https://resmim.net/f/pmNRuL.png
Printable View
Tüm teknik göstergeler al konumunda teknikte sıkıntı yok yeterki palada sıkıntı olmasin😁Yarın ola hayrola.YTD
Sermaye 19.750,000 ,,,2018/6 aylık kar 5,095,516,,,,,
Fk/28,,,,,,pd/dd 2,52.
Bu verilere görede pahalıdır.. Lakin bizim borsada her hisse her fiyatı görür..kafein de görebilir..15-20-30 belkide daha yukarıyı..lakin dönüp dolaşıp görecegi yer 5,6 liradır.oda enfazla. Heee diyaosanız her çeyrek 10 mil.civarı kar gelir 12 aylıklarda 35-40 mil. Karla kaparsa, ileride daha büyük siparişler kaparsa 10 lira üzeri kalıcı olarak görür. Bu karla bu fiyatlar pahalıdır. Bizim borsa vegas gibi kollu makineler gibi çalıştıgı için her her hisse her fiyatı görebilir.
Dostum sen sanayi şirketleri ile karistiriyorsun....bazı sanayi şirketleri fk 5 de bile talep görmüyor. ..yazılım şirketlerine en az fk değerinden 15 tir..
Eğer böyle değil diyorsanız o vakit kront un 1.8 milyonluk ikinci çeyrek karı ile 10 tl de bulunmasını bir aciklarsaniz seviniriz..
Aynı şekilde link Logo aselsan ın da benzer fk larda bulunmasını aciklamaniz gerekiyor...
Sn keko kront ta ucuz bi hisse degildir. Sizin dediginizi açıklıyabilsem alctlin niye bu fiyatlar da süründügünü açıklardım. Piyasa bu..her hisse her fiyatı görür.. Ama ben pahalı yerde beklemektense rasyoları çok iyi olupta ederinin çok altında işlem gören teknoloji hisse lerinde beklemeyi yeglerim.saygılar bol kazançlar dilerim
35 40 milyon kar görürse bu fiyatlar hayal olur 25 30 ları görür. Sene sonu 15 milyon kar yazsın 10ları rahat geçer, piyasada abartsa 15leri bulur diye düşünüyorum. Ytd tamamen kendi düşünce ve tahminlerimdir.
RNE-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
25 milyon sermayeli Logo yıllıkta 50 milyon kar yapınca 60 ları gördü..ve fk 30 ları gördü. .19 milyon sermayeli kafein yıllıkta 40 milyon kar yaparsa .?? Hissenin değeri fk 30 a göre 1.2 milyar tl olmalı..1.2 milyar tl de hisse adeti nin fiyatının 65 tl olmasını gerektirir...
Kafein ise 2018 de 12 milyon TL kar bekliyor...2019 da ise yüzde 50 artışla 18 milyon TL kar bekliyor...sonraki yıllarda da buna benzer agresif büyümeler bekleniyor...o vakit hissenin fiyatı buna kayıtsız kalamaz..
Ama yine de herkesin hesabı kendine..herkes kendine göre davransin
Önceki iş gününde Logo ve kafein agresif çıkmışlardı...bu sırada islem hacimleride bir miktar artmış idi..hatta o sirada 25 milyon tl lik işlem hacimlerine ulaşmıştı. ..geçen aylarda bu islem hacmi ile ciddi miktarda duzeltme yapmıştı..Ama yakin zamanda ise 7.82 yi gördüğü gunde ise 55 milyon tl lik islem hacminden sonra 5.50 ye kadar duzeltme yapmisti...
hissede bu durumu görmüş ve en Son 25 milyonluk islem hacminin ciddi bir düşüşe neden olmayacağını tahmin etmiştim. ..bu gün gerçekten de ciddi bir düşüşe neden olmadı sadece bir miktar ısısını düşürerek kendini soguttu. .
Bence bu gün 7.31 ı görerek düzeltmesi nin önemli oranda bittigini de işaretlerini üretti...
Bu gün kafein ağırlıklı ortalamasının üzerinde kaldı ve cok hafif düştü. ..
Bundan sonraki günlerde ilk etapta 7.31 daha sonrada 7.44 direnclerini geçmesini bekliyorum...
Düzeltmeyi hafif sıyriklar ile anlatması sevindirici...bu günü öngörmeme rağmen satmaya gerek duymadım. ..o yüzden de bundan önceki yorumlarımda yola devam demiştim.
Yarın bu günden çok daha dinç bir kafein bekliyorum...
Hisseler çok aşırı islem hacimlerinden sonra muhakak düzeltme yaparak islem hacimlerini düşürerek kendilerini soğutmak isterler...kafein bu gün büyük ölçüde bu gün bunu yaptı...
Kafeinde asıl korkulmasi gereken islem hacimleri 55 milyon tl civarlaridir. ..
Onun dışındaki miktarlarin hisseyi çok da aşağı çekme şansı yok...
15 milyon küsür sermayeli vede 6 aylıktan 1.8 milyon kar üretebilen kront baktığımda bu günü yüzde 3 lik prim ile vede 10.33 fiyatından kapattığını görüyorum. .
18.9 milyon sermayeli kafein ise hala 7.21 fiyatinda...demek ki kront un alıcısı vardır ve bu veriler uygun görülmektedir. .
Son üç ayda kront 3.7 milyön kar uretebilmis iken kafein ise 4.2 milyon kar üretmiştir. .
Aslinda kront un daha da yükselmesini istiyorum..çünkü kront bu verileri ile bize tavşanlik yapıyor. .onun sayesinde kafeinin de gidecek daha çok yolu olacak..
Kafeinin ağır ağır ama sağlam adımlar ile 7.82 direncinin üzerine yürümesi olumludur...bu şekilde o direnci geçme ihtimali yükseliyor. .
Bugun arti kapatmamak icin adeta yirtindi eleman nerden alip berden satacagini sasirdi.alista digerlerinin önemli bir kismi ky diye tahmin ediyorum.herseferinde verdi tokadi😁YTD
Yarın 7.42 bandını aşıp formasyonu tamamlamasını bekliyorum.YTD
https://resmim.net/f/Fqbcby.png
GÜNLÜK pasta
Kfeine güncel olarak bakıldığında pahali goreceli ise ucuz oldugunu varsayarsak bilanco oncesi 30 ve uzeri f/k 'ların olabilmesi icin birazda sirketin haber akışına önem vermesi gerekir.yoksa tahtacida bir yere kadar, bistin 93.xx halleriyle öyle ucuz hisseler oluştuki bu ortamda hisselere yatirimci cekmek cokta kolay degil.YTD
Tavşanımız bu hızlı koşuyor. .Logo ve kafein de dunden iyiler...bu ilk etapta 7.34 görüldü. .gün içinde güçlenmesini bekliyorum
Kapanış da Bi atraksiyon yaparsın artık
Mi Note 2 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dün en düşük 7.10 görülmüştü bu gün ise 7.13...dün en yüksek 7.31 bu gün ise 7.34 görülmüştür. .
Kısacası dünden daha iyidir....dün olumlu endekse rağmen inmisti.
Bu gün ise olumsuz endekse rağmen neredeyse nötr. ...
Dün islem hacmi 10 milyon şu anda ise 7 milyon civarı..Hisse kendini soğumaya devam ediyor....
7.20 civarlarini bir dip olarak bellemek istiyor...
tecrübelerim düzeltmenin bittiğini söylüyor...zaten dün de satış baskısını büyük ölçüde atlatmış idi ki dün hafif sıyrıklar ile atlattğımızdan dolayı sevinçli olduğumu söylemiştim..bu gün endeksin %0,77 düştüğü bir günde hafif de olsa artıda kapatmış olmamızın anlamı büyüktür...
son bir kaç gündür 7,20 nin altından kapanış yapmadı..sırası ile 7,24 7,21 ve bu gün de 7,25 ten kapanış yaparak bu bölgede yatayda kalarak kendini soğuttu..buraları bir çeşit dip belleyip güç topladı...sanırım hisse 7,82 seviyesindeki direnci gözüne kestiriyor...yarından itibaren anormal bir şey olmadığı sürece oralara sokulması gerekiyor...
son bir kaç gündür yazılımların hepsi çok güçlü duruyor...bu gün endeks için kötü bir gün olmasına rağmen link ve kront iyi bir prim yaptılar..logo ise düzeltme sürecinde idi ve kendisi de hafif artıda kalarak tıpkı bizim gibi düzeltmesinin sonlarına geldiğinin işaretlerini verdi..süreç olarak logo ile paralel hareket ediyoruz....
yazılımlar yavaş yavaş çıkış yapmaya hazırlanmaktadırlar...kafein de bunlara eşlik edecektir..ileride iyi bilançolar ile belki de atbaşı kafein olabilir..şu anda güçlü duruyor ve çıkış isteği çok güzel...
bakalım yarın nasıl hareket edecek ???
tarihlerine göre paylaştığım kafeinin işlem hacimleri birbirleri ile çok paralel ve ahenkli...kafeinin en düşük işlem hacimleri (hissenin dipleri ) 5 milyon tl civarları iken hisse son zamanlarda 7,8 milyon tl lik işlem hacim düşüşlerini de düzeltmesinin bitmesi için yeterli görmüştür..
bu işlem hacimlerinden sonra genelikle çıkışa geçmiştir..son bir kaç gündür yaptığım yorumlarda hisselerin işlem hacmi artışlarında kendilerini soğutarak dinlenmeye geçtiklerini ve bunu yaparken de işlem hacimlerini düşürdüklerini söylüyordum..işte bu gün bu işlemin sonlarına gelindiğinin işaretleri oluştu..
22-25 milyonluk işlem hacmi yükselişlerinde hisse bu güne kadar genelikle fiyatını pek de aşağı düşürmeden hatta yakın geçmişte hafif de artarak soğutmayı tercih ettiğini söyledik...asıl ağır düzeltmeleri ise 55 milyon tl civarlarına çıkan işlem hacimlerinden sonra yaptığını da söylemiştik...
o yüzden de son bir kaç günün soğutma işlemlerini öngörmüş ama bunun için satış ihtiyacı hissetmemiştim...hisse son 15-20 gündür satış yapılmadan tarafımca tutulmaktadır...satış şartları oluşmadan satma taraftarı değilim...ama satış şartlarını da görürsem af etmem...
şu anda hisse ben yoluma devam edecem diyor..bakalım hayırlısı ile neler olacak ??
Bende tam tersini düşünüyorum keko hocam.sogutma işi biraz uzayacak gibi tahminim.
7-7.50 arası bu ay gitgeller ve toplama ile geçecegini,eğer olursa olasi yukari hareketin ekim ayında başlayabilecegini tahmin ediyorum.YTD
Ben kfeini uzun vade dusundugum icin bu yuzden stopum yok.ancak şahsi görüşüm yatay band uzayacagindan 7.52 ye alarmı kurup😁hisseyi takip ve yorum listemden alarm calana kadar cikariyorum .simdilik benim icin bosyere zaman kaybi gunluk takip ve yorum .YTD
https://resmim.net/f/KcCvUz.png
GÜNLÜK pasta
Önce ayın 13ünde MB faiz bindirim-indirim olayınin çözülmesi lazım. 500lük bir faiz artirimi doları 5,75 e endeksi 90 bine kafeini belki tekrar 5.90lara getirebilir. Dokunmazlarsa dolar 7.20 endeks 95,xxx kafein 8tl hareketine başlar. Yani iş MB kararıyla belli olacak. Günlük 3-5 kademe hareketi dikkate alarak inecek çıkacak demek zor.
EDİT: aha pasta da gelmiş. Madem çıkacak niye yukarı çekip satmışlar ekstra 30k?
Ben sizden daha iyimserim dostlar..kafeine de bence söz hakkı verelim...çünkü kendisi artık duzeltmem bitti artık çıkmak istiyorum diyor...bi görelim neler yapabilecek?????
genede eksi pyasada kapanış fena sayılmaz
Dün kafein düşen endekse direnmis üstunede hafif prim yapmıştı. .bu gün de düşen endekse direnmeye devam ediyor...bakalım gün sonunda nasıl bir kapanış yapacak..
artık bi karar vermeli umarım yukarı yapar genede iyi duruyor
İslem hacmi 4 milyon tl civarı. .bu miktar en dip islem hacmi dir. ..dün yaptığım yorumda en az 5 milyon dur demiştim. İşte bu gün bu miktarın da altına indik..bu tür günleri seviyorum...Hisse 7.20 -25 civarlarında artık dip yaptı...diplerden sonra ise hisse çıkış istegine girer. Sabir dostlar az kaldı..☺
Keko : millete gaz verip durma birseyden anlamıyon habire işkembeden sallıyon dünde aynısını diyordun sen hiçbirsey bilmiyorsun bari kendi düşüncelerin kendinde kalsın paylaşma
Hisse 7.20-25 aralıklarında fiyatını çok da düşürmeden yatayda kaldı..bu sırada işlem hacmi de 22.5 milyondan 4 milyona indi..bana göre bu kadar soguma yeterdir..geçmişte 7.8 milyon islem hacmini de yeterli görmüştü. ..dün o miktara inmisti. ..bu gün tepki verme potansiyeli vardı ama ne yazık ki yapmadı. .Ama yarın bu potansiyel daha da artacaktır. ..yinede kesindir diyemem..Ama ihtimal yükselmiştir diyebilirim...geçmişte defalarca şahit olmusumdur.
Çıkacak hisse pek böyle davranmaz ama.. du bakalım papaz savcısı gelişmesi nasıl karşilanacak. Ve faiz artırım olasilığı doları, dolar da bisti baskıliyor.