 2.38 kadar fakat tam gün müazedeye açılınca 0.40 tl den toplayanların şatışı bu satışların devam edecegini düşünüyorum ..kolay gelsin bol şanslar..
izlemedeyim..:wave:
Bende 1.53 maliyetle aldığım kağıdı inat ettim satmamıştım 1.30u gördüğünde tam 9bin zarar vardı. Uykularım kaçmıştı.
Ama 1.60 dan hepsini gönderdim.
Çok sıkıntılı bi hissse.
Şirket sıkıntılı olmasına rahmen teknik olarak çalışan bi hisse.
Allah zararı olanları bian önce kurtarmayı nasip etsin.
Böyle kağıtları almak riski 2ye katlıyor.
Çok zenginde eder, çok fakirde eder. ortası yok bu hisse de
Ytd.
Al sat yapıp maliyet düşürmek isteyenler 1.41 alıp 1.50 satabilir.
1.40 uzun vadedeki desteğinde, salarsa uzun vade desteği 1.33
1.33 altı boş.
Teknik bu yönde.
YTD.
Şirket 2017 sonunda yaptığı maddi duran varlık değerleme sonuçlarını göndermişti. Buna göre şirketin maddi duran varlık artışı yaklaşık 20 milyon arttı. Şimdi bu artış 2017 bitmeden yayınlandığı için 2017 yıl sonu yani en geç 1 Martta açıklanacak olan bilançoda yer alacak.
Peki yeniden değerlemeden gelen artış ne oluyor? Bu artış yeniden değerleme artış fonuna geçiyor.Yani açıklanacak bilanço da bu fon da 20 milyon olacak.Peki şirketler bu fonu ne yapıyor? Eğer başka hesaba aktarırsa vergi kesiliyor bir diğer ve genellikle yapılan işlem bu artış fonu sermaye arttırımı için kullanılıyor. Böylece vergide verilmemiş oluyor.
Anlayacağınız geçmiş zararların 40 milyon olduğu sermayenin 35 milyon olup geride kaldığı şirket, bu değer artış fonundan kullanarak neredeyse %60 oranında bedelsiz sermaye arttırımına gidebilir.
Öyle ya da böyle bu artış fonu kullanılacak. Yakın zamanda bununla ilgili gelişmeler olacaktır.
bu maddi duran varlık artışı ne degeri olur ve şirkete nasıl yansır : bana göre
Sermaye(TL)35.100.498 aynı kalır
Özsermaye(TL)*36.523.500 buraya 20 milyon yansır yani özsermaye 56 milyon olur kıssaca..
bu deger artışı şirketin çalışarak veya üretimden kaynaklı kear olmadıgı için ve yedek akçede yani kasada nakit para olarak yansımıyorsa bedelsiz olma ihtimali yok ..
ayrıca 40 milyon zara varken sırf yeniden degerlendirmeden bedelsiz sözkonusu bile degil ..
kolay gelsin : bol şanslar
izlemeye devam..
Bilanço bir gelsin. Stok ve hammadde durumu ne olmuş bir görelim.
Sent from my iPhone using hisse.net
https://invst.ly/6p2au
https://invst.ly/6p2sz
bakalım resmine göre ne yapacak ..?
izlemeye devam..
Sn.Sulzer bedelsiz olması için kasada nakit olma şartı yok. Bedelsiz için Spk'ya kayıtlı şirketler yeniden değerleme artış fonunu kullanabilir. Teknik olarak bedelsiz verme durumu var. Şirket bedelsiz vermez özkaynaklarda durur o ayrı bir konu. Lakin sermaye arttırımı yapılmazsa bu artış üzerinden vergi alınır. Şirket bunu ister mi bilemem.Syg.
Vergi dairesine gönderilen gelir tablosunda şirket çok ciddi şekilde faaliyet karını ve hasılatını arttırmış. Neredeyse tüm karı yiyen kısım finansman gideri olmuş. Dipnotlarda bu finansman giderinin içeriği önemli. Eğer ki 2018'den itibaren bu finansman gideri azalacaksa faaliyet karı direk net kara iyi bir şekilde yansıyacak ama dediğim gibi finansman giderini analiz etmek gerekiyor. Şirketin üretim faaliyetleri muntazam devam ediyor..
Sermaye tavanını değiştirdiğine göre yaladıkları yetmeyip diğer elini de cebimize atmak da isteyebilir mi? Yani durumu pek parlak görünmüyor Bedelli söz konusu olabilir mi?
Sermaye tavanının değişmesi teknik bir konu. Her 5 yıl bir güncelleme yapması lazım o yüzden haber verildi.
Standart bir prosedür..Zaten hali hazırda 70 milyon kayıtlı sermaye tavanı var..İstese çoktan yapardı..
Şirketin cari oran ve likitide oranı çok iyi.İki mali müşavire gösterdim ikisi de güzel dedi..
Ama işte sonuç ortada..
Elimde hisse var.Dolayısıyla basıp gidebilirsin
Spek varsa zaten spekler paralı asker neticede.asıl ********lik patronda. 3 kuruş için vaz geçemeyeceği şey yok ********lerin. Bunlar paramıza ortak olmasın diye aracı kurumla bile iş yapmazlar kendi kendilerine beceriksizce top çevirmeye çalışır görüldüğü gibi elllerine yüzlerine bulaştırırlar.
her hissenin patronu oldugu gibi spek,i de vardır..?
bu spek,ler patronla anlaşmalı iş yaparlar ..?
ky kazanması ise zamanlama ve şans faktörü teknik ve temel analiz bilgisi varsa kazanabilir oda %10 dur şayet bunlardan yoksun sadece şansa dayalı ise kazanma oranı %1 dir..
bazı arkadaşlar masa sandaliye edebiyatı yapmışlar yanılıyorlar ..şirket 4 mk bir masa iki sandaliye degil ..
böyle olanlar masa başında oturup ihale pesinde koşup ihaleyi alıp yapan kişiye devredip arada para kazanalara denir..
kolay gelsin bol şanslar..
izlemedeyim..:yes:
Bilanço gelsin ayrıntılı analiz yaparız.Fakat son çeyrekte faaliyet ivmesini arttırdı.
Tek sıkıntı makine yatırımı nedeniyle Euro bazlı aldığı kredinin Euro artışı nedeniyle finansman giderinin artması.
2017'nin son çeyreğinde de Euro'nun sürpriz değerlenişi dezavantaj oluşturdu.
Fakat Euro açısından aşağıdaki analizime göre ikili tepe yapma olasılığımız fazla.İkili tepenin hedefi 4,20'ler.
Bu seviye tam da gap bıraktığı seviyeye denk geliyor. Euro'nun bundan sonra düşüş baskısında olacağını düşünüyorum.
Ayrıntılı bilanço gelirse satışların ne kadarının Euro cinsinden olduğuna bakarız ama görünen tablo Euro'nun düşme ihtimalinin fazla olması ve bu durum şirketin finansman giderlerini aşağıya çekecektir.
2018'in ilk çeyreğinden itibaren faaliyetlerin daha çok ivmelenmesini ve finansman giderlerinin düşmesi ile de güzel bir ilk çeyrek bilançosu bekliyorum. 2018 yılı Krtek için yatırımların karşılığının kar olarak alındığı bir yıl olur inş. Şu an finansman gideri dışında sıkıntı yok.Dediğim gibi rakamlar faaliyet karının ve hasılatın çok ciddi artışta olduğunu gösteriyor. Bilanço gelsin ayrıntılı değerlendiririz..Bir de değerlemeden gelen artış fonu ne yapılacak göreceğiz.En kötü ihtimal özkaynak artışı olarak hesaplara yansıyacaktır.
https://i.hizliresim.com/YgQkll.png